Gender reveal cupcakes

Gepost: 17 februari 2021 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
Gender reveal cupcakes

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes en nu besloot ik dat je daar ook een mooie gender reveal cupcake variant van kunt maken. Je holt de cupcakes een beetje uit en vult dit op met muisjes. Vervolgens topte ik de cupcakes af met mijn vanille botercrème, maar je zou ook cream cheese frosting kunnen gebruiken. Als je eenmaal een hap van de cupcake hebt genomen komt daar de grote onthulling te voorschijn: roze of blauwe muisjes!

Ben je benieuwd naar het verschil tussen botercrème en cream cheese frosting en waar je het voor kunt gebruiken? Ik leg het je uit in dit artikel.

Gender reveal cupcakes
Gender reveal cupcakes

 

Gender reveal cupcakes

Opslaan
Recept afdrukken

4.36 van 17 stemmen

Gender reveal cupcakes

Dit is absoluut de lekkerste manier om aan vrienden en familie het geslacht van je kind te onthullen: gender reveal cupcakes met muisjes!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 4 eieren (M)
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1 portie botercreme
  • blauwe of roze muisjes
  • sprinkles naar keuze

Instructies

  • Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Als laatst voeg je zelfrijzend bakmeel en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag.
  • Neem een muffinvorm en plaats de cupcakepapiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Ik doe dit zelf met een ijslepel. Dat werkt gemakkelijk en je kunt het beslag zo mooi gelijkmatig verdelen.
  • Bak de cupcakes in ongeveer 18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cupcakes op een rooster volledig laat afkoelen.
  • Eenmaal afgekoeld wil je de cupcakes uithollen. Ik gebruikte hiervoor een kleine ronde uitsteker en meloenbolletjeslepel voor. Je wilt ruimte voor ongeveer 1-2 theelepels gekleurde muisjes per cupcake hebben. Vul de holtes in de cupcakes met de muisjes.
  • Vul een spuitzak met grote gladde spuitmond (ik gebruikte de 1A van Wilton) met de botercrème. Spuit toeven op alle cupcakes. Decoreer deze met de sprinkles en ze zijn klaar om te serveren!
Tips

Hou je niet van botercrème? Dan kun je dit ook vervangen door deze heerlijke cream cheese frosting bijvoorbeeld.

Wil je de cupcakes niet met muisjes vullen? Vervang deze dan door een blauwe of roze sprinklesmix of door roze of blauwe smarties.

Bewaren

In een afgesloten verpakking 3-4 dagen houdbaar op een koele plek buiten de koelkast. Je kunt de cupcakes in totaliteit ook tot drie maanden invriezen, maar versier ze wel pas met sprinkles na het ontdooien.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

  1. Leanne schreef:

    Ik kreeg deze cupcakes vorige week van de buren. Mijn man zette gelijk z’n tanden erin. Deels uit nieuwsgierigheid en deel uit lekkere trek. Alle muisjes vielen over de tafel en vloer. Het was zo hilarisch. Mijn dochter riep: we krijgen een MEISJE!!!
    Echt een aanrader?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha zo leuk he! Wie het snelst eet (of de grootste hap neemt), weet het ’t eerst 😉

  2. Carlijn schreef:

    Bedankt voor het recept! 🙂
    Het uithollen van de cakejes werkt ook perfect met een appelboor! Na het vullen met muisjes heb ik het kapje weer teruggezet. Toefje slagroom zou dan ook genoeg kunnen zijn, mocht je het simpel willen afwerken.

  3. Maartje de Jong schreef:

    hallo Laura, ik ben heel erg fan van je recepten, ik als beginnende bakker, jou recepten zijn duidelijk.

    Vraag: kan je van deze muffins ook 1 grote taart maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen! In theorie zou dat moeten kunnen, maar misschien is het makkelijker om een recept te gebruiken dat al voor een grote taart is. Bijvoorbeeld deze: https://www.laurasbakery.nl/blueberry-lemon-babyshower-taart/ en die bijvoorbeeld aan te passen.

  4. Sanne schreef:

    Ik zou deze cupcake graag maken, maar dan met volkoren en amandel meel (zoals het recept met rood fruit). Wat worden dan de verhoudingen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat durf ik niet te zeggen zo, maar je kunt dat andere recept dan natuurlijk gewoon aanhouden en in cupcake vormpjes afbakken. Ik zou dan wel siliconen vormpjes gebruiken of direct in een rvs bakvorm te bakken omdat volkorenmeel en amandelmeel de neiging hebben om zich aan papieren cupcake vormpjes te hechten.

  5. Mirel schreef:

    Als je deze cupcakes in een hete lucht oven maakt, hoelang moeten ze er dan in?

  6. Marleen schreef:

    Mag ik alles x 3 doen voor de cupcakes? Ze zijn zo lekker

  7. Corrie schreef:

    Deze cupcakes gemaakt voor de gender reveal van mijn zusje. Sprinkles bij Xenos gehaald, die zijn echt mooi. Uitgehold met een appelboor en afgemaakt met de botercrème. Een succes! Ik kan helaas geen foto toevoegen, maar ze waren echt prachtig (en heel belangrijk: lekker).

  8. Iris schreef:

    Hellupp!
    Ik probeer deze cupcakes te maken maar mijn beslag blijft klonterig/lijken op kots 😅
    Ik ben 2x over nieuw begonnen maar het blijft er zo uit zien…
    Wat gaat er mis 🙃

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je beslag klonterig is, dan heb je de suiker en de boter waarschijnlijk niet eerst romig geklopt (en vermoedelijk was je boter ook niet op kamertemperatuur). Kan dat kloppen? Bij een klonterig beslag mengen de ingrediënten zich niet goed doordat alles te snel aan elkaar wordt toegevoegd. Daarom is het zo belangrijk dat je eieren 1 voor 1 toevoegt, zodat ze opgenomen kunnen worden door het beslag. Af en toe de mixer uitzetten en met een spatel alles van de beslagkom losmaken helpt hier ook bij.

  9. Michelle Kanselaar schreef:

    Hoe hol je de cupcakes uit? Aan de bovenkant of via de zijkant??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Via de bovenkant, ik gebruikte een ronde uitsteker en een meloenbolletjeslepel. Met een speciale cupcake boor of een appelboor en eventueel lepeltje kan ook. Je haalt er zo wat cake uit, vult het en dan optioneel doe je het stukje cake weer erop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept