Carrot cake eierkoeken

Carrot cake eierkoeken
114

Kun je het nog eierkoeken noemen als ze er qua vorm niet meer zo uitzien? Ik heb er een paar nachten over geslapen, maar omdat ik ook niet weet hoe ze dan wel zouden moeten heten houd ik het maar gewoon bij eierkoeken. Carrot cake eierkoeken om precies te zijn. Na het carrot cake bananenbrood had ik ineens de behoefte om overal wortel en de heerlijke specerijen doorheen te mixen, eierkoeken stonden als eerst op mijn lijstje. Omdat je geraspte wortel en fijngehakte walnoten door het zeer luchtige beslag spatelt, krijg je een ander resultaat. Dat is ook precies waarom je een biscuit niet zomaar op smaak kan brengen met van alles, het rijst dan niet tot nauwelijks. Eierkoeken zijn een stukje kleiner, dus luchtig zijn deze koeken nog steeds wel. Ze zijn echter vooral veel smeuïger en smaakvoller dan iedere andere eierkoek. Een beetje anders misschien, maar zó lekker. Probeer het eens uit!

Carrot cake eierkoeken

Deze carrot cake eierkoeken zijn extra smeuïg en smaakvol door de toevoeging van wortel, walnoot en heerlijke specerijen.
10-12 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 25 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 0,25 tl gember
  • 0,25 tl kruidnagel
  • snuf zout
  • 50 gram geraspte wortel Bij julienne reepjes nog verder fijnhakken
  • 25 gram walnoten fijngehakt

Instructies

  • Klop de eieren en suiker goed luchtig. Doe dit voor minstens 5 minuten met de mixer op de hoogste stand. Giet er daarna de vanille-extract bij.
  • In een tweede kom voeg je bloem, amandelmeel, havermout, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel, zout, wortel en walnoot samen. Roer door elkaar.
  • Spatel dit bloemmengsel rustig en voorzichtig door het beslag. Stop zodra het goed vermengd is zodat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.
  • Schep op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes van het beslag. Een flink volle eetlepel per eierkoek is voldoende. Ze lopen niet tot nauwelijks uit, dus je kunt de eventueel iets platter maken.
  • Bak de eierkoeken in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Bewaren

Na het afkoelen zo snel mogelijk in een luchtdichte verpakking doen, zo blijven ze 4-5 dagen goed. In de vriezer tot wel 3 maanden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

19 reacties

  1. Yvonne schreef:

    O, deze lijken mij heel erg lekker.
    Gaan op het nog te bakken lijstje!

  2. Annemarie schreef:

    Ik heb ze net gebakken, ze ruiken heerlijk! Ze zijn bij mij na 10 minuten nog erg bleek, dus ik heb ze wat hoger in de oven gezet en nog een paar minuutjes extra gegeven.

    1. Jenna schreef:

      Ik heb ze net 2x gebakken.
      1. 10 min op 180° inderdaad wat bleek en zacht maar smaakten heerlijk.
      2. 10 min op 190° mooi gekleurd maar minder sponzig.

      Mijn voorkeur gaat toch uit naar de ‘bleke’..

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ja, dat is het geval bij eierkoeken. Die moeten geen bruin knapperig korstje hebben, je bakt ze al snel te droog.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Ik hoop dat ze niet droog zijn geworden! Dat komt nogal nauw bij eierkoeken.

  3. Audrey schreef:

    Wat een creatief idee! Leuk 🙂

  4. Jenna schreef:

    Lekker verantwoord recept!
    Volgende keer wil ik er kleine blokjes appel en/of rozijntjes doorheen proberen voor een frisse zoete smaak.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat lijkt me ook heerlijk!

  5. Tom boetzkes schreef:

    Nau zijn ze dan ook nog gezond?
    Maar ze zien wel lekker uit ik ga van de week wel maaken of in de meivakantie

    1. Jenna schreef:

      De havermout, amandelmeel, walnoten maken het gezonder dan een tussendoortje met alleen witte bloem. Bij 12 stuks is de eierkoek is +/- 85 kcal.

      1. Laura's Bakery schreef:

        Precies! Een mooi verantwoord tussendoortje toch? 🙂

  6. Rozemarijn schreef:

    Ik heb ze glutenvrij gemaakt. Bloem vervangen door doves farm witte bloem en een beetje psylliumvezels erbij voor de binding. Ze zijn heerlijk!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat goed zeg! Thanks voor het delen van je recept!

  7. C. C. schreef:

    Eindelijk de tijd gehad om deze te maken. Slechts 15 gram suiker gebruikt en zijn zoet genoeg. Ik heb ze 4 minuutjes langer moeten bakken. Ze zijn echt wel lekker sponzig en super handig om mee te nemen naar het werk.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn om te lezen!

  8. Maureen schreef:

    Heerlijk. Ipv de losse kruiden gewoon speculaaskruiden gebruikt. Zelfs de kinderen, die normaal niet zo van de healthy baksels zijn, vechten wie er morgen 1 mee naar school mag. Heb volkorenmeel gebruikt en dat gaat perfect.

  9. Amadée schreef:

    Het klinkt lekker en ik wil het zeker gaan proberen.
    Heeft iemand nog tips voor als ik het bloem wil vervangen voor kokosmeel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *