Kan ik zalm toevoegen aan de quiche?
Dit kan zeker een lekkere toevoeging zijn. Meng bijvoorbeeld 100 gram gerookte zalmsnippers door de vulling.
Het witte goud is lekker, maar het groene goud is bij mij favoriet. Ik heb het natuurlijk over groene asperges, die ik deze keer verwerkte in een ongelofelijk lekkere groene asperge quiche met tijm.
Groene asperges zijn van april tot en met juni in het seizoen en dus is nú het moment om deze heerlijke vegetarische quiche met groene asperges op het menu te zetten. Dit recept is ontzettend makkelijk en perfect om alvast een dag van tevoren te maken. Even opwarmen in de oven en je kunt na een drukke dag genieten van een zalige punt quiche.
BAKTIP: Ik gebruik graag voor quiches een vorm van aardewerk. Ik heb meerdere exemplaren in huis, maar deze van Le Creuset is mijn favoriet.
In dit vegetarische quiche recept heb ik ervoor gekozen om geen zalm- of hamsnippers te gebruiken, hoewel dit absoluut een smakelijke toevoeging kan zijn. De verse tijm is in dit recept de echte smaakmaker en gaat onwijs goed samen met de groene asperges en de kaastopping.
Deze groene asperge quiche is goed te bewaren in de koelkast en in de vriezer. Ideaal om in het weekend alvast te maken als je een drukke week te wachten staat.
Als je de quiche met asperges niet direct op tafel zet of in één keer opeet, dan kun je deze 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren. Zorg wel dat je de quiche luchtdicht verpakt.
Groene asperge quiche kan perfect bewaard worden in de vriezer. Verpak de quiche luchtdicht (eventueel per punt) en dan kun je hem maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. Opwarmen doe je het beste in ongeveer 15-20 minuten op 180 graden.
Ondanks dat ik gek ben op het groene goud, is dat niet te zien aan het aantal recepten met groene asperges op Laura’s Bakery. Toch ga ik je wat tips geven voor meer variatie:
Groene asperges smaken daarnaast erg goed bij deze pastasalade met gerookte kip en pesto. Je hoeft ze alleen maar even te grillen op de barbecue of in de oven en serveer ze vervolgens naast of door de salade, eventueel met wat grof zeezout en een beetje citroensap.
Dit kan zeker een lekkere toevoeging zijn. Meng bijvoorbeeld 100 gram gerookte zalmsnippers door de vulling.
Dat kan, maar dan mis je wel een belangrijke smaakmaker. Je zou de tijm ook kunnen vervangen door dille, waarbij je de helft toevoegt aan de vulling en de andere helft bij het serveren over de quiche strooit.
Absoluut. Volg dan de eerste drie stappen uit de bereiding van dit hartige taartrecept met bladerdeeg, dat beschrijft precies hoe je dat het beste kunt doen. Daarna kun je onderstaand recept verder oppakken.
Als je de quiche niet gelijk serveert, kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren mits goed ingepakt (eventueel per punt). In de vriezer blijft hij wel 3 maanden goed.
Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180 graden. Dek de bovenkant van de quiche indien nodig af met aluminiumfolie, zodat hij niet te donker wordt of uitdroogt.
Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. De sauzen, spreads en dips zijn natuurlijk ook van de partij in hun eigen hoofdstuk.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Na 40 minuten was het nog totaal niet gestolt. Was nog bijna net zo als dat ik het over de asperges goot. Alleen de bovenkant was mooi bruin
Op 220 terug in de oven
Raar, want jou recepten kloppen altijd……
Hoi Mieke, o dat is zeker vreemd. Dit recept klopt in principe ook hoor 😉 We hebben het een aantal keer getest. Er moet ergens iets fout zijn gegaan, maar wat dat is van een afstand altijd lastig te zeggen.