Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Cupcakes versus muffins

Laura Kieftdoor Laura Kieft
08 april 2013
in cupcakes en muffins, Inspiratie, overig
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Vrienden, familie en collega’s: ze zijn allemaal dol op mijn baksels. Maar wanneer ik zeg dat ik lekkere muffins voor ze heb gebakken noemen zij het vervolgens gewoon weer cupcakes. ‘Nee het zijn muffins’ zeg ik dan. Vrijwel altijd volgt op dat moment de volgende vraag: ‘Wat is het verschil tussen cupcakes en muffins dan?’. Nou lieve collega’s, vrienden, familie en bloglezers (want ja, ook per mail krijg ik regelmatig deze vraag). Pak er maar een stoeltje bij want dat zal ik jullie eens haarfijn uitleggen!

Geschiedenis

Ik ben niet heel erg dol op geschiedenis, onvoldoendes sierden dan ook mijn cijferlijst bij dit vak. Ik onthield nu alleen maar de leuke bijzaken die mijn docenten niet belangrijk vonden. De geschiedenis van cupcakes en muffins vind ik wel leuk! Ik hoop jullie ook want ik ga er gewoon een stukje over schrijven. Wees gerust, ik zal het niet te lang maken.

Cupcakes – Het allereerste cupcakerecept komt uit een kookboek van Eliza Leslie uit het jaar 1828. Wat ik zelf verrassend vind is dat Eliza een Amerikaanse schrijfster is, ik dacht zelf altijd dat de cupcakes uit Engeland kwamen. Rond deze tijd werden cupcakes vaak gepresenteerd bij de high tea. De cupcakes werden toen niet in de bekende papieren bakjes gebakken maar in een kopje. Daar komt waarschijnlijk ook de naam ‘cup’ vandaan. (bron)

Muffins – De Amerikanen en Britten zijn het er tot op de dag van vandaag niet over eens wie nu de ‘uitvinder’ van de muffin is. Samuel B. Thomas maakt dit nog wat ingewikkelder. Hij was een Engelse bakker die in Amerika woonde. Een Engels recept dus zoals de Britten zeggen, je begrijpt vast hoe de Amerikanen hier over denken. Eigenlijk is deze discussie helemaal niet de moeite waard, de Duitsers en Fransen kenden de muffins namelijk al veel eerder. Hier werd het een ‘muffe’ (Duitsland) of een ‘moufflet’ (Frankrijk) genoemd. (bron)

Uiterlijk

We weten nu de geschiedenis van zowel de cupcake als de muffin. Maar wat is nu precies het verschil zul je je nog steeds afvragen. Laten we daarom beginnen met het uiterlijk van deze twee lekkernijen. Zo zul je voortaan nooit meer cupcake tegen een muffin zeggen.

Cupcakes – Cupcakes zijn cakejes die ook echt de structuur van een cake hebben. Ze worden gebakken in (vaak vrolijk gekleurde) papieren baking cups en komen met hun platte bovenkant nauwelijks boven dit papiertje uit. Een cupcake wordt na het bakken gedecoreerd met een versiering van fondant/marsepein of een mooie toef van een lekkere crème. Ook kan deze nog gevuld worden met een lekkere vulling.

Muffins – Muffins hebben een andere structuur dan cupcakes, deze zijn meer brood-achtig. In tegenstelling tot cupcakes komen muffins wel een flink stuk boven hun papieren vormpjes uit. De vorm heeft wel iets weg van een paddenstoel  Muffins worden ook niet versierd, zodra ze uit de oven komen zijn ze gewoon klaar.

Recept

De samenstelling van een cupcake en muffin recept verschilt ook van elkaar.

Cupcakes – In een cupcake recept zul je altijd de volgende ingrediënten zien staan: boter, suiker, eieren en bloem.

Muffins – In vergelijking met cupcakes bevat een recept voor muffins vaak minder suiker en boter en wordt er melk aan toegevoegd. Boter moet gesmolten worden toegevoegd en wordt ook regelmatig vervangen door olie.

