Als ik besluit te gaan bakken met bananen, wil ik dat ook gelijk doen. Dan heb ik geen zin om te wachten tot de bananen rijp genoeg zijn, want dan zijn ze nu eenmaal het lekkerst om mee te bakken. Hier in huis zijn een aantal mensen die niet van bananen houden (ik beken!) en daardoor komt het eigenlijk nooit voor dat er overrijpe bananen op de fruitschaal liggen. Heb jij ook geen zin om te wachten tot je bananen goed zijn? Door de bananen een handje te helpen kun je ze snel laten rijpen. Dan kun je na ongeveer een uurtje met je recept aan de slag.
Zó kun je bananen snel laten rijpen!
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Dit hoeft niet per se, maar het is wel zo makkelijk mocht er een banaan vocht gaan lekken.
Verwarm de oven voor op 150 graden en schuif de bananen in de oven. Na 30 minuten zijn ze helemaal zwart zoals je ziet op onderstaande foto.
Laat de bananen afkoelen tot kamertemperatuur en verwerk ze dan in welk recept je ook maar wilt.
Oh das een handige tip! Bedankt!
Da’s pas handig!!
Oh wat handig! Dat wist ik inderdaad niet.
En hoe zit het met bananen die een nog bijna groene schil hebben? Want jouw bananen zien er aardig geel uit. Soms hebben ze in de supermarkt alleen maar groene bananen, dat vind ik zo irritant.
De echte groene zou ik langer doen. Dubbele tijd.
Heel handig!
Andere tip: je kunt de bananen ook even in de vriezer leggen 😉
Als je bananen met kiwi’s bij elkaar op een fruitschaal legt worden je bananen ook sneller rijp.
Makkelijk als je ze sneller rijp wilt hebben maar ook fijn om te weten wat je dus niet moet doen als je de bananen wat langer goed wilt houden?
In de koelkast.
hmmm, dit is toch niet afrijpen maar op lage temperatuur bakken zodat ze zacht worden en als rijpe bananen te gebruiken zijn… maar zou me verwonderen dat ze de bijkomende vitamines en dergelijke die in overrijpe bananen zitten, zouden bevatten
Ik ben meer fan van deze natuurlijke methode:
“Neem een bruine papieren zak, de bananen die je rijp wilt hebben en een appel of een tomaat. Door de bananen met ander fruit in de zak te doen, maximaliseer je de hoeveelheid ethyleengas dat vrijkomt. Ethyleengas is de substantie die fruit produceert als het rijp wordt. Dit helpt het rijpingsproces te versnellen, waardoor jij een zachte, romige banaan krijgt.”
(Bron: https://www.google.nl/amp/nl.m.wikihow.com/Een-banaan-snel-laten-rijpen%3Famp%3D1?client=ms-android-tmobile-nl )
Super handig bedankt voor een tip..