Baby Cupcakes

Gepost: 24 september 2013 Laatst bewerkt: 14 juni 2023

baby cupcakes 1a

Ik wilde al heel erg lang eens iets maken in het baby en geboorte thema. Ik heb geen zwangeren in de familie- en vriendenkring om iets voor te freubelen dus ben nu maar gewoon aan de slag gegaan met baby cupcakes. Het ontwerp van gezichtjes was ik al vaker tegengekomen en vind ik zo lief dat ik die graag wilde maken. Ik vind het altijd erg leuk om cupcakes tot leven te brengen door er leuke figuurtjes of dieren van te maken en ik denk dat dat met deze cupcakes wel goed gelukt is. Ik heb ook een how to voor jullie gemaakt zodat je zelf ook aan de slag kunt met deze vrolijke baby cupcakes.

baby cupcakes 2a

baby cupcakes 4a

baby cupcakes 5a

baby cupcakes 6a

BABY CUPCAKES

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Baby cupcakes

Op zoek naar een leuk idee om baby cupcakes te maken met fondant? Met deze handige how to maak je de schattigste baby cupcakes!

Ingrediënten

 • Fondant in verschillende kleuren (huidskleur, roze/blauw, blauw (ogen), zwart en wit)
 • Ronde uitstekers (voor cupcake basis en het mondje)
 • Ball tool
 • Mesje of wheel tool
 • Prikker

Instructies

 • Bekleed eerst je cupcakes met een basislaagje huidskleur fondant. Ik gebruik zelf vaak een smoother om de fondant mooi glad en strak te krijgen.
 • Steek uit blauw/roze fondant nog een cirkel met dezelfde maat als je ook voor de huidskleur fondant gebruikte. Snij met een mesje in het fondant zoals op bovenstaande foto. Het bovenste gedeelte is de basis voor de muts. Het smalle randje plak je daar half op alsof het mutsje een omgeslagen randje heeft. Het onderste gedeelte heb je niet nodig. Zet met een mesje kleine verticale streepjes op dit randje. Rol van de fondant nog een klein balletje voor bovenop de muts.
 • Nu het mutsje klaar is kun je goed zien waar je het gezichtje wilt maken. Begin met het maken van een mondje. Met een kleine ronde uitsteker duw je voorzichtig de afdruk van een mondje in de cupcake. Met een ball tool maak je inkepingen voor de ogen en met een prikkertje een klein gaatje voor de neus. Maak de ogen volgens deze how to. Het neusje maak je door een klein bolletje fondant tot een kegeltje te rollen. Het puntje steek je dan in het gaatje dat je hebt gemaakt voor de neus. De oren maak je ook van kleine bolletjes fondant. Plaats deze op de plek waar je de oren wilt hebben en druk ze met een kleine ball tool aan de zijkant vast, zo lijkt het net een oorschelp.
 • Op deze manier heb je eenvoudig hele leuke baby cupcakes. Je kunt het natuurlijk nog aanpassen. Je kunt het mutsje bijvoorbeeld een patroontje geven of kleine blosjes maken op de wangen van de baby. Er zijn zat mogelijkheden te bedenken.
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!

baby cupcakes 3a

Z Liefs Laura PNG

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

 1. Brenda schreef:

  Ze zitten er super mooi uit Laura. En en duidelijke how to. Ik ga binnenkort iets maken als een vriendin bevallen is. Dit gaat hem niet worden omdat ze bijna is uitgetekend. Maar ik ga hem wel bewaren voor een andere keer 🙂

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat leuk, ben benieuwd wat je gaat maken! 🙂

 2. Marita schreef:

  Erg leuk! Kun je de huidskleurige fondant zo kopen of heb je deze zelf gemaakt/gekleurd?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Je kunt het kopen maar ook gewoon zelf kleuren. Ik heb het zelf gekleurd. Je kunt ivory van Wilton of Americolor gebruiken (bij americolor staat ook ‘skin tone’ op het flesje).
   Liefs, Laura

 3. Trudy schreef:

  Och wat beeldig!!
  Veel leuker dan die beschuit met muisjes!

 4. Diana schreef:

  Ze zien er echt geweldig uit! Zou je ze ook kunnen invriezen?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ja hoor, dat is geen probleem! Laat ze dan wel rustig (verpakt) ontdooien in de koelkast, zo gaat het fondant niet zo ‘zweten’.
   Liefs, Laura

 5. MrsP. schreef:

  Schattig!!!!!!!!!!

 6. Anita schreef:

  Aaaah wat lief zeg!

 7. My Linh schreef:

  Oohh wat ziet dit er schattig uit! Echt heel leuk 😀 Ik heb onlangs baby-cakepops voor mijn vriendin gemaakt. Zó leuk, baby-themed-baksels 😀

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ja leuk hè! Jouw cake pops klinken ook super!

 8. Anne schreef:

  Die zijn super mooi! Zoiets zou ik later ooit ook wel op mijn babyshower willen hebben 😉

 9. Anoeska schreef:

  Wauw wat prachtig! Lijkt echt alsof deze baby’tjes tot leven komen op de cupcakes. Heel mooi gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept