Kan ik de zure room ook weglaten of vervangen?
Je kunt het zeker niet weglaten, maar vervangen is wel mogelijk. Crème fraiche is een prima alternatief.
De boterkoek cheesecake! Een mooi voorbeeld van het beste van twee werelden: een romige cheesecake met een smeuïge boterkoek bodem. Het is absoluut geen ingewikkeld recept, maar het resultaat is waanzinnig. Deze heerlijke taart wil je echt eens proberen.
Ik ben stapelgek op zowel op boterkoek als op cheesecake en heb beide recepten ik al in vele smaken en soorten gemaakt. Sinds ik deze boterkoek cheesecake heb geproefd, loop ik over van de inspiratie voor nieuwe smaakcombinaties. Want ja, het zal je niet verbazen: het resultaat van deze cheesecake met boterkoekbodem, slagroom en frambozen was za-lig!
In principe heb ik voor deze boterkoek cheesecake simpelweg mijn basisrecept voor cheesecake genomen en de klassieke koekjesbodem omgeruild. Ondanks dat ik een cheesecake heerlijk vind smaken met een koekjesbodem van Bastogne, Digestives of Oreo’s (in het basisrecept omschrijf ik de exacte verhoudingen voor elk van deze koekjes) gaat er toch weinig boven boterkoek.
Deze cheesecake met boterkoek bodem was zo’n succes, zowel hier thuis als bij jullie, dat er inmiddels al meer variaties op Laura’s Bakery zijn verschenen. Maar niet alleen met cheesecake, want wat dacht je van kwarktaart of brownie met boterkoekbodem?
Het Laura’s Bakery Bakboek
De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet.
Ik ben even in de cijfers van het blog gedoken en ik heb de meest populaire boterkoek recepten voor jullie op een rij gezet. Welke heb jij wel eens gemaakt?
Natuurlijk kon ik het niet laten om dit ook voor de cheesecake recepten op Laura’s Bakery te doen. Hieronder vind je mijn cheesecakes die jullie het liefst thuis bakken:
Scheuren in je cheesecake voorkomen? Lees ook eens dit artikel door met al mijn tips om de perfecte cheesecake te bakken.
Je kunt het zeker niet weglaten, maar vervangen is wel mogelijk. Crème fraiche is een prima alternatief.
Dit heb ik zelf niet getest, maar een lezer wel. Zij schrijft: “Ongeveer 100 gram frambozen heb ik met een beetje suiker met de staafmixer gemixt. Vervolgens heb ik toen ik de cheesecake in de vorm had dit erover heen geschonken en als een swirl gemengd door het beslag, daarna gewoon in de oven zoals aangegeven. Ik vond het zelf heerlijk!”
In principe kun je elke reguliere (naturel) roomkaas gebruiken. Zelf gebruik ik meestal Philadelphia roomkaas.
Bij mijn boterkoek recepten krijg ik regelmatig de vraag of ik een speciale boterkoek bakvorm gebruik. Het antwoord is nee, maar voor deze boterkoek cheesecake zou ik dat ook echt afraden. Je wil hiervoor een springvorm met een losse bodem gebruiken. Ik gebruik zelf deze springvorm van 24 cm van Le Creuset.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Wat een super leuk recept! Ik wil hem meteen uitproberen dit weekend. Maar gebruik je als roomkaas monchou of iets anders ?
Ben ik ook benieuwd naar!
Monchou werkt prima.
Ik denk de roomkaas van Philadelphia.
Hier in Brazilië hebben we een lang feestweekend dus ideaal om deze heerlijke combi uit te proberen! Ik heb nog nooit een cheesecake in de oven gemaakt. Alleen in de koelkast, altijd zo klaar. Deze moet na de oven ook nog de koelkast in dus iets meer geduld voordat er gesmuld kan worden…
De roomkaas van Philadelphia kan inderdaad ook heel goed. En dat klinkt als een zeer leuk weekend!
Je bent fantastische ,wat een inspiratie!!
Wat lief, dankjewel!
Ik zou hem graag in een hartvormige springvorm willen maken. Hoe zou ik dit het beste kunnen omrekenen?
Het zal niet heel veel verschillen van een reguliere bakvorm. Mocht het een stuk grote of kleiner zijn kun je het recept omrekenen via de tool. https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/#:~:text=Een%20recept%20omrekenen%20was%20nog,vorm%20dat%20jijzelf%20gaat%20gebruiken.
Net even geproefd, gister gemaakt, wat een toptaartje! Een blijvertje
Hoi Laura,
Bedankt voor het recept. Kun je zure room ook weglaten?
Grt,
Saar
Dat heb ik niet getest, maar zou dat zelf niet weglaten 🙂
Kan je door de cheesecake ook fruit verwerken? Verandert het recept dan of blijft alles hetzelfde?
Ik heb dat zelf niet getest, dus ik durf je niet te zeggen of alles hetzelfde blijft, maar ik denk dat het wel moet lukken 🙂
Deze was echt waanzinnig lekker! Thanks voor dit recept Laura
Ik heb het laatst uitgeprobeerd. Ongeveer 100 gram frambozen heb ik met een beetje suiker met de staafmixer gemixt. Vervolgens heb ik toen ik de cheesecake in de vorm had dit erover heen geschonken en als een swirl gemengd door het beslag, daarna gewoon in de oven zoals aangegeven. Ik vond het zelf heerlijk!
Deze was super gelukt! Iedereen vond hem lekker. 🙂
Net gemaakt.. wat een lekkere taart zeg.. mijn vrouw vind hem gevaarlijk lekker..morgen nemen we hem mee om te delen met vrienden.. super..
Heyy ik heb een vraag hoe lang duurt dit in totaal?
Dat verschilt vaak per persoon (de een werkt sneller dan de ander), de bereidingstijd is in ieder geval 60 minuten en 4 uur opstijven in de koelkast.
Hoi. De taart staat nu af te koelen met de oven op een kier. Als ik de taart straks in de koelkast plaats (om verder af te koelen), moet ik hem dan afdekken met folie?
Ik wil dit recept graag maken in muffinvormpjes.
Heb je een idee wat de baktijden dan moeten zijn?
Dat heb ik zelf niet getest, maar ik vermoed dat de bodem ongeveer dezelfde tijd nodig heeft (tenzij je het een dunnere laag maakt, dan zal het korter zijn). Voor de vulling zou ik deze tijden aanhouden: https://www.laurasbakery.nl/mini-cheesecakes-basisrecept/