Dit makkelijke recept voor een vegetarische hartige taart met bladerdeeg valt bij iedereen in de smaak! De taart is rijkelijk gevuld met tomaatjes en op smaak gemaakt met feta en bosui, een erg lekkere combinatie.
Hartige taart met bladerdeeg maken
Voor deze vegetarische hartige taart gebruik ik kant-en-klaar bladerdeeg, wel zo makkelijk. Uiteraard kun je ervoor kiezen om zelf bladerdeeg te maken. Dat is hartstikke leuk om te doen, alleen ben je dan wel wat langer bezig met de bereiding van de taart.
Hartige taarten met bladerdeeg staan erom bekend dat het lastig is om de bodem goed gaar te krijgen. Dat komt doordat hartige taarten altijd een vrij vochtige vulling hebben, waardoor het vrijwel onmogelijk is om het bladerdeeg in één keer goed gaar te bakken. Om die reden bak je de bladerdeegbodem met dit recept eerst met een blindbakvulling en daarna pas met de vulling.
BAKTIP: Voor hartige taarten met bladerdeeg gebruik ik het liefst een ronde springvorm met een losse bodem. Voor dit recept gebruikte ik deze en ik ben daar erg tevreden mee.
Goedemorgen,
Weer een heerlijk recept. Zelf vervang ik de crème fraîche in hartige taarten altijd door ricotta de ervaring heeft geleerd dat het bij het bakken mooi stevig blijft, waar crème fraîche nog wel eens vloeibaar blijft bij het aansnijden en zo de vulling te nat blijft of uitloopt.
Wat een goede tip, dankjewel!
Hartige taart met bladerdeeg? Niet doen.
Maak zelf pate briséé salé. Dat wordt minder wak.
Dat kan ook natuurlijk, bladerdeeg is alleen voor de meeste mensen wat meer toegankelijk.
Wat een aanfluiting dit recept, ik heb precies gedaan wat in het recept staat, blind bakken en daarna de vulling erin. Boven en onder warmte, na 35 min niet gaar, alleen de rand aangebrand. Nog 15 op hete lucht resultaat nog steeds niet gaar. Nogmaals op hete lucht, het blijft nat. Ben ondertussen zo ongeveer 2 uur bezig en dan staat er nog steeds niks op tafel. Ik geef het op, de vuilnisbak krijgt deze niet harige taart.
Het is de eerste keer dat ik mijn harige taart zie mislukken, ligt dit aan mij of aan het recept???
Wat jammer om te horen. Zoals je kunt zien op de foto’s is het met dit recept hier wel goed gelukt. Een extra tip kan zijn om je quiche onderin de oven te bakken, dan wordt de bodem het beste en snelste gaar.
Vanavond deze hartige taart gemaakt en hij was heerlijk en helemaal niet veel werk! Super recept!!!
Mijn man en ik hebben vanavond heerlijk van de hartige taart gesmuld.
Het bladerdeeg eerst “blind” gebakken, zoals in je recept vermeld. Ging prima!
Dank voor het delen van het recept.