Mascarpone en zalm quiche

25 september 2017
45

Wat is het verschil tussen een hartige taart en een quiche? Volgens mij is er geen echt verschil, maar misschien heb ik het mis. Het doet er voor onderstaand recept ook niet toe, want ik doopte mijn hartige taart om tot een mascarpone en zalm quiche. Aangezien Laura niet van vis houdt zijn er weinig tot geen recepten met vis erin op deze blog te vinden. Daar ga ik verandering in brengen. Zo deed ik dat al met deze kleine zalm taartjes gemaakt van tortilla’s. Nu breng ik jullie het grotere werk met deze quiche en hoop ik dat er ook andere liefhebbers van zalm zijn die dit recept zullen waarderen.

Ik gebruikte een kant-en-klaar deeg dat geschikt is voor hartige taarten, maar je kunt voor deze quiche ook prima Laura’s basisdeeg voor quiche gebruiken. Het recept daarvoor vind je hier.

Mascarpone en zalm quiche

Ben je dol op zalm én op quiche, dan is deze hartige mascarpone en zalm quiche een echte aanrader voor jou. Niet heel moeilijk en ontzettend lekker!
Porties: 4 personen (28cm vorm)

Ingrediënten

  • kant-en-klaar hartige taartdeeg óf gebruik Laura’s basisdeeg voor quiche (volgens recept)
  • 4 eieren (M)
  • 250 gram mascarpone
  • scheutje slagroom
  • 1 tl dillepeper en zout
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 gram zalmsnippers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte) en vet de quiche vorm in. Duw het deeg in de vorm en laat het overtollige deeg om de randen heen hangen.
  • Maak de vulling door de eieren in een kom los te kloppen. Voeg de mascarpone toe en blijf roeren tot alle klonten weg zijn. Voeg nu het scheutje slagroom en de dille toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer als laatste de geraspte kaas en de zalm door het ei en mascarpone mengsel. Doe de vulling in de vorm en verdeel de kaas en zalm nog een keer gelijkmatig over de bodem voor een goede verdeling van de vulling.
  • Vouw nu de deegrand naar binnen toe tot iets boven de vulling of snijd deze weg.
  • Bak de quiche gaar in 35 minuten. De quiche is gaar als deze overal gestold is en bol staat. De quiche zal tijdens het afkoelen weer plat worden.
  • Laat de quiche kort afkoelen en serveer warm met een groene salade erbij als maaltijd.
Bewaren

Koud is deze quiche, net zoals de meeste quiche’s, ook prima te eten. Eenmaal afgekoeld bewaar je de quiche in de koelkast waar deze 2-3 dagen goed blijft. Zo kun je bijvoorbeeld iedere dag een stuk meenemen voor de lunch.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

7 reacties

  1. Esther schreef:

    Lijkt me heerlijk! Hij staat nu in de oven voor vanavond. Ben benieuwd!

  2. Erik schreef:

    Dit zijn de recepten, in een half uurtje klaar (als je valsspeelt met het deeg, mea culpa. 😉 ), daarna 3 kwartier de oven in en maar één kom vies is. 🙂

    En het mooiste is is dat het nog heerlijk is ook nog. Briljant recept.

    1. Lian van Rens schreef:

      Hahaha dat heet genieten van het leven. Goed dat het gesmaakt heeft.

  3. Gerard van der Leeuw schreef:

    Lekker.maar ik gebruik geen zalmreepjes. Die zijn maar al te vaak ontiegelijk zout. En dat is noch lekker, noch gezond. Ik koop gewon een stukje zalm en gebruik dat `onder vel. Veel gezonder en wat mij betreft ook lekkerder. Ik gebruik iets eer dille….

    1. Laura's Bakery schreef:

      Vooral lekker aanpassen naar eigen smaak en voorkeuren, klinkt ook goed!

  4. Ria F. schreef:

    Wat een geweldig recept, ga ik zeker vaker maken. Zou het ook lekker zijn met hamreepjes i.p.v. zalm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *