Chocolate Chip Oreo cookies

27 september 2013
125

oreo chocolate chip koekjes 1a

Chocolate Chip Oreo Cookies, dat klinkt als een heleboel koek nietwaar? ‘Is een koekje in een koekje niet wat teveel van het goede’ hoor ik je denken. Misschien wel, maar het is ook ontzettend lekker. Ik zag dit al regelmatig op Amerikaanse blogs voorbij komen en werd nieuwsgierig. Moeilijk om te maken zijn deze koekjes in ieder geval niet. Je maakt gewoon deeg voor chocolate chip koekjes en dit vouw je om een Oreo heen. Dat is het, helemaal niet ingewikkeld toch? Hier thuis keken ze wel een beetje raar op toen ik Oreo’s tevoorschijn toverde terwijl ik juist koekjes zou gaan maken. Over het eindresultaat waren ze gelukkig enthousiast, ze waren namelijk zo op!

oreo chocolate chip koekjes 2a

oreo chocolate chip koekjes 3a

oreo chocolate chip koekjes 4a

Chocolate chip Oreo cookies

Een koekje in een koekje? Met dit recept maak je zelf de lekkerste chocolate chip oreo cookies!
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuf zout
  • 75 gram chocolate chips
  • 16 Oreo’s

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg. Als laatst voeg je de chocolate chips toe. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Maak balletjes deeg en maak deze plat in je handen. Leg een Oreo koekje op het deeg en vouw het deeg om de Oreo heen. Er hoeft geen dik stuk deeg om de Oreo’s te zitten maar zorg wel dat ze goed dicht zijn.  Zet de balletjes deeg ongeveer 20 minuten in de koelkast voordat je ze gaat bakken.
  • Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) tot de randjes goudbruin zijn.
  • Klaar met bakken? Dan kun je dubbelop genieten van deze chocolate chip Oreo cookies!
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

oreo chocolate chip koekjes 5a

Z Liefs Laura PNG

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

44 reacties

  1. Anoeska schreef:

    Woooooow dat ziet er weer heerlijk uit! Ook niet zo moeilijk om te maken volgens mij dus zeker het uitproberen waard. 😀

  2. Kimberly schreef:

    Ohh yummie! Dit ziet er echt onwijs lekker uit!

  3. Lotte schreef:

    na de rolo versie wil ik nu ook echt deze maken. misschien dit weekend maar even de oreo koekjes halen.

  4. Mieke Rijnhart schreef:

    Ook ik maakte koekjes met Oreo koekjes. Inde supermarkt wist ik(70 jaar, dus sorry) niet meer, of ik rolo’s, of Oreo’s moest kopen. Heb ze toen toch maar gebruikt en de koekjes waren lekker. Heb er een fotoreportage van gemaakt. De koekjes verkruimeld en door het gewone deeg gemengd. Geniet steeds weer van je recepten.

    Groetjes MiekeR

  5. teun schreef