Waarom barsten cupcakes open aan de bovenkant tijdens het bakken, hoe kan dit?
Cupcakes barsten of scheuren tijdens het bakken wel eens open, niet handig als je ze graag wilt decoreren met fondant of marsepein. Dan wil je natuurlijk een zo glad mogelijk oppervlak om op te werken.
De reden dat cupcakes tijdens het bakken openbarsten is eenvoudig. Dat komt door de temperatuur van de oven, deze staat dan te hoog. De bovenkant is al gaar en gebakken terwijl de cupcake van binnen nog niet gaar is en zelfs nog moet rijzen. Dat doet het dus ook en door die kracht van het beslag dat naar boven wil, scheurt het al gebakken laagje aan de bovenkant open. Het moet ergens heen en dit is de enige kant waar het heen kan.
Hoe voorkom ik dat mijn cupcakes openbarsten tijdens het bakken?
Om dit te voorkomen zul je een beetje moeten spelen met de temperatuur van je oven. Als je de oven op een lagere temperatuur zet, gaart de cupcake gelijkmatiger en zal de bovenkant niet scheuren. Het is per oven vaak even uitzoeken wat nu de beste temperatuur is om cupcakes te bakken, daar zul je dus even mee moeten oefenen.
Opengebarsten cupcakes toch decoreren?
Ik snap heel goed dat je niet zoveel zin hebt om weer een nieuwe serie cupcakes te bakken als de eerste lading opengebarsten is. Dat is gelukkig ook niet nodig. Met een mes snij je de bovenkant van de cupcakes af zodat deze mooi glad is. Zo heb je een mooie basis om te decoreren met fondant of marsepein.
Een fijn basisrecept voor cupcakes zijn deze vanille cupcakes, deze mislukken bij mij nooit en blijven ook mooi glad van boven.
hallo, wat een leuke site heb je
ik heb een vraag over het bakken van cc;
over mix niet
heb ingrëdienten op kamertemperatuur
weeg per cc 40 gram beslag
verwarm de oven tien min voor
gebruik een ccblik met ccvormpjes
-wat doe ik verkeerd?
de cc komen er hoog en laag en met krater uit
bvd grtjs cc