Bereiding

Als de ingrediënten verschillen in een recept is de bereiding meestal ook verschillend. Je raadt het waarschijnlijk al: dit is ook bij cupcakes en muffins het geval.

Cupcakes – Als je cupcakes maakt mix je eerst altijd de boter en suiker romig, daarna voeg je de eieren toe tot deze goed zijn opgenomen. Als laatst wordt de bloem toegevoegd tot het een mooi beslag vormt. Dit is de basis van een cupcake recept. Natuurlijk wordt hier nog bakpoeder, zout en eventuele smaakmakers aan toegevoegd. Het uiteindelijke beslag is glad van structuur.

Muffins – Muffins zijn veel sneller te maken dan cupcakes. Je neemt simpelweg twee kommen, één voor de droge ingrediënten en één voor de natte ingrediënten. Voeg de inhoud van die twee kommen bij elkaar en roer dit in zo’n ongeveer 12 roer-bewegingen tot een beslag. Je hoeft nauwelijks te roeren wat betekent dat er nog wel wat klonten in het beslag zitten. Dit hoort juist, als je langer roert zal je een taaie muffin krijgen.

Baktips

Als laatst nog wat baktips voor de cupcakes en muffins. Als je straks de keuken induikt om te gaan bakken wil je natuurlijk wel een perfect resultaat.

Cupcakes

  • Vul de baking cups voor ongeveer 2/3 met beslag
  • Cupcakes kun je ook vullen. Haal met een appelboor het midden uit de cupcake en vul dit met bijvoorbeeld jam, chocoladepasta, crème, etc..

Muffins

  • Je hebt geen mixer nodig. Je mengt de losse ingrediënten los van elkaar en met een spatel roer je deze twee door elkaar.
  • Roer niet te lang! Je hoort juist klonten te zien
  • De vormpjes van muffins kun je bijna helemaal tot aan de rand vullen
  • Strooi iets van de ingrediënten over de muffins (stukjes chocola bijvoorbeeld) voordat ze de oven ingaan, dat ziet er leuk uit wanneer ze er uit komen
  • Voeg de boter altijd gesmolten toe

Goed, het is uiteindelijk toch nog best wel een flink betoog geworden om het verschil uit te leggen. Ik hoop dat jullie zijn blijven lezen tot het eind en het niet halverwege voor gezien hielden. Volgende keer wanneer jullie tussen een muffin en cupcake moeten kiezen weet je precies wat de verschillen zijn.

Vorige post

Volgende post

Cakerol met hazelnootpasta, vanillecrème en frambozen
Chocolate chip muffins

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery
08 februari 2021
1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura's Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit...

Vlaaibodem basisrecept

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft
01 februari 2021
1

...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 20

  1. Caroline Brouwer says:
    8 jaar geleden

    Wat ontzettend handig deze blog over het verschil tussen cupcakes en muffins. Ik heb er wel eens vragen over gehad. Nu kan ik ze naar jouw artikel verwijzen. Bedankt!
    groeten, Caroline

    Beantwoorden
  2. Het Thuisproject says:
    8 jaar geleden

    He, dat is pas duidelijk. Ik wist al dat ze verschillend waren maar heb toch nog wat bijgeleerd.

    Beantwoorden
  3. Ellen says:
    8 jaar geleden

    Dankjewel voor je handige en duidelijke uitleg 🙂
    Groetjes, Ellen

    Beantwoorden
  4. Augusta says:
    8 jaar geleden

    Super bedankt, dit is precies wat ik graag wil weten. Groeten, Augusta

    Beantwoorden
  5. Miehhke V says:
    8 jaar geleden

    humm ik wist ook nooit het verschil. Ik maak altijd mijn cupcakes op basis van vier vierde koek. 250 bloem 250 boter 250 suiker en 4 eieren. dan doe ik er vanile, cacao bij of niets.

    Beantwoorden
    • Miehhke V says:
      8 jaar geleden

      oh ja ik gooi alles gewoon samen ben niet zo iemand met veel geduld:)

      Beantwoorden
  6. Pingback: Verschil cupcakes & muffins | Sterrestoff
  7. Pingback: BANANENMUFFINS | claudiaskeukenspot BANANENMUFFINS |
  8. Nancy says:
    6 jaar geleden

    Zo, weet ik dit dankzij jou ook haarfijn uit te leggen! Super bedankt.

    Beantwoorden
  9. Hannah says:
    6 jaar geleden

    Een heel leuk blogpostje, dat echt wel handig kan zijn om eens te lezen voor zij die cupcakes en muffins continu door elkaar halen (wat mij ook soms mateloos stoort 😉 ) !

    Beantwoorden
  10. Anna says:
    6 jaar geleden

    Bedankt voor de duidelijke uitleg! Nu weet ik eindelijk het verschil 😉

    Beantwoorden
  11. Saskia says:
    6 jaar geleden

    Wat een leuke blog! Ik noemde ook elk minicakeje een cupcake! De plaatjes zijn geniaal!!! Cupcakes doen wel heel nasty tegen die arme muffins!

    Beantwoorden
  12. Laura says:
    5 jaar geleden

    Wat handig! Ik moet voor school een opstel maken met het vergelijkend verband en deze uitleg is er perfect voor! Dankjewel!

    Beantwoorden
  13. Klazien says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Fijne uitleg over het verschil tussen cupcakes en muffins!
    Is de reden dat papieren bakvormpjes aan muffins blijven plakken het ontbreken van boter bij het deeg?
    Ik las al dat er bij muffins geen vormpjes hoeven worden gebruikt, maar pas nadat ik havermoutmuffins had gebakken :-(.
    Gelukkig heb ik een hele mooie muffin bakplaat, zal ze in het vervolg zonder papiertje bakken, het gaat dan vast beter lukken…..

    Beantwoorden
  14. joke says:
    5 jaar geleden

    Bedankt voor je uitleg, ik benoemde ze zelf dus altijd verkeerd.
    En nu weet ik dat ik de havermout muffins zonder papiertje kan bakken en het bakblik tot bijna het randje kan vullen (ik vond ze al erg klein).

    Beantwoorden
  15. Florentine says:
    5 jaar geleden

    Super leuk artikel! Was hier erg benieuwd naar, dus Kwam via een Google zoek opdracht op je blog terecht. Onwijs gave blog heb he btw!! Liefs, Florentine

    Beantwoorden
  16. Christine says:
    3 jaar geleden

    Dank je wel, Laura! Een interessant artikel en mooie beschrijving. Ik vergeet de verschillen in ieder geval nu niet meer. Voor nu maakt het dat ik gewoon zin heb gekregen om heerlijk wat muffins te gaan bakken. Groetjes, Christine

    Beantwoorden
  17. AvK says:
    2 jaar geleden

    Ha Laura, leuk artikel, wat ik alleen graag wil weten wat het verschil is in de smaak. Uitgaande van jouw basis receptuur voor muffins en cupcakes, welke van de 2 is luchtiger/zachter?

    En als ik in het midden een roze of blauwe kleurstof wil verstoppen, kan ik dan het beste muffins of cupcakes maken? Heb je nog tips voor het verstoppen van zo’n kleurstof?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      In principe cupcakes, maar ik heb tegenwoordig ook een muffin basisrecept online staan dat wat cake-achtiger is, meer zoals wij het hier gewend zijn. Kleurstof kan bij beide, maar je kleurt dan het hele beslag, niet een deel.

      Beantwoorden
  18. Marion says:
    2 jaar geleden

    Wat een leuke geschiedenis. Net online je snelle muffin recept gemaakt…het huis beurt heerlijk! Kan niet wachten tot ze klaar zijn.

    Oh ja…heb er bevroren blauwe bessen in geduwd… lol

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Chocolate chip muffins

Chocolate chip muffins

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan