Het is gelijk Pasen wanneer je deze paasei cupcakes op tafel hebt staan. Ik vind ze er zo gezellig uitzien! Deze cupcakes maakte ik alweer ruim een jaar geleden, toen ik volop bezig was met bakken voor Het Feestdagen Bakboek. Ik had een cupcake dag ingepland en had meer cakejes gebakken dan ik nodig had voor het boek. Dus ik kon nog wat extra creaties maken. Ik kleurde wat botercrème groen, gebruikte een gras spuitmondje en pakte er wat mooie paaseitjes bij. Ze zijn supersnel gemaakt, maar dat hoef je natuurlijk niemand te vertellen als je de complimenten in ontvangst neemt voor deze prachtige paascupcakes.

Paasei cupcakes 2a

 

Paasei cupcakes

Opslaan
Recept afdrukken

4.60 van 5 stemmen

Paasei cupcakes

Deze paasei cupcakes zijn perfect voor de paasdagen. De basis is een chocolade cupcake, met daarop wat botercrème en jouw favoriete paaseitjes.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

Cupcakes

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 4 eieren (M)
  • 160 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Topping

  • 1/3 portie botercrème
  • groene kleurstof
  • paaseitjes naar keuze

Instructies

  • Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen.
  • Als laatst voeg je bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag.
  • Neem een muffinvorm en plaats cupcakepapiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Ik doe dit zelf met een ijslepel. Dat werkt gemakkelijk en je kunt het beslag zo mooi gelijkmatig verdelen.
  • Bak de cupcakes in 18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot ze gaar zijn. Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cupcakes op een rooster volledig laat afkoelen.
  • Kleur je botercrème met de kleurstof (licht)groen. Doe daarna in een spuitzak met gras spuitmondje (bijvoorbeeld Wilton #233).
  • Spuit met de botercrème 'gras' op de cupcakes, dit hoeft niet netjes.
  • In het 'gras' kun je paaseitjes naar keuze plaatsen. Ik gebruikte kleine dragee eitjes, maar kies vooral jouw favoriete smaak uit.
Tips

Wil je de cupcakes extra lekker maken? Hol de cupcake dan een beetje uit en plaats hier een lekkere vulling in. Chocoladepasta of jam bijvoorbeeld zijn heerlijke opties.
Bewaren

Goed verpakt op een koele plek buiten de koelkast zo'n 4-5 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Carolina schreef:

    Hallo Laura
    Ik ben super fan van je, ik kijk graag naar wat je op se mail zet en natuurlijk maak.
    Een vraagje, waar kan ik je bak artikelen kopen.,zoals bv spuitzakjes met hulpstukken en kleine vakvormpjes??
    Er is wel eens een aktie bij het Kruidvat.
    Zou graag wat willen bestellen, als dat kan.
    Fijne dag en veel bakplezier.
    Grt van Carolina

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te lezen, dankjewel! Op dit moment is er geen productenlijn van mij actief bij Kruidvat. Maar hou vooral de website en mijn socials in de gaten, daar deel ik het mocht dat wel zo zijn 🙂

  2. Saskia schreef:

    Wat een ontzettend leuk idee dit! Morgen bij mijn zoon paasbrunch op school en had me al opgegeven voor brownies maar dat kan natuurlijk ook best met deze super decoratie. Lekker over the top 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept