Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Verschillende soorten bloem

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 mei 2015
in basiskennis, Handige Baktips, ingrediënten, soorten bloem/meel, tips en trucs
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

verschillende soorten bloem

Het verschil tussen meel en bloem heb ik al eens uitgelegd. Dat is nu duidelijk, maar ik ga het helaas nog even wat ingewikkelder maken. Er zijn namelijk ook nog eens allerlei verschillende soorten bloem. Yep, verwarring alom. Maar ik ga het jullie uitleggen, dan weet je voortaan precies wat nu het verschil is tussen al die pakken bloem in de supermarkt. Bij de verschillende soorten bloem staat ook vermeld voor welk soort baksel je het kunt gebruiken.

Verschillende soorten bloem

Waarom moeten er verschillende soorten bloem zijn zul je je afvragen. Het verschil in de verschillende soorten zit hem vooral in de hoeveelheid gluten. Dat is dan weer belangrijk, want gluten zorgen ervoor dat het deeg een mooie structuur krijgt en goed rijst. Hoe meer gluten je bloem bevat, hoe steviger het deeg wordt. Bij brooddeeg zijn gluten bijvoorbeeld erg belangrijk, dit deeg moet goed rijzen voor een mooi en lekker resultaat. Hoe minder gluten er in het bloem zitten (zachte tarwe), hoe steviger en brosser het resultaat is. 

Tarwebloem

Tarwebloem wordt gemaakt van tarwe. Daar zijn ook nog twee soorten van; harde en zachte tarwe. Harde tarwe heeft meer gluten (eiwitten) dan de zachte tarwe. Die gluten zorgen ervoor dat een deeg mooi rijst en geven je uiteindelijke baksel de juiste structuur. Het tarwebloem dat wij in Nederland kennen bevat niet heel veel gluten.

Het is geschikt om bijvoorbeeld een stevig (zuurdesem)brood of naan brood van te maken. Maar mocht je het nu gebruiken in een taart of cake, dan zal het niet gelijk mislukken. Je krijgt hooguit een wat steviger resultaat.

Patentbloem

Patentbloem is fijn gemalen tarwebloem, deze structuur is dus nog fijner en zachter. Het bevat wel meer gluten dan tarwebloem. Je eindresultaat wordt hiermee dus luchtiger en fijner van structuur. Met patentbloem bak je luchtigere broden. Het is ook goed geschikt voor het maken van taarten, cakes en koekjes.

Speltbloem

Speltbloem lijkt best wel op tarwebloem. Spelt bevat alleen wat minder koolhydraten en meer mineralen en vezels, meer voedingsstoffen dus. Spelt heeft wel minder glutenvormende eiwitten. Degen worden dus minder elastisch en rijzen ook minder goed. Nu weet je waarom een speltbrood altijd zwaarder en compacter is 😉 . Speltbloem kun je trouwens ook prima gebruiken voor bijvoorbeeld een cake, je krijgt alleen wel een compacter, steviger resultaat.

verschillende soorten bloem

Zelfrijzend bakmeel

Je zou zeggen dat het een meel is, dat is het meest logisch wanneer er zelfrijzend bakmeel op de verpakking staat. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, het is dus gewoon bloem. Maar dan wel bloem met toegevoegd bakpoeder. Vaak is er ook nog een snufje zout aan toegevoegd. Dit meel kun je goed gebruiken voor taarten en cakes.

Zelfrijzend bakmeel is dus ook heel goed te vervangen voor bloem waar je zelf bakpoeder aan toevoegt. Lees hier welke verhoudingen je dan aanhoudt.

Cakemeel

Cakemeel is eigenlijk een variant op zelfrijzend bakmeel. Ook hier geldt dus dat het een bloem is, en niet een meel zoals de naam doet vermoeden. Aan cakemeel worden naast bakpoeder vaak ook smaakstoffen toegevoegd, vanille en citroen bijvoorbeeld.

Zeeuwse bloem

Zeeuwse bloem wordt gemaakt van de zachte tarwe. Deze tarwe komt veel voor in landen met een zeeklimaat (Nederland dus) en bevat over het algemeen veel water. De tarwekorrels bevatten minder eiwitten en de kwaliteit van deze eiwitten (gluten) is niet heel hoog. Dit maakt Zeeuwse bloem dus niet geschikt voor het bakken van brood, maar koekjes kun je hier heel goed mee maken.

Koekjes die je maakt met Zeeuwse bloem blijven over het algemeen iets zachter dan wanneer je patentbloem gebruikt. Je kunt daarom ook goed een mengsel maken van deze twee soorten.

Vorige post

Volgende post

Zoet nieuws #5
Rabarber-aardbei crumble cake

Related Posts

Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft
07 april 2021
1

Zoals...

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
2

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
32

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 44

  1. Milou says:
    6 jaar geleden

    Wat handig dit! Ik heb eigenlijk gewoon de standaard tarwe bloem van Lidl in huis… Op zich is daar ook heel fijn mee te werken maar ik ga toch eens kijken naar patent bloem!

    Beantwoorden
  2. Laura says:
    6 jaar geleden

    Ahh heel handig! Ik gebruik dus inderdaad altijd die tarwe bloem van je afbeelding. Ook wel eens patent gebruikt maar Wist nooit het verschil. Nou wilde ik laatst een Marokkaanse lekkernij maken. Daar moet tarwemeel in. Dat is dus gewoon tarwe bloem met bakpoeder??

    Groetjes Laura

    Beantwoorden
  3. D says:
    6 jaar geleden

    Welk bloem gebruik je voor soezen? Ik heb ze eeen paar keer gemaakt en Toen waren ze goed gelukt en nu wil het ineenS niet meer. ik gebruikte de laatste keer tarwe bloem.

    Beantwoorden
  4. Winny Broens says:
    6 jaar geleden

    Ik heb als 12-jarige een jaar op de huishoudschool gezeten. Kookles op vrijdagmiddag was steevast een ramp: aardappels die of niet gaar waren of zwartgeblakerd. Gelukkig heb ik een man getrouwd die kookt en het steevast doet. Uitleg over de achtergrond (van koken en) bakken geeft mij het plezier in het proberen terug. Dankjewel Laura!

    Beantwoorden
  5. Gerda Nijhof says:
    6 jaar geleden

    En wat dacht je van speltbloem pannenkoeken met appel en kaneel.. heerlijk wel met een zakje bakpoeder erdoor..

    Beantwoorden
  6. sanne says:
    6 jaar geleden

    Wat kan je nu het beste gebruiken voor pannenkoeken??

    Beantwoorden
  7. christa says:
    6 jaar geleden

    Hoi
    Ik maak wel eens een slof de laatste tijd.
    Ik hood me keurig aan het recept, maar ik vind dat het gebakken deel altijd te hard is. Ik
    wil graag een zachte slof zoals je ook bij de banketbakker krijgt!
    wat kan ik nog doen om de slof mooi zacht
    te krijgen?

    ik nog doen om de slof

    Beantwoorden
  8. Sanne says:
    5 jaar geleden

    Welke bloem kan in het beste gebruiken voor roomboterkransjes.
    Patentbloem/tarwebloem of zelfrijzendbakmeel ?

    Gr sanne

    Beantwoorden
  9. Fred says:
    5 jaar geleden

    Lieve mensen, ik heb inmiddels een aantal maal cake gemaakt en met wat vallen en opstaan heb ik de juiste receptuur voor een heerlijke luchtige cake. De gouden regel is het gebruik van bloem van het merk CAPUTO en de soort is FARINA TIPO ”00”. Op 150 gram bloem voeg ik 6 gram bakpoeder toe, 3 eieren, 150 gram roomboter, 8 gram vanille suiker en 150 gewone suiker. Wat ook apsoluut uit den boze is, is het gebruik van een mixer, meng het deeg heel rustig met een garde en een lepel. Deze verhoudingen zijn van toepassing op een 1 liter bakblik.

    Groetjes, Fred.

    Beantwoorden
  10. Fred says:
    5 jaar geleden

    Farina di grano tenero tipo 00

    Product Informatie

    Deze bloem van zachte tarwe type 00 of op zijn italiaans Farina di Grano Tenero tipo 00, garandeert een geslaagde pizza maar is ook voortreffelijk voor elk ander recept. Zo kan deze superieure bloem ook gebruikt worden voor cake, gebak en brood maar ook om vis te bestrijken. Door haar veelzijdigheid is Caputo bloem een onmisbaar product in elke keuken.

    Fabrikant Informatie

    Simpel gezegd: Antico Molino Caputo maakt de beste bloem voor pizza’s ter wereld. Vanuit de regio rondom Napels (de bakermat van de pizza), maalt de Caputo molen al sinds 1924 zorgvuldig geselecteerd graan en produceert uitstekende bloem, authentiek en eerlijk. Drie generaties van de familie Caputo werken op deze ambachtelijke wijze: In 1924 toen Carmine Caputo terug kwam uit de Verenigde Staten, richtte hij de molen en een pastafabriek op. Na zijn dood zette zijn zoon Antimo de traditie voort en kocht een molen in San Giovanni a Teduccio, het hedendaagse hoofdkantoor van het Caputo bedrijf.
    Al vanaf het begin werkt de familie Caputo volgens de oude tradities van de Napolitaanse molenaars: het produceren van zachte tarwe gebruik makend van moderne technieken en oude waarden. Caputo bloem is 100% natuurlijk, zonder kunstmatige toevoegingen. Een nauwkeurige selectie van zachte granen van biologische gewassen, zonder pesticiden of zware metalen maar wel met een microbiologisch evenwicht en een hoge hoeveelheid proteïnen, zijn de sterke eigenschappen van dit product.
    Sommige molens voegen extra gluten toe aan de bloem om een percentage van 14 a 15 % te verkrijgen wat men graag wil voor brooddeeg. Caputo doet dat niet. Hun standpunt : ”het is niet de kwantiteit van de gluten, het is de kwaliteit van de gluten die belangrijk is”. De bloem van Caputo bestaat uit 11% tot 12 % gluten. In hun ogen zou de pizza met een hoger gehalte te zwaar worden, zowel op het bord als in de maag. De echte Napolitaanse pizza is dun in het midden en heeft een rand die in de oven als een ballonnetje opbolt.

    Voedingswaarde per 100 gram
    Energiewaarde 343 kcal/1456 kJ
    Proteïnen 10,0 gram
    Koolhydraten 74,0 gram
    Vetstoffen 1,0 gram

    Beantwoorden
  11. Bert van der Bogt says:
    5 jaar geleden

    Welk bloemsoort kan ik het beste gebruiken voor het maken van het deeg broodje Bapao?

    Beantwoorden
  12. Myra says:
    5 jaar geleden

    Dank je voor de vele handige tips.
    Zelf bak ik al <15 jaar al mijn brood zelf. Al heel veel soorten brood zijn er uit mijn oven gekomen: desem, no-knead-bread, vruchtenbrood, zoete broodjes, gewone bruine bolletjes, pizza's….

    Maar ik heb eigenlijk nooit goed grip kunnen krijgen op het begrip "harde tarwe". Ik meende dat type"00" juist verwees naar harde tarwe, maar volgens Fred (zie hierboven) gaat dat om zachte?

    Als ik ergens harde tarwe zou willen kopen dan is dit erg duur, zeker als je het vergelijkt met de gewone bloem van de molen. Waar koop ik dit betaalbaar (want schijnt het beste te zijn voor pizza's). En waarom is dit dan echt zoveel beter dan de Nederlandse, dus zachte, tarwe? Ben bereid dit te kopen, maar wil eerst goed snappen waarom dit nodig zou zijn….

    Beantwoorden
    • Tolid says:
      4 maanden geleden

      Ik zie deze pas en ik ga proberen te antwoorden. De harde type bloem is volgens mij niet 00 maar 505. In ieder geval harde bloem is de bloem me meer gluten dus de patentbloem.
      Die kun je gebruiken voor een luchtige brood of deeg.

      Beantwoorden
  13. Myra says:
    5 jaar geleden

    Ik bedoelde >15 jaar 🙂

    Beantwoorden
  14. Marja says:
    4 jaar geleden

    In Engeland heb je veel meer soorten bloem/meel dan hier. Ik haal daar altijd mijn meel(wit en bruin) voor het bakken van brood. Ze hebben “extra strong” meel wat veel meer gluten bevat dan het Nederlandse meel. (Luister maar naar Paul Hollywood) Natuurlijk blijft goed kneden (krijg je sterke handen van) een “must” maar door die extra gluten heb je wel een veel mooier bakresultaat, Of bestaat er inmiddels in Nederland ook wel meel met extra gluten?

    Beantwoorden
  15. E says:
    4 jaar geleden

    Top uitleg! Heel handig om te weten! Merci!

    Beantwoorden
  16. Carla Oosterbaan says:
    4 jaar geleden

    Heb nog een pak broodbakmix voor kh verlaagd brood van het stoepje, zou ik daar ook broodjes of puntjes mee kunnen bakken ?

    Beantwoorden
  17. Elif says:
    4 jaar geleden

    Hoi,
    Ik hoop dat iemAnd me kan helpen met mijn probleempje. Net zoals velen onder ons,is het voor mij ook zo onduidelijk met de bloemsoorten. Ik maak heel graag kaasbrood recept van Rudolph, maar ik weet niet welke bloem/meel hier geschikt voor is. De paar keer dat het me zo goed is gelukt, ben ik vergeten om op te schrijven om welkebloemsoort het ging (stupid!). Ik wil zo graag een luchtige, zachte smaakvolle deeg. 1 ding weet ik zeker en dat is dat ik een verschrikkelijk resultaat boek met de patentbloem van Jumbo thuismerk.

    Beantwoorden
  18. c.r. says:
    4 jaar geleden

    Wie nog niet zo’n bakprinses is, kan flink in de war raken van alle bloem- en meelsoorten. Neem nou bloem. In veel recepten staat niet vermeld welke soort je moet gebruiken. Kies je dan patentbloem of tarwebloem? Of kan het met allebei?

    Kneden of niet kneden?
    Gelukkig bestaat daarvoor een handig ezelsbruggetje: alles wat je moet kneden, zoals brooddeeg en croissantdeeg, maak je met patentbloem. Voor alle andere lekkernijen, zoals koekjes en cake, gebruik je tarwebloem. Handig toch?

    Patentbloem: meer gluten
    Het verschil zit -em in de verhouding zetmeel en gluten. Patentbloem bevat verhoudingsgewijs meer gluten(eiwitten) dan tarwebloem. Deze gluten zorgen ervoor dat het deeg luchtiger en elastischer wordt, wat ideaal is voor brood. In koekjes en cake wil je niet zoveel gluten hebben, want dan kunnen ze taai en elastisch worden. Als bindmiddel kun je dus ook beter tarwebloem gebruiken.

    Beantwoorden
  19. Rosalie says:
    3 jaar geleden

    Ik heb een recept om rondo’s te maken waarvoor ik 250 gram patentbloem en 250 gram Zeeuws bloem nodig heb. Nu kan ik moeilijk aan Zeeuws bloem komen, maar heb wel de zachte bloem van Farina di grano tenor tipo “00”. Kan ik deze ook i.p.v. het Zeeuws bloem gebruiken?

    Beantwoorden
  20. Kaatje says:
    2 jaar geleden

    Hoi, wat een mooi overzicht. Dank je wel. Maar wat ik niet terugvind is witte bloem. Ik zag in mijn kast witte bloem, patent bloem en tarwebloem. De laatste twee heb je mooi uitgelegd. Maar wat is eigenlijk dan witte bloem en wat doe je ermee?

    Beantwoorden
  21. annemieke says:
    2 jaar geleden

    zo ontzettend leuk jouw tips en trucs

    Beantwoorden
  22. Malou says:
    2 jaar geleden

    Ik will graag brioche maken welke bloem is het best te gebruiken.

    Beantwoorden
  23. Darras says:
    11 maanden geleden

    Ik vraag me af wat is de Veelzijdig meel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Waar heb je dit gezien of heb je een link? Ik heb ook geen idee, maar het klinkt handig 😉

      Beantwoorden
  24. Rachel says:
    8 maanden geleden

    Hi Laura,

    Ik een groot fan van zowel jouw als Rutger. Nu wil het feit dat jullie uitleg over de verschillende soorten elkaar iets tegen spreken waardoor ik in de war ben. Waar jij zegt dat patent bloem goed is voor koekjes, cake en taart heeft Rutger juist aan dat je hiervoor het beste tarwe bloem voor kunt gebruiken. Jullie zijn naar mijn mening zo een beetje DE 2 bak goeroes, dus vandaar dat ik de vraag toch even stel voor de zekerheid. Ik dacht dag de regel was: patent bloem voor recepten die je moet kneden zoals brood, pizza etc. Tarwebloem
    voor koekjes, cake (biscuit), taart etc. Kun jij hier alsjeblieft duidelijkheid over geven? Alvast heel erg bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Truus says:
      7 maanden geleden

      Zowel Laura als Rutger doen de aanbeveling om Zeeuwse bloem of andere glutenarmer meel te gebruiken voor koekjes en cake; weinig kneden, lekker bros resultaat. Niks geen tegenstrijdigheid hoor

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Rabarber-aardbei crumble cake

Rabarber-aardbei crumble cake

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-0

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-7

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan