Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Review moleskine receptenboek

Laura Kieftdoor Laura Kieft
09 oktober 2013
in Overig, Reviews
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

review moleskine 1a

Een beetje fanatieke thuisbakker (of thuiskok natuurlijk!) heeft wel een receptenboek of schrift met zijn of haar favoriete recepten. Ik heb zelf een notitieboekje dat ik gebruik maar het merendeel van de recepten staat gekrabbeld op losse blaadjes en liggen allemaal op een hoop in een la. Ik werk al die recepten natuurlijk wel uit voor de website en daarmee is vooral Laura’s Bakery mijn receptenboek. Wanneer ik dus koekjes ga maken kijk ik op de site voor mijn basisrecept en krabbel ik de benodigde ingrediënten weer opnieuw op een blaadje. Best wel een gedoe dus. Een duidelijk receptenboekje leek mij handiger. Ik kwam zo’n handig boekje tegen op Fonq.nl van het merk Moleskine dat vele verschillende soorten notebooks heeft. Een merk waar ik vele mensen al erg enthousiast over had horen zijn, dus dat moest vast een goed en handig boekje zijn! Ik testte het voor jullie uit.

review moleskine 2a

Dit receptenboek komt uit de Passion serie, een serie boekjes die allemaal een bepaald thema hebben. Dit varieert van muziek en reizen tot katten en tuin, maar ook dit receptenboek dus. Het boekje ziet er op het eerste gezicht al goed uit. De kaft heeft een mooie print van allerlei keukenmaterialen. Toen ik het boekje opensloeg zag het er ook goed uit, het duurde alleen even voordat ik doorhad dat alles in het Engels is. Waarom weet ik niet, maar ik had toch een Nederlands boekje verwacht. Het maakt voor recepten niet heel erg veel uit, zeker niet omdat je zelf je recepten opschrijft. In het boekje zaten ook nog wat stickervellen. De witte stickers kun je gebruiken om zelf tabs aan te passen, deze laat ik straks duidelijker zien op de foto. De grijze en roze stickertjes kun je gebruiken om bij een recept aan te geven of je het heel lekker vind, of het gezond is en nog veel meer.

review moleskine 3a

In het boekje zijn ook een aantal handige pagina’s opgenomen, zoals deze food facts. Ook dit is in het Engels en daarom misschien wat lastiger, maar er staat een omrekentabel voor gewichten en dergelijke in wat het weer gemakkelijk maakt. Achterin kun je trouwens ook je eigen index maken. Per pagina staat een klein lijntje waar je de naam van je recept op kunt schrijven. Zo kun je altijd makkelijk zoeken naar het recept dat je nodig hebt. Ook zijn er nog een flink aantal blanco pagina’s voor aantekeningen en dergelijke.

review moleskine 4a

Er zijn twee rijen met tabbladen, de eerste bestaat uit bovenstaande onderwerpen. Ik wilde zelf liever al mijn zoete recepten in dit boekje verzamelen. Op de blanco stickertjes heb ik daarom mijn eigen categorieën geschreven en over de bestaande heen geplakt. Je kunt dit zien op de laatste foto. Ik kom nu alleen een beetje raar uit bij het laatste tabblad, dat was ingericht op cocktails (welk soort glas etc.) en ik heb daar koekjes van gemaakt.

review moleskine 5+6a

Op bovenstaande foto staat links een pagina voor je recepten, deze zitten achter de eerste rij tabbladen. Vul eerst de titel van je recept in, dan de ingrediënten met als laatst de beschrijving. Aan de zijkant kun je verschillende dingen invullen als moeilijkheidsgraad, voorbereidingstijd, baktijd, aantal personen, etc.. Rechts een pagina zoals deze zijn achter de tweede rij tabbladen, ik weet eerlijk gezegd nog niet zo goed hoe ik deze pagina’s ga indelen. Ik had het makkelijker gevonden als ze hier ook gewoon recept pagina’s van gemaakt hadden. Ik denk dat ik hier ook recept pagina’s van ga maken, maar ik moet nog even kijken hoe ik dat nu precies wil doen.

review moleskine 7a

Zo zien de pagina’s er uit als ze met recepten gevuld zijn. Ik moest wel opletten dat ik niet te groot ging schrijven want anders paste het niet zo goed op de pagina. Ik vind het fijn om zo mijn recepten bij elkaar te hebben. Tijdens het bakken pak ik nu mijn receptenboekje erbij en dat laat ik gewoon open in de keuken liggen. Werkt toch fijner en gemakkelijker dan steeds weer het reccept opzoeken en de hoeveelheden overnemen. Nu heb ik mijn meest gebruikte recepten allemaal bij elkaar wat ik prettig vind. De recept pagina’s vind ik goed ingedeeld. Lekker overzichtelijk, al moet je niet een al te groot handschrift hebben. Per categorie heb je genoeg pagina’s om 17 recepten op te schrijven. Er zitten ook drie handige touwtjes in het boekje die je bij de recepten kan doen die je op dat moment nodig hebt. De blaadjes zijn trouwens niet heel erg dik. Je ziet duidelijk dat er op de achterkant is geschreven, maar dit is niet heel erg storend gelukkig. De pagina indeling achter de tweede rij tabs had ik liever anders gezien. Met de recepten lay-out had ik meer gekund. Al met al vind ik het een fijn boekje om al mijn recepten bij elkaar te hebben en ik gebruik het dan ook regelmatig.

Je kunt het Moleskine receptenboek hier vinden voor €19,90.

Hebben jullie een receptenboek of schrift waarin je jouw favoriete recepten noteert?

Z Liefs Laura PNG

Vorige post

Volgende post

Toblerone Koekjes
Minion Cupcakes

Related Posts

Winactie kids bakpakket uitgelicht

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft
20 december 2020
5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te...

Kinderbakquiz uitgelicht

Doe mee aan de Kinderbakquiz!

door Laura's Bakery
30 september 2020
0

Afgelopen...

Laura Het Kinderbakboek

Het Kinderbakboek is er!

door Laura's Bakery
26 juni 2020
22

Hiep...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 18

  1. Denise says:
    7 jaar geleden

    Fijn een review hier over.
    Ik was er al een poos benieuwd naar!

    Beantwoorden
  2. Shirley says:
    7 jaar geleden

    Hoi laura,

    Ik heb een map met tabbladen en insteekhoezen, zo worden de recepten ook niet vies en als iemaand het recept wil kan ik het zo kopieeren. Ik vind het erg handig.

    Beantwoorden
  3. Brigitte says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Leuk artikel en zeker de moeite waard om eens te kijken naar dit schrift.
    Zelf heb ik 2 grote schriften, die ik ingedeeld heb naar soort gerecht (soepen, vlees, vis, nagerechten enz.). Hierin plak ik de recepten die ik uitgeknipt heb en hierbij reserveer ik plaats om mijn opmerkingen erbij te schrijven. Werkt ook heel goed.
    Verder trouwens mijn complimenten voor je website en je recepten! Ben er heel blij mee!

    Beantwoorden
  4. Kim says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wat een leuke review.
    Zelf heb ik ook dit kookschrift en ik ben er erg blij mee.
    In het begin had ik de stickers moeten plakken, maar heb dat dus niet gedaan.
    Daardoor staat het nu wat door elkaar, opzich niet erg, het zegt ook wat over deze soms chaotische hobbykok 😉

    Beantwoorden
  5. Lykke says:
    7 jaar geleden

    Ik heb al meerdere keren verlekkerd bij dit receptenboek staan kijken. Maar mijn huidige systeem werkt eigenlijk prima, en dan zou ik weer alles over moeten zetten. Daar heb ik dan weer wat minder zin in.
    Ik heb al mijn favoriete recepten uitgetypt. Ik heb ze geprint en geordend in een multomap. Die staat voor het grijpen in de keuken, dus ik kan zo aan de slag met mijn favoriete recepten.
    Wat ik overigens een voordeel vind van een multomap, ten opzichte van deze Moleskine, is dat het makkelijker is een recept toe te voegen of juist eruit te halen als je een betere variant hebt gevonden. Het is iets flexibeler en dat vind ik wel erg prettig.

    Beantwoorden
  6. yvonne says:
    7 jaar geleden

    Ik heb alles in mijn computer staan. Op alfabet. Heb ik een recept nodig dan leg ik de computer op een tafel naast mijn werkblad. Soms print ik een recept. Dit gaat in een plastic insteekhoesje in een ringband.

    Beantwoorden
  7. Eslem says:
    7 jaar geleden

    Mijn blog is mijn receptenboek :-). En de recepten die ik al heb geprobeerd en nog moet uitwerken hangen (op losse blaadjes geschreven, ja, haha) op de koelkast.

    Beantwoorden
  8. Els Groeneweg says:
    7 jaar geleden

    Hoi, ja die losse blaadjes herken ik heel goed, zo is dat hier dus ook. En vooral die je regelmatig gebruikt, maar de meeste ken ik wel uit mijn hoofd. Zijn meer de recepten waar veel verschillende ingredienten zijn. Maar wel een makkelijk boekje heb je gevonden hoor, denk wel een idee om ook te bestellen

    Beantwoorden
  9. Siepie says:
    7 jaar geleden

    Nou ik heb weer een mooi kerst cadeautje voor op mijn lijstje.

    Beantwoorden
  10. Amelia says:
    7 jaar geleden

    Er bestaat ook een moleskine passion dessert journal met onder andere tabbladen toegespitst op desserts en een woordenlijst met baktermen. Ziet er ook best leuk uit 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Oh echt? Die ken ik helemaal niet, ga eens even zoeken

      Beantwoorden
  11. Ingeborg says:
    7 jaar geleden

    Ik heb samen met mijn man een grote ordner waar heen zijn kook en ik mijn bakrecepten in stop.
    De meeste recepten starten eerst als krabbels op een stukje papier. Als we het lekker vinden zetten we ze in de computer (makkelijk als iemand er naar vraagt). Als de recepten helemaal perfect zijn printen en lamineren we ze voor in de ordner.
    Maar ik wil ooit nog een keer al onze recepten in een boekje bundelen; kan ik dat als naslagwerk gebruiken.

    Beantwoorden
  12. Anoeska says:
    7 jaar geleden

    Lijkt me een heel fijn receptenboekje, vooral met die stickertjes. Maakt het toch even iets leuker. 🙂

    Beantwoorden
  13. Hanan says:
    7 jaar geleden

    Dank voor deze beoordeling! Ik heb hem nu aangeschaft, en ben er erg blij mee!
    Helemaal mee eens dat het fijn was geweest als alle bladen receptenbladen waren. Mocht je nog tips hebben voor een handige indeling, dan hoor ik dat graag!
    Heb je achterin ook gezien dat je een inhoudsopgave kunt maken? 🙂

    Beantwoorden
  14. Tabitha says:
    7 jaar geleden

    Ik gebruik een kaartenbak met kaarten waar ik recepten op schrijf en tabbladen op alfabetische volgorde ertussen. Als ik iets ga maken is het een kwestie van de bak mee naar de keuken, receptkaart eruit en aan de slag.

    Beantwoorden
  15. Laura says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Onder het mom van ‘beter laat dan nooit’;
    Op moleskine.com kan je je registreren en een template downloaden voor de achterste pagina’s (de normale recepten template of een ‘cocktail’ versie). Die kan je dan afdrukken en inplakken. Zelf vond ik het ook niet zo handig dat die 2e rij met tabs niet dezelfde pagina indeling had, maar ach. Misschien dat je er wat aan hebt.
    Er leuke blog trouwens! Er staan veel te veel goede recepten op 😉

    Beantwoorden
  16. Heloise says:
    4 weken geleden

    Hi Laura,
    Inmiddels is het alweer 7 jaar geleden dat je dit bericht hebt gepost. Ik vroeg me af of je nu 7 jaar later dit boekje nou ook veel hebt gebruikt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Nee, niet vaak genoeg. Daarom komt nu mijn eigen receptenboek uit, met daarin alles verbeterd wat me niet beviel aan andere receptenboeken! https://www.laurasbakery.nl/reserveren-het-lauras-bakery-receptenboek/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Als je zin hebt in pizza én in quiche, dan is dit de ideale oplossing: pizza salami quiche! Absoluut zalig. Enne, deze moet natuurlijk nog even de oven in. 👆🏻⁠
⁠
Het recept staat al even online, je vindt het door te zoeken in de zoekbalk op het blog. Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#pizza #quiche #dinnertime #kooktip #salami
  • NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/141311073_275755800786874_4890017203977131085_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=63f7TcR-qdAAX8Nl3uk&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=185dc0c834ff8c91cf5b523186b2a2fc&oe=60353CAC' title='NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura's Bakery op een rijtje te zetten. Je vindt de link naar het overzicht in mijn bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake'>
  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Volgende Post
Minion Cupcakes

Minion Cupcakes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-21

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-24

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-27

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-13

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan