Met deze Ferrero Rocher cupcakes steel je de show, dat is een ding dat zeker is. En dat niet alleen, ze zijn ook nog eens niet te versmaden. Niet zo gek, want chocolade cupcakes an sich vind ik al om te smullen, maar voeg daar nog een chocolade botercrème en een dubbele Ferrero Rocher aan toe en dan kun je me opvegen. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.
Ik wil er wel bij vermelden dat deze cupcakes een flinke hap zijn. In elke chocolade chocolade cupcake zit namelijk een Ferrero Rocher verstopt en zoals je kunt zien zit er natuurlijk ook nog één ter decoratie op de botercrème. Heerlijk, maar wel iets om rekening mee te houden als je ook nog van plan bent om andere lekkere hapjes te maken.
BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.
Je doet mij watertanden!!!!!!!!
Xus,
Car
hey Laura,
Nu gebruik ik al veel recepten van jou omdat ze makkelijk zijn en heel lekker! 🙂
Ik heb deze ook net gemaakt, de cakes zijn lekker.
Alleen mijn botercreme is heel zacht wat ik heb gedaan is als volgt:
ik heb half portie botercreme gemaakt en daar de 5 EL en 1,5 EL cacoapoeder aan toegevoegd.
Dit heb ik nog eens flink opgeklopt en daarna een half uur laten koelen in de koelkast.
Maar het blijft heel dun, het loopt nog net niet van de cakes af!
Hoe kan dit? Het lijkt wel of ik teveel chocopasta erdoor heb gedaan.
groetjes Joanne
Heb je de hoeveelheden van ingrediënten 1 op 1 overgenomen van het recept?
Sorry wat bedoel je daar precies mee?
Hoi Laura,
Wat voor cupcakespapiertjes gebruik jij? Standaard of iets kleinere? Mijn cupcakes zijn uit de oven gekomen, maar zijn niet gestegen tot boven het papiertje zoala bij jou…
Misschien ook belangrijk om te weten, ik heb 8 cupcakes kunnen maken met dit beslag maar ik heb ze niet tot tweederde kunnen vullen?
Had je wel de hoeveelheden van het recept 1 op 1 overgenomen?
Ja alleen suiker iets minder gedaan… Ik stond wel te klooien om het beslag fatsoenlijk erin te doen waardoor het beslag niet mooi recht in het papiertje zat. 😜
Het kan zijn dat je papiertje niet stevig genoeg was. Je kan de cupcake vormpjes ook in een bakblik zetten voor extra stevigheid, maar als je die niet in huis hebt kun je ook 2 vormpjes over elkaar gebruiken!
Ik heb alles 1 op 1 overgenomen!
Alleen heb ik het idee dat 5 El choco pasta best veel is.
Hmm, aan de chocopasta zal het niet liggen. Deze is namelijk al heel stevig van zichzelf. Of je moet een hele vloeibare chocolade pasta gebruikt hebben?
Hoi Laura,
Ik denk dat dat het is.
Ik heb Nutella pasta gebruikt en die is idd heel vloeibaar door de noten erin.
Volgende keer gewone pasta proberen!
Hij was wel heel lekker hoor! 😉👌
Als ik een volledige portie chocolade botercreme wil maken doe ik dan de nutelle + cacao poeder gewoon x2 ?
Klopt!