Ferrero Rocher cupcakes

3 december 2021
Ferrero Rocher cupcakes
75

Met deze Ferrero Rocher cupcakes steel je de show, dat is een ding dat zeker is. En dat niet alleen, ze zijn ook nog eens niet te versmaden. Niet zo gek, want chocolade cupcakes an sich vind ik al om te smullen, maar voeg daar nog een chocolade botercrème en een dubbele Ferrero Rocher aan toe en dan kun je me opvegen. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

Ik wil er wel bij vermelden dat deze cupcakes een flinke hap zijn. In elke chocolade chocolade cupcake zit namelijk een Ferrero Rocher verstopt en zoals je kunt zien zit er natuurlijk ook nog één ter decoratie op de botercrème. Heerlijk, maar wel iets om rekening mee te houden als je ook nog van plan bent om andere lekkere hapjes te maken.

 

Ferrero Rocher cupcakes

Met deze Ferrero Rocher cupcakes zet je een enorm feestelijke chocolade traktatie op tafel, met een verrassing van binnen!
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

CHOCOLADE CUPCAKES

  • 90 gram ongezouten roomboter
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eieren (M)
  • 80 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

CHOCOLADE BOTERCRÈME

  • 0,5 portie botercrème volgens recept
  • 5 el hazelnootpasta
  • 1,5 el cacaopoeder

EXTRA

  • 16 Ferrero Rochers

Instructies

  • Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Als laatst voeg je bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag.
  • Neem een rvs muffinvorm en plaats cupcakepapiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Druk een Ferrero Rocher in elk vormpje en smeer een beetje beslag erover om het af te dekken, tot in hoeverre dat gaat. Het beslag zal er in de oven verder overheen rijzen.
  • Bak de cupcakes in 18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cupcakes op een rooster volledig laat afkoelen.
  • Bereid de botercème voor volgens het recept. Mix hier op het laatste moment de chocoladepasta en het cacaopoeder doorheen. Proef even of je de chocoladesmaak sterk genoeg vindt, anders kun je extra cacaopoeder toevoegen.
  • Neem een spuitzak met een stervormige spuitmond (ik gebruikte Wilton 2D) en spuit mooie lage toeven op de cupcakes. Druk op elke toef een Ferrero Rocher en je cupcakes zijn klaar om de show te stelen.
Tips

Je zult wat botecrème overhouden na het maken van dit recept; je kunt de botercrème goed invriezen. Je kunt ook iets anders lekkers maken met de botercrème. Smeer het bijvoorbeeld op een brownie, op een biscuit/biscuitje, of gewoon op een cracker.

Bewaren

Ongedecoreerde cupcakes bewaar je in een trommel buiten de koelkast. In de koelkast zouden ze namelijk uitdrogen. Je kunt ze zo ongeveer 4-5 dagen bewaren. In dit artikel lees je alles over het bewaren van cupcakes, gedecoreerd en ongedecoreerd.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

12 reacties

  1. Carla schreef:

    Je doet mij watertanden!!!!!!!!

    Xus,
    Car

  2. Joanne schreef:

    hey Laura,

    Nu gebruik ik al veel recepten van jou omdat ze makkelijk zijn en heel lekker! 🙂
    Ik heb deze ook net gemaakt, de cakes zijn lekker.
    Alleen mijn botercreme is heel zacht wat ik heb gedaan is als volgt:
    ik heb half portie botercreme gemaakt en daar de 5 EL en 1,5 EL cacoapoeder aan toegevoegd.
    Dit heb ik nog eens flink opgeklopt en daarna een half uur laten koelen in de koelkast.
    Maar het blijft heel dun, het loopt nog net niet van de cakes af!
    Hoe kan dit? Het lijkt wel of ik teveel chocopasta erdoor heb gedaan.

    groetjes Joanne

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je de hoeveelheden van ingrediënten 1 op 1 overgenomen van het recept?

  3. Joanne schreef:

    Sorry wat bedoel je daar precies mee?

  4. Melissa schreef:

    Hoi Laura,

    Wat voor cupcakespapiertjes gebruik jij? Standaard of iets kleinere? Mijn cupcakes zijn uit de oven gekomen, maar zijn niet gestegen tot boven het papiertje zoala bij jou…

  5. Melissa schreef:

    Misschien ook belangrijk om te weten, ik heb 8 cupcakes kunnen maken met dit beslag maar ik heb ze niet tot tweederde kunnen vullen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Had je wel de hoeveelheden van het recept 1 op 1 overgenomen?

  6. Melissa schreef:

    Ja alleen suiker iets minder gedaan… Ik stond wel te klooien om het beslag fatsoenlijk erin te doen waardoor het beslag niet mooi recht in het papiertje zat. 😜

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan zijn dat je papiertje niet stevig genoeg was. Je kan de cupcake vormpjes ook in een bakblik zetten voor extra stevigheid, maar als je die niet in huis hebt kun je ook 2 vormpjes over elkaar gebruiken!

  7. Joanne schreef:

    Ik heb alles 1 op 1 overgenomen!
    Alleen heb ik het idee dat 5 El choco pasta best veel is.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hmm, aan de chocopasta zal het niet liggen. Deze is namelijk al heel stevig van zichzelf. Of je moet een hele vloeibare chocolade pasta gebruikt hebben?

  8. Joanne schreef:

    Hoi Laura,

    Ik denk dat dat het is.
    Ik heb Nutella pasta gebruikt en die is idd heel vloeibaar door de noten erin.
    Volgende keer gewone pasta proberen!
    Hij was wel heel lekker hoor! 😉👌

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *