Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Rozemarijn-zeezout focaccia’s met tomaat

Laura Kieftdoor Laura Kieft
17 augustus 2018
in Brood, Hartige recepten, Koken, Ontbijt & Lunch
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Heb je er ooit al aan gedacht om kleine focaccia broodjes mee te nemen naar de picknick? Dat is heerlijk hoor, zeker als je ze zelf maakt. Het vergt de nodige voorbereiding om zelf brood te bakken voor je picknick, maar ik kan je vertellen dat het dat echt meer dan waard is. Ik had zelf een deel van de rozemarijn-zeezout focaccia’s met tomaat per stuk ingevroren, daar hebben ze het alleen niet lang volgehouden. Ze zijn gewoonweg te lekker om te laten liggen. En nu mijn vriezer voorraad op is, moeten er weer nieuwe gemaakt worden. Drie keer raden wat ik binnenkort ga bakken in mijn nieuwe keuken 😉 .

Ingrediënten rozemarijn-zeezout focaccia’s met tomaat

voor 6 stuks
Het deeg
  • 300 gram bloem
  • 7 gram droge gist
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 2 el olijfolie
  • 200 ml lauwwarm water
De smaakmakers
  • verse rozemarijn
  • cherry tomaatjes
  • grof zeezout
  • olijfolie

Bereiding

Begin met het maken van het deeg. Daarvoor doe je alle ingrediënten in een kom, kneed dit in een staande mixer in 10-15 minuten tot een soepel deeg waar je een vliesje van kunt trekken. Geen staande mixer en ga je met je handen het deeg in? Dan heb je zo’n 20-25 minuten nodig voor hetzelfde resultaat.

Leg het deeg in een kom en dek deze af met plastic folie. Zet de kom op een wat warmere plek in huis, uit de tocht. Laat het deeg 45-60 minuten rijzen tot het in volume is verdubbeld.

Ondertussen neem je twee takjes rozemarijn dat je fijnhakt. Doe in een kommetje met een scheutje olijfolie en wat zeezout. Laat dit zo staan zodat de smaken kunnen intrekken.

Na het rijzen stort je het deeg op je werkblad. Druk de lucht eruit en verdeel in 6 gelijke stukken. Maak er bolletjes van en vorm deze tot de focaccia’s die je wilt maken (rond, ovaal, wat jij wilt). Leg de broodjes gelijk op een met bakpapier beklede bakplaat.

Dek de plaat af met een schone theedoek (of plastic folie) en laat de focaccia’s zo’n 20 minuten rusten.

Op elke focaccia schep je een beetje van de olie met rozemarijn en zeezout. Verdeel gelijkmatig over de focaccia en duw met je vingers gelijk allemaal kleine kuiltjes in het deeg. Verdeel de gehalveerde cherrytomaatjes over het deeg en strooi eventueel nog wat extra grof zeezout over de broodjes.

Bak de focaccia’s in 15-18 minuten op 200 graden gaar.

Bewaren: Na het afkoelen goed verpakken en buiten de koelkast bewaren, eet ze op binnen 2 dagen want dan zijn ze het lekkerst. Invriezen kan ook, dan kun je ze tot 3 maanden bewaren.

Eet smakelijk!

Vorige post

Volgende post

Bakken met gevriesdroogd fruit
appeltaart ijshoorntjes

Related Posts

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

door Laura Kieft
06 december 2019
0

Ook de hartige recepten zijn dit jaar weer aanwezig in de advent. Waar ik vorig jaar voor Sinterklaas...

Pesto-tomaat kipspiesjes

door Laura Kieft
29 november 2019
2

Ik...

Italiaans sodabread

door Laura Kieft
25 november 2019
7

De laatste tijd maak ik met regelmaat een snel brood thuis. En met snel bedoel ik dat ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 10

  1. Caroline says:
    1 jaar geleden

    Was het deeg bij jou ook zo nat? Heb er best veel extra bloem bij gedaan! Was niet te kneden anders… Nu aan het rijzen, ben benieuwd maar lijkt me heerlijk straks!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Het was iets plakkeriger en zachter, maar dat hoort ook. Was overigens wel prima te kneden bij mij.

      Beantwoorden
  2. Laura says:
    1 jaar geleden

    Bij mij waren ze ook erg plakkerig, maar toen ik wat olie aan mijn handen deed kon ik ze best prima vormen. Ze waren lekker! Groetjes

    Beantwoorden
  3. Kimmy says:
    11 maanden geleden

    Hai Laura
    Ik zou ze graag glutenvrij maken.
    Heb jij toevalig een aangepast recept ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      11 maanden geleden

      Nee dat heb ik niet.

      Beantwoorden
  4. Kimmy says:
    11 maanden geleden

    Ooh spijtig toch bedankt

    Beantwoorden
  5. Jo says:
    10 maanden geleden

    Inderdaad compleet niet te doen zo nat, onwerkbaar deeg. Eindresultaat wel oké als basis om mee verder te experimenteren.

    Beantwoorden
  6. Marjolijn says:
    9 maanden geleden

    Net gemaakt, heerlijk!
    Zou je als variantie ook pesto door het deeg kunnen doen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      9 maanden geleden

      Dat zou ik dan eerder over de broodjes verdelen, anders heeft het teveel invloed op het deeg.

      Beantwoorden
  7. Martine Vandermeeren says:
    4 maanden geleden

    Gemaakt met zongedroogde tomaten, ik smelt😋
    Super geslaagd👍

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes
  • ADVENT  Op zoek naar een dessert dat z   lekker is dat iedereen zijn vingers erbij zal aflikken  Dan wil je deze pavlova maken voor de kerstdagen  geloof mij maar  Voorzien van room  karamel  chocolade en kletskoppen is deze pavlova een echt succesnummer         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  pavlova  meringue  kerstdessert
  • ADVENT  Ooit al eens eetbare decoraties in je kerstboom gehangen  Ik heb een overzicht voor jullie gemaakt met recepten die je zelf kunt maken om in de boom te hangen         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  boomdecoratie  kerstkransjes  kerstboom
  • NIEUW  Gisteren is er veel gebeurd  de advent ging van start  er kwam een nieuwe borrel winactie online   n  debakstrijd van december is aangekondigd  Aan de hand van de foto kun je al raden wat het thema is  Ik ben er dol op       Op het blog lees je er alles over   n kun je een kijkje nemen tussen alle heerlijke bananenbroden van de afgelopen Bakstrijd          Nu online  link in profiel    laurasbakery         debakstrijd  bakwedstrijd  soesjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
appeltaart ijshoorntjes

appeltaart ijshoorntjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sneeuwster taart

07 december 2019

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

06 december 2019

Kaneelsterren koekjes

05 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer