Nooit meer vette of vochtige cupcake vormpjes

Gepost: 7 maart 2022 Laatst bewerkt: 22 februari 2023
Nooit meer vette of vochtige cupcake vormpjes
13

Bak jij regelmatig cupcakes? Dan is het je vast al eens overkomen dat de papieren bodems van je cupcakes vochtig of vettig waren. Gelukkig is dit heel makkelijk op te lossen! Je redder in nood? Ongekookte rijst! Ik vertel je er in deze blog alles over.

Help mijn papieren cupcake bodems zijn vochtig / vettig! Hoe kan dit?

Het is echt vervelend als de papieren bodems van je vers gebakken cupcakes vet of nat aanvoelen na het bakken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je cupcake niet goed loslaat van het papiertje of juist veel te goed loslaat en open gaat staan. Beide is niet wenselijk voor een mooi eindresultaat en dus krijg ik de vraag regelmatig hoe dit kan en vooral hoe dit te voorkomen is.

In het geval van vettige cupcake papiertjes is het mogelijk dat de kwaliteit van de papiertjes te wensen overlaat. De boter uit het beslag dringt daardoor een beetje door het vormpje naar buiten. Wanneer je last hebt van vochtige cupcakes, is condens de boosdoener.

Wanneer je net zoals ik het cupcake beslag in papieren vormpjes ín een rvs muffinvorm afbakt, zal er doordat je de cupcakes hierin laat afkoelen na het bakken condens in de vorm ontstaan en dit maakt je cupcake papiertjes nat. Hierbij ga ik er natuurlijk vanuit dat je wel een goed basisrecept voor cupcakes hebt gebruikt.

Nooit meer vette of vochtige cupcake vormpjes

De oplossing is gelukkig onwijs simpel. Strooi een beetje ongekookte rijst in de rvs muffinvorm en zet daar de papieren vormpjes bovenop. Tijdens en na het bakken zal het vocht en/of vet geabsorbeerd worden door de rijst en daardoor blijven jouw cupcake bodems perfect droog.

In deze video laat ik je duidelijk zien hoe je deze handige keukenhack toepast. De rijst kun je natuurlijk niet meer consumeren, maar je hoeft het ook niet meteen weg te gooien. Je kunt het gebruiken voor dit doel gebruiken totdat de rijst er glazig uit begint te zien. Dan is het tijd om de rijst te ‘verversen’.

BEKIJK DE VIDEO

Baktips cupcakes droge bodem-3a

Cupcake inspiratie

Trek gekregen in cupcakes? Dat begrijp ik wel. En ik heb goed nieuws voor je, want er staan ongelofelijk veel heerlijke cupcake recepten op Laura’s Bakery. Ik licht er een paar voor je uit, maar je kunt ook alle cupcakes recepten zelf bekijken.

valentijn cupcake sandwich

Gender reveal cupcakes

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Nelly Rauws schreef:

  Dit is echt een geweldige tip.
  👍🏼👍🏼
  Zo simpel, maar zo effectief
  Dat ik daar zelf nooit opgekomen ben 🙃

 2. Monique Klaver schreef:

  Kan de rijst ook in een silliconen vorm?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat heb ik zelf niet getest, maar vermoed van wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *