Gevulde Pompoen Koekjes

6

gevulde pompoen koekjes 1a

Vorig jaar zag ik voor het eerst gevulde koekjes. Ik vond dit zo’n leuk idee dat ik hier ook mee aan de slag wilde gaan. Pompoen koekjes stonden al op de planning voor Halloween dit jaar en ik bedacht dat ik hier nu dan wel gevulde koeken van kon maken. Deze koeken zijn leuk en makkelijk om te maken, maar je hebt wel een flinke koek als resultaat. Iets te groot voor één persoon eigenlijk. Je kunt deze koeken daarom prima delen, of de rest bewaren voor een later moment natuurlijk. Ik gebruikte dit keer sprinkles als vulling, de botjes passen leuk bij het thema. Zo’n botje is prima te eten maar een hele hap is misschien wat veel en niet zo heel erg lekker. Je kunt ervoor kiezen om dit soort sprinkles te gebruiken maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een hele lekkere vulling zoals bijvoorbeeld kleine smarties of marshmallows. Misschien dat je er dan een extra koek tussen kunt doen zodat je een grotere soort vulling kunt gebruiken.

gevulde pompoen koekjes 2a

gevulde pompoen koekjes 4a

gevulde pompoen koekjes 5a

gevulde pompoen koekjes 6a

gevulde pompoen koekjes 7a

Gevulde pompoen koekjes

Deze met snoep gevulde pompoen koekjes hebben net dat beetje extra om van jouw Halloween feest een succes te maken.
Porties: 2 koekjes

Ingrediënten

 • Koekdeeg (gebruik dit basisrecept)
 • Oranje kleurstof
 • Pompoen uitsteker
 • Kleine snoepjes of sprinkles
 • Zwarte eetbare stift (of zwarte icing/fondant)
 • Icing/glazuur (om de koekjes op elkaar te plakken)

Instructies

 • Kleur je koekdeeg met oranje kleurstof. Ik gebruikte orange van Country Kitchen. Rol dan het koekjesdeeg uit op een met  bloem bestoven werkblad.
 • Steek met de uitsteker pompoenen uit. Per gevuld koekje heb je drie koekjes nodig, twee hele en eentje waar je in het midden een gat uit haalt. Deze komt straks tussen de twee hele koekjes in en vormt het gat waar de snoepjes of sprinkles in kunnen. Snij per drie pompoenen dus uit eentje een vierkant. Leg ze op de bakplaat en bak ze in ongeveer 12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar. Zorg dat ze goed afgekoeld zijn voordat je ze bakt zodat ze zo min mogelijk vervormen.
 • Als de koekjes na het bakken iets te veel naar binnen zijn uitgelopen (bij het koekjes met een gat) kun je dit nog wat bijsnijden. Doe dit als de koekjes net uit de oven komen, dan zijn ze nog zacht en kun je makkelijk corrigeren. Laat alle koekjes goed afkoelen voordat je er mee verder gaat. Maak een beetje icing of glazuur, dit gebruik je om de koekjes op elkaar te plakken. Plak de koekjes met een gat op een heel koekje. Vul het gat op met kleine snoepjes of sprinkles. Ik gebruikte ‘bone sprinkles’ van Wilton. Als je grotere snoepjes wilt gebruiken kun je eventueel nog een extra koekje met gat er op plakken. Wanneer het gat gevuld is plak je met glazuur een heel koekje bovenop.
 • Met een eetbare zwarte stift  teken je een gezichtje op de pompoen. De punt van de stift wordt door het tekenen wat viezig en soms geeft hij even wat minder inkt af. Hou daarom altijd een velletje keukenrol bij de hand waar je de punt aan schoon kunt maken. Dan schrijft je stift weer perfect en is er niets mee aan de hand. Geen zin om met zo’n stift aan de gang te gaan? Je kun ook met zwarte icing een gezichtje tekenen of een neus, mond en ogen van zwart fondant maken.
Bewaren

In een afgesloten trommel ongeveer een week houdbaar.

gevulde pompoen koekjes 3a

Reken maar dat de ontvangers van deze pompoen koekjes verrast zullen zijn als ze een hap nemen!

Z Liefs Laura PNG

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

 1. dagmar schreef:

  Wat ontzettend leuk. Die ga ik ook proberen te maken. leuk voor de kids.

 2. Kimberly schreef:

  Dit ziet er echt zo leuk uit! Thanks voor de duidelijke uitleg 🙂

 3. Joke schreef:

  Erg leuk gemaakt lieverd, weer eens weer heel wat anders.

  Liefs, Mam ♥

 4. Anoeska schreef:

  Wat een gave koekjes zeg! Ik wil de sprinkles heel graag bestellen, durf alleen nooit zo goed via een buitenlandse website. Mag ik vragen waar je die uitsteker vandaan hebt?

  1. Laura's Bakery schreef:

   De uitsteker zat in een grote set maar is ook los te verkrijgen, net als de sprinkles, bij taartdecoratie winkels. Beide gewoon in Nederland 🙂

 5. Anoeska schreef:

  Dank je wel! Ga snel eens op zoek.

 6. Oh dat ziet er echt heerlijk uit, wat een leuk idee zeg !!

 7. My Linh schreef:

  Wat ziet dit er super leuk uit! Erg leuk bedacht ^^

 8. Ikram schreef:

  Origineel 🙂 Zeker met zo’n verrassing in het midden yumz!

 9. Rebecca schreef:

  zo super leuk, zeg 🙂 maar ik zou idd liever voor smarties of degerlijks gaan 😀 dat lijkt me iets lekkerder 😛

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat is zeker lekkerder, maar voor de foto vond ik de botjes wel heel erg leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *