Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

MonChou cupcakes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
03 oktober 2013
in Cupcakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

mon chou cupcakes 1a

Ik liep al langere tijd rond met het idee om MonChou cupcakes te maken maar het heeft even geduurd voordat dit gebeurde. Tot een paar maanden geleden at ik namelijk nooit MonChou taart, ik kan (kon?) mij maar moeilijk over het idee van kaas in zoet gebak heen zetten. Familie en vrienden verklaarden mij voor gek, maar aten met liefde het stukje taart op dat ik liet staan. Voor mijn boekjes heb ik mij hier overheen gezet. Ik ging met mascarpone aan de slag en maakte een MonChou taart, eigenlijk vooral omdat iedereen hier thuis er zo gek op is. Ik besloot hem dan

wel zo te gaan maken, dat ik hem ook lekker zou vinden. Dit betekende iets meer suiker door de MonChou zodat de ‘kaassmaak’ echt weg zou zijn. Met wat proeven tussendoor (en het trekken van vieze gezichten) bleek het hartstikke eenvoudig te zijn om de topping naar mijn smaak te maken. Geloof het of niet, sindsdien eet ik dus ook MonChou taart. Ik was er zelfs zo enthousiast over dat ik besloot de taart in cupcake vorm te maken, dat leidde tot deze MonChou cupcakes. Een hit hier in de familie.

mon chou cupcakes 2a

mon chou cupcakes 4a

mon chou cupcakes 5a

Recept afdrukken

MonChou cupcakes

De MonChou taart in cupcake vorm, het is weer eens wat anders. Het recept voor deze lekkere MonChou cupcakes vind je hier!
Porties: 12 normale cupcakes of 10 grote cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 2 el stroop
  • 2 tl kaneel
  • 75 gram bastognekoeken, in stukjes (+ beetje extra)

Ingrediënten topping

  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 200 gram MonChou
  • 1 blik kersenvlaaivulling

Instructies

  • Mix boter, basterdsuiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren toe en mix door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout toe en meng tot een glad beslag. Mix nu ook de stroop en kaneel door het beslag. Voeg als laatst de bastognekoeken toe, spatel door het beslag heen.
  • Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en strooi nog wat stukjes koek over het beslag heen. Als je grote vormpjes wilt gebruiken zijn deze van Sweet Table Shop heel erg handig.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar. De grote cupcakes hebben iets langer nodig, hou dit goed in de gaten.
  • Terwijl je cupcakes in de oven staan kun je je MonChou topping alvast maken. Klop in een kom de MonChou met suiker romig en klop in een andere kom de slagroom stijf. Voeg de slagroom bij het MonChou mengsel en spatel door elkaar. Zet de vulling in de koelkast om op te laten stijven.
  • Als je cupcakes helemaal zijn afgekoeld en de MonChou topping is goed opgestijfd kun je verder met de cupcakes. Zoals je ziet was mijn topping nog niet genoeg opgesteven. Ik kon helaas niet langer wachten omdat de visite er al bijna was, maar de smaak was er niet minder om. Je heb alleen wat minder ‘lek’ gevaar als je de topping langer in de koelkast laat staan. Vul een spuitzak met de MonChou topping en spuit een cirkel langs de rand van de cupcake, spuit op deze cirkel nog een cirkel. Het midden van het cakeje mag je blijven zien. Trek het blik vlaaivulling open en schep met twee lepeltjes wat vulling in het midden van de cirkel.
  • Zo zijn je MonChou cupcakes klaar om te serveren!
Bewaren

Heb je de cupcakes al opgemaakt met MonChou? Dan kan je ze in de koelkast maximaal 4 dagen bewaren.

mon chou cupcakes 3a

Z Liefs Laura PNG

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes – september 2013
Winactie: keramische braadpan van Royalty Line

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
5

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 43

  1. Danielle says:
    7 jaar geleden

    Dat ziet er lekker uit! Ben zelf gek op monChou taart. Ga ze zeker een keer proberen te maken.

    Beantwoorden
  2. Brenda says:
    7 jaar geleden

    Wat een leuke cupcakes! Iedere verjaardag MOET ik een monchoutaart maken, ik zal eens horen of de monchou eters toe zijn aan afwisseling 😉
    Denk je dat de monchoucreme ook stevigenoeg wordt om op een ‘normale’ cupcake te smeren? Of heb je echt hoge houders nodig?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Als je de crème goed koud laat worden wel, ik had mijn topping een beetje te laat gemaakt en had een half uurtje en dat is te kort. Ik heb dezelfde topping gebruikt voor de taartversie en na 2-3 uur in de koelkast was hij super stevig. Je kunt ook nog wat slagroomversteviger toevoegen als extra hulpmiddel.

      Beantwoorden
      • Brenda says:
        7 jaar geleden

        Bedankt voor de tips. Ga ze zeker een keer maken.

        Beantwoorden
  3. Mireille says:
    7 jaar geleden

    Wat grappig, dit kende ik nog niet. Maar ik hou van monchou taart en cupcakes dus lijkt me heel leuk om te maken. Vooral handig als je wil uitdelen!

    liefs Mireille

    Beantwoorden
  4. Rensina Steursma says:
    7 jaar geleden

    Ze zien er heerlijk uit!
    Die ga ik zeker eens uitproberen
    Groetjes Rensina

    Beantwoorden
  5. Carla says:
    7 jaar geleden

    Ze waren goddelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Beantwoorden
  6. Grace says:
    7 jaar geleden

    Dit ga ik zeer binnenkort uitproberen, ziet er heerlijk uit en wat een leuke cupcake vormpjes!

    Beantwoorden
  7. Mieke says:
    7 jaar geleden

    Ik heb net de stroopwafeltaart voor de visite van mogen gemaakt uit de jubileum allerhande. Een vriendin die de foto op FB zag gaf mij deze site door. Super leuk, De volgende keer ga ik zeker de monchou cup cakes maken. Heb er nu al zin in.

    Beantwoorden
  8. Debby says:
    7 jaar geleden

    Wauw Laura toffe site! Ben zelf ook gek op bakken maar vind het vaak erg ingewikkeld.. Je geeft heldere uitleg en simpele basis recepten! Toevallig kwam ik je website tegen via een recept op welke.nl maar je hebt er een volger bij. complimenten!!

    Beantwoorden
  9. Anoeska says:
    7 jaar geleden

    Ben gek op mijn MonChou taart dus denk dat deze cupcakes het ook wel goed zouden doen bij mij!

    Beantwoorden
  10. My Linh says:
    7 jaar geleden

    Hmmm ik ben dol op MonChou 😀 De cupcakes zien er echt prachtig uit! Wat een mooie foto’s ^^

    Beantwoorden
  11. Nathalie says:
    7 jaar geleden

    Deze cupcakes ga ik absoluut maken! heb zojuist het recept uitgeprint en kan nu al niet wachten om ze te maken en mijn tanden er in te zetten…mmm!!

    Beantwoorden
  12. marjo van leeuwen says:
    7 jaar geleden

    ziet er erg lekker uit, waar heb je die vormen gekocht?
    kan ze nergens vinden.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ze zijn van http://www.sweettableshop.com , daar hebben ze nog veel meer soorten!

      Beantwoorden
  13. Ellemieke says:
    7 jaar geleden

    Zien er heerlijk uit. Vraag me af hoe je ze eet: uitlepelen of wrapper verwijderen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik heb de visite er een bordje bij gegeven en een vorkje, werd een beetje als een gebakje opgegeten.

      Beantwoorden
  14. Alexandra says:
    7 jaar geleden

    Welke stroop ben ik nodig? Is dit de appelstroop die je op brood doet, of stroop voor de pannenkoeken? Of is er een andere stroop? Ik wil ze morgen proberen te maken.

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      ik gebruik pannenkoekenstroop 🙂

      Beantwoorden
  15. Jeandrine says:
    7 jaar geleden

    Deze ga ik zeker eens Glutenvrij maken!

    Beantwoorden
  16. Judy says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk, dank voor je recept. ga deze binnenkort zeker maken!!!

    Beantwoorden
  17. Marianne says:
    6 jaar geleden

    Ik heb vorige week deze cupcakes gemaakt voor een feestje en het was een groot succes! Ik heb kleine houten lepeltjes met een sticker aan de vormpjes geplakt en dat werkte perfect!! (alles besteld bij Sweet table shop) Zo kun je snel uitdelen en heb je geen afwas! Kreeg veel leuke reacties.
    Dit recept is wel voor de grote XL bakvormpjes. Toch?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik had hiervoor ook grote bakjes van sweettableshop gebruikt ja. Als je kleinere (normale) cupcakes maakt haal je er dus meer uit.

      Beantwoorden
  18. allette says:
    6 jaar geleden

    fantasties erg lekker heb er al trek in.

    Beantwoorden
  19. Veerle says:
    6 jaar geleden

    Hi Laura,
    Zou ik met dit recept ook 1 grote taart kunnen maken? Ik moet voor een verjaardag binnenkort een monchou taart maken, maar ik heb zin om er echt een grote flinke taart van te maken! eventueel ook nog met laagjes. Zou dat hier mee lukken denk je?
    Groetjes, Veerle

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan zeker, je krijgt wel andere baktijden uiteraard. Er staat ook al een recept voor MonChou taart op het blog, wel met koekbodem 🙂

      Beantwoorden
  20. Kara says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Allereerst: wat een leuke site!
    Makkelijke recepten die me (tot nu toe) goed lukken.
    deze cupcakes heb ik voor mijn verjaardag gemaakt en ze waren een groot succes!
    Ik heb de monchou topping een paar uur in de koelkast laten staan, toen was het stijf genoeg om op de cupcakes te spuiten!

    Bedankt voor het leuke recept 🙂

    Beantwoorden
  21. Henriette says:
    6 jaar geleden

    Dit recept ga ik ook zeker eens proberen! Ik ben dol op monchou!!

    Beantwoorden
  22. Germaine says:
    6 jaar geleden

    Hoe eet je deze cupcake, lepel je hem leeg of kun je het cupcake bakje wel verwijderen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt deze er wel afscheuren, maar voor het gemak heb ik iedereen hier een vorkje of lepeltje bij gegeven. Daar zijn ze stevig genoeg voor.

      Beantwoorden
  23. Elise says:
    6 jaar geleden

    Gaaf. Ik ga ze morgen maken. Jamer genoeg dat ik niet eerder alle reacties heb gelezen. Ik heb nml de kleine bakingcups binnen……:( vond ze al erg klein. Nou ja. Ik ga het proberen, dan maar een mini gebakje.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ze zullen er vast niet minder lekker om smaken 😉

      Beantwoorden
  24. Paulien van den Bosch says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb deze cupcakes nu al een aantal keer gebakken, en iedere keer zijn ze hier een hit!!!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! 😀

      Beantwoorden
  25. Pauline says:
    4 jaar geleden

    Ik heb deze cakejes gisteren gemaakt. Waarschijnlijk toch de kleine baking cups via Sweettable (6cm x 4,5cm) Het beslag heb ik over 16 baking cups verdeeld. Na het bakken waren de bakjes te vol voor de topping. Maar zonder topping zijn ze ook erg lekker. (De visite schraapte het bakje leeg met t koffielepetje, haha) Ik heb bij de HEMA grotere bakjes gekocht. Binnenkort ga ik een nieuwe poging wagen!

    Beantwoorden
  26. Anna says:
    3 jaar geleden

    De cupcakes waren een groot succes op een gehouden high tea!
    Nu wil ik voor een verjaardag graag een taart maken met deze bodem,
    Wat denk je…..kan ik het recept aanhouden voor een standaard springvorm? Of zal ik het aan moeten passen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het wordt wel een dikke bodem als je de hoeveelheid niet veranderd, maar komt dan wel weer overheen met de cupcakes qua verhouding 😉

      Beantwoorden
  27. Joyce says:
    3 jaar geleden

    Hai ik wil ze morgen gaan maken.
    Dol op Monchou dus erg benieuwd naar het eind resultaat.

    Maar ik ga geloof ik voor het eerst cupcakes maken zonder een pakje van het wel bekende merk.
    Is siliconen vorm beter dan een bakblik? En doe je het beslag eerst in een papiertje en dan in een bakvorm? Of doe je het beslag direct in de bakvorm?

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Beide soort vormen kan, je bakt ze dan in een cupcakepapiertje dat in de bakvorm staat.

      Beantwoorden
  28. Gertine says:
    1 jaar geleden

    Lekker hoor, heb zojuist de cupcakes gebakken. Ben erg benieuwd, ziet er goed uit! Maar ik vroeg me af hoelang je deze cupcakes kunt goedhouden? En in de koelkast bewaren na maken neem ik aan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Heb je de cupcakes al opgemaakt met de monchou? Dan inderdaad in de koelkast bewaren. Maximaal vier dagen.

      Beantwoorden
  29. Isaura van der Zande says:
    1 jaar geleden

    Hoelang kun je de cupcakes bewaren zonder dat je ze hebt opgespoten? En bewaar je die dan in een afgesloten doos?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Staat hier allemaal uitgelegd: https://www.laurasbakery.nl/cupcakes-bewaren/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=60c38e2eb2378d0c5352b6613ec0a756&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=f70585178b54f2308760bf4fd339e3b7&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Winactie: keramische braadpan van Royalty Line

Winactie: keramische braadpan van Royalty Line

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-1

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-5

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan