Broodjes met banketbakkersroom en blauwe bessen

Gepost: 15 april 2019 Laatst bewerkt: 10 januari 2024
Broodjes met banketbakkersroom en blauwe bessen

Ik maakte deze opgerolde broodjes met banketbakkersroom en blauwe bessen. Een soort luxe puddingbroodjes, zó lekker! Zeker als ze nog warm zijn. En omdat je de banketbakkersroom meebakt in de oven trekt het lekker in de broodjes zelf. Oh, het water loopt me alweer in de mond als ik eraan denk. Stiekem heb ik nog een beetje spijt dat ik na het proeven van een broodje de rest meegaf aan mijn vader voor op zijn werk (perfect testpanel zit daar!). Maar eerlijk is eerlijk, voor mijn eigen veiligheid is het beter. Anders had ik geheid de hele schaal verorberd. Misschien maak ik ze komend weekend wel weer, want deze rolls zijn natuurlijk per-fect voor Pasen!

BAKTIP: Op zoek naar nog meer ontbijt- of brunchinspiratie voor Pasen? Kijk dan ook eens in Het Feestdagen Bakboek!

Zoete broodjes bakken met blauwe bessen

Zoete broodjes met glazuur

 

Zoete broodjes met room, blauwe bessen en glazuur

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Broodjes met banketbakkersroom en blauwe bessen

Deze heerlijke zoete broodjes met banketbakkersroom en blauwe bessen passen perfect op tafel bij het paasontbijt of de brunch.
Porties: 12 broodjes

Ingrediënten

Voor het glazuur

  • 75 gram poedersuiker
  • 1 el melk
  • extra blauwe bessen ter garnering

Instructies

  • Bereid het deeg voor de broodjes volgens recept. Hetzelfde geldt voor de banketbakkersroom. De room kun je eventueel de dag ervoor bereiden.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek en smeer in met de banketbakkersroom. Verdeel hierover de blauwe bessen en rol op.
  • Snijd de rol in 12 gelijke stukken en verdeel over een ingevette ovenschaal. De broodjes mogen voor het bakken nog wat ruimte hebben om te groeien.
  • Bak de broodjes gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 30 minuten.
  • Laat kort afkoelen terwijl je het glazuur bereidt door de melk en de poedersuiker met elkaar te vermengen tot een glad geheel. Serveer warm met het glazuur en de extra blauwe bessen.

Tips

  • Bewaren: eenmaal afgekoeld bewaar je de broodjes goed verpakt buiten de koelkast voor 3-4 dagen.

Zoete broodjes deeg met room en blauwe bessen

Zoete broodjes deeg oprollen

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

37 reacties

  1. Hetty van loon schreef:

    Dag Laura, ik weet niet ophef aan mijn iPad ligt maar de foto’s staan over het recept heen. Jammer want ze zien er heel smakelijk uit en zou ze graag willen maken groetjes Hetty

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat ligt aan je browser, even updaten of een andere browser gebruiken lost het op 🙂

  2. Claire schreef:

    Bij mij hetzelfde probleem, ik kan ook het recept niet nalezen doordat de foto’s eroverheen staan
    Jammer

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat ligt aan je browser, even updaten of een andere browser gebruiken lost het op 🙂

    2. Marianne schreef:

      Het zal aan miJn iPad liggen( heb nog een oude versie)
      Op mijn telefoon krijg ik wel het volledige recept.
      Het bevreemd mij alleen dat het altijd prima ging tot de laatste paar recepten.
      Er moet echt iets bij jou veranderd zijn waardoor ik het niet meer kan krijgen. Jammer!

      1. Laura Kieft schreef:

        Zoals je zelf ook al zegt ligt het aan de versie op je iPad. Het enige dat wij doen is foto’s naast elkaar zetten. Dat verouderde browsers sommige dingen anders pakken kan ik helaas niets aan doen.

  3. Marianne schreef:

    Ik kan weer niet de ingrediënten zien, de afbeeldingen staan erover heen.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat ligt aan je browser, even updaten of een andere browser gebruiken lost het op 🙂

  4. Marianne schreef:

    Wel vreemd het ging altijd prima tot de laatste 2 recepten. Plaats jij de recepten op een andere manier?

    1. Lian van Rens schreef:

      Er is niks veranderd aan hoe wij recepten plaatsen. Wij zien de recepten correct in Explorer, Safari en Chrome.

  5. Claire schreef:

    Bij mij ging vroeger ook alles prima maar ook de laatste 2 recepten kon ik niet lezen doordat de foto’s eroverheen staan, ik vind het jammer, de browser staat up to date en het lukt me niet om het volledige recept te zien, begrijp er niets van, waarschijnlijk
    worden de recepten bij u op een andere manier geplaatst

    1. Lian van Rens schreef:

      Er is niks veranderd aan hoe wij recepten plaatsen. Wij zien de recepten correct in Explorer, Safari en Chrome.

  6. Claire schreef:

    Mag ik vragen mij het volledige recept door te mailen aub
    Dank u

  7. Loes Mol schreef:

    Ik heb er geen last van hoor, hier alles prima te lezen.

  8. Ik heb zelf ook een iPad. Ik heb er geen last van, hier alles prima te lezen. Alleen krijg ik vandaag als item te zien op Laura’s website: De frambozenjam… Als ik via mijn mail de site open, dan krijg ik keurig de paastaart van 16 april te zien….
    Het kan aan de software update liggen. Ik heb deze inmiddels geüpdatet naar iOS 12.2. En ik denk dat als je nog een wat ouder type iPad hebt, daar het probleem ligt. Deze update tot iOS 9……

    1. Lian van Rens schreef:

      Dit is al beantwoord onder de reactie in het andere artikel. Dit was een tijdelijke technisch probleem, maar staat compleet los van teksten over/onder foto’s.

    2. Juliana schreef:

      Hoi Laura, als ik naar het Basisrecept zoete broodjes (rolls) wil, staat er dat er ‘te vaak is doorverwezen’. Dit gebeurde gisteren ook al meerdere keren. Ligt dat aan mijn browser of is er daadwerkelijk iets mis? Groetjes!

      1. Juliana schreef:

        For the record: ik kan dan dus helemaal niks van het recept zien, en het maakt niet uit wat ik probeer, op Safari op m’n iPhone doet-ie het niet.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Nou dat is gek! We gaan er achteraan!

  9. Elise schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Kan ik ook diepvries blauwe bessen gebruiken ipv verse? Of gaan ze dan te snel / sneller kapot tijdens het bakken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan, maar zal vooral vochtiger zijn. Wellicht dat ze langer in de oven moeten.

  10. Leon schreef:

    Hoi ik wil deze zondag gaan maken ziet er erg lekker uit, maar hoe breed of dik moet het deeg zijn?? Zie alleen maar rechthoek staan .

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gok dat die van ons ongeveer 30x40cm was, maar dat luistert niet heel erg nauw hoor.

  11. Stefanie schreef:

    Wow, enorm lekker recept! Echt een aanrader om eens te maken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat lief! Bedankt en eetsmakelijk 😉

  12. Lieneke schreef:

    Heerlijk recept, ik heb het gister gemaakt en het veel erg goed in de smaak!
    Als variatietip zou ik het brooddeeg vervangen door briochedeeg, dat maakt het broodje denk ik helemaal af?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oeh, dat is inderdaad een geweldig lekker idee ook!

  13. Lijda schreef:

    Nadat het deeg gevuld is met banketbakkersroom en blauwe bessen en in 12 stukken is gesneden moet het dan nog rijzen??

  14. Jade schreef:

    Ziet er super lekker uit en ga dit zeker proberen maar vroeg me af of dit recept misschien ook met banaan zou gaan inplaats van blauwe bessen of zouden deze te plat of te droog worden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor dat kan vast prima, het mist dan wel een beetje een fris element en zal wat zoeter worden door de banaan.

  15. Jessica schreef:

    Hi Laura!
    Ziet er heerlijk uit:-) Ik vroeg mij af, als je geen tijd hebt om zelf deeg te maken, kun je dit vervangen door een rol vers bladerdeeg/ vers croissantdeeg? En welke van deze raadt jij dan aan?
    Groetjes,
    Jessica

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker! Vers croissantdeeg zou ik dan doen, het merk maakt niet uit. Kijk hier maar eens: https://www.laurasbakery.nl/snelle-cinnamon-rolls/

      1. Jessica schreef:

        Super, dank je wel!

  16. Sharon de Knegt schreef:

    Ha Laura,
    Ik ben van plan de broodjes voor morgenochtend te maken. Kan ik het deeg vanavond al maken en dan in de koelkast laten rijzen en morgenochtend vullen en bakken?
    Ze zien er zó lekker uit!

    Alvast bedankt!

    1. Laura Kieft schreef:

      Hier lees je hoe je deeg in de koelkast kunt laten rijzen: https://www.laurasbakery.nl/brooddeeg-laten-rijzen-in-de-koelkast/

  17. Daani schreef:

    Dit recept aan het maken ATM. Ben benieuwd! Laura, je hebt echt mega lekkere recepten en binnenkort zal mijn boekenplank weer rijker zijn met een paar goede boeken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept