Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-kaneel cupcakes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
18 oktober 2014
in Cupcakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

appel-kaneel cupcakes 1a

De herfst heeft nu toch wel echt zijn intrede gedaan en ik merk dat het soort gebakjes dat ik maak veranderd qua smaak. Geen frisse en fruitige baksels meer, die hoorden bij de zomer. We gaan nu voor herfstige ingrediënten. Kaneel bijvoorbeeld, één van mijn favoriete smaken die echt bij de herfst (en winter) hoort. Kaneel combineer ik vooral graag met appel om er toch net die wat frissere smaak aan te geven. Zoals in deze appel-kaneel cupcakes bijvoorbeeld. Een mooi voorbeeld van een lekker herfstig recept!

appel-kaneel cupcakes 2a

Recept afdrukken

Appel-kaneel cupcakes

Een heerlijk herfst recept voor appel-kaneel cupcakes met een verrukkelijke toef kaneelcrème of vanillecrème. Uit dit eenvoudige recept haal je 12 cupcakes.
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 3 tl kaneelpoeder (voor de cupcakes)
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 appel
  • 3 el grove kaneelsuiker
  • 1 portie vanille botercrème
  • 3 tl kaneelpoeder (voor de botercrème)

Instructies

  • In een kom mix je de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren toe en mix tot deze goed zijn opgenomen.
  • Meng in een andere kom het kaneel door het zelfrijzend bakmeel heen, voeg dit beetje bij beetje toe aan het andere mengsel terwijl je blijft mixen.
  • Schil de appel en snij in kleine blokjes, spatel deze samen met de grove kaneelsuiker door het beslag heen.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Terwijl de cupcakes in de oven staan kun je beginnen met het maken van de botercrème. Maak deze volgens recept maar vergeet niet de kaneelpoeder toe te voegen voor een heerlijke kaneelcrème.
  • Met een gekartelde spuitmond spuit je mooie toeven op de cupcakes. Strooi ter decoratie nog wat grove kaneelsuiker over de toeven.
Bewaren

Wanneer je cupcakes met toeven maakt spuit je die toeven er vaak al van tevoren op. Zelf doe ik dit maximaal 1 dag voordat ze gegeten worden. Zet de cupcakes in een taartdoos en bewaar deze op een koele plek (maar niet in de koelkast).

appel-kaneel cupcakes 3a

Smullen maar! Wat trouwens ook heel lekker is, is een vanillecrème. Laat dan het kaneelpoeder achterwege voor de toeven.

Vorige post

Volgende post

Zelf Royal Icing oogjes maken
Spinnenweb koekjes

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 33

  1. Malou says:
    6 jaar geleden

    Oh wat zien ze er weer prachtig uit! Lijken mij echt heerlijk!

    Beantwoorden
  2. Michelle says:
    6 jaar geleden

    Ze zien er in ieder geval heel erg lekker uit!

    Beantwoorden
  3. Marja says:
    6 jaar geleden

    Oh wat zien ze er weer lekker uit! En die grove kaneelsuiker….kun je die gewoon zo kopen?Ik heb het nog nooit gezien of van gehoord. Of heb je het zelf gemaakt? En als dat het geval is…..mag ik dan het recept asljeblieft?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor het beantwoorden!
    Een heel fijn weekend, Laura en tot de volgende keer!
    Liefs, Marja. 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Grove kaneelsuiker kun je kopen. het ligt niet meer standaard bij alle supermarkten, maar ik geloof dat Jumbo het verkoopt!

      Beantwoorden
      • Nicoline says:
        6 jaar geleden

        Bij de G&W winkels of de Tuinen verkopen ze dit ook. (Gisteren nog ;))

        Beantwoorden
  4. MySimplySpecial says:
    6 jaar geleden

    Nu heb ik zin om meteen de keuken in te duiken!

    Beantwoorden
  5. Uit de pan van San says:
    6 jaar geleden

    Hmmmm krijg hier spontaan trek in! De ‘to bake’ lijst wordt zo steeds langer 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      sorry 😉 😛

      Beantwoorden
  6. Anoeska says:
    6 jaar geleden

    Oh yum deze zien er verrukkelijk uit! Zeker met de herfst lijkt me dit heerlijk.

    Beantwoorden
  7. Prisca says:
    6 jaar geleden

    Ziet er goed uit! Hoelang van tevoren kan je de botercrème erop spuiten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan best al even van tevoren hoor. max een dag. en bewaar de cupcakes dan afgesloten op een koele plek (maar niet in de koelkast!).

      Beantwoorden
  8. Nicoline says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk recept! Meteen de eerste keer gelukt als op de foto! Duidelijk en goed beschreven dus! 🙂

    Beantwoorden
  9. Lianne says:
    6 jaar geleden

    Ze smaakte heerlijk en super goed gelukt 🙂

    Beantwoorden
  10. Marja says:
    6 jaar geleden

    Vandaag gemaakt, wilde iets met mijn restjes doen. 1 appel over en wat slagroom en monchou. Kaneelstokjes zelf gemaakt, half om half kaneelpijpen met kristalsuiker. Smaak is prima! De topping heb ik gemaakt van slagroom met suiker en monchou…smullen!

    Beantwoorden
  11. Nancy Poppe says:
    5 jaar geleden

    Dag Laura; heerlijke site heb je!
    Je zegt dat de cupcakes best niet in de koelkast bewaard worden; mag ik je vragen waarom? Aangezien er botercrème op zit, zou ik daar toch wat huiverig mee zijn.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Cupcakes drogen uit in de koelkast, een botercrème kun je best buiten de koelkast bewaren. Wel handig om ze op een wat koelere plek te zetten.

      Beantwoorden
  12. Lea Wolf says:
    5 jaar geleden

    Even een vraagje. Ik heb een hete-luchtoven. Moet het aantal graden dan niet wat lager voor
    cake en cupcakes?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja, dan zet je de temperatuur 20% lager, dat geldt voor alle recepten op mijn site.

      Beantwoorden
  13. Bakkie says:
    5 jaar geleden

    Dit is veel te veel voor maar 12 cupcakes, je kan er veel meer mee maken

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Misschien heb je een vorm voor kleinere cupcakes? Ik haalde er precies 12 uit.

      Beantwoorden
  14. Karin says:
    5 jaar geleden

    Wauw super recept video or in de herfst en winter. Ik weet niet wat ik heb gedaan maar ik heb er 49! Uit kunnen halen !

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je misschien een mini muffinvorm gebruikt?

      Beantwoorden
  15. Charlie says:
    3 jaar geleden

    Hey! Als beginneling heb ik dit recept gemaakt!

    Ik had geen grove kaneelsuiker want ik zit in het buitenland, dus heb gewone kaneelsuiker gebruikt. Ik had ook geen zelfrijzend bakmiddel want dat bestaat hier niet, dus ik heb zo’n 12 gram bakpoeder bij de gewone bloem gedaan. Verder heb ik exact het recept aangehouden.

    Er staat “mix” de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel. Nou denk ik bij mix altijd aan een staafmixer of een gewone handmixer, hoe heten die dingen eigenlijk, waarmee je zeg maar pannekoekenbeslag maakt – maar dat gaat natuurlijk voor geen meter, dus ik heb het beetje oliebollenstijl met mijn handen zitten “mixen”. Vervolgens voegde ik de eieren toe en toen ben ik wel met een staafmixer aan de gang gegaan, maar ik durfde het niet teveel op te kloppen, en er bleven altijd wel wat brokjes over. Verder recept zonder problemen gevolgd.

    Nu smaken ze nogal wat “melig”, als je begrijpt wat ik bedoel. Wat heb ik dan fout gedaan?

    En hoe vol moet ik die cupcakejes dan inscheppen? Heb ze tot ongeveer de rand gedaan, maar dan rijzen ze er wel wat bovenuit, ze lijken een beetje op platte muffins nu. Geeft opzich niet zo heel erg maar is het beter als ik de volgende keer ze ongeveer driekwart vul? Of had ik dan teveel bakpoeder gebruikt?

    Sorry voor de dommige vragen, maar al die beginnerboeken en beginnerinleidingen enzo, die zijn toch vaak geschreven door mensen die echt niet meer weten wat voor rare vragen er in een échte beginnerskoppie ronddwalen… Nou ga ik graag je boek proberen zodra ik weer in nederland ben! Maar tot dan…. Zou iemand mij willen helpen? Vandaag was de testrit, en volgende maand moet ik ze aan gasten presenteren…..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Boter en suiker mix je met een handmixer, dan ontstaat er echt een mooi romig mengsel, iets dat niet lukt als je het met je handen doet. Cupcakes vul je verder voor 2/3 en dat ze niet heel bol zijn kan kloppen, want dat hoort zou bij cupcakes. Misschien heb je wat aan mijn andere blog handigebaktips.nl 🙂

      Beantwoorden
  16. Maxime says:
    3 jaar geleden

    Ze zijn echt super lekker! Met de helft van het recept haalde ik er 10 uit 🙂

    Beantwoorden
  17. Eva says:
    2 jaar geleden

    Wat een heerlijke cup cakes, mijn collega’s waren erg blij mee. Zou je deze ook in de giant cupcake variant kunnen maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zeker, je kunt dit beslag uiteindelijk voor elke vorm (en maat) gebruiken.

      Beantwoorden
  18. Joke says:
    1 jaar geleden

    Wat een geweldig lekker recept is dit.
    Had ze al een paar keer gemaakt en mijn man vond ze zo lekker, dat hij vroeg ik deze de chocolade en vanille cupcakes ook hier van de site, wilde maken. Kon hij ze op het werk trakteren nog voor zijn verjaardag. Natuurlijk gedaan en er werd hem door collega’s gevraagd in welke winkel hij ze gehaald had? Haha compliment voor jouw recept dus 😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Aaah top dit! Mooie combinatie van jouw bakkunsten en mijn recepten 😉

      Beantwoorden
  19. alanna says:
    1 jaar geleden

    Hey laura,
    De boter die je gebruikt is dit altijd ongezouten roomboter of kan het ook bv. met solo pattiserie?
    Grts

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Als ik er niks bij heb vermeld dan is het inderdaad ongezouten roomboter. Ik ken het product dat jij noemt eerlijk gezegd niet, maar als het harde margarine is dan kan je dat ook prima gebruiken.

      Beantwoorden
  20. carolina Jennebauve says:
    3 maanden geleden

    dag Laura,
    wat een lekker uitziend recept! Nu vind ik helaas geen kaneelsuiker, kan ik eventueel en snufje gewone kaneel gebruiken in de plaats of zal dit niet lukken denk je?

    met vriendelijke groeten

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Dat werkt net zo goed!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Spinnenweb koekjes

Spinnenweb koekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan