Een keukenweegschaal is nou zoiets wat naar mijn idee echt niet mag ontbreken in de keuken. Zeker met bakken luistert het toch vaak vrij nauw, daar is zo’n weegschaal dan heel handig voor. Als je op zoek gaat naar een keukenweegschaal zul je tegenwoordig vooral digitale modellen vinden, al zijn er ook nog genoeg analoge modellen op de markt. En als we het dan toch over een analoge keukenweegschaal hebben: zo’n gave retro weegschaal graag! Wat ben ik daar toch weg van, prachtig vind ik ze. Zo eentje verdient gewoon een mooi plekje op je aanrecht. Toch had ik er nog nooit eentje gekocht, niet alleen omdat ik nog geen eigen keuken heb maar ook omdat ik niet zeker wist of je hier nou zo nauwkeurig mee kan wegen. Tijd dus om een digitale en een analoge weegschaal aan de ultieme test te onderwerpen!

De gave retro weegschaal in een knalroze jasje is van Bloomingville (niet meer verkrijgbaar). Het schaaltje bovenop is los en kun je dus gemakkelijk afwassen. Het meetbereik van deze weegschaal is 3 kilo. Het schaaltje vind ik wel wat aan de kleine kant. Met 3 kilo bloem wordt dat wel erg vol natuurlijk.

Zie je dat gouden knopje? Daar kun je aan draaien zodat de weegschaal precies op nul staat. Het zijn een hoop kleine streepjes, je moet best even turen om het juiste gewicht af te lezen.

Deze digitale keukenweegschaal is van Brabantia (niet meer verkrijgbaar), de kleur is in het echt iets groeniger. Deze weegschaal heeft een handige ophanghaak maar is ook makkelijk in een la op te bergen omdat hij best wel plat is. De bovenkant is een glazen plaatje en is helemaal glad (geen losse knopjes) wat makkelijk schoonmaakt. Met deze weegschaal kun je tot 5 kilo wegen.

Zodra hij aangaat licht het schermpje blauw op en staan er fijne grote cijfers in het scherm. De toetsen die je ziet zijn geen echte toetsen, het is een soort touch screen. Zelfs de aan/uit knop aan de zijkant is geen knop, door je vinger er tegenaan te houden reageert hij al. Ook is deze weegschaal gemakkelijk op milliliters in te stellen.

Tijd om te wegen! Ik begon met 135 gram suiker. Tenminste, ik wilde 135 gram suiker. Ik besloot om dit eerst te wegen in de analoge weegschaal om het vervolgens te kunnen controleren met de digitale versie.

Het is even turen tussen al die streepjes, het gaat dus niet zo snel als met een digitale weegschaal. Je kunt het het makkelijkst af lezen door te bukken en recht van voren naar de wijzer te kijken, dan kun je het het beste zien. Uiteindelijk liet ik hem hier op staan.

Ik wilde 135 gram hebben en ik heb 134 gram afgewogen met de analoge weegschaal. Prima resultaat al zeg ik het zelf. Bakken luistert soms nauw maar van een grammetje lig ik niet wakker.

Zelfrijzend bakmeel dan, 180 gram dit keer.

Ook weer even turen maar naar mijn idee moest dit hem zijn.

En wat bleek, weer goed! Slechts 1 gram teveel. Daar doe ik het voor.

Soms gebruik je ook wel eens een weegschaal om een bestaand voorwerp te wegen. Brievenbuspost bijvoorbeeld. In dit geval heb ik wat eitjes gepakt om te wegen.

Zo kijkend naar de wijzer besloot ik dat deze 3 eieren samen 210 gram moesten wegen.

Controle op de digitale weegschaal liet zien dat ik er alweer 1 gram vanaf zat. Best te overzien toch?

Conclusie

Beide weegschalen lezen prima af, dat is nu wel duidelijk. Wel moet je bij de analoge weegschaal even turen en zal je sneller ietsjes afwijken al zijn dit geen ernstige verschillen. Een digitale weegschaal geeft je dus iets meer zekerheid. Ook werkt het sneller met een digitale weegschaal.

Wat ik een nadeel vind van de analoge is de grootte van het schaaltje. Je kunt geen al te grote hoeveelheden wegen want dat past niet op het schaaltje, je kunt ook niet zomaar elk schaaltje hier op zetten. Een digitale weegschaal is in dit geval makkelijker omdat je gewoon een grote kom kunt pakken. Je zet de weegschaal op nul en je kunt beginnen.

Persoonlijk zal ik sneller de digitale weegschaal pakken omdat dit toch iets gemakkelijker werkt. Maar de analoge werkt ook prima en zal ik ook gewoon gebruiken. Alleen al omdat hij zo mooi is, die verdient gewoon een plekje in de keuken.

Heb jij een voorkeur voor een digitale of analoge weegschaal? Zelf nog op zoek naar een nieuwe weegschaal? Omdat neide keukenweegschalen uit dit artikel inmiddels niet meer verkrijgbaar zijn, heb ik voor beiden een goed alternatief gevonden: deze vrolijke mintgroene analoge keukenweegschaal en deze praktische digitale keukenweegschaal van Brabantia.

Een keukenweegschaal is nou zoiets wat naar mijn idee echt niet mag ontbreken in de keuken. Zeker met bakken luistert het toch vaak vrij nauw, daar is zo’n weegschaal dan heel handig voor. Als je op zoek gaat naar een keukenweegschaal zul je tegenwoordig vooral digitale modellen vinden, al zijn er ook nog genoeg analoge modellen op de markt. En als we het dan toch over een analoge keukenweegschaal hebben: zo’n gave retro weegschaal graag! Wat ben ik daar toch weg van, prachtig vind ik ze. Zo eentje verdient gewoon een mooi plekje op je aanrecht. Toch had ik er nog nooit eentje gekocht, niet alleen omdat ik nog geen eigen keuken heb maar ook omdat ik niet zeker wist of je hier nou zo nauwkeurig mee kan wegen. Tijd dus om een digitale en een analoge weegschaal aan de ultieme test te onderwerpen!

De gave retro weegschaal in een knalroze jasje is van Bloomingville (niet meer verkrijgbaar). Het schaaltje bovenop is los en kun je dus gemakkelijk afwassen. Het meetbereik van deze weegschaal is 3 kilo. Het schaaltje vind ik wel wat aan de kleine kant. Met 3 kilo bloem wordt dat wel erg vol natuurlijk.

Zie je dat gouden knopje? Daar kun je aan draaien zodat de weegschaal precies op nul staat. Het zijn een hoop kleine streepjes, je moet best even turen om het juiste gewicht af te lezen.

Deze digitale keukenweegschaal is van Brabantia (niet meer verkrijgbaar), de kleur is in het echt iets groeniger. Deze weegschaal heeft een handige ophanghaak maar is ook makkelijk in een la op te bergen omdat hij best wel plat is. De bovenkant is een glazen plaatje en is helemaal glad (geen losse knopjes) wat makkelijk schoonmaakt. Met deze weegschaal kun je tot 5 kilo wegen.

Zodra hij aangaat licht het schermpje blauw op en staan er fijne grote cijfers in het scherm. De toetsen die je ziet zijn geen echte toetsen, het is een soort touch screen. Zelfs de aan/uit knop aan de zijkant is geen knop, door je vinger er tegenaan te houden reageert hij al. Ook is deze weegschaal gemakkelijk op milliliters in te stellen.

Tijd om te wegen! Ik begon met 135 gram suiker. Tenminste, ik wilde 135 gram suiker. Ik besloot om dit eerst te wegen in de analoge weegschaal om het vervolgens te kunnen controleren met de digitale versie.

Het is even turen tussen al die streepjes, het gaat dus niet zo snel als met een digitale weegschaal. Je kunt het het makkelijkst af lezen door te bukken en recht van voren naar de wijzer te kijken, dan kun je het het beste zien. Uiteindelijk liet ik hem hier op staan.

Ik wilde 135 gram hebben en ik heb 134 gram afgewogen met de analoge weegschaal. Prima resultaat al zeg ik het zelf. Bakken luistert soms nauw maar van een grammetje lig ik niet wakker.

Zelfrijzend bakmeel dan, 180 gram dit keer.

Ook weer even turen maar naar mijn idee moest dit hem zijn.

En wat bleek, weer goed! Slechts 1 gram teveel. Daar doe ik het voor.

Soms gebruik je ook wel eens een weegschaal om een bestaand voorwerp te wegen. Brievenbuspost bijvoorbeeld. In dit geval heb ik wat eitjes gepakt om te wegen.

Zo kijkend naar de wijzer besloot ik dat deze 3 eieren samen 210 gram moesten wegen.

Controle op de digitale weegschaal liet zien dat ik er alweer 1 gram vanaf zat. Best te overzien toch?

Conclusie

Beide weegschalen lezen prima af, dat is nu wel duidelijk. Wel moet je bij de analoge weegschaal even turen en zal je sneller ietsjes afwijken al zijn dit geen ernstige verschillen. Een digitale weegschaal geeft je dus iets meer zekerheid. Ook werkt het sneller met een digitale weegschaal.

Wat ik een nadeel vind van de analoge is de grootte van het schaaltje. Je kunt geen al te grote hoeveelheden wegen want dat past niet op het schaaltje, je kunt ook niet zomaar elk schaaltje hier op zetten. Een digitale weegschaal is in dit geval makkelijker omdat je gewoon een grote kom kunt pakken. Je zet de weegschaal op nul en je kunt beginnen.

Persoonlijk zal ik sneller de digitale weegschaal pakken omdat dit toch iets gemakkelijker werkt. Maar de analoge werkt ook prima en zal ik ook gewoon gebruiken. Alleen al omdat hij zo mooi is, die verdient gewoon een plekje in de keuken.

Heb jij een voorkeur voor een digitale of analoge weegschaal? Zelf nog op zoek naar een nieuwe weegschaal? Omdat neide keukenweegschalen uit dit artikel inmiddels niet meer verkrijgbaar zijn, heb ik voor beiden een goed alternatief gevonden: deze vrolijke mintgroene analoge keukenweegschaal en deze praktische digitale keukenweegschaal van Brabantia.

aardbeien witte chocolade muffins 1

Niet lang geleden heb ik al eens uitgelegd dat er muffins zijn met een cake-achtige structuur en muffins die meer weg hebben van een broodje. Deze aardbeien-witte chocolade muffins hebben meer de structuur van brood. Dat houdt in dat de muffin wat compacter is en dus de maag goed vult. De aardbeien geven de muffins een frisse smaak, in combinatie met de witte chocola zijn deze muffins heel erg lekker als tussendoortje om bijvoorbeeld mee naar school of naar je werk te nemen. Reken maar dat dat een paar jaloerse collega’s/klasgenoten oplevert.

BAKTIP: als je je aardbeien schoonmaakt, doe dit dan voordat je de kroontjes verwijderd. Anders zuigen de aardbeien namelijk het water op en dan hebben je aardbeien minder smaak. Vervolgens kan je kroontjes eenvoudig verwijderen met een aardbeien ontkroner

aardbeien-witte-chocolade-muffins-4a
aardbeien-witte-chocolade-muffins-5a
aardbeien-witte-chocolade-muffins-3a

 

AARDBEIEN-WITTE CHOCOLADE MUFFINS

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Aardbeien-witte chocolade muffins

Aardbeien-witte chocolade muffins: muffins met frisse stukjes aardbei en zachte stukjes witte chocolade. Een aanrader voor degenen met een stevige trek.
Porties: muffins

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 120 gram suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 250 gram aardbeien (in stukjes)
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 2 tl vanille extract

Instructies

  • Neem twee kommen, de één vul je met alle droge ingrediënten en de ander met de natte ingrediënten. Roer de kommen afzonderlijk al goed door, voeg ze dan bij elkaar en roer dit in maximaal 12 roerbewegingen door elkaar. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de muffins in 25-30 minuten gaar op 200 °C (boven- en onderwarmte).

BIJEN OREO POPS

Creatief met Oreo’s. Laat dat maar aan mij over! Omdat ik zo dol ben op deze koekjes met een laagje chocola probeer ik steeds weer nieuwe decoratie ideetjes te bedenken. Dit keer zijn de oreo’s versierd als bijtjes!

BIJEN OREO POPS

BIJEN OREO POPS

BIJEN OREO POPS

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Bijen Orero pops

Tover je Oreo's om tot lieve bijen op een stokje. Met deze bijen oreo pops steel je zeker de show!
Porties: Oreo pops

Ingrediënten

Instructies

  • Bevestig eerst de lollystokjes tussen de Oreo’s. In deze post staat uitgelegd hoe ik dat doe.
  • Smelt de gele candy melts en dip hier de Oreo’s in. Steek voorzichtig de halve amandelen aan de zijkanten tussen de twee Oreo koekjes. Duw niet te hard, anders laten de koekjes los. Laat het laagje chocola helemaal uitharden voordat je verder gaat.
  • Smelt pure chocola in een spuitzak, knip het puntje eraf en maak een ‘hoofdje’ op de oreo zoals op bovenstaande foto. Als je chocola wat dikker is (zoals bij mij), smeer het dan met een mesje uit tot een mooie gladde laag. Plaats de oogjes op het hoofdje. Nu hoef je alleen nog maar de strepen te maken, doe dit met het spuitzakje.
  • Om het nog wat vrolijker te maken kun je vrolijke rietjes over de cakepop stokjes heen schuiven, dit staat gezelliger dan de witte stokjes!

BIJEN OREO POPS

Wat zijn ze leuk geworden hè? In mijn hoofd zitten al weer nieuwe ideeën om te maken met oreo’s!

Vorige week kreeg ik een leuk pakketje toegestuurd van Dr. Oetker met hun nieuwste producten op bakgebied. Daar zat onder andere dit pakket om cake pops mee te maken in. Dr. Oetker zegt het volgende over dit product:

“Zónder cakepopmachine, cakepop bakvorm of geklieder met cakekruimels en roomkaas cakepops maken? Dat kan met dit complete pakket van Dr. Oetker Cakepops. Het bevat bijna alles wat nodig is voor 10 cakepops: bakvormpjes, cakepopmix, stokjes, chocoglazuur en vrolijk gekleurde strooidecoratie. Alleen een ei en boter moeten nog worden toegevoegd.”

Dat klinkt goed nietwaar? Met roomkaas of botercrème maak ik liever geen cakepops, dit vind ik niet lekker. Maar niet iedereen heeft een machine of bakvorm in huis om cakepops te maken. Dat maakt dit pakket ideaal voor de hobbybakker die wel cakepops wil maken maar niet allerlei materialen wil aanschaffen.

Bovenstaande cakepops waren mijn resultaat, zien ze er niet vrolijk uit? Eigenlijk kan ik ze beter cupcake pops noemen. Je bakt met dit pakket namelijk mini cupcakes die je op een stokje prikt.

Bovenstaande materialen vind je in het doosje: cakepopmix, bakvormpjes, stokjes, chocoglazuur en strooidecoratie. Zelf hoef je alleen nog maar 30 gram boter en een ei toe te voegen, iets dat je eigenlijk altijd wel in huis hebt. Je kunt dus gelijk aan de slag gaan.

Gek genoeg verwachtte ik dat ik chocoladecakejes ging bakken. Hoe ik daar nu bij kwam weet ik eigenlijk niet, ik was in ieder geval behoorlijk verbaasd dat de mix niet naar chocolade rook. Het beslag ruikt niet echt naar een lekker cakebeslag. Er zat ook weinig smaak aan het beslag, erg jammer want ik hou wel van de kom uitlikken! Eenmaal gebakken zagen de cakejes er lekker uit en het rook ook heerlijk! Ik moest mij alleen nog even inhouden om niet alvast te proeven.

Zodra de cakejes zijn afgekoeld haal je de papiertjes los. Leg het zakje chocoglazuur in een kom heet water, terwijl dat smelt kun je de rest alvast voorbereiden. De papieren vormpjes zijn trouwens heel stevig. Ik heb expres niet mijn cupcake bakvorm uit de kast gehaald, dit heeft nu eenmaal niet iedereen thuis in zijn kast staan. Ik ben met het maken ervan uit gegaan dat dit ook door iemand gemaakt moet kunnen worden die helemaal geen ‘speciale’ bakspullen in huis heeft. De cupcakes behielden gelukkig goed hun vorm!

Ik vind deze meegeleverde sprinkles trouwens heel erg leuk! Ik werd er spontaan vrolijk van toen ik het zakje open maakte, hele gezellige kleurtjes. Doe ze in een schaaltje en pak ook een klein mokje waar je het glazuur in kunt doen, maar kijk wel even of je cupcakes er in passen om te dippen. Ik gebruikte een klein senseo mokje.

Voordat je begint met dippen haal je eerst de stokjes door het glazuur en prik je deze in de cakejes. Laat dit afkoelen voordat je verder gaat. Het mokje met glazuur moet je dan wel weer eerst even verwarmen in de magnetron zodat het glazuur helemaal gesmolten is. Dip de cakepops in de chocola en laat ze goed uitlekken. Dit duurt best wel even omdat het glazuur vrij dun is. Je kunt het niet vergelijken met chocolade, dit is echt een glazuur met chocoladesmaak.

Als al het overtollige glazuur eraf is kun je de sprinkles over de cakepop strooien. Wanneer de glazuurlaag nog te dik is verdwijnen de sprinkles in het glazuur wat er niet zo mooi uit ziet. Je moet het dus echt goed laten uitdruipen.

Het eindresultaat: vrolijk cakepops! Het cakeje is lekker luchtig en smaakt ook goed, op een of andere manier heeft het toch een lekkere smaak gekregen die het beslag eerst niet had. De chocola proef je niet heel erg goed. Dit komt omdat je een glazuur gebruikt met chocoladesmaak en geen echte chocola. Dat smaakt toch anders. Ook is het glazuur dunner en dus is het laagje om de cakepop ook heel dun. Minder smaak dus maar je ziet ook veel sneller oneffenheden.

Eindoordeel

Een heel leuk pakket voor iedereen die het leuk vind om te bakken. Je hebt geen speciale spullen nodig, alles wat je nodig hebt zit in het pakket. De instructies op het pak zijn duidelijk omschreven, het werkt allemaal heel eenvoudig. Persoonlijk vind ik het lekkerder om echte chocolade te gebruiken, maar glazuur werkt dan weer makkelijker omdat het dunner is. De smaak van de cakepops is ook lekker, ze waren hier thuis snel op.

Kortom: een leuk pakket om eens cakepops mee te maken als je dit nog nooit hebt gedaan en hier ook de spullen niet voor hebt.

Het pakket kost €2,79 en hier kun je 10 cakepops mee maken

BOSBESSEN CUPCAKES maken

Een poosje terug mocht ik voor een collega van mijn vader 4 verschillende soorten cupcakes en muffins maken. Ik had al eens bosbessen muffins gemaakt en vond deze zo lekker dat ik nu besloot een cupcake versie te maken. Dat bleek een goede keuze te zijn, de bosbessen cupcakes zijn namelijk ontzettend lekker. Al nieuwsgierig geworden naar het recept? Lees dan snel verder!

BOSBESSEN CUPCAKES recept

BOSBESSEN CUPCAKES bakken

BOSBESSEN CUPCAKES zelf bakken

BOSBESSEN CUPCAKES eigen recept

BOSBESSEN CUPCAKES

Recept afdrukken

4.50 van 6 stemmen

Bosbessen cupcakes

Hét recept voor lekkere frisse bosbessen cupcakes!
Porties: cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 150 gram bosbessen

Crème

Instructies

  • Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe tot ze goed zijn opgenomen. Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel in delen toe en mix tot een glad beslag. Voeg dan de bosbessen toe en spatel deze er voorzichtig door. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Maak je vanillecrème terwijl je cupcakes in de oven staan. Om de crème een bosbessen smaak te geven pureer je de bosbessen met een staafmixer. Voor een egale kleur crème kun je de gepureerde bosbessen zeven, dan zijn ook de pitjes weg. Ik deed dit zelf niet maar vind het dan ook niet storend dat de crème geen egale kleur heeft. Van de pitjes merk je overigens ook helemaal niets.
  • Meng de gepureerde bosbessen door de vanillecrème. Vul een spuit zak met de crème en spuit toeven op de afgekoelde cupcakes.

BOSBESSEN CUPCAKES maken

Nu ik zo deze foto’s weer zie krijg ik spontaan trek in zo’n lekkere frisse cupcake.

Over een paar dagen heeft Nederland een koning! Een troonswisseling, dat gebeurt niet vaak. Een mens maakt er gemiddeld twee mee in zijn leven, dit is nummer één voor mij. De volgende keer dus koningin Amalia? Laten we voor nu in ieder geval niet op de zaken vooruit lopen. Bij deze (voorlopig) laatste Koninginnedag hoort lekkers, oranje lekkers! Ik was laatst zo lekker bezig met het maken van schuimpjes dat ik mij bedacht dat het ook hartstikke leuk zou zijn om schuimpjes met een Hollands en koninklijk tintje te maken. Dit resulteerde in vrolijke oranje toeven met sprinkles in de kleuren van Nederland.

BAKTIP: Ik werk graag met de spuitmondjes van Wilton. Voor dit recept gebruikte ik de maat 1M.

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Konings schuimpjes

Speciaal voor Koningsdag: Feestelijke Konings schuimpjes.
Porties: schuimpjes

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen. Kleur je schuim oranje, ik gebruikte electric orange van Americolor.
  • Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond (Wilton 1M) met het oranje schuim. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat toeven. Voordat ze de oven ingaan strooi je nog wat vrolijk sprinkles over de toefjes heen. De rood/wit/blauwe sprinkles heb ik bij Hema gekocht, het goude suiker is van Wilton.
  • Bak de schuimpjes in 2 uur af op 100 °C (boven- en onderwarmte).

Zit jij dinsdag voor de buis met een schaal schuimpjes om de naar de inhuldiging van onze koning te kijken of heb je andere plannen?

Dat dessert tafels in Nederland steeds bekender worden bewijst het boek Feest nog maar eens. Feest is een boek vol met leuke dessert tafels en originele ideeën. Met dit boek wil Shari Bhattoe de lezers helpen om zelf thuis aan de slag te gaan. Dit doet ze door middel van leuke voorbeelden, tips en doe-het-zelf projecten.

Het boek is opgedeeld in 16 hoofdstukken, na de inleiding volgt een handig hoofdstuk met meer informatie over dessert tafels. Een fijn compact hoofdstuk zonder extreem lange verhalen, zo kun je snel aan de slag met de tafels. In totaal staan er 12 verschillende tafels in het boek. Wat ik heel leuk vind om te zien zijn de Hollandse tafels. Een Koek en zopie tafel bijvoorbeeld voor in de winter. Ook de Jip en Janneke tafel is erg leuk om te zien. Een hoofdstuk over een dessert tafel is als volgt opgebouwd: een verhaaltje over de tafel zelf gevolgd door de recepten die je nodig hebt om de tafel in elkaar te zetten.

In sommige hoofdstukken zijn ook projecten opgenomen om zelf te knutselen voor je dessert tafel. Er staan hele leuke ideetjes in om zelf eenvoudig een dessert tafel in elkaar te zetten. Dat is ook iets wat Shari zegt over haar boek: “Alle inspiratie en ideeën in dit boek zijn haalbaar, maakbaar en betaalbaar”. Hier ben ik het helemaal mee eens. Dit boek is absoluut geschikt voor beginners maar ook gevorderden zullen er leuke ideetjes uit halen.

Het enige wat ik jammer vind aan het boek is de kwaliteit van de fotografie. Fotografie is een grote hobby van mij (nee, ik ben geen professional) en daar let ik dan dus ook op. Sommige foto’s vind ik persoonlijk overbodig of kwalitatief niet goed, onscherpe foto’s bijvoorbeeld. Daar ben ik misschien een pietlut in hoor, maar dit is nu eenmaal iets waar ik op let. Dit betekent natuurlijk niet dat het boek daarom minder leuk is. De ideeën blijf ik hartstikke leuk vinden. Die veranderen natuurlijk niet door de kwaliteit van de foto.

Iedereen die wel eens heeft gehoord van een dessert tafel en dit ook wel eens wil maken, maar nog geen idee heeft waar te beginnen kan ik dit boek aanraden. Voor gevorderden zal het meeste wel bekend zijn maar zelfs dan zul je er nog leuke ideetjes uithalen.

Het boek Feest telt 160 pagina’s en is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Vorige maand vond ik het zo leuk om mee te doen aan de foodblogswap (ik maakte deze brownies) dat ik besloot deze maand gewoon weer mee te doen! Dit keer mocht ik iets leuks maken van het blog Fun and Food van Maaike. De naam zegt het al, leuke dingen maken met eten. Een eierkoek omtoveren tot een gaaf bootje bijvoorbeeld? De schuimpjes die Maaike maakte in de vorm van Nijntje trokken gelijk mijn aandacht. Die moest en zou ik maken! Ik vind ze geweldig leuk. Het was even uitvogelen hoe je nu het mooiste Nijntje kon maken, oren eerst of juist het gezicht? Ik heb verschillende manieren geprobeerd en degene met het mooiste resultaat leg ik graag aan jullie uit!

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Nijntje schuimpjes

Dit zullen alle kleine kinderen leuk vinden: schuimpjes in de vorm van Nijntje! Ook fijn: ze zijn heel gemakkelijk te maken.
Porties: tot 18 schuimpjes

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
  • Zet een gladde ronde spuitmond (Wilton 1A) op een spuitzak en vul deze met schuim. Maak eerst de oren van Nijntje, deze moeten redelijk rechtop staan. Het is makkelijk om een plaatje op te zoeken om te kijken hoe de oren staan.
  • Maak dan het hoofd in een cirkelbeweging, werk hierbij van binnen naar buiten. Hou de spuitzak laag, de spuitmond mag best in het schuim blijven rusten, daarmee krijg je een veel gladder geheel. Als je stopt met spuiten, trek de spuitzak dan naar de zijkant zodat er geen puntje schuim rechtop komt te staan.
  • Mocht je het oppervlak nou niet glad genoeg vinden, gebruik dan de bolle kant van een theelepeltje om het voorzichtig wat gladder te wrijven. De vorm veranderd niet meer in de oven.
  • Bak de schuimpjes in 2 uur af op 100 °C (boven- en onderwarmte).
  • Nijntje is nog wat kaal wanneer hij uit de oven komt, daar brengen we verandering in met een eetbare zwarte stift. Teken met de stift de oogjes en het neusje (ik denk in ieder geval dat het geen mond is) op het schuim. Zo is Nijntje al veel beter te herkennen. Bij het tekenen zocht ik even een plaatje op van dit gezellige konijn zodat ik alles op de juiste plaats kon tekenen.

Het is dat de schuimpjes 2 uur in de oven moeten drogen, verder zijn ze heel gemakkelijk en snel te maken. Hartstikke leuk als traktatie of op een verjaardagsfeest.

Winactie Laura's Bakery 3 jaar

Vandaag bestaat Laura’s Bakery precies 3 jaar! En wat is er veel gebeurd in die drie jaar  zeg. Ik begon mijn blog om vooral vrienden en familie op de hoogte te houden van mijn bakkunsten. Zo hoefde ik niet steeds mailtjes met foto’s te sturen (wat ik elke keer vergat) maar had ik een plek waar ik alles op kon zetten. Ik zette er vaak een korte tekst bij voor het geval een onbekend iemand ‘per ongeluk’ op mijn website terecht zou komen, maar toch kreeg ik al heel snel reacties van die ‘onbekende’ mensen. Inmiddels vinden per maand ruim 17.000 unieke bezoekers de weg naar mijn website!

Om een lang verhaal kort te maken: mijn blog is de afgelopen drie jaar flink gegroeid en blijft ook maar groeien. En dan hebben we het nog niet gehad over de leuke dingen die het mij heeft opgeleverd! Ik heb leuke mensen leren kennen, heb boekjes mogen maken en ben inmiddels een heus bedrijf! Allemaal dingen waar ik geen eens over na had gedacht drie jaar geleden.

Laura’s Bakery bestaat dus drie jaar, en dat wil ik met jullie vieren! Onder het motto ‘wie jarig is trakteert’ heb ik een heel gave winactie voor jullie. Met niet één, niet twee, maar DRIE prijzen! Waarvan ik eentje zelfs in drievoud mag weggeven.

Wat valt er te winnen?

  • 3x Feest: Het eerste boek van Shari Bhattoe. Een boek vol recepten, tips en inspiratie om zelf de mooiste dessert tables te maken.
  • 1x Sweet Table Shop pakket: dit pakket bestaat uit papieren rietjes, vier kleuren bakers twine en papieren zakjes (favor bags).
  • 1x cakepop stokjes van House of Marie: Deze stokjes hebben iets weg van de papieren rietjes, alleen zijn deze korter (15cm) en dikker zodat ze extra stevig zijn. Het pakket bevat 5 verschillende kleuren/dessins.

Hoe kan je winnen?

Laat een reactie achter onder deze blogpost waarin je zegt wat jij leuk vindt aan Laura’s Bakery en wat je graag zou willen (blijven) zien. Geef in je reactie ook aan naar welke prijs jouw voorkeur uit gaat. (Ik probeer hier rekening mee te houden maar het houdt niet in dat als je wint, je ook daadwerkelijk deze prijs wint).

Meedoen kan tot en met vrijdag 26 april, de winnaars worden op zaterdag 27 april bekend gemaakt op de site. Deze winactie is inmiddels voorbij.

Veel succes allemaal!

Cupcakes bakken droge bodem-2a

Het perfecte basisrecept voor vanille cupcakes. Met dit recept voor cupcakes kun je eindeloos variëren in smaken en met of zonder botercrème!

Wat zijn cupcakes?

Cupcakes zijn simpelweg kleine (eenpersoons) cakejes die je afbakt in de baking cups van een cupcake bakvorm. Vroeger werden cupcakes geserveerd bij de high tea en werden ze afgebakken in theekopjes, daar is de naam ‘cup’cakes zeer waarschijnlijk van afgeleid.

Tegenwoordig worden cupcakes voor heel veel verschillende gelegenheden gebakken. Van babyshowers tot verjaardagsfeestjes, of gewoon als leuke middagactiviteit in het weekend. En dan worden ze over het algemeen natuurlijk ook prachtig versierd.

Wil je meer weten over cupcakes (en tegelijk leren over het verschil tussen cupcakes en muffins)? Ik schreef er een uitgebreid artikel over.

Het Complete Basisbakboek 

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent.

Bestel hier!

Afbeelding

Hoe moet je cupcakes bakken?

Een goed begin is het halve werk kan ik eigenlijk wel zeggen, want met een goed cupcake basisrecept kan iedereen lekkere cakejes bakken. De basis voor dit recept lijkt op mijn recept voor vanillecake, alleen heb ik de hoeveelheden in dit recept aangepast. Daardoor kun je met dit recept precies 12 cupcakes bakken, handig he?

Toch zijn ook de verhoudingen van dit cupcake basisrecept een klein beetje anders, er zit bijvoorbeeld minder suiker in. Want ga je cupcakes maken, dan maak je vaak ook nog een lekkere zoete topping. Dus dan is het fijn als de cakejes zelf niet al te zoet zijn.

Het recept zelf is erg makkelijk! Je zult zien dat je het cupcakebeslag binnen een handomdraai gemaakt hebt en dat geldt ook voor de baktijd van cupcakes. Als je het beslag klaar hebt, hoef je het alleen nog maar over de vormpjes te verdelen en daarna kun je de kleine cakejes bakken. Je schuift ze maximaal 20 minuten de voorverwarmde oven in en klaar zijn ze.

Welke andere cupcake smaken kan ik bakken?

Fijn is ook dat je dit cupcake basisrecept als basis kunt gebruiken voor heel veel verschillende smaken cupcakes. Ik heb de afgelopen jaren al de nodige mooie cupcake smaken voor je uitgeprobeerd.

Dit zijn de meest populaire smaakcombinaties die ik op Laura’s Bakery met jullie heb gedeeld:

Wat is jouw favoriet cupcake combinatie? Of bak jij het liefst deze vanille cupcakes?

chocolade cupcakes

aardbeien cupcakes

Cupcakes versieren

Nadat je de cupcakes hebt gebakken, is stap 2 het versieren ervan. Je kunt er uiteraard voor kiezen om cupcakes zonder botercrème of decoratie te maken. Een ‘kale’ cupcake is namelijk ook heerlijk.

Maar persoonlijk vind ik het extra leuk om versierde cupcakes te maken. Dat kan bijvoorbeeld met botercrème of fondant. Zowel om cupcakes met fondant te bekleden, om ze te vullen of anders te versieren, heb ik al veel lekkere recepten online staan. Een aantal tips:

Cupcakes met vulling

Cupcakes met fondant

Lees ook eens mijn how-to hoe je een cupcake het beste strak kunt bekleden, waarna je het cakeje verder kan versieren. 

Cupcakes met botercrème

Cupcakes zonder botercrème

cupcakes basisrecept - Baktips cupcakes droge bodem-1a

Met deze tips bak je de mooiste cupcakes

Welke cupcake bakvorm moet ik gebruiken?

Dit recept is passend voor exact 12 cupcakes, daarom is het handig om een muffins & cupcake bakvorm te gebruiken waarin je tegelijkertijd 12 cupcakes kunt bakken. Zelf gebruik ik deze vorm. Let er wel even op dat deze in je oven past, maar in een reguliere oven zal dit makkelijk passen.

Hoe krijg je cupcakes mooi plat? 

De regel die ik altijd aanhoud is om de vormpjes voor twee derde te vullen met beslag, hiermee krijg ik altijd een goede hoogte. Wel heb ik meestal een klein ‘bolletje’ op mijn cupcakes. Indien je dit niet wilt kun je na het bakken een broodplank op de cupcakes leggen. Je moet ze dan uiteraard wel gebakken hebben in een cupcake bakvorm.

Waarom zit er een scheur in mijn cupcake? 

Dan was de oventemperatuur te heet. Ik leg er in dit artikel alles over uit.

Waar koop ik de beste cupcakevormpjes? 

Ik heb een regenboog aan cupcakepapiertjes in huis, grotendeels van het merk House of Marie. Die vind ik zelf erg prettig werken. De papieren vormpjes zet ik altijd in een cupcake bakvorm, zodat ze niet uitzakken in de oven maar een mooie vorm krijgen.

Waarom zakt mijn cupcake in? 

Het hoort dat de gebakken cakejes een heel klein beetje inzakken (of krimpen) tijdens het afkoelen. Maar als ze te erg inzakken, dan kan dat komen doordat je het beslag te lang hebt gemixt, omdat het beslag te vochtig was óf omdat de cupcakes simpelweg nog niet gaar waren. Lees hier alles over hoe het kan dat cupcakes inzakken na het bakken.

Hoe lang moet je cupcakes laten afkoelen?

Nadat jouw cupcakes gaar zijn (altijd even controleren of een houten satéprikker of caketester schoon uit de cake komt), kun je ze uit de oven halen. Laat ze eerst een paar minuten in de vorm afkoelen, maar haal ze er vervolgens uit en zet ze op een rooster waar je de cupcakes volledig laat afkoelen. Dit geldt trouwens ook voor cake en koekjes.

Al mijn tips rondom cupcakes bakken vind je op de handige baktips pagina.

 

Basisrecept vanille cupcakes

Recept afdrukken

4.69 van 358 stemmen

Basisrecept vanille cupcakes

Het perfecte basisrecept voor vanille cupcakes. Met dit recept voor cupcakes kun je eindeloos variëren in smaken en met of zonder botercrème!
Porties: cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren M
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Instructies

  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
  • Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 18 – 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar. Controleer met een caketester of de cupcakes gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt.

Notities

  • Last van vette of vochtige papieren cupcake vormpjes? Strooi dan wat ongekookte rijst op de bodem van je rvs cupcake bakvorm en zet de vormpjes daarop. Lees hier alles over deze handige baktip.
  • Voor een overzicht van alle soorten cupcakes op Laura’s Bakery kijk je hier.
  • Bekijk hier alle baktips en how-to blogposts over cupcakes. 

DAAR ZIJN ZE: MIJN EIGEN BOEKJES!! (+ WINACTIE)

Na weken keihard bakken, fotograferen en teksten schrijven had ik gisteren dan eindelijk de boekjes in mijn handen. Wat is dat ontzettend gaaf zeg! Ik wist natuurlijk precies hoe het er uit zou komen te zien, ik heb vele digitale voorbeelden gezien. Maar toch is de gebonden versie weer anders. De boekjes “Taarten bakken en versieren” en “Cupcakes bakken en versieren” zijn nu een feit! Nog even en dan liggen ze bij alle Action winkels in de schappen. Helaas weet ik geen precieze datum waarop de boekjes bij elke Action zullen liggen. De verwachting is eind april/begin mei. Ik hou het in de gaten natuurlijk en zodra ik weet wanneer ze er zijn, staat het op facebook en twitter. Mochten jullie de boekjes nou al eerder gespot hebben, laat het vooral weten (en maak een fotootje? vind ik leuk!)!

Vorige week was ik al even naar de uitgever toe om de drukproeven te bekijken. Dat waren hele grote vellen waarop allemaal pagina’s stonden afgebeeld. Een logische volgorde zat er naar mijn idee niet in, hoe moest dat ooit goed komen? Maar de drukker weet natuurlijk wat hij doet, de boekjes zien er dan ook fantastisch uit!

DAAR ZIJN ZE: MIJN EIGEN BOEKJES!! (+ WINACTIE)
1

In een boek hoort een voorwoord. Met foto natuurlijk. Ik wil niet weten hoeveel foto’s ik heb gemaakt voordat ik enigszins tevreden was. Binnenkort toch maar eens voor een professionele foto gaan. Voor nu is deze foto 48.000 keer afgedrukt (oh my…).

De boekjes zijn trouwens in Italië gedrukt bij één van de grootste drukkers voor boeken van Europa. Eind vorige week is er een vrachtwagen volgeladen met 48(!) pallets met mijn boekjes die op weg ging naar Nederland. Gisteren zijn al die pallets in Nederland aangekomen.

DAAR ZIJN ZE: MIJN EIGEN BOEKJES!! (+ WINACTIE)
2

Dan nog even een sneak peak van de boekjes! Op de bovenste foto zien jullie de inhoudsopgave van beide boekjes. En hieronder staat de stroopwafeltaart en de stroopwafel cupcakes. Twee van mijn favorieten! Zou ik misschien behoorlijk dol zijn op stroopwafels?Wat kun je verwachten van deze boekjes? Vooral hele lekkere recepten natuurlijk, maar het draait niet alleen maar om het recept. Het oog wil immers ook wat. Nee, de boekjes staan niet vol met lastige projecten waarvoor fondant nodig is. Je kunt namelijk ook met de ingrediënten zelf een prachtige taart maken en versieren. Het randje stroopwafels bijvoorbeeld bij de taart, of een mooie framboos in de toef. Natuurlijk zijn er wel een paar projecten waarbij ik fondant heb gebruikt, dat kon ik gewoon niet laten. In het taarten boekje vind je twee taarten waarbij ik fondant decoraties heb gebruikt, de taarten zijn niet helemaal met fondant bekleed. In het cupcakes boekjes is het helft van de projecten met fondant. Stap voor stap uitgelegd natuurlijk zodat iedereen gelijk aan de slag kan. Heb ik jullie al overtuigd om gelijk naar de Action te rennen zodra ze daar zijn?

DAAR ZIJN ZE: MIJN EIGEN BOEKJES!! (+ WINACTIE)
3

En daar staat mijn naam: Laura Kieft. Gaaf om zo je naam in het colofon te zien staan. Zoals je ziet was dit een leuk Haarlems project, de uitgever zit namelijk ook in Haarlem. De samenwerking met hen was super! Heel erg bedankt Veronique en Frank. En natuurlijk wil ik ook Annemarie voor de mooie vormgeving en Elisa voor de eindredactie bedanken. Op een gegeven moment zie je je eigen foutjes niet meer als je met zoveel tekst bezig bent.

DAAR ZIJN ZE: MIJN EIGEN BOEKJES!! (+ WINACTIE)
4

En dan nu: een winactie! Heel erg leuk om je eigen boekjes weg te kunnen geven! Onder de lezers van Laura’s Bakery verloot ik drie gesigneerde setjes van het taarten en cupcake boekje. Misschien heb jij beide boekjes wel al in huis voordat ze zelfs maar in de winkel liggen!

Wat moet je doen om te winnen?

Laat een reactie achter onder deze post waarin je zegt wat jij als eerste gaat maken uit de boekjes (klik op de foto van de inhoudsopgave om deze groter te zien).

Reageren kan tot en met zaterdag 20/4, zondagochtend 21/4 maak ik de drie winnaars bekend. Deze winactie is inmiddels afgelopen.

DAAR ZIJN ZE: MIJN EIGEN BOEKJES!! (+ WINACTIE)
5

Een makkelijke en snelle winactie dit keer. Vergeet dus vooral niet te reageren, voor je het weet is het alweer zondag. En wie weet lees jij dan wel dat je in het bezit bent van één van de drie gesigneerde setjes met boeken!

Boterkoek

Een goed recept voor boterkoek mag in geen één huishouden ontbreken. Staat dit recept nog niet in jouw persoonlijke receptenboek? Pak ‘m er dan maar vast bij, want deze wil je echt aan je collectie toevoegen.

LET OP: dit artikel heeft een update gekregen met nieuwe foto’s en extra tips. Trouwe boterkoekbakkers en lezers van Laura’s Bakery valt dat vast direct op, dus om jullie niet in verwarring te brengen meld ik het even. Onderstaand vind je nog een foto van de oude vertrouwde boterkoek die ik in 2013 voor het eerst op de foto zette.

Boterkoek recept maken

Boterkoek wordt hier thuis (of vroeger in mijn ouderlijk huis) niet vaak gegeten, maar dat zegt niet dat we het niet lekker vinden. Mijn zusje en ik houden wel van een stukje van deze smeuïge koek, maar de grootste fan is toch wel mijn vader. Heerlijk vindt hij het en hij kan er geen genoeg van krijgen.

Ik was dan ook blij dat mijn vader dit recept goedkeurde! Ik mag (nee, moet) het vaker maken van hem. Dat gaat ook zeker gebeuren, want deze boterkoek is simpelweg waanzinnig lekker en daarnaast in een handomdraai gemaakt.

Boterkoek recept

Boterkoek

Boterkoek bakken

Sinds dit basisrecept in 2013 online kwam, ben ik nog heel vaak de keuken ingedoken om meer smaken te proberen. Niet alleen ben ik gaan experimenteren met de smaak, maar ook met de vorm.

Zo combineerde ik het beste van twee wereld en bakte ik een boterkoek brownie, boterkoek cheesecake en een kwarktaart met boterkoekbodem. Stuk voor stuk om je vingers bij af te likken.

Boterkoek recepten

Heb jij net als ik maar al te vaak dit basisrecept gemaakt? Dan kun je vast wat lekkere smaakvariaties waarderen. Mijn favorieten:

Zit jouw favoriet er ook tussen? Laat het me weten in een reactie onder dit artikel, dat vind ik erg leuk om te weten!

NOG MEER KOEKJES BAKKEN?  

In 50x Koekjes vind je nog veel meer heerlijke koekjesrecepten. Van chocolate chip cookies tot gingerbread koekjes en van bokkenpootjes tot kano’s en kaneelvlinders. Alle recepten zijn voorzien van stap-voor stap beschrijvingen, tips en trucs om het bakken nog gemakkelijker te maken en smakelijke foto’s. Een perfect boek voor alle koekenbakkers! 

Bekijk en bestel hier!

Afbeelding
Boterkoek bakken

Veelgestelde vragen: boterkoek bakken

Kan ik ook zelfrijzend bakmeel gebruiken?

Nee, dit raad ik af. Een boterkoek hoort compact en smeuïg te zijn. Zelfrijzend bakmeel is een mengsel van meel met bakpoeder en door het bakpoeder zal je koek rijzen, luchtig worden. Precies wat je niet wilt! Gebruik dus het liefst patentbloem of tarwebloem. Ik schreef al eerder een uitgebreid artikel over verschillende soorten bloem.

Moet ik de roomboter smelten?

Nee, de boter moet op kamertemperatuur zijn. Dit is trouwens een vaste regel bij bakken: al je ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn voordat je met bakken begint, tenzij het recept het anders vermeld. Benieuwd naar alle “ongeschreven” bakregels? Lees dan mijn basis van het bakken eens door.

Moet ik een speciale bakvorm gebruiken?

Dat kan zeker, hoewel ik dit zelf nooit doe. Ik gebruik meestal een ronde springvorm of een vierkante bakvorm. En als je toch het liefst een speciale boterkoek bakvorm wil gebruiken, dan kun je bijvoorbeeld dit exemplaar kiezen.

Waarom smeer je de bovenkant in met ei en melk?

Dit doe je zodat er tijdens het bakken een mooie glans op de koek ontstaat. Hiervoor volstaat losgeklopt ei, maar nog beter is het om het losgeklopte ei met melk te mengen. Dit voorkomt dat het glimmende laagje afbladdert. Je leest er hier meer over.

Hoe bak ik dit recept in een heteluchtoven?

Al mijn recepten zijn afgestemd op onder- en bovenwarmte, maar als je een heteluchtoven hebt dan kun je de temperatuur het beste met 10 – 20% verlagen. Dit verschilt per oven, dus dit zou je zelf moeten testen. Benieuwd welke oven of andere producten ik zoal gebruik? Deze vind je allemaal op mijn favorietenpagina.

Wanneer is boterkoek gaar?

Er is geen truc om te testen of boterkoek gaar is, zoals bij cake. Maar het is vooral belangrijk om in je achterhoofd te houden dat deze smeuïge koek altijd zacht en wiebelig is als deze uit de oven komt. Daarnaast hoort het een mooie goudbruine kleur te hebben. Als je twijfelt en de koek toch weer terug de oven in schuift, dan bestaat de kans dat je deze te gaar bakt en hierdoor zijn smeuïgheid verliest.

 

Basisrecept boterkoek

Recept afdrukken

4.64 van 133 stemmen

Boterkoek

Een goed recept voor boterkoek mag in geen één huishouden ontbreken. Staat dit recept nog niet in jouw receptenboek? Pak je pen er dan maar vast bij!
Porties: tot 16 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter liefst van goede kwaliteit
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 250 gram bloem
  • 1 ei (+ extra ei om in te smeren)
  • snuf zout

Instructies

  • Mix de boter en beide soorten suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg het ei en het snufje zout toe. Als laatst voeg je de bloem toe, meng dit goed door het deeg heen.
  • Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Met de bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad maken in de vorm.
  • Klop het tweede ei los en klop er eventueel nog 2 tl melk doorheen. Bestrijk het deeg met dit mengsel en maak een motief in de koek met een vork.
  • Bak in 25-30 minuten goudbruin op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de koek volledig afkoelen en snij in punten.
Wat kun je allemaal doen met baking soda?

Wat kun je allemaal doen met baking soda?

Read more about Wat kun je allemaal doen met baking soda?
Winactie: keramische braadpan van Royalty Line

Winactie: keramische braadpan van Royalty Line

Read more about Winactie: keramische braadpan van Royalty Line
Behind the scenes - september 2013

Behind the scenes - september 2013

Read more about Behind the scenes - september 2013