Het lekkerste van twee werelden samen: boterkoek brownie. Dit recept is zonder twijfel een guilty pleasure waar je heel erg van kunt genieten.
Boterkoek brownie maken
Boterkoek en brownie. Hoe lekker kun je het maken? Eigenlijk deed ik met dit recept niets meer dan twee van mijn bestaande recepten combineren in de juiste verhouding. Daarmee laat ik ook direct zien hoe je door verschillende baksels met elkaar te combineren oneindig kunt variëren.
Dat vind ik nou zo leuk aan bakken, met een paar basisrecepten kun je zoveel lekkers maken. Dit boterkoek brownie recept is echt een toppertje en zeker het proberen waard. Ook erg lekker met een beetje room en wat vers fruit, dan wordt het net een brownietaartje met een bodem van boterkoek.
Oh wow wat een fantastische combi, die ik werkelijk niet zelf had bedacht, maar twee toppers combineren is echt een super idee. Deze komt op mijn baking bucketlist ☺️
Hij staat nu in de oven. Ben benieuwd! Het recept is erg makkelijk en bijna alles had ik al in huis!
Dat maakt dit recept ook zo fijn. Het meeste heb je wel in huis en het is zo’n verrassende combi. Leuk om te horen dat de boterkoek brownie al gebakken wordt!
Hij was verslavend lekker! Dank voor je recept!
Jammer dat er geen foto bij zit die de laagjes laat zien!
Op de eerste foto zie je het boterkoek laagje eronder zitten 🙂
Leuk idee, het viel erg goed in de smaak op een verjaardagsfeestje! 🙂
Wat leuk om te horen!
Ik had geen pure chocolade in huis dus deed het met melk chocolade, alleen werd het tot twee keer aan toe een grote klont versuikerde zooi ipv een chocolade mengsel. Ligt dat dan aan de chocolade of doe ik iets anders verkeerd?
Dat zou niet per se aan de chocolade moeten liggen. Waarschijnlijker is dat het mengsel te heet is geworden.
Ik heb ook melkchocola gebruikt. Ging prima
Het boterkoek mengsel lukte inderdaad prima. Alleen het suiker en chocolade mengsel versuikerde helemaal, het werd geen glad mengsel. Is het wel de bedoeling dat de suiker word verwarmd?
De suiker hoeft niet helemaal op te lossen.
Heeft iemand al geprobeerd om deze boterkoek Brownie in de vriezer te doen?
Mijn dochter heeft m vandaag aan de meesters/juffen getrakteerd en hij was helemaal op. En ik had echt ruim meer stukjes gesneden…..
Invriezen kan prima hoor 🙂
En dan er uit via de koelkast?
Heb hem net gedeeld (heerlijk!) en wil de rest voor zondag bewaren…. dan is in de vriezer het beste denk ik… ?
Dat kan prima t/m zondag! Als het dan in één keer opgaat 😉
Ik heb net de koek gebakken en hij ziet er fantastisch uit?… de smaak is hopelijk even fantastisch maar daar moeten we nog even geduld voor hebben?
Ik wil hem gaan maken, zou t ook nog kunnen om dulche de leche erin te verwerken of wordt t dan too much?
Het kan, zal wel flink machtig worden 😉
Lekker recept! zeker een aanrader om te maken.
Ik ga hem ook zeker een keer als taart maken!
Mijn zoon van 9 heeft op school de bakwedstrijd gewonnen met dit recept ?
Super recept!
Vandaag gemaakt voor traktatie op mijn werk, deze was tot op de kruimel op!
Zo makkelijk en met ingredienten die ik al heb staan.
Volgende keer maak ik een grote op een vierkant bakblik dat ik het kan snijden als vierkantjes/rechthoekjes.
Heerlijk! En wat leuk om te lezen, thanks.
Jaaa hij staat in de oven!! Of eigen ZE staan er in.. heb het in een muffin vorm gemaakt. Dan nog een dot versgeklopte room en aardbei er op en ik zie ze al helemaal shinen!! ?
En heb er walnoten bij in gedaan!!
?
Ohhhh dat klinkt fantastisch.
Hoelang doe je ze in de oven? Lijkt. Mij ook erg handig om te maken!
Ik ben benieuwd hoeveel je ervan maakt? Dat lijkt mij ook erg leuk om te doen
Kun je ook ipv brownies blondies maken met boterkoek? En zo ja welke ingrediënten moet je vervangen. Heb dit nl ergens gegeten en ze waren echt lekker!
Een blondie boterkoek bedoel je? Ik zou dan eigenlijk gewoon blondies maken: https://www.laurasbakery.nl/blondies/
Ik heb op het moment geen chocolade in huis. Kan ik deze chocolade weglaten of is dit een must voor in de brownielaag?? Ik hoor er graag van.
Zonder chocolade helaas geen brownie!
Wat is de reden dat je eerst de boterkoeklaag maakt en niet pas als de gesmolten chocola aan het afkoelen is?
Dat vond ik overzichtelijker op deze manier.
Ik krijg zondag vrienden op bezoek, ze zullen dit vast overheerlijk vinden!?
O, en zijn de ingrediënten die boven de ingrediënten van de brownie staan
voor de boterkoek?
yes 🙂
Net gemaakt ziet er goed uit.
Ben benieuwd morgen hoe het smaakt.
In wat voor soort bakvorm maak je dit, is dit in een springvorm of een lage (boterkoek)bakvorm?
Dat kan allebei.
Ik zie nergens deze vraag staan:
Wat bedoel je met een half ei?
Je kan een ei(dooier) toch niet in 2 delen?
Jawel hoor, een ei breken in een kommetje even loskloppen en vervolgens de helft gebruiken (de andere helft gebruik je later in het recept).
Ik wil dit recept eind augustus met m’n verjaardag maken. Kan dit in de vierkante 21×21 vorm?
Leuk! Dat heb ik zelf niet getest, je zou het kunnen berekenen in dit artikel: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Het past met deze hoeveelheden perfect in de vierkante 21×21 vorm; degene van jou bij het Kruidvat. Morgen gaan we proeven 😀
Ja, wat goed! Geniet ervan!
Er staat boven en onderwarmte, maar moet hij dan onderin of in het midden van de
oven ?
Het baksel gaat in het midden van de oven, de stand van de oven gaat op boven- en onderwarmte. Zo krijg je de meest gelijke garing.
Dankjewel voor de snelle reactie, hij staat erin dus ik hoop dat hij net zo lekker wordt als bij mijn zus. Daar had ik vanmorgen een stukje geproefd dus moet’m wel gelijk maken . Heerlijk !