Pindakaas mueslirepen

79

Na een maand vol zoet geweld doen we het zo in begin januari even wat rustiger met al het lekkers. Nee, mega gezond zijn deze pindakaas mueslirepen ook niet, maar ze zijn wel een stuk meer verantwoord dan het gemiddelde december baksel. Zelf maakte ik deze repen inmiddels al een paar keer. De eerste keer al in oktober en ik bleef maar smullen. Vrijwel elke dag nam ik wel zo’n reepje als snack in de middag. Ze zijn ook ideaal om mee te nemen naar het werk of school, ik heb er vaak eentje in mijn tas zitten als ik een dag op pad ben. Die dagen duren vaak onverwacht langer dan gepland en in plaats van lekkers kopen onderweg bij grote trek heb ik gewoon iets te eten bij me. Werkt perfect!

Pindakaas mueslirepen

Deze pindakaas mueslirepen zijn erg lekker én een stukje meer verantwoord dan de laatste zoete baksels. Heerlijk als snack of tussendoortje.
Porties: 12 stuks (20 x 20 cm vorm)

Ingrediënten

  • 200 gram havervlokken
  • 200 gram ongezouten pinda’s
  • 125 gram dadels
  • 80 gram pindakaas
  • 90 gram honing
  • 5 gram zout

Instructies

  • Doe de havervlokken en pinda’s in een kom en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Snij de dadels in stukjes en maal deze in een foodprocessor tot een gladde massa. Voeg de dadels samen met pindakaas, honing en zout in een pan. Zet de pan op een laag vuur en roer tot je een glad mengsel hebt.
  • Voeg dit mengsel toe aan de kom met havervlokken en roer goed door elkaar. Stort het mengsel in de bakvorm en druk met een spatel stevig en gelijkmatig aan.
  • Je hoeft ze niet te bakken, laten opstijven is voldoende. Eventueel kun je dit proces versnellen door de bakvorm in de koelkast te zetten.
  • Snijd na het opstijven met een scherp mes in stukken.
Tips

Je kunt ook gezouten pinda’s gebruiken, laat dan het zout weg uit het recept.

Bewaren

De pindakaas mueslirepen bewaar je in een afgesloten trommel, hier blijven ze zo’n 2 weken goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

18 reacties

  1. Heleen schreef:

    Ziet er heerlijk uit!
    Ik eet vaak muesli repen, dit is een leuk recept om uit te proberen!
    Zou je de dadels kunnen vervangen door bijvoorbeeld rozijnen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Durf ik je niet met zekerheid te zeggen, wellicht als je ze eerst laat wellen in lauwwarm water.

      1. Kim schreef:

        Ik heb ze toevallig net met gewelde rozijnen gemaakt en ze zijn heerlijk! Had geen dadels en ook geen honing…die laatste vervangen door Ahornsiroop.

  2. sanne schreef:

    Wat een leuk recept.. ik ga ze zeker maken. wat voor soort foodprocessor heb jij? mijn staafmixer is kapot en ben op zoek naariets tussen hakmachine, smoothies en staafmixer samen 🙂 misschien heb je nog tips..

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb het molentje van mijn KitchenAid staafmixer gebruikt in dit geval. Maar ik heb ook een blender van Bosch waar een hakmolentje bij zit (ideaal ding).

  3. Merel schreef:

    Ik heb een hekel aan pinda’s en pindakaas, maar ik ga het denk ik eens proberen met amandelpasta en stukjes amandelen 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Goed idee, klinkt heerlijk 🙂

  4. natasha schreef:

    Superleuk recept! Alleen ben ik niet zo gek op dadels dus zou je de dadels ook helemaal weg kunnen laten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee dat gaat niet, ze hebben namelijk ook een bindende functie in dit recept.

  5. Michel schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb de repen gemaakt en ze zijn echt heerlijk, zelfs mijn zoon blijft ervan snoepen 😉
    Ik merk alleen dat de repen niet heel ‘stevig’ zijn.
    Ik zat te denken, zou het een goed idee zijn om ze even te bakken in de oven?
    Hoe lang en welke temperatuur zou ik dat dan het beste kunnen doen?

    Nog een vraag, zou het ook lekker zijn als je de havervlokken even te roosteren?

    Groetjes, Michel

    1. Laura Kieft schreef:

      De havervlokken kan je inderdaad prima roosteren, krijgen ze wat meer structuur van. Even bakken in de oven is ook een optie, maar bij dit recept betwijfel ik of het ze ook echt steviger maakt. Zou dan 15-20 minuten op 180 graden proberen.

  6. Jorieke schreef:

    Hoihoi,
    Ziet er echt goed uit! Maar zou je de pinda’s ook kunnen vervangen door andere noten (amandelen ofzo)?
    Groetjes,
    Jorieke

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, kan prima.

  7. Ineke Booy schreef:

    Super recept! Heb dulche de leche gebruikt ipv honing (blijven de repen ook wat steviger).

  8. Joyce schreef:

    Je kan de dadels vervangen voor gesmolten kokosolie. Bij uitharden word de olie weer hard en dan heb je ook een stevige reep 1 a 2 eetlepels moet voldoende zijn. En anders vervang je de dadels boir rozijnen.

  9. Melanie schreef:

    Hoi wat een fijn recept. Heb je een tip wat ik in plaats van honing kan gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou stroop oid kunnen gebruiken, dit verandert de smaak wel een klein beetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *