Red velvet cupcakes danken hun naam aan de kleur maar ook aan de structuur: fluweelachtig. Met dit recept bak je de allerlekkerste cupcakes én ik geef ook tips hoe je een nog vollere rode kleur kunt bereiken.
Wat zijn red velvet cupcakes?
Een red velvet cupcake is een Amerikaans recept voor cupcakes met een vleugje cacaopoeder, een fluweelzachte cakestructuur en een topping van cream cheese frosting. Die fluweelzachte cakestructuur komt door de combinatie van cacaopoeder, karnemelk, azijn en baking soda. Hun rode kleur hebben ze van oorsprong te danken aan de chemische reactie tussen onbewerkte cacaopoeder en azijn. In de Nederlandse supermarkten kun je deze cacaopoeder niet vinden en dus zijn Nederlandse red velvet cupcakes vaak veel dieper rood qua kleur.
Waarom weet ik eigenlijk niet, maar bij red velvet cupcakes denk ik aan Valentijn. Misschien dat het door de kleur komt, of doordat het in Amerikaanse films en series vaak geassocieerd wordt met Valentijnsdag. In mijn zoektocht naar een leuke en lekkere cupcake voor Valentijn kon ik er dus niet meer omheen en moest ik voor de red velvet gaan. En gelukkig maar, want wat zijn deze cupcakes toch ongelofelijk lekker!
BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.
Haha leuk, je cupcakes lijken precies op de cupcakes die ik zaterdag heb gemaakt. Toevallig!
http://instagram.com/p/VO_HuRx2Jh/
Ha Laura!
Mijn vriendin en ik dachten laten we lekker red velvet cupcakes bakken. Wij twee zijn pro bakkers alleen dit recept werkte helaas niet voor ons. De crème was niet zo goed en niet luchtig de cupcakes waren wel lekker heb je misschien tips voor de crème
Met vriendelijke groet Jevy&Evna
Heb je het recept wel goed gevolgd en de boter goed romig geklopt?
Mag ik misschien vragen wat voor soort roomkaas hier gebruikt wordt? Kan het ook gewoon monchou zijn ?
Absoluut!
Laat ik al dagen aan t dubben zyn om deze cupcakes te maken. Bedankt voor jouw recept. Ik zit er nogal mee dat er zoveel rode kleurstof in gaat. Lijkt me niet echt gezond. Zag op internet dat je ook rode bieten (poeder of puree) kan gebruiken. Maar eens kijken waar dat te koop is. Je cupcakes zien er prachtig uit. Vooral met het hartje, echt leuk. Vandaag is onze dochter jarig. Een goede reden om te bakken. Misschien wel red velvet cupcakes als ik de ingredienten kan vinden zoals appelciderazijn.
Ziet er heerlijk uit.
Hiermee kun je je Valentijn zeker weten verrassen!
Groetjes, Daphne
Deze zien er fantastisch uit! En inderdaad, in sommige recepten vind ik de hoeveelheid kleurstof ook wel lichtjes overdreven 🙂
Een echte valentijn verrassing! Leuk om te geven!
Ze zien er erg leuk en lekker uit.
Ik heb misschien een domme vraag, maar gaat er niet iets van bakpoeder in de cakejes? Of zorgt de bak soda ervoor dat het cakeje luchtig wordt.
Helemaal geen stomme vraag hoor. De baksoda is ook een rijsmiddel en zit in deze cupcakes in plaats van bakpoeder
Wat zien die er heerlijk uit! Ik ben dol op Red velvet (cup)cakes.
Oh Yummie 😀 Ziet er echt heeeeeeeerlijk uit 😀
Hoi Laura, welke kleurstof heb jij gebruikt voor je red velvet cupcakes?
Hoi Riny, ik gebruikte ’tulip red’ van americolor
Dankjewel Laura, er zijn zoveel kleuren rood, en welke is de beste vroeg ik me af…Ga op zoek bij DLT naar deze kleur..
Vraagje, van welk merk is jouw rode kleurstof?
X
Hoi Stefanie,
Ik gebruik Americolor of Wilton kleurstoffen, maar meestal Americolor.
Liefs, Laura
Hoi Laura,
ik heb een vraagje over de bereiding van de red velvet cupcakes.
op hoeveel graden kan je deze bakken met een hete lucht oven?
Ga zo door!
Groetjes Rachel
Hoi Rachel,
Met een hetelucht oven moet je de temperatuur altijd 10% lager zetten dan in het recept staat vermeld. In dit geval is dat dan 150 graden.
Liefs, Laura
ik las dat je de baksoda en bloem ook kunt vervangen voor zelfrijzend bakmeel, klopt dat?
Liefs
Niet helemaal. bakpoeder + bloem is hetzelfde als zelfrijzend bakmeel. Maar baking soda is anders dan bakpoeder, dan kun je niet vervangen.
Liefs, Laura
ik snap het, bedankt!!
prachtig!! Mag ik vragen waar jij je sprinkels haalt? kan ze nergens in hartjes vorm vinden helaas
De meeste sprinkles uit mijn collectie heb ik bij http://www.deleukstetaartenshop.nl gekocht. Maar je kunt ook eens bij Xenos kijken, die hebben er ook steeds meer.
ziet er goed uit mag ik vragen welke roomkaas je gebruikt voor de creme?
ik heb philadelphia gebruikt, maar een ander merk kan ook prima.
Hoi Laura,
Jou cupcakes zien er heerlijk uit
Oeps het berichtje hierboven ging niet zo goed.
Hoi Laura,
Jouw cupcakes zien er heerlijk uit
Ik wil ze ook voor een vriendin maken met een glutenallergieZ ik broeg me af of ik de bloem kan vervangen door een glutenvrije meel, zoals bijvoorbeeld speltmeel?
Hier staat een lijstje met alle vervangers voor bloem, de glutenvrije versies staan aangegeven met een * : http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-bloem/
Nog even een vraagje over de red velvet.
Hier wordt roomboter in gebruikt en in andere recepten lees ik zonnebloemolie.
ook lees ik in andere recepten dat er 10% van het bloem vervangen wordt door maïzena is daar een bepaalde reden voor ????
Ik weet dat er veel verschillende recepten bestaan, ik durf niet precies te zeggen waarom maïzena wordt gebruikt. Misschien om het iets smeuïger te maken. Zonnebloemolie wordt veel in Amerikaanse recepten gebruikt.
Bedankt voor je antwoord 🙂 ga me maar gewoon aan jouw recept houden
Laura, om zwarte cupcakes te bekomen. Hoef ik dan enkel de vloeistof veranderen van zwart naar rood?
Groeten Maureen
Als je zwarte cupcakes wilt gebruik je inderdaad zwarte kleurstof.
Is de gebruikte karnemelk gezoet of niet.
Groet
nee, die is niet gezoet.
Hou Laura, mijn overbuurvrouw heeft de red velvet cupcakes vandaag gemaakt. Klopt de hoeveelheid poedersuiker wel in verhouding met de boter en roomkaas. Bij botercreme weet ik dat het 1:1 is..ze had er namelijk al minder in gedaan (250 gr) maar de topping was echt mierzoet..of hoort dat juist bij een red velvet 😉
Er hoort een zoete topping op ja 🙂 Als je het té zoet vindt kun je ook voor botercreme kiezen (maar dan niet de 1:1 variant, deze is lekkerder: http://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanillecreme/ )
Ik heb ze net gemaakt maar had niet door dat er een verschil was tussen bakpoeder en baksoda, ik heb dus bakpoeder gebruikt. Wat is hierdoor het verschil? Minder luchtig? Ook is mijn topping best zacht. Ik heb monchou gebruikt, het ligt nu in de koelkast in de hoop dat het wat stijver word maar dan moet ik ook de cupcakes bewaren in de koelkast anders smelt het er straks nog af! Enig idee hoe dit komt? Alvast bedankt !
Baking soda maakt ze inderdaad nog luchtiger en fluweel achtiger. Heb je de topping misschien te hard gemixt? Daar kan hij dun van worden. Je kunt het best de topping in de koelkast bewaren en de cupcakes erbuiten. Vlak voor serveren met een toef en dan zijn ze heerlijk 🙂
Wanneer ik ze straks opspuit met de topping, zijn ze dan morgen nog lekker wanneer ik ze in de koelkast bewaar? Ze staan nu in de oven! 🙂
Cupcakes moet je niet in de koelkast bewaren, dan drogen ze uit. Je kunt ze dan beter morgen opspuiten.
Hoi Laura,
Ik wil deze morgen graag maken voor aankomend weekend, dus dan vries ik ze in. Maar hoe gaat dat met de crème? Kan ik die in de koelkast bewaren, en zo ja hoe lang dan? Ik vier m’n verjaardag over 2 dagen dus wil eigenlijk alle crème voor de twee dagen in 1x maken.
Groetjes Lianne
Die zou ik in een afgesloten bak in de koelkast bewaren.
Hoi,
Kan ik met dit recept ook een cake maken voor 10 personen? Hoe vaak moet de ingrediënten dan nemen?
Alvast bedankt.
Als je alle ingrediënten hetzelfde laat, kun je een cake van 25 centimeter maken (12 personen)
Hoi Laura,
Bij bouwhuis verkopen ze ook extra gecontreerde rode kleurstof daar krijg je goed rood mee maar veel minder van nodig!
Misschien een tip 😉
Ik ga ze proberen binnenkort….jammie!
Groetjes Irma
Hi Laura, deze cupcakes zijn bij mij inmiddels een dikke hit? maar nu wil ik ze maken met minder suiker..heb jij tips hoe ik die het beste kan vervangen?
Ik heb hier een lijstje met suikervervangers staan: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-suiker/
Toen ik even verder zocht, kwam ik het tegen inderdaad! Maar super bedankt voor je reactie ?
Wat voor suiker gaat er in?
Fijne kristalsuiker?
met suiker wordt altijd (fijne) kristalsuiker bedoeld, als het een andere suiker is staat dit erbij.
Dankjewel!
En witte wijn azijn? Of gewone?
Groetjes marjolein
Hoi Laura,
Ik kan nergens op internet vinden waar ik baksoda kan kopen, er staat alleen informatie over bakpoeder. Waar kan ik het beste baksoda halen?
Je kunt dit bestellen met de volgende link: http://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/ingredienten/bakpoeders
Hi Laura, wat een heerlijke cupcakes, superluchtig!
Alleen wil ik ze volgende keer zonder cacao maken, is het dan nodig om meer bloem toe te voegen? Groetjes
Red Velvet draait juist om het cacao, je kunt dan beter het basisrecept voor cupcakes gebruiken.
Hallo Laura,
Ik heb ze gemaakt heerlijk zijn ze. Ik heb door de crème ook nog gesmolten witte chocolade gedaan. Ik zou er graag een taart van willen maken met drie lagen. Welke hoeveelheden ben ik dan nodig?
Groet Margreet
Dat hangt helemaal af van het formaat. 12 cupcakes kun je vergelijken met 1 cake van 25 cm (rechthoekig), verder is het dan gewoon een kwestie van omrekenen en uitproberen.
Hoi Laura,
Ten eerste geweldige recepten allemaal!
Ik heb een vraagje kan ik dit recept ook voor een red velvet taart gebruiken?
Groetjes Lisa
Jazeker 🙂
Hoi Laura,
Ik ben eigenlijk op zoek naar een recept voor red velvet cake en dan op een plaat, met witte creme en dan van die hartjes daar over gestrooid. Kan ik dat ook met dit recept of moet ik dan ander oven temperaturen hebben?
Kun je dit recept zeker voor gebruiken, je krijgt dan uiteraard wel andere baktijden en soms ook temperaturen: http://www.handigebaktips.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/
Hoi,
Kan ik van dit recept ook een klein taartje maken?
Alvast bedankt voor je reactie
Ja hoor, dat kan prima 🙂
Hoi Laura, ik heb gisteren voor het eerst van mijn leven cupcakes gebakken en jouw recept voor red velvet cupcakes gebruikt. Ik heb alleen de icing vervangen door slagroom met sprinklers. Het was veel makkelijker dan ik had verwacht en het resultaat was heerlijk (vond mijn vriend ook :)). Groetjes, L.
Hoi Laura
Als ik van dit recept een 24 cm taart wil maken wat zijn dan de verhoudingen?
Om van een recept voor 12 cupcakes een ronde cake te bakken ga je in de meeste gevallen uit van een springvorm van 22 cm. Wil je een grotere cake, kijk dan eens naar dit artikel op Handigebaktips.nl.
Dag Laura, cupcakes perfect! De toeven creme waren minder, heb het recept gevolgd maar toeven waren niet hardgenoeg. Tips voor volgende keer? Thnx
Het kan aan de roomkaas liggen, goedkope pakjes zijn vaak te waterig.
Hallo Laura,
Ik wil graag de crème blauw kleuren. Hoeveel kleurstof heb ik daar voor nodig?
Dat is helemaal afhankelijk van de soort kleurstof en hoe blauw het moet worden. Ik voeg zelf gewoon altijd kleurstof toe tot ik tevreden ben over de kleur.
Hallo Laura,
Ik heb voor het eerst jouw recept geprobeerd. Echter de smaak was zooo slecht, super zout. Geen idee hoe dit mogelijk is, ik heb precies het recept gebruikt. En de topping was heel erg dun.
Enig idee hoe dit kan?
Het hoort absoluut niet zout te zijn, dit is de eerste keer dat ik dit hoor. Misschien gezouten boter gebruikt? Of toch iets niet goed afgewogen? Dat de topping dun is zou ook kunnen liggen aan gebruikte ingrediënten. Maar het is lastig te zeggen waar het aan ligt als ik niet meer info heb.
Hoi Laura,
Ik had hetzelfde, een soort zout-zure smaak en bijna bitter. Zou het aan een reactie met bakingsoda, azijn en kleurstoff kunnen liggen? Heb ook wilton gebruikt. Konden ze helaas niet eten, super jammer want ze waren prachtig rood geworden en heel fluff.
Het enige wat ik mij kan bedenken is dat het aan de baking soda ligt, ik heb zelf ooit gehad dat dat voor zure stukjes zorgde (in andere baksels overigens). De reactie zou het niet kunnen zijn. Had iedereen dezelfde ervaring overigens met de smaak?
Ik wil graag in plaats van cupcakes, een taart maken. Ik begrijp al uit de reacties hierboven dat de hoeveelheid genoegd is voor een taart van 22 cm. Geldt dit ook voor de hoeveelheid crème? Ik wil graag een taart van 2 lagen maken (1 taart bakken en dan halveren), daartussen een laag crème en bovenop een laag crème en rondom afsmeren. Heb ik dan genoeg aan de hoeveelheid crème in dit recept of heb ik meer nodig?
Dat zou moeten lukken, maar het is wellicht wel een beetje krap. Misschien voor de zekerheid x1,5 doen 🙂
Heerlijk recept! alleen laten de papieren cupcakebakjes los van het cakeje?? Weet jij misschien hoe dit kan komen?
ik heb de papierbakjes ook gebruikt bij een vanille cupcake en daar was het niet bij. Het zijn vet vrij bakjes en best dure en bij de aller goedkoopste variant laten ze niet los bij de red velvet….. Het is mij echt een raadsel??!
Wellicht heb jij een idee of een tip?
Liefs Daisy
Dat is soms echt een raadsel helaas. Meestal heeft het met de kwaliteit te maken, maar zoals jij aangeeft is het soms wel en soms niet. Het kan ook door vocht/condens komen dat ze loslaten.
Hoi,
Misschien heb ik wel ergens een domme fout gemaakt ofzo..
maar mijn beslag wordt never nooit rood hahah. Het blijft zo bruin als chocolade..
Of had ik andere cacao poeder moeten gebruiken?
Ik hoor het graag! Groetjes Rachel
p.s. nu eten we vanavond dan maar chocolade cakejes ipv red velvet
Je hebt inderdaad behoorlijk veel kleurstof nodig om het rood te krijgen. Gelukkig maakt het voor de smaak niet uit 😉
Hi Laura, misschien een iets te simpele vraag. ik zou heel graag willen weten of je een vaste hoeveelheid beslag in een cupcake case giet om ze afgebakken heel mooi tot de rand gevuld te krijgen. ik vind het heel irritant dat het me maar niet lukt. Koop je een industriële cupcake dan is alles keurig tot de rand van de case afgebakken. Doe je dat ook? Ik heb bijvoorbeeld een ijscoupe waarmee ik schep en toch lukt me dat niet.
Cupcakes vul je tot 3/4
Hey Laura
Het is misschien een domme vraag, maar denk je dat ik dit recept ook echt kan gebruiken als een receptje om een echte cake te maken? Het is nl. voor een feestje en het lijkt me gezelliger om een mooie taart te kunnen versieren 🙂
Dat moet zeker lukken.
Ik heb een vraagje. Ik wil deze gaan maken maar wat voor azijn gaat er in?
Gewone witte azijn.
Hoi Laura!
Zoals tot nu toe al jouw recepten was dit ook weer een succes! Ik heb ze nu voor de tweede keer gemaakt, maar zou wel willen weten wat de uiterste houdbaarheid is van de cupcakes (bewaard in de koelkast)?
Liefs Marinka
Je kunt ze het best zonder topping buiten de koelkast bewaren en dan vlak voor gebruik de toeven opspuiten. Dan zijn ze 4-5 dagen houdbaar.
Hi Laura, snelle vraag: waar koop jij jouw cupcake vormpjes? dus de papieren vormpjes? Thanks 🙂
Bij de Makro, maar je kunt ze ook in kookwinkels vinden.
Hoi, wat voor azijn gebruik je hiervoor? Gewoon natuurazijn?
Gr. Anneke
Ja of appelciderazijn
Hey Laura,
In jouw recept staat: “Maak van de vanille, cacao en kleurstof een pasta en voeg deze toe aan het botermengsel.” Ik wil deze cupcakes echter maken zonder kleurstof. Mag ik dan de vanille en cacao onmiddellijk onder het botermengsel toevoegen? Of moet ik deze ook eerst mengen vooraleer ik ze toevoeg aan het mengsel?
Groetjes!
Nee, die kun je dan na het ei erdoor mixen.
Ik had de red velvet vanmiddag gemaakt, en vanavond gegeten. ( ook aan andere mensen gegeven) alleen hun vonden hem erg droog, kan ik hier iets aan doen?
Alvast bedankt
Dan heb je ze waarschijnlijk te lang of te heet gebakken.
hoi Laura,
dit is dan met patisseriebloem als ik het goed begrijp?
gr
Patent of tarwebloem kunnen beiden. Maar patent (patisserie) bloem heeft de voorkeur.
Hallo Laura,
Ik lees je recepten altijd met veel plezier! en gebruik deze ook 🙂
Ik wilde deze keer een red velvet cake of red velvet cupcakes gaan maken. De ingredienten zijn bijna gelijk alleen zag ik dat er bij de cupcakes ook azijn bij moet.
Dit staat niet bij een red velvet cake.
Welke azijn zou dit dan moeten zijn? wijnazijn? Of is dit een foutje?
groeten. F
Het azijn is om de baking soda te activeren. Over de jaren heen pas ik mijn (nieuwe) recepten nog wel eens aan, vandaar dat in mijn nieuwere recept voor red velvet cake geen azijn staat. Maar het is dus geen foutje! Ik gebruik altijd een neutraal azijn, zoals natuurazijn.
hey Laura
Is jouw recept voor de mascarponecreme de juiste hoeveelheid voor 12 cupcakes? Ik vind het meestal teveel en halveer dit dan. Wat zijn jouw ervaringen?
Groetjes
Jessica
Ik heb deze creme zelf niet gebruikt voor cupcakes, dus durf je dat niet precies te zeggen. Het ligt er ook aan hoeveel topping je lekker vindt.
Hey Laura ,
Kan ik de creme op voorhand maken en zo ja hoelang kan ik deze bewaren?
Groetjes
Chayenne
De frosting kun je een kleine week in de koelkast bewaren, in de vriezer blijft hij tot 3 maanden goed.
Hoi Laura,
ik wil deze graag bakken, maar heb even geen karnemelk in huis. Kan ik deze ook vervangen met normale halfvolle melk?
groetjes, Eva
Dat zou ik niet aanraden voor dit recept, je zou wel zelf karnemelk kunnen maken met melk als je ook azijn in huis hebt (online vind je voorbeelden hoe je dat doet, is heel makkelijk).
Hi, zou ik de roomboter in dit recept ook kunnen vervangen met zonnebloemolie? Ik wil ze namelijk met topping en al in de koelkast bewaren en heb begrepen dat ze “hard” worden door de roomboter.
Bedoel je in de cupcakes? Dat kun je proberen, maar ik weet niet of de verhoudingen dan nog kloppen. De topping wordt inderdaad hard in de koelkast, maar wordt weer zacht op kamertemperatuur.
Hey Laura,
Ik wil deze binnenkort maken voor feestje van mijn ouders (begin juli) ik wil de cupcakes een dag van te voren maken, alleen nu vraag ik mij af of dit met de botercreme handig is. Kan ik die ook de dag ervoor maken en dan dagjes
/nachtje in de koelkast bewaren en de dag zelf erop spuiten?
Oh en hoeveel cm vormpjes heb je gebruikt?
Groetjes: Julia
(Ik ga de cupcakes ook voor het feestje eerst een keer proberen te maken)
Je kunt de crème zeker al eerder maken, laat deze wel op kamertemperatuur komen en klop het even op voor je het gebruikt. De exacte maat weet ik niet meer, het is een standaard formaat cupcakevormpjes geweest.
Hi, de cupcakes zijn fantastisch geworden. Maar heb problemen met de crème. Die was super dun en was met geen mogelijkheid op te spuiten. Wat kan hier mis zijn gegaan? Heb precies het recept gevolgd.
Dat klinkt alsof het geschift is, was alles op dezelfde temperatuur? Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/
Dankjewel voor de snelle reactie! Ja, ik had alles samen ca 1,5uur van tevoren uit de koelkast gehaald, juist omdat ik las dat je op kamertemperatuur een betere crème krijgt.
Dus nog langer uit de koelkast? En dan eerst de boter schuimig roeren en dan de roomkaas en poedersuiker beetje bij beetje bij doen? In het recept stond alles bij elkaar, en dat heb ik gedaan 😅
Als je de tips gebruikt uit het artikel moet het vast lukken zo 🙂
Na meer dan een kwartier de boter en suiker mixen is het nog steeds korrelig en zeker niet romig, wat doe ik fout? Ik heb ongezouten roomboter gebruikt en kristalsuiker.
Groetjes, Laura
Was de boter op kamertemperatuur?
Ja dat was het zeker. Ben opnieuw begonnen met boter die ik zelfs licht verwarmd heb in de magnetron (niet vloeibaar) en toen ging het daarna nog steeds moeizaam..
Hoi Laura, ik wil de red velvet cupcakes gaan maken voor mijn vriendje voor Valentijnsdag 🥰. Ik heb bij deze shop eetbare prints besteld met foto van ons samen: https://www.cakeprint.nl/
Weet jij of de topping van deze cupcakes geschikt is om een print op te plakken?
Dank je wel voor je reactie.
Groetjes x Mayke
Wat leuk! Ik denk van wel hoor, maar voor de zekerheid kun je het misschien beter even navragen bij cakeprint.
Thx voor je reactie. Ik ga het meteen doen 🤗. Als je wilt kan ik het ook delen hier… grtjs Mayke
Hai Laura,
Dit zijn weer super lekkere cupcakes.. ik heb de 30ml kleurstof er doorheen gedaan… en nu heeft iedereen die ze eet een rode tong.. haha is dat de bedoeling?
Haha oei, daar heb ik in alle eerlijkheid nog nooit op gelet
Hey laura
Ik ga zeker je cupcakes maken
Zien er lekker uit ik bak ook veel met mijn vriendinnen
Weet jij toevallig ook waar je baksoda kan vinden kan dat toevallig ook in de okay?
Groetjes lia😊
Leuk! Ik weet niet wat de okay is? Maar je vindt het in vrijwel elke supermarkt.
Dankjewel de okay is een winkel waar je veel vind ook veel bakspullen ga daar vaak heen met men fiets Dankjewel voor de snelle reactie
Kan deze cupcake beslag ook gebruikt worden om een rechthoekige cake te maken? Ze zien er heerlijk en niet droog uit!
Dat denk ik van wel! Maar je kunt ook dit recept gebruiken: https://www.laurasbakery.nl/red-velvet-cake/
Dankje voor het ander recept.
Kan dat recept ook voor een rechthoekige cake?
Bakvorm 18cm lang. 8cm breed.
Hoe hoog zou ik dit kunnen vullen met dat recept rekeninghoudend met het rijzen. Ik maak het direct in aluminium bakjes voor mensen.
Ja hoor dat moet zeker kunnen. Ik durf het niet precies te zeggen omdat ik het zelf niet heb getest, maar meestal is zo’n 2-3 cm wel voldoende.
Hey , ik had een vraagje kan je de karnemelk ook vervangen door Alpro melk of halfvolle melk ?
Nee, in principe niet want karnemelk hoort echt bij red velvet (vanwege het hoge zuurgehalte). Wel kun je zelf karnemelk maken door azijn aan melk toe te voegen. Bij dit recept bij de tips staat hoe dat werkt: https://www.laurasbakery.nl/red-velvet-taart/