Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Stroopwafel cupcakes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
20 februari 2015
in Cupcakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

stroopwafel cupcakes

Ik ben zo’n iemand die alles lekker vindt waar stroopwafel in verwerkt is. Met zulke heerlijke koeken maak je nu eenmaal met gemak weer een ander lekker baksel. Jullie kennen vast mijn stroopwafel taart wel, of wat dacht je van de stroopwafel cake deluxe? Vooral die laatste is echt ontzettend machtig, van die cake kun je een heel weeshuis voeden! Daarom zijn deze stroopwafel cupcakes zo ideaal. Te vergelijken met de cake, maar dan in een kleine portie. En ze zijn ook gewoon ontzettend leuk om zo te serveren!

stroopwafel cupcakes

Recept afdrukken

Stroopwafel cupcakes

Dol op stroopwafels? Dan vallen deze stroopwafel cupcakes ook zeker in de smaak! Met de karamel crème als toef is het een feestje om naar te kijken.
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl kaneel
  • 130 gram stukjes stroopwafel

Ingrediënten crème

  • 1 portie botercrème (recept)
  • 2 el karamelsaus

Decoratie

  • stukjes stroopwafel
  • karamelsaus

Instructies

  • Klop boter en suiker luchtig. Voeg de eieren en melk toe en mix dit tot een glad mengsel. Voeg hieraan het zelfrijzend bakmeel en kaneel beetje bij beetje toe tot het helemaal is opgenomen.
  • Spatel de stukjes stroopwafel door het beslag en verdeel dit over de cupcake vormpjes.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Terwijl de cupcakes in de oven staan, begin je vast met het maken van de botercrème, dat recept vind je hier. Breng de crème op smaak door twee eetlepels karamelsaus toe te voegen.
  • Spuit de toeven op de cupcakes, ik gebruikte spuitmondje 1M van Wilton. Zet de cupcakes een half uurtje in de koelkast, dan wordt de toef iets steviger en is de karamel mooier aan te brengen.
  • Als de toef wat steviger is giet je een beetje karamelsaus over de toeven. Steek als laatst een stukje stroopwafel in de toef.
Bewaren

Lees hier alles over het bewaren van cupcakes.

stroopwafel cupcakes

Zien ze er niet prachtig uit? Giet de karamelsaus zo kort mogelijk voor het moment van serveren op de toeven, dat zijn ze het mooist.

Vorige post

Volgende post

Cake pops bewaren doe je zo!
Ontbijt taartjes

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 46

  1. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Ik ben wat stroopwafels precies zo! Alles waar ze in zitten vind ik heerlijk: ijs, taart, saus, het maakt niet uit. Dus dit recept sla ik sowieso op 😉 Ik vroeg me alleen af wat voor karamel saus je gebruikt. Kant en klaar of zelfgemaakt? Op zich kan het natuurlijk wel allebei.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      In dit geval kant en klare saus, maar je kunt het inderdaad ook heel goed zelf maken 🙂

      Beantwoorden
  2. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Juum! Wauw, dit is zo indrukwekkend voor gasten!! 🙂

    Beantwoorden
  3. Corinne says:
    6 jaar geleden

    Ohhh stroopwafels zijn zooo lekker. Ik vind het ook allemaal lekker. Ik maakte vorige week een “gewone” stroopwafelcake. Alleen waren alle stukjes stroopwafel naar beneden gezakt!! Dat was jammer maar de smaak was er niet minder om. Ik ga deze cupcakes snel ook eens maken. Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      om te voorkomen dat stukjes naar beneden zakken kun je in een kommetje wat bloem door de stukjes stroopwafel mengen, dan zakken ze niet meer 😉

      Beantwoorden
  4. Rosanne says:
    6 jaar geleden

    Ohhh stroopwafelliefde! Mijn taart viel ook zo in de smaak laatst 🙂 Dus ik ga deze bewaren!

    Beantwoorden
  5. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wat een goed idee! En ze zien er zo lekker uit!

    Beantwoorden
  6. Naomi says:
    6 jaar geleden

    Oh, dit ziet er echt heerlijk uit! Ga ik sowieso een keer maken 😀

    x

    Beantwoorden
  7. Susan | ishootlovee.com says:
    6 jaar geleden

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Echter als ik dan zo iets wil namaken ziet het er minder mooi uit, haha. Smaken zal het vast wel. Misschien maar eens proberen.

    Liefs, Susan

    Beantwoorden
  8. Ann says:
    6 jaar geleden

    De cupcakes zien er erg goed uit!! Waar heb jij de karamelsaus gehaald? 🙂 Dan ga ik het snel proberen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb het bij Makro gekocht. Maar veel supermarkten hebben ook karamelsaus in het assortiment.

      Beantwoorden
  9. kelly says:
    6 jaar geleden

    ik heb ze gisteren gemaakt en voor de toef de botercreme van fc gebruikt. Nou heb ik alleen dat de caramel in mn crème is getrokken waardoor het een soort van is gaan craqueleren… Ik heb de caramel van de groothandel gebruikt in zo’n blauwe fles. Heb jij enig idee hoe dat kan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik denk dat hij is gaan schiften, Dat gebeurt als bijvoorbeeld de ingrediënten niet op dezelfde kamertemperatuur zijn of wanneer je teveel vocht toevoegt.

      Beantwoorden
  10. kaatje says:
    6 jaar geleden

    Ik heb de cupcakes gemaakt en ze waren heerlijk! Wel heb ik een vraag over de topping. Ik heb botercreme van dr oetker gebruikt en kant en klare karamelsaus.
    Na een paar uur trok de karamelsaus als het ware in de botercreme.
    Moet ik andere botercreme gebruiken of iets anders?
    Ik wil ze maken voor een feestje in de familie en dan moet ik ze al eerder maken, dus kan ze niet heel kort van tevoren afwerken met de karamelsaus.
    Hoor het graag, thanks!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      6 jaar geleden

      Ik gebruik altijd de botercrème volgens mijn recept (zie linkje bij ingrediënten). Mij gebeurt het nooit dat de saus erin trekt.

      Beantwoorden
  11. Sari says:
    5 jaar geleden

    Hi! These look delicious! Addicted to stoopwafels…
    I wanted to ask, how much flour and baking powder I should put, instead of that “zelfrijzend bakmeel”. We don’t have that here in Finland 😀 Thanks!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      I would replace it with 120 gram flour and 1 teaspoon bakingpowder 🙂

      Beantwoorden
  12. Caroline says:
    5 jaar geleden

    Ik ga ze dinsdag maken voor mijn afscheid op stage bij groep 7!
    Ik wil de cupcakes op de fiets meenemen en daar pas opmaken. Kan ik de crème de avond van tevoren maken en de volgende dag in een spuitzak meenemen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima. Bewaar de zak dan wel buiten de koelkast.

      Beantwoorden
  13. Nienke says:
    5 jaar geleden

    Bedankt voor het recept. Ik ga ze ook maken als een traktatie op werk 🙂
    Wat bedoel je met bewaar de zak buiten de koelkast in je reactie op Caroline? De crème kan je het beste wel in de koelkast bewaren toch? Mag de spuitzak niet te koud zijn als je de crème op de cupcakes doet?
    (Ik ben nog lerende dat merk je wel)

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      In de koelkast wordt hij hard, net als een pakje boter. Dan is het niet mogelijk om er gelijk toeven van te spuiten, daarom bewaar ik het buiten de koelkast op een koele plek 🙂

      Beantwoorden
  14. Latifa says:
    4 jaar geleden

    Hoi,

    Onze AH had geen karamelsaus, heb daarom karamelstroop gekocht. Denk je dat ik dat kan gebruiken door de botercreme en erover ipv karamelsaus?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kan zeker, zou alleen eerst wel even proeven of je het ook lekker vindt.

      Beantwoorden
  15. Patricia says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ook ik ben gek op stroopwafels, dus deze cupcakes wil ik graag gaan proberen. Nu vroeg ik me af welke bruine basterdsuiker je gebruikt; lichtbruine of donkerbruine? Verder ben ik benieuwd hoe je deze cupcakes het beste kunt bewaren: in de koelkast of niet en hoe af te dekken?

    Groetjes,
    Patricia

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Lichtbruin 🙂 en verder bewaar je cupcakes altijd buiten de koelkast, anders drogen ze uit.

      Beantwoorden
      • Patricia says:
        4 jaar geleden

        Bedankt voor de snelle reactie! Ik ga ze vrijdag maken 🙂

        Beantwoorden
      • Patricia says:
        4 jaar geleden

        De cupcakes waren heerlijk, echt een succes en ze zien er ook nog eens erg leuk uit 🙂
        Helaas ging het op het laatst toch nog mis met de botercrème (geschift). Gelukkig heb ik dit met de tips bij het betreffende recept op kunnen lossen door de crème au bain marie een klein beetje te verwarmen en flink door te kloppen met de garde (erg goed voor de spierballen haha). Ik kan iedereen echt aanraden om de botercrème zelf te maken volgens het recept van Laura, die is echt zooooo lekker!

        Beantwoorden
  16. ILDIKO says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura!

    Heb jij misschien een karamelsaus recept?
    Groetjes en bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Jazeker: http://www.laurasbakery.nl/makkelijke-karamelsaus/

      Beantwoorden
  17. ILDIKO says:
    4 jaar geleden

    Dank je!
    Groetjes!

    Beantwoorden
  18. ILDIKO says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura!

    Het is zooo lekker!

    http://kepkezelo.com/images/3ri6bfz07r6yyohztezo.jpg

    Beantwoorden
  19. iemand says:
    2 jaar geleden

    hallo laura
    ik vroeg me af
    kun je ook zelf slagroom maken (maar dan vloeibaar)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan vast, maar ik heb er geen recept voor.

      Beantwoorden
  20. Ryanne says:
    2 jaar geleden

    Welke boter gebruik je voor de cupcakes? Roomboter of iets anders?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Altijd ongezouten roomboter

      Beantwoorden
  21. Aniek says:
    2 jaar geleden

    Ik heb ze gisteren gemaakt, ze waren echt gied gelukt en heel lekker. Het was niet moeilijk om te maken!

    Beantwoorden
  22. Celine says:
    2 jaar geleden

    Zou je de lichtbruine basterdsuiker ook kunnen vervangen door witte- of donkerbruine basterdsuiker? Die twee soorten heb ik in huis, maar lichtbruin helaas niet…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik zou dan een mix gebruiken

      Beantwoorden
    • Eda says:
      2 jaar geleden

      Hallo Laura,
      I made this cupcakes for my brother‘s birthday because he loves stroopwafel and it was amazing. Thanks for the recipe!
      Greetings from germany

      Beantwoorden
  23. Lucie says:
    2 jaar geleden

    ik heb het gemaakt zonder de botercrème enzo, en dat was ook ontzettend lekker! (mijn botercrème schift ALTIJD)

    Beantwoorden
  24. Monique says:
    2 jaar geleden

    Ze waren heerlijk!! Mijn vriend en zus waren er dol op😍 bedankt voor het delen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Ah wat leuk!

      Beantwoorden
  25. manon says:
    9 maanden geleden

    hey, dit ziet er echt super lekker uit! maar ik heb thuis geen lichtebruine basterdsuikers kan ik i.p.v die suiker ook witte basterdsuiker gebruiken? of kristalsuiker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Witte basterdsuiker kan op zich ook prima.

      Beantwoorden
  26. Anneke says:
    1 maand geleden

    Hoi! Zou ik de cupcakes met de botercreme erop in kunnen vriezen? Dat ik na ontdooien alleen nog de caramel + stukje stroopwafel erop hoef te doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Ik zou dit persoonlijk niet aanraden. Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/cupcakes-bewaren

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Ontbijt taartjes

Ontbijt taartjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-4

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan