Mummie Oreo Pops

Gepost: 24 oktober 2013 Laatst bewerkt: 22 september 2023
Mummie Oreo Pops
14

Over een weekje is het alweer Halloween, een dag die in veel gebieden van Nederland niet echt speelt. Hier in Haarlem wordt er (naar mijn weten) niets gedaan met Halloween, maar ik hoor ook dat er gemeentes zijn waar kinderen verkleed langs de deuren gaan. Hartstikke leuk! Wie weet verovert het ooit Nederland nog, ik vind het namelijk hartstikke leuk om allemaal lekkernijen voor Halloween te maken. Zo stonden ook mummie cake pops op mijn lijstje om te maken. Ik heb de cake pops vervangen door Oreo’s, de combinatie van chocola en Oreo vind ik namelijk erg lekker. Daarom dus vandaag een how to voor deze mummie oreo pops.

BAKTIP: Voor de oogjes van deze oreo mummie pops kan je helemaal losgaan. Ik gebruik deze kleine suikeroogjes van Wilton.

oreo mummies 2a
oreo mummies 3a
oreo mummies 4a
oreo mummies 5a

 

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Mummie Oreo pops

Voor Halloween maak je met het grootste gemak leuke mummie oreo pops. Met deze how to heb jij deze leuke mummies ook zo gemaakt.
Porties: 4 Oreo pops

Ingrediënten

 • 4 Oreo’s
 • Witte chocola/candy melts
 • Wilton candy eyes
 • Spuitzak (met eventueel plat spuitmondje)
 • 4 Cake pop stokjes

Instructies

 • In Nederland heb ik helaas nog nooit de Oreo’s met dubbeldikke vulling gespot, daarom ben ik altijd even creatief bezig om te zorgen dat de cake pop stokjes stevig vast zitten. Je kunt ze er niet zomaar tussen duwen, de stokjes zijn namelijk net iets te dik waardoor de koekjes breken. Het is niet moeilijk om te zorgen dat de stokjes goed vast zitten.
 • Draai eerst de Oreo koekjes los van elkaar. Met een mesje maak je een inkeping in de vulling waar het stokje in past. Plaats het cake pop stokje en smeer de weggehaalde vulling rondom het stokje zodat hij stevig vast komt te zitten. Smelt wat van de chocola waar je je Oreo’s mee gaat decoreren (bij mij was dit zwart, maar het kan dus elke kleur zijn) en spuit/schep dit op de vulling. Plaats nu het andere koekje erop en druk voorzichtig aan. Even de chocola laten stollen en je cake pop stokje zit hartstikke stevig vast tussen de twee koekjes.
 • Voor de mummies smelt je witte chocola. Ik gebruikte candy melts van Merckens, deze zijn namelijk echt wit en hebben geen gele gloed. Als je chocola nog wat dik is kun je dit verdunnen met mycryo (cacaoboter). Zodra de chocola naar wens is kun je de Oreo’s hierin dippen. Zodra de chocola gestold is plak je met een beetje gesmolten chocola de oogjes vast.
 • De overgebleven chocola smelt je weer opnieuw en doe je in een spuitzak. Als je een plat spuitmondje hebt kun je deze er op zetten maar dit is niet per se nodig (ik deed het zonder). Leg je mummies in wording naast elkaar op een vel bakpapier. Nu is het eigenlijk heel makkelijk. Knip het puntje van je spuitzak af en spuit slierten chocola over de mummies. Dit hoeft niet netjes, laat die slierten chocola maar schots en scheef en over elkaar heen gaan. Zo krijg je het leukste effect. Als je tevreden bent verplaats je de mummies naar een schoon vel bakpapier en laat je ze hier goed uitharden.
 • Die witte cake pops stokjes zijn prima natuurlijk, maar echt heel gezellig zijn ze niet. Leuk je pops daarom op door een rietje om het stokje heen te plaatsen. Dat maakt het plaatje compleet nietwaar?
Bewaren

In de koelkast tot een week te bewaren.

oreo mummies 6a

Heb jij al iets leuks gemaakt voor Halloween?

 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

17 reacties

 1. Chris V schreef:

  Wauw die zien er echt heel erg leuk uit! Jammer dat ik geen Halloween vier…

 2. Mireille schreef:

  Wauw die zijn echt heel leuk! Happy halloween!

 3. Els schreef:

  Geweldig gewoon!

 4. Annette schreef:

  Ze zien er echt superleuk uit.

 5. Kimberly schreef:

  Dit vind ik er zo leuk uitzien! Ik dacht eerst dat het heel moeilijk was om te maken, maar valt eigenlijk reuze mee!

 6. Wat een schatjes, erg leuk en creatief!

 7. Ziet er echt geweldig uit 🙂 en ook nog een super lekker en makkelijk !

 8. Marita schreef:

  Weer super leuk gedaan!

 9. tanya schreef:

  Wat onwijs leuk weer, Laura! Je bent zoo creatief. Eet je alles ook zelf op? Ik mis altijd de mensen die het sillen opeten als ik wat maak 😉

  Fijn weekend.

  Groetjes,
  Tanya

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dankjewel 🙂 Nee, ik heb genoeg vrijwilligers die maar wat graag snoepen van mijn creaties en baksels 😉 En vaak bak ik niet een heel recept maar een halve bijvoorbeeld. Ik proef wel van alles dat ik maak, dat dan weer wel 🙂

 10. Carola schreef:

  Wat leuk gedaan!
  Je hebt trouwens echt een leuke blog!

 11. Rebecca schreef:

  Ik vindt ze echt super leuk Laura 😀

 12. Anoeska schreef:

  Wat een leuk creatief idee zeg! Ziet er echt heel leuk uit.

 13. bakfan70 schreef:

  De dubbele oreos liggen inmiddels hier ook in de winkel (ik zag ze bij de ah)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *