Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

De basis van het bakken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
21 februari 2017
in basiskennis, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

De basis van het bakken

Jullie weten dat ik van een goede basis houd. Er staan dan ook niet voor niets vele basisrecepten op het blog en laten we mijn Basisbakboek ook vooral niet vergeten. Yep, met een goede basis kun je alle kanten op. En daarmee bedoel ik niet alleen maar basisrecepten. Ook basiskennis mag niet ontbreken. In mijn boek deel ik die basis lekker beknopt, hier op Laura’s Bakery schrijf ik er al meer over en op mijn andere blog Handige Baktips kun je al helemaal je lol op.

Een heleboel tips heb ik dus al geschreven, maar bepaalde vragen worden nog zo’n beetje dagelijks gesteld. Deze vragen gaan grotendeels over de basis van het bakken. Hoogste tijd dus om vandaag die basis van het bakken eens uitgebreid te bespreken. Gewoon lekker alles bij elkaar, al zal ik soms wel verwijzen naar een ander artikel waar je nog meer kunt lezen over het onderwerp.

De basis van het bakken

Ongeschreven bakregels

We beginnen met de ongeschreven bakregels. Wie mijn boek heeft kent deze regels inmiddels al (en heb je hem nou niet, dan kun je hem hier bestellen 😉 ). Onderstaande punten zijn regels die eigenlijk altijd gelden, maar vrijwel nooit besproken worden. Er wordt vanuit gegaan dat iedereen die kent. Maar iedereen die begint met bakken, moet ze toch eerst leren. Daarom heb ik ze voor je verzameld:

  • Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld.
  • Met suiker wordt kristalsuiker bedoeld, ik gebruik het liefst fijne kristalsuiker.
  • Met een ei wordt altijd een M ei bedoeld, dit is ongeveer 50 gram (zonder schaal).
  • Alle ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn.
  • Bakken doe je in het midden van de oven. Het gaat hierbij om de plek van de bakvorm, niet van het rooster.
  • Een tl (theelepel) heeft een inhoud van 5 ml en een el (eetlepel) heeft een inhoud van 15 ml (milliliter).
  • Genoemde temperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bij een heteluchtoven zet je de temperatuur 10-20% lager.
  • Je bakt altijd in een voorverwarmde oven.

Voor bovenstaande regels geldt het volgende: je kunt ervan uitgaan dat deze regels altijd gelden, tenzij anders wordt vermeld in een recept.

De basis van het bakken

Dan gaan we verder met nog een paar onderwerpen die je ook kunt beschouwen tot de basis van het bakken. Omdat ik over veel onderwerpen al uitgebreid heb geschreven op Handige Baktips, zal ik soms verwijzen naar de artikelen.

In de voorraadkast

De basisregels zijn belangrijk om te kennen, maar de basisingrediënten zijn minstens even belangrijk. In dit artikel op Handige Baktips vind je een lijst met basisingrediënten. Met deze ingrediënten in huis kun je altijd iets lekkers bakken.

Basismaterialen

Naast ingrediënten zijn er natuurlijk ook bepaalde materialen die je nodig hebt. Beslagkommen, spatels en bakvormen. Je kent het wel. Ik maakte al eens een overzicht met de spullen die naar mijn mening niet in je keuken mogen ontbreken.

Recept in een andere bakvorm bakken

Kun je een red velvet cake bakken van het recept voor red velvet cupcakes? En kun je die citroen-bosbessen yoghurt cake nou ook omtoveren tot cupcakes? Ja hoor, waarom niet? Je moet misschien alleen het een en ander aanpassen qua oventemperatuur en baktijd. In dit artikel op Handige Baktips vertel ik je er alles over!

Ook een optie: je wilt wel dezelfde soort bakvorm gebruiken, maar een ander formaat. In dat geval hoef je je recept alleen maar om te rekenen. In dit artikel op Handige Baktips leg ik je uit hoe dit moet.

de basis van het bakken

Bloemsoorten

In mijn recepten heb ik het altijd over bloem of zelfrijzend bakmeel. Wanneer ik bloem noem, wordt vaak gevraagd of ik zelfrijzend bakmeel bedoel. Nee dus, want als ik dat wel bedoel schrijf ik dat natuurlijk gewoon op. Dan zijn er natuurlijk ook nog verschillende bloemsoorten, ik gebruik zelf eigenlijk altijd patent- of tarwebloem. In dit artikel op Handige Baktips vertel ik je er meer over.

Bakpoeder en baking soda

Bakpoeder en baking soda zorgen altijd voor veel verwarring, zeker wanneer ik beide noem als ingrediënt in een recept. Baking soda is een rijsmiddel dat een zuurtje uit een ander ingrediënt nodig heeft voordat het zijn werk doet. Bakpoeder is een rijsmiddel dat bestaat uit meerdere ingrediënten, waaronder baking soda. Hier dat zuurtje al in, dat hoef je dus niet extra toe te voegen. In dit artikel op Handige Baktips kun je meer lezen over het combineren van deze twee rijsmiddelen.

Vervangers

Niet zo zeer de basis van het bakken in mijn optiek, maar omdat veel vragen gaan over het vervangen van bijvoorbeeld suiker besteed ik er toch even aandacht aan door naar een ander artikel te verwijzen. Hier lees je alles over vervangen en vind je ook linkjes naar artikelen met lijstjes vervangers.

De basis van het bakken

Bewaren en invriezen 

Als je een taart bakt voor een verjaardag hoef je je meestal niet druk te maken over het bewaren van baksels. Maar het komt ook wel eens voor dat je baksels wilt voorbereiden of juist een restje wilt bewaren voor later. Dat kan prima, maar de manier van bewaren verschilt per baksel. Op Handige Baktips heb ik een overzicht van artikelen staan waar ik al mijn bewaartips met jullie deel. Lekker overzichtelijk per soort gebak. Hier vind je het overzicht met bewaartips.

Dat is hem. De basis van het bakken. Met deze kennis kun je de hele bakwereld aan en ik hoop dat ik wat vragen en onzekerheden bij je weg heb kunnen nemen. 

Meer leren?

Mocht je nou toch nog meer willen lezen over bepaalde onderwerpen, verwijs ik je graag naar Handige Baktips. Daar heb ik al over vele onderwerpen geschreven en het wordt ook nog regelmatig aangevuld, via het menu of met de zoekfunctie rechtsboven vind je eenvoudig wat je zoekt. Zo kun je ook veel vinden via Laura’s Bakery trouwens, net als op deze pagina met veelgestelde vragen. En heb je nu een vraag waar ik nog niets over heb geschreven, dan kun je het natuurlijk gewoon vragen 🙂 .

Vorige post

Volgende post

How to: taart strak afsmeren
Stempelkoekjes recept

Related Posts

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft
12 april 2021
0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura's Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan!...

Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft
07 april 2021
1

Zoals...

Lancering Laura's Bakery Bakgroep

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft
01 april 2021
2

...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 16

  1. Nicky says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    De de ongeschreven bakregels zijn zo handig! Ook gebruik ik vaak jouw tips uit het boek die voor een nieuwe soort cake of koekjes staan. Afgelopen zaterdag jouw omrekentabel voor de bakblik gebruikt. Ik moest van een 18cm naar een 20 cm. Ideaal, scheelde weer ritje naar de winkel op zoek naar een kleiner blik.

    Ik mag altijd graag met recepten van jouw aan de slag, zowel uit je boek als vanaf de site (de recepten voor avond eten en hapjes recepten).

    Succes met het bedenken van al je recepten en hopelijk komt er nog een boek met hartige hapjes en diner recepten.

    Groetjes Nicky

    Beantwoorden
  2. Geerjanneke says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,

    Wat ben ik blij met je basisboek. Heldere alledaagse taal, duidelijke foto’s. Helemaal top! Ik was best tevreden over mijn eerste baksel: De appel-kaneel slof. Voor mijn verjaardag had ik een slof gekregen, dus heb ik die meteen uitgeprobeerd. Ondanks dat de koek een beetje te hard was, de spijs naar mijn idee ook iets te hard, de room wat te zacht (…) was de smaak geweldig. En daar gaat het uiteindelijk om. Toch kan ik het niet laten om te vragen: hoe komt het dat?..Ik heb alles volgens recept gedaan. Het enige wat zou kunnen zijn: de oven was al heel lang voorverwarmd. Misschien wordt daar de koek wat harder van? De spijs: er moest een half ei in. Ik was wat voorzichtig; hoe verdeel je nu een ei door de helft, dus moet ik er de volgende keer gewoon iets meer ei bij doen. Wb te zachte room: Moet je na het mixen van de banketbakkersroom met de slagroom het niet even in de koelkast zetten? Het was een wat dunne room.

    Groetjes,
    Geerjanneke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Als de bodem te hard is heeft hij meestal te lang of te heet in de oven gestaan. Een ei verdelen doe ik gewoon door het in grammen af te wegen, dat is het makkelijkst :). Banketbakkersroom stijf zeker nog wat op in de koelkast, maar te lang/hard mixen kan het ook weer te dun maken.

      Beantwoorden
      • Geerjanneke says:
        4 jaar geleden

        Bedankt! Ik ga het zeker nog een keer proberen.

        Beantwoorden
  3. Suzanne says:
    4 jaar geleden

    Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn eiwitschuimpjes helemaal opdrogen en niet dat het binnen nog een beetje taai is

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je kunt ze langer bakken en/of maïzena in het recept vervangen door poedersuiker.

      Beantwoorden
  4. Sandra says:
    4 jaar geleden

    Graag zou ik willen weten hoeveel 200 milligram olie is naar milliliter

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat is iets minder dan 200, waarschijnlijk zo’n 180. Om het zeker te weten zou ik het gewoon even afwegen in een maatbeker 🙂

      Beantwoorden
  5. Marja says:
    4 jaar geleden

    Heel handig die tips, maar nu kan ik ze in jouw boek opzoeken?, want…..yes! voor mijn verjaardag jouw boek gekregen! Heel blij mee en zal er zeker vaak gebruik van maken. Gr. Marja

    Beantwoorden
  6. Carola says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura, inmiddels ben ik serieus aan het bakken. Ik heb hiervoor gewoon een springvorm van zenker. Maar ja na alle bakuurtjes wordt deze hard minder. Heb jij tips welke springvormen nu echt goed zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hier kun je lezen over mijn veel gebruikte en favoriete bakvormen: https://handigebaktips.nl/mijn-meest-gebruikte-en-favoriete-bakvormen/

      Beantwoorden
  7. Danique says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura,

    Vanwege je opmerking dat je de temperatuur van een heteluchtoven altijd 10-20% lager moet zetten, heb ik gisteren je Oreo Brownie op 170 graden gebakken. Zelfs na ‘m 7 minuten extra in de oven gezet te hebben, was hij niet gaar en stortte hij in.

    Ik vraag me nu dus of ik ‘m niet gewoon op 190 graden in hetelucht had moeten bakken?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat gek, dat is in principe wel echt de regel, maar elke oven is weer anders.

      Beantwoorden
  8. Irayda says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura, ik heb pas jou boek gekocht en vind het nu al super. Nu zie ik alleen iets staan bij een recept en dat is een half ei. Hoe verdeel ik een ei door de helft? Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Even loskloppen in een bakje en dan op het oog door 2-en delen, of het op de weegschaal doen als je het heel precies wilt!

      Beantwoorden
  9. Iraijda says:
    9 maanden geleden

    Bedankt voor je reactie. Ik ga vanmiddag aan de slag!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yBMeDtVql_gAX_4n4cM&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ae7ab68bbf813420c6004455849f320c&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=7aa696911018d9296e389e1b93a4991d&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Stempelkoekjes recept

Stempelkoekjes recept

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-0

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-6

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan