Op de boerderij: Konijnen cupcakes

25 maart 2013 Laatst bewerkt: 6 februari 2023
5

Er is helaas alweer een einde gekomen aan deze leuke serie met boerderijdieren cupcakes. Als afsluiter een leuke konijnen cupcake. Dit vrolijke konijn kun je ook perfect maken voor Pasen, dat duurt nu niet lang meer.

Wat ook heel leuk is: met deze cupcakes hebben jullie al een klein voorproefje van het cupcake boekje dat eind april bij Action in de schappen ligt, daar komt dit schattige konijntje namelijk in te staan! Zijn jullie al nieuwsgierig naar de rest? Ik zal nu niet te veel over de boekjes kletsen, tijd voor een konijnen cupcakes how to!

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Konijnen cupcakes

Met deze duidelijke how to maak je met het grootste gemak een hele serie van deze vrolijke konijnen cupcakes.
Porties: 3 cupcakes

Ingrediënten

 • 3 cupcakes
 • Fondant (lichtbruin, donkerbruin, roze, blauw, zwart, wit)
 • Ronde uitsteker
 • Konijnen hoofd uitsteker (of ovalen)

Instructies

 • Bekleed de cupcakes met een laagje donkerbruine fondant. Uit de lichtbruine fondant steek je een kleinere cirkel. Dit is het snoetje, plak deze op de cupcake. Met een scalloped tool en prikker teken je het snoetje op de cirkel. Van een klein bolletje roze fondant maak je de neus. Met de ball tool maak je de ‘oogkassen’, maak deze af met behulp van deze how to.
 • Rol nogmaals de donkerbruine fondant uit en steek hier het konijnen hoofd uit. Snij de oren los van het hoofd. Geen uitsteker in deze vorm? De oren kan je ook maken met een ovalen uitsteker. Op het oor plak je een stukje roze fondant. Knijp de puntjes van het oor (boven- en onderkant) samen om het vorm te geven. Laat de oren drogen voordat je ze op de cupcake bevestigt.
 • Zijn de oren droog? Bepaal dan waar op de cupcake ze moeten komen, prik op deze plek twee gaten in de cupcakes. Hier kun je de oren dan in steken.
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!

Helaas heb ik geen mooie foto’s van de hele groep dieren bij elkaar. Daar was het alweer te donker voor, wel nog even snel een foto gemaakt die ik met jullie zal delen:

Ik vind het moeilijk om een favoriete cupcake uit te kiezen van deze serie, ze zijn allemaal zo leuk geworden. Tijdens het maken van de serie heb ik zelfs alweer leuke ideeën gekregen voor nog meer van dit soort series! Hier hoop ik snel mee aan de slag te kunnen gaan.

Wat is jouw favoriete boerderijdier cupcake? En heb jij nog een serie cupcakes (of misschien wel koekjes) die je graag zou willen zien?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

14 reacties

 1. Rebecca schreef:

  Ik vindt je cupcakes echt te schattig! Ik zat ook meteen te denken welke het leukst is, maar dat is idd super moeilijk 😛 Eentjes? Kip? Schaap? 😉

 2. Maxime schreef:

  Echt ontzettend leuk gedaan! Ik vind de schaap het leukste denk ik 🙂

 3. Anonymous schreef:

  Superleuke cupcakes serie! Ik vond eerst het schaap al gelijk geweldig maar toen kwam de kip waar ik ook erg om moest lachen en dit konijn is ook weer leuk dus ik kan ook niet kiezen!

 4. Mareike schreef:

  Ze zijn allemaal erg leuk geworden, maar mijn favoriet is toch echt het schaap! Komende woensdag ga ik zodoende dus ook een aantal schaapjes (proberen te) fabriceren 🙂

 5. Nina schreef:

  Dat schaap is geweldig! Maar de kip heeft het liefste koppie 🙂
  Super leuk lau, laat de lente nu maar komen!
  Liefs

 6. Rie schreef:

  Hoi Laura,

  Ik vind ze allemaal superleuk!

  Groetjes Rie.

 7. Anne schreef:

  Ze zijn allemaal geweldig! De kip en konijntje ga ik dit weekend maken vind ze wel bij Pasen passen 🙂
  Nu hopen dat ze lukken, want nog niet echt ervaren, al waren mijn zwarte pietjes met sinterklaas wel leuk geworden 🙂

 8. vincent schreef:

  Goedendag

  Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

  We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

  Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

  Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

  Met vriendelijke groeten

  Vincent

  http://nl.petitchef.com

 9. Zo deze zijn erg LEUK.
  Buiten is het nog geen Lente dus haal de lente met de CUPCAKES maken …

  Echt mooi geeft me een hoop inspiratie.

  Lieve groet Anna

 10. Karin Ellen (@karinellen2) schreef:

  Hoi, geweldige cupcakes met super foto’s. Ik heb ze net schaamteloos gebruikt op twitter, maar wel met een linkje naar je site hoor! Dank je.

  1. Laura's Bakery schreef:

   en jij bedankt voor het linkje 🙂

 11. Harma schreef:

  Hoi Laura, welke kleuren moet ik gebruiken om lichtbruin te krijgen? Groetjes Harma

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik heb een speciale bruine kleurstof van Americolor gebruikt. Als je die niet hebt zou je cacaopoeder erdoor kunnen kneden. Dan wordt het bruin en je fondant krijgt een chocoladesmaak.

 12. Esther schreef:

  Wat een leuke site! Dank je wel voor deze super tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *