Toblerone Koekjes

Gepost: 6 oktober 2013 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

toblerone koekjes 1a

Koekjes, ik ben er dol op! De laatste tijd heb ik er iets mee om er bekende koekjes en chocolaatjes in te verwerken. Zo heb ik bijvoorbeeld al Rolo koekjes en Oreo koekjes gemaakt. Dit keer is de Toblerone reep aan de beurt, die chocola vind ik zó lekker en daarom verdiende deze reep gewoon een eigen koekje. Deze koeken zijn, hoe kan het ook anders, weer aan de hand van mijn basis koekjesrecept gemaakt. Ze zijn nog een beetje ‘chewy’ nadat ze gebakken zijn, iets wat ik persoonlijk heel lekker vind. Ik vind het ook wel goed passen bij Toblerone koekjes, deze chocolade soort vind ik ook altijd wat zachter en smelt wat sneller. Ach ja, ik kan nog wel meer dingen verzinnen waarom deze koeken zo lekker zijn en waarom jij ze ook écht zou moeten maken, maar ik denk dat de foto’s voor zich spreken. Kijk daarom snel mee naar het recept en de bereidingswijze!

toblerone koekjes 2a

toblerone koekjes 3a

toblerone koekjes 4a

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Toblerone koeken

Het recept voor toblerone koeken, de heerlijke chocoladereep verwerkt in een koekje. het recept voor toblerone koekjes vind je hier!
Porties: 21 koeken

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuf zout
  • 30 gram gehakte amandelen
  • 100 gram Toblerone (1 reep), in stukjes gehakt
  • 2 el honing
  • 2 el cacao

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng door elkaar. Voeg ook de amandelen, Toblerone, honing en cacao toe en mix tot een stevig deeg.
  • Laat het deeg een uur koelen in de koelkast.
  • Draai balletjes van het koekdeeg en leg op een bakplaat. Als ze nog goed koud zijn kun je de gelijk bakken, laat ze anders weer even wat steviger worden in de koelkast.
  • Bak de koekjes af in 16 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) tot de randjes beginnen te kleuren. Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster zodat ze daar volledig kunnen afkoelen.
  • Even geduld tijdens het afkoelen dus, maar daarna kan het smullen en smikkelen beginnen!
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

toblerone koekjes 5a

Heb jij nog een bekend koekje/snoepje/chocolaatje dat je in een koekjes verwerkt zou willen zien?

Z Liefs Laura PNG

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

40 reacties

  1. Denise Lodder schreef:

    Hi Laura,

    Leuk recept! Hmmmm!
    Groetjes!

  2. Joke Kieft schreef:

    Die zien er weer heerlijk uit!!

    Liefs, mam ❤️

  3. Eslem schreef:

    Lekker! Maar hak je de Toblerone eerst in stukjes of gebruik je die driehoekjes (waarschijnlijk niet) of rasp je hem of wat? Dat staat niet in het recept.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je hakt de chocola in stukjes, ik zal het er voor de duidelijkheid even bij zetten 🙂

  4. Rensina schreef:

    Oh mmm die zien er echt heerlijk uit!
    Liefs Rensina

  5. Mireille schreef:

    Jam! Wat een idee, heerlijk

  6. Joyce schreef:

    Lijkt me erg lekker!

  7. Manon schreef:

    Hoi Laura,
    Wat heb je toch altijd leuke en lekkere recepten!
    Ik kijk altijd met smacht uit naar je nieuwe recepten.
    Moet je de bolletjes deeg nog plat drukken voordat ze de oven in gaan of worden ze in de oven wat platter?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je schuift de bolletjes gewoon zo in de oven, daar worden ze vanzelf platter. Je kunt ze wel platdrukken, dan worden de platter en groter.

      1. Manon schreef:

        Dankjewel!

  8. Rebecca schreef:

    Super leuk! Aangezien ik in Zwitserland woon moet ik deze zeker ook een keer maken 🙂

  9. conny schreef:

    ik heb ze gisterenavond gemaakt en ze waren jummie!!! bedankt voor t recept
    ps ik had nog ongeveer 1/4 van het deeg over (bakplaat was vol) zou je t kunnen invriezen (event al in bolletjes al gerold ?)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, je kan het best invriezen. Als je het al in balletjes wilt rollen kun je die het best eerst op een plaat in de vriezer zetten en als ze dan hard zijn kun je ze in een bak/zak invriezen. Het deeg blijft ongeveer een maand goed in de vriezer. Dat je dat kan trouwens, hier gaan er dan gewoon 2 platen de oven in 😉
      Liefs, Laura

  10. Anoeska schreef:

    Heerlijk recept!

  11. My Linh schreef:

    Hmmm ziet er verrukkelijk uit! Dit zou niet verkeerd zijn bij de thee die ik op dit moment aan het drinken ben 😉

  12. Joke schreef:

    Ohhhh deze koekjes waren zo verschrikkelijk lekker, te lekker eigenlijk !!!
    Ik ben benieuwd naar nog meer variaties :)_

    Liefs, Mam ♥

  13. Tine schreef:

    Dit recept ga ik zeker binnenkort uitproberen! Bedankt voor de tips, foto’s en de receptuur.
    Groeten

  14. Jolanda schreef:

    Hallo,
    Ik heb zojuist de koekjes gemaakt. Worden ze nog hard na het koelen? Ik heb ze overigs te dicht op elkaar gelegd, nu is het een groote brok.

    1. Jolanda schreef:

      Ja ze koelen af. Volgende keer kleinere bollen en wat verder uit elkaar. Hmmm !

    2. Laura's Bakery schreef:

      Na afkoelen worden ze harder, maar ze blijven wel een beetje zacht van binnen. Je moet inderdaad genoeg tussenruimte houden omdat ze nog wat uitlopen.

  15. Nena schreef:

    Toffifee!

  16. Anouk schreef:

    Je moet beginnen met de boter, suiker en vanille suiker romig te kloppen. Heb je daar nog tips voor? Als ik dit namelijk bij elkaar gooi en begin te mixen blijft alles aan de deeghaken plakken..

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Anouk, gebruik je wel kloppers en geen haken? Daarnaast moet de boter ook op kamertemperatuur zijn.

  17. Carlijn schreef:

    Heerlijkkkk, ik heb ze vandaag gemaakt. De eerste keer een recept van jouw blog. Maar er zullen er meer volgen, de taart voor mijn verjaardag heb ik ook al uitgezocht.

    1. Laura's Bakery schreef:

      wat leuk zeg! En welkom + heel veel bakplezier gewenst 😉

  18. Moniek vd windt schreef:

    Deze ga ik echt maken….super leuk recept. Weer bedankt 🙂 !!!

  19. Nicole D schreef:

    Geweldig dit recept ik ga hem zometeen voor het eerst maken! Ben erg benieuwd.

    Erg leuke recepten trouwens over het algemeen hier, blijf zo doorgaan! ☺

  20. Charissa schreef:

    Hey Laura,

    De Toblerone cheescake staat nu in de koelkast 😉

    Hoe kan ik deze koekjes het beste bewaren?
    Ik wil ze woensdag “trakteren” dus ga ze dinsdagavond maken.

    Ik hoor het graag! : )

    Gr, Charissa

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hier lees je hoe je koekjes het best kunt bewaren: http://www.handigebaktips.nl/koekjes-bewaren/

  21. Sieneke de Vries schreef:

    Kan ik voor de gehakte amandelen ook amandel meel gebruiken

    1. Laura's Bakery schreef:

      In dit recept krijg je dan een heel ander resultaat. Met het meel krijg je een ander soort deeg namelijk.

  22. Hanny schreef:

    O, hemeltjelief, dat zijn vast weer van die schandalig lekkere koekjes. En er zit op mij geen rem. Het recept heb ik geprint maar ik maak ze nog niet [vandaag].

  23. Astrid Keereweer schreef:

    Mmmmm ziet er lekker uit. Toevallig Toblerone gwonnen bij de Bingo. Thanks.xx

  24. Malou schreef:

    Wat een heerlijk recept, heb ze meteen gemaakt. Helaas waren ze te donker geworden. Heb de hetelucht oven op 190 graden gezet en 16 minuten in de oven gehad. Nu een beetje een nasmaak.

    1. Laura schreef:

      Bij een heteluchtoven moet de temperatuur 10-20% lager staan

  25. Judith schreef:

    Vandaag gemaakt. Het zijn echt zalige koekjes.
    Alleen zijn de koekjes bij jou aan de bovenkant mooi glad. Bij mij waren ze helemaal gebarsten.

  26. Vries schreef:

    BUENO KOEKJES

  27. Nathalie schreef:

    Deeg is nu gemaakt alleen mijn deeg is veel donkerder als de foto kan dat kloppen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoeveel donkerder?

  28. Nathalie schreef:

    Donker bruin dus best veel donkerder

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept