Laura’s Favorieten

Dagelijks krijg ik vragen over allerlei producten die ik graag gebruik. Welke oven ik in mijn keuken heb staan, met welke camera ik al die foto’s maak en welk type mixer er op mijn aanrecht staat. Daarom heb ik voor jullie al mijn favoriete producten om te bakken, maar ook wat ik voor het bloggen nodig heb voor je op een rijtje gezet. Om het compleet te maken heb ik ook andere producten waar ik vaak vragen over krijg op deze pagina gezet. Van hobby materialen tot wat ik in huis heb voor mijn konijn Lotje. 

Deze pagina bevat affiliate links. Als je iets via zo’n linkje koopt krijg ik daar een kleine commissie over, het kost jou niks extra. 

Heb je iets in mijn stories op Instagram voorbij zien komen, maar staat het product niet op deze pagina? Stuur gerust een berichtje. Ik zal dit overzicht ook met regelmaat updaten als ik weer een nieuwe favoriet heb ontdekt. 

Ben je specifiek op zoek naar een bepaalde categorie, deze kun je vinden op deze pagina:

  • Keukenapparatuur
  • Keukenspullen
  • Boeken
  • Organiseren en opruimen
  • Blog benodigdheden
  • Fotografie
  • In en om het huis
  • Hobby materiaal
  • Lot het konijn

KEUKENAPPARATUUR

Ik ben dol op mijn keuken. Met twee ovens en genoeg werkruimte om te bakken sta ik altijd met veel plezier in mijn keuken. Je vindt hier alles wat in mijn keuken staat en ik zeer regelmatig gebruik. Van mijn trouwe KitchenAid standmixer tot aan de melkopschuimer voor een heerlijke cappuccino.  

KitchenAid Artisan Mini grijs

KitchenAid food processor

KitchenAid handmixer snoer

KitchenAid handmixer draadloos

KitchenAid broodrooster

Bosch VitaPower blender

Nespresso koffieapparaat

Nespresso melkopschuimer

Bosch oven (HBG676ES6)

Bosch combi oven (HMG636BS1)

KEUKENSPULLEN

Ik ben vast niet de enige thuisbakker die een mooie verzameling bak- en keukenspullen heeft. Door mijn jarenlange ervaring heb ik veel kunnen testen en heb ik nu echt mijn favorieten die ik iedereen vol enthousiasme kan aanraden. Van springvorm tot suikerthermometer. Al mijn veelgebruikte keukenspullen heb ik voor je verzameld. 

Digitale suikerthermometer

Microplane rasp

Digitale weegschaal

Beslagkommen

Le Creuset springvormen

Broste Copenhagen

Vierkante bakvorm

25 cm cakevorm

Nordic Ware bakvormen

15 cm bakvorm rond

Quichevorm met losse bodem

BOEKEN

Niet geheel onverwacht: mijn eigen bakboeken kan ik iedereen aanraden en mogen daarom niet ontbreken in dit lijstje. Maar er zijn meer mooie bakboeken. Sind ik in 2010 begon met bloggen heb ik er veel in handen gehad en gebruikt, maar er zijn er maar een paar die ikzelf het liefst gebruik. 

Het Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

Het Kinderbakboek

Het Feestdagen Bakboek

Het Kinderbakboek 2

De banketbakker – Cees Holtkamp

Modern Baking – Donna Hay

ORGANISEREN & OPRUIMEN 

Wie mij al langer volgt weet dat ik dol ben op het organiseren van mijn keukenlades. De rest van het huis overigens ook, maar dat zie je minder snel voorbij komen. Ik krijg geregeld vragen over kruidenpotjes, weckpotten en labelmakers. Daarom heb ik al mijn favoriete opberg tools voor de keuken verzameld. 

Opbergers SoClever

Dymo lettertang

Brother labelmaker

Voorraadpot 1,8L

Mepal opbergers Omnia

mepal vooraaddozen Cirqula

BLOG BENODIGDHEDEN

Voor Laura’s Bakery heb ik logischerwijs een hoop bakspullen in huis, maar er is meer nodig om een blog bij te houden. Als je begint heb je aan een camera en een computer in principe genoeg, precies waar ik zelf ook mee begonnen ben. Maar er zijn nu eenmaal een hoop producten die het allemaal net even makkelijker en fijner maken. Mijn laatste aanschaf: een Apple pen en de app GoodNotes: perfect om al je aantekeningen digitaal bij te houden en te organiseren. Ik gebruik dit dagelijks en ben nooit meer aantekeningen kwijt. Sterker nog: ze zijn per onderwerp gebundeld. 

iMac 21,5 inch Retina

Macbook Pro (13-inch, M1, 2020)

Statief telefoon

iPad Pro 11 inch (128 GB)

Koptelefoon Bose Quiet Comfort

Oordopjes Jabra Elite 75t Titanium

FOTOGRAFIE

Al dat lekkers moet natuurlijk ook op de foto! Ik heb hier voor jullie op een rijtje gezet welke camera’s, lenzen en andere spullen ik gebruik voor mijn fotografie.

Camera

Ik gebruik de Nikon D500 en D5100. Beide zijn niet meer nieuw verkrijgbaar, maar vaak wel tweedehands te vinden.

 

Lens Nikon 60mm

Lens Nikon 40mm

Lens Nikon 18-55mm

Lens Nikon 16-80mm

Statief camera Manfrotto 190

Tethering kabel

(Let op: verschilt per camera welke je nodig hebt)

IN EN OM HET HUIS 

Ik rommel graag in huis om het zo mooi en gezellig mogelijk te maken, maar ik had nooit verwacht dat ik zoveel vragen zou krijgen over tafeltjes, vloerkleden en meer. Daarom heb ik hier toch de producten verzameld die in en om mijn huis te vinden zijn waar vaak naar wordt gevraagd. 

Kweekbakken Elho

Kap voor kweekbak

TV meubel/dressoir

Zuiver High on Wood Dressoir (maat L). Niet meer online verkrijgbaar.

Vilten prikborden

Funky Felt zelfklevend vilten prikbord. Niet meer online verkrijgbaar.

Houten punaises

Tegeltjes keuken

HOBBY MATERIAAL 

Ik zeg weleens gekscherend dat het mijn hobby is om hobby’s te hebben. Bijna alles wat creatief is vind ik leuk en ik heb dan ook veel te veel in huis. Welke hobby ik uitoefen gaat vaak in fases. Momenteel volg ik met heel veel plezier een keramiek cursus en ben ik thuis graag bezig met de verzorging (en uitbreiding) van mijn vetplantjes verzameling of ik kom tot rust met diamond painting. 

Aquarelverf

Aquarelpapier

Aquarelkwasten

  • Gekocht bij Gerard Smit

Switch Mario Kart

Switch Animal Crossing

Switch Mario Bros

Switch Just Dance

Switch Agatha Christie

Hercule Poirot: The First Cases. Niet meer online verkrijgbaar.

HP Sprocket printer

HP Sprocket papier

Diamond painting

LOT HET KONIJN 

Mijn lieve Lotje (qua formaat meer een Lot) wordt hier schandalig verwend. Dat kan ik nu eenmaal niet laten. Ik heb hier een paar producten verzameld waar ik vaak vragen over krijg, maar noem ook een aantal favoriete merken en een webshop waar ik voor Lot graag shop. 

Hok van Lot

Korrels toilet

Rosewood

JR Farm

Holt Games puzzels

Science Selective voer