Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Red Velvet cupcakes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
05 februari 2013
in Cupcakes, Feestdagen, Valentijn, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Waarom weet ik eigenlijk niet, maar bij red velvet cupcakes denk ik aan Valentijn. Misschien dat het door de kleur komt. Ik wilde nog een leuke en lekkere cupcake maken voor Valentijn en kon dus geen excuus meer verzinnen om de red velvet niet uit te proberen. De rode kleur is alleen wel minder bij mij. De hoeveelheid kleurstof vond ik wel heel erg veel! 30 ml kleurstof op 12 cupcakes was absoluut geen uitzondering. Omdat die kleurstof uiteindelijk niets voor de smaak doet besloot ik hierin wat te minderen. De cupcake heeft van buiten een donker rode gloed, zodra je een hapje neemt is de cupcake al een stuk roder. Ondanks dat ze niet zo rood zijn als je misschien gewend bent vond ik ze wel heel erg lekker!

Recept afdrukken

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes danken hun naam aan de kleur maar ook aan de structuur: fluweelachtig. Hier vind je het recept zodat je gelijk aan de slag kunt
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

Ingrediënten cupcakes

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 1 ei
  • 25 gram cacaopoeder
  • 3 tl vanille extract
  • 130 ml karnemelk
  • 150 gram bloem
  • 1 tl baksoda
  • 1,5 tl azijn
  • Rode kleurstof (30 ml voor knalrode cupcakes, maar minder kan dus ook)

Ingrediënten crème

  • 300 gram poedersuiker
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram roomkaas

Instructies

Bereiding cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte).
  • Klop de boter en suiker luchtig, voeg dan het ei toe.
  • Maak van de vanille, cacao en kleurstof een pasta en voeg deze toe aan het botermengsel. Als je minder kleurstof gebruikt kan het zijn dat het lastig is om een pasta te maken, voeg dan een klein beetje van de karnemelk toe. Voeg de pasta toe aan het botermengsel en meng dit er goed doorheen.
  • Voeg de bloem en melk afwisselend en beetje bij beetje toe. Als laatst voeg je de azijn en soda toe, meng dit goed door het geheel.
  • Bak de cupcakes gaar in 20 minuten.

Bereiding crème

  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en klop tot het mengsel licht en luchtig is. Doe de crème in een spuitzak met stervormig spuitmondje (Wilton 1M) en spuit de toeven zodra de cupcakes zijn afgekoeld.
  • Met sprinkles kun je je cupcakes nog leuk versieren. Om een echte Valentijnseditie te maken van je cupcake gebruik je natuurlijk sprinkles in hartvorm. De grote harten maakte ik met de Wilton Valentine candy picks. 
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!

Binnenkort kunnen jullie een post verwachten over deze molds en hoe je hier mee werkt!

Vorige post

Volgende post

Valentijn cupcake toppers
De leukste Valentijn ideeën

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
3

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
20

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 94

  1. Esmee says:
    8 jaar geleden

    Haha leuk, je cupcakes lijken precies op de cupcakes die ik zaterdag heb gemaakt. Toevallig!

    http://instagram.com/p/VO_HuRx2Jh/

    Beantwoorden
    • Jevy says:
      2 jaar geleden

      Ha Laura!

      Mijn vriendin en ik dachten laten we lekker red velvet cupcakes bakken. Wij twee zijn pro bakkers alleen dit recept werkte helaas niet voor ons. De crème was niet zo goed en niet luchtig de cupcakes waren wel lekker heb je misschien tips voor de crème

      Met vriendelijke groet Jevy&Evna

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Heb je het recept wel goed gevolgd en de boter goed romig geklopt?

        Beantwoorden
  2. Riny says:
    8 jaar geleden

    Laat ik al dagen aan t dubben zyn om deze cupcakes te maken. Bedankt voor jouw recept. Ik zit er nogal mee dat er zoveel rode kleurstof in gaat. Lijkt me niet echt gezond. Zag op internet dat je ook rode bieten (poeder of puree) kan gebruiken. Maar eens kijken waar dat te koop is. Je cupcakes zien er prachtig uit. Vooral met het hartje, echt leuk. Vandaag is onze dochter jarig. Een goede reden om te bakken. Misschien wel red velvet cupcakes als ik de ingredienten kan vinden zoals appelciderazijn.

    Beantwoorden
  3. Daphne Coers says:
    8 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit.
    Hiermee kun je je Valentijn zeker weten verrassen!
    Groetjes, Daphne

    Beantwoorden
  4. Baked Louie's says:
    8 jaar geleden

    Deze zien er fantastisch uit! En inderdaad, in sommige recepten vind ik de hoeveelheid kleurstof ook wel lichtjes overdreven 🙂

    Beantwoorden
  5. Mickey says:
    8 jaar geleden

    Een echte valentijn verrassing! Leuk om te geven!

    Beantwoorden
  6. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Ze zien er erg leuk en lekker uit.
    Ik heb misschien een domme vraag, maar gaat er niet iets van bakpoeder in de cakejes? Of zorgt de bak soda ervoor dat het cakeje luchtig wordt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Helemaal geen stomme vraag hoor. De baksoda is ook een rijsmiddel en zit in deze cupcakes in plaats van bakpoeder

      Beantwoorden
  7. Bo says:
    8 jaar geleden

    Wat zien die er heerlijk uit! Ik ben dol op Red velvet (cup)cakes.

    Beantwoorden
  8. Ikram says:
    8 jaar geleden

    Oh Yummie 😀 Ziet er echt heeeeeeeerlijk uit 😀

    Beantwoorden
  9. Riny says:
    8 jaar geleden

    Hoi Laura, welke kleurstof heb jij gebruikt voor je red velvet cupcakes?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Riny, ik gebruikte ‘tulip red’ van americolor

      Beantwoorden
  10. Riny says:
    8 jaar geleden

    Dankjewel Laura, er zijn zoveel kleuren rood, en welke is de beste vroeg ik me af…Ga op zoek bij DLT naar deze kleur..

    Beantwoorden
  11. Stefanie says:
    7 jaar geleden

    Vraagje, van welk merk is jouw rode kleurstof?
    X

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Stefanie,
      Ik gebruik Americolor of Wilton kleurstoffen, maar meestal Americolor.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  12. Rachel says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    ik heb een vraagje over de bereiding van de red velvet cupcakes.
    op hoeveel graden kan je deze bakken met een hete lucht oven?

    Ga zo door!

    Groetjes Rachel

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Rachel,
      Met een hetelucht oven moet je de temperatuur altijd 10% lager zetten dan in het recept staat vermeld. In dit geval is dat dan 150 graden.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  13. Nathalie says:
    7 jaar geleden

    ik las dat je de baksoda en bloem ook kunt vervangen voor zelfrijzend bakmeel, klopt dat?

    Liefs

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Niet helemaal. bakpoeder + bloem is hetzelfde als zelfrijzend bakmeel. Maar baking soda is anders dan bakpoeder, dan kun je niet vervangen.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
      • Nathalie says:
        7 jaar geleden

        ik snap het, bedankt!!

        Beantwoorden
  14. Pingback: Keukenkrabbels - Valentijnsdag - MiCook
  15. Kim says:
    7 jaar geleden

    prachtig!! Mag ik vragen waar jij je sprinkels haalt? kan ze nergens in hartjes vorm vinden helaas

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      De meeste sprinkles uit mijn collectie heb ik bij http://www.deleukstetaartenshop.nl gekocht. Maar je kunt ook eens bij Xenos kijken, die hebben er ook steeds meer.

      Beantwoorden
  16. kaylee says:
    7 jaar geleden

    ziet er goed uit mag ik vragen welke roomkaas je gebruikt voor de creme?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      ik heb philadelphia gebruikt, maar een ander merk kan ook prima.

      Beantwoorden
  17. Dounia says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Jou cupcakes zien er heerlijk uit

    Beantwoorden
  18. Dounia says:
    6 jaar geleden

    Oeps het berichtje hierboven ging niet zo goed.
    Hoi Laura,

    Jouw cupcakes zien er heerlijk uit

    Beantwoorden
  19. Dounia says:
    6 jaar geleden

    Ik wil ze ook voor een vriendin maken met een glutenallergieZ ik broeg me af of ik de bloem kan vervangen door een glutenvrije meel, zoals bijvoorbeeld speltmeel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hier staat een lijstje met alle vervangers voor bloem, de glutenvrije versies staan aangegeven met een * : http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-bloem/

      Beantwoorden
  20. Jolanda says:
    6 jaar geleden

    Nog even een vraagje over de red velvet.
    Hier wordt roomboter in gebruikt en in andere recepten lees ik zonnebloemolie.
    ook lees ik in andere recepten dat er 10% van het bloem vervangen wordt door maïzena is daar een bepaalde reden voor ????

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik weet dat er veel verschillende recepten bestaan, ik durf niet precies te zeggen waarom maïzena wordt gebruikt. Misschien om het iets smeuïger te maken. Zonnebloemolie wordt veel in Amerikaanse recepten gebruikt.

      Beantwoorden
      • Jolanda says:
        6 jaar geleden

        Bedankt voor je antwoord 🙂 ga me maar gewoon aan jouw recept houden

        Beantwoorden
  21. Maureen says:
    6 jaar geleden

    Laura, om zwarte cupcakes te bekomen. Hoef ik dan enkel de vloeistof veranderen van zwart naar rood?
    Groeten Maureen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als je zwarte cupcakes wilt gebruik je inderdaad zwarte kleurstof.

      Beantwoorden
  22. louis says:
    6 jaar geleden

    Is de gebruikte karnemelk gezoet of niet.
    Groet

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      nee, die is niet gezoet.

      Beantwoorden
  23. Anit Sargentini says:
    5 jaar geleden

    Hou Laura, mijn overbuurvrouw heeft de red velvet cupcakes vandaag gemaakt. Klopt de hoeveelheid poedersuiker wel in verhouding met de boter en roomkaas. Bij botercreme weet ik dat het 1:1 is..ze had er namelijk al minder in gedaan (250 gr) maar de topping was echt mierzoet..of hoort dat juist bij een red velvet 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Er hoort een zoete topping op ja 🙂 Als je het té zoet vindt kun je ook voor botercreme kiezen (maar dan niet de 1:1 variant, deze is lekkerder: http://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanillecreme/ )

      Beantwoorden
  24. Nancy says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze net gemaakt maar had niet door dat er een verschil was tussen bakpoeder en baksoda, ik heb dus bakpoeder gebruikt. Wat is hierdoor het verschil? Minder luchtig? Ook is mijn topping best zacht. Ik heb monchou gebruikt, het ligt nu in de koelkast in de hoop dat het wat stijver word maar dan moet ik ook de cupcakes bewaren in de koelkast anders smelt het er straks nog af! Enig idee hoe dit komt? Alvast bedankt !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Baking soda maakt ze inderdaad nog luchtiger en fluweel achtiger. Heb je de topping misschien te hard gemixt? Daar kan hij dun van worden. Je kunt het best de topping in de koelkast bewaren en de cupcakes erbuiten. Vlak voor serveren met een toef en dan zijn ze heerlijk 🙂

      Beantwoorden
  25. Monique says:
    5 jaar geleden

    Wanneer ik ze straks opspuit met de topping, zijn ze dan morgen nog lekker wanneer ik ze in de koelkast bewaar? Ze staan nu in de oven! 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Cupcakes moet je niet in de koelkast bewaren, dan drogen ze uit. Je kunt ze dan beter morgen opspuiten.

      Beantwoorden
    • Lianne says:
      5 jaar geleden

      Hoi Laura,
      Ik wil deze morgen graag maken voor aankomend weekend, dus dan vries ik ze in. Maar hoe gaat dat met de crème? Kan ik die in de koelkast bewaren, en zo ja hoe lang dan? Ik vier m’n verjaardag over 2 dagen dus wil eigenlijk alle crème voor de twee dagen in 1x maken.
      Groetjes Lianne

      Beantwoorden
      • Laura says:
        5 jaar geleden

        Die zou ik in een afgesloten bak in de koelkast bewaren.

        Beantwoorden
  26. Sara says:
    5 jaar geleden

    Hoi,
    Kan ik met dit recept ook een cake maken voor 10 personen? Hoe vaak moet de ingrediënten dan nemen?
    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als je alle ingrediënten hetzelfde laat, kun je een cake van 25 centimeter maken (12 personen)

      Beantwoorden
  27. Irma says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bij bouwhuis verkopen ze ook extra gecontreerde rode kleurstof daar krijg je goed rood mee maar veel minder van nodig!
    Misschien een tip 😉

    Ik ga ze proberen binnenkort….jammie!

    Groetjes Irma

    Beantwoorden
  28. Chantal says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura, deze cupcakes zijn bij mij inmiddels een dikke hit? maar nu wil ik ze maken met minder suiker..heb jij tips hoe ik die het beste kan vervangen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb hier een lijstje met suikervervangers staan: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-suiker/

      Beantwoorden
      • Chantal says:
        5 jaar geleden

        Toen ik even verder zocht, kwam ik het tegen inderdaad! Maar super bedankt voor je reactie ?

        Beantwoorden
  29. marjolein says:
    5 jaar geleden

    Wat voor suiker gaat er in?
    Fijne kristalsuiker?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      met suiker wordt altijd (fijne) kristalsuiker bedoeld, als het een andere suiker is staat dit erbij.

      Beantwoorden
  30. marjolein says:
    5 jaar geleden

    Dankjewel!
    En witte wijn azijn? Of gewone?

    Groetjes marjolein

    Beantwoorden
  31. Jessie says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik kan nergens op internet vinden waar ik baksoda kan kopen, er staat alleen informatie over bakpoeder. Waar kan ik het beste baksoda halen?

    Beantwoorden
    • Marijke says:
      5 jaar geleden

      Je kunt dit bestellen met de volgende link: http://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/ingredienten/bakpoeders

      Beantwoorden
  32. Linda says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura, wat een heerlijke cupcakes, superluchtig!
    Alleen wil ik ze volgende keer zonder cacao maken, is het dan nodig om meer bloem toe te voegen? Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Red Velvet draait juist om het cacao, je kunt dan beter het basisrecept voor cupcakes gebruiken.

      Beantwoorden
  33. Margreet says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb ze gemaakt heerlijk zijn ze. Ik heb door de crème ook nog gesmolten witte chocolade gedaan. Ik zou er graag een taart van willen maken met drie lagen. Welke hoeveelheden ben ik dan nodig?

    Groet Margreet

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat hangt helemaal af van het formaat. 12 cupcakes kun je vergelijken met 1 cake van 25 cm (rechthoekig), verder is het dan gewoon een kwestie van omrekenen en uitproberen.

      Beantwoorden
  34. Lisa says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ten eerste geweldige recepten allemaal!
    Ik heb een vraagje kan ik dit recept ook voor een red velvet taart gebruiken?

    Groetjes Lisa

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Jazeker 🙂

      Beantwoorden
  35. Femke says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik ben eigenlijk op zoek naar een recept voor red velvet cake en dan op een plaat, met witte creme en dan van die hartjes daar over gestrooid. Kan ik dat ook met dit recept of moet ik dan ander oven temperaturen hebben?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kun je dit recept zeker voor gebruiken, je krijgt dan uiteraard wel andere baktijden en soms ook temperaturen: http://www.handigebaktips.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/

      Beantwoorden
  36. aisha says:
    4 jaar geleden

    Hoi,
    Kan ik van dit recept ook een klein taartje maken?

    Alvast bedankt voor je reactie

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima 🙂

      Beantwoorden
  37. Lydie says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb gisteren voor het eerst van mijn leven cupcakes gebakken en jouw recept voor red velvet cupcakes gebruikt. Ik heb alleen de icing vervangen door slagroom met sprinklers. Het was veel makkelijker dan ik had verwacht en het resultaat was heerlijk (vond mijn vriend ook :)). Groetjes, L.

    Beantwoorden
  38. Stefanie says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura

    Als ik van dit recept een 24 cm taart wil maken wat zijn dan de verhoudingen?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Om van een recept voor 12 cupcakes een ronde cake te bakken ga je in de meeste gevallen uit van een springvorm van 22 cm. Wil je een grotere cake, kijk dan eens naar dit artikel op Handigebaktips.nl.

      Beantwoorden
  39. Nathalie says:
    4 jaar geleden

    Dag Laura, cupcakes perfect! De toeven creme waren minder, heb het recept gevolgd maar toeven waren niet hardgenoeg. Tips voor volgende keer? Thnx

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Het kan aan de roomkaas liggen, goedkope pakjes zijn vaak te waterig.

      Beantwoorden
  40. Michelle says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik wil graag de crème blauw kleuren. Hoeveel kleurstof heb ik daar voor nodig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat is helemaal afhankelijk van de soort kleurstof en hoe blauw het moet worden. Ik voeg zelf gewoon altijd kleurstof toe tot ik tevreden ben over de kleur.

      Beantwoorden
  41. Lydia says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik heb voor het eerst jouw recept geprobeerd. Echter de smaak was zooo slecht, super zout. Geen idee hoe dit mogelijk is, ik heb precies het recept gebruikt. En de topping was heel erg dun.
    Enig idee hoe dit kan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het hoort absoluut niet zout te zijn, dit is de eerste keer dat ik dit hoor. Misschien gezouten boter gebruikt? Of toch iets niet goed afgewogen? Dat de topping dun is zou ook kunnen liggen aan gebruikte ingrediënten. Maar het is lastig te zeggen waar het aan ligt als ik niet meer info heb.

      Beantwoorden
  42. Daphne says:
    3 jaar geleden

    Ik wil graag in plaats van cupcakes, een taart maken. Ik begrijp al uit de reacties hierboven dat de hoeveelheid genoegd is voor een taart van 22 cm. Geldt dit ook voor de hoeveelheid crème? Ik wil graag een taart van 2 lagen maken (1 taart bakken en dan halveren), daartussen een laag crème en bovenop een laag crème en rondom afsmeren. Heb ik dan genoeg aan de hoeveelheid crème in dit recept of heb ik meer nodig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat zou moeten lukken, maar het is wellicht wel een beetje krap. Misschien voor de zekerheid x1,5 doen 🙂

      Beantwoorden
  43. Daisy says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk recept! alleen laten de papieren cupcakebakjes los van het cakeje?? Weet jij misschien hoe dit kan komen?
    ik heb de papierbakjes ook gebruikt bij een vanille cupcake en daar was het niet bij. Het zijn vet vrij bakjes en best dure en bij de aller goedkoopste variant laten ze niet los bij de red velvet….. Het is mij echt een raadsel??!

    Wellicht heb jij een idee of een tip?

    Liefs Daisy

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is soms echt een raadsel helaas. Meestal heeft het met de kwaliteit te maken, maar zoals jij aangeeft is het soms wel en soms niet. Het kan ook door vocht/condens komen dat ze loslaten.

      Beantwoorden
  44. Rachel says:
    3 jaar geleden

    Hoi,

    Misschien heb ik wel ergens een domme fout gemaakt ofzo..
    maar mijn beslag wordt never nooit rood hahah. Het blijft zo bruin als chocolade..
    Of had ik andere cacao poeder moeten gebruiken?

    Ik hoor het graag! Groetjes Rachel
    p.s. nu eten we vanavond dan maar chocolade cakejes ipv red velvet

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je hebt inderdaad behoorlijk veel kleurstof nodig om het rood te krijgen. Gelukkig maakt het voor de smaak niet uit 😉

      Beantwoorden
  45. kathleen says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura, misschien een iets te simpele vraag. ik zou heel graag willen weten of je een vaste hoeveelheid beslag in een cupcake case giet om ze afgebakken heel mooi tot de rand gevuld te krijgen. ik vind het heel irritant dat het me maar niet lukt. Koop je een industriële cupcake dan is alles keurig tot de rand van de case afgebakken. Doe je dat ook? Ik heb bijvoorbeeld een ijscoupe waarmee ik schep en toch lukt me dat niet.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Cupcakes vul je tot 3/4

      Beantwoorden
  46. Lise says:
    2 jaar geleden

    Hey Laura

    Het is misschien een domme vraag, maar denk je dat ik dit recept ook echt kan gebruiken als een receptje om een echte cake te maken? Het is nl. voor een feestje en het lijkt me gezelliger om een mooie taart te kunnen versieren 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat moet zeker lukken.

      Beantwoorden
  47. Merel says:
    2 jaar geleden

    Ik heb een vraagje. Ik wil deze gaan maken maar wat voor azijn gaat er in?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Gewone witte azijn.

      Beantwoorden
  48. Marinka says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Zoals tot nu toe al jouw recepten was dit ook weer een succes! Ik heb ze nu voor de tweede keer gemaakt, maar zou wel willen weten wat de uiterste houdbaarheid is van de cupcakes (bewaard in de koelkast)?
    Liefs Marinka

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Je kunt ze het best zonder topping buiten de koelkast bewaren en dan vlak voor gebruik de toeven opspuiten. Dan zijn ze 4-5 dagen houdbaar.

      Beantwoorden
  49. nancy says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura, snelle vraag: waar koop jij jouw cupcake vormpjes? dus de papieren vormpjes? Thanks 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Bij de Makro, maar je kunt ze ook in kookwinkels vinden.

      Beantwoorden
  50. Anneke says:
    8 maanden geleden

    Hoi, wat voor azijn gebruik je hiervoor? Gewoon natuurazijn?

    Gr. Anneke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ja of appelciderazijn

      Beantwoorden
  51. Talia says:
    13 uur geleden

    Hey Laura,

    In jouw recept staat: “Maak van de vanille, cacao en kleurstof een pasta en voeg deze toe aan het botermengsel.” Ik wil deze cupcakes echter maken zonder kleurstof. Mag ik dan de vanille en cacao onmiddellijk onder het botermengsel toevoegen? Of moet ik deze ook eerst mengen vooraleer ik ze toevoeg aan het mengsel?

    Groetjes!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
De leukste Valentijn ideeën

De leukste Valentijn ideeën

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-20

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-24

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-10

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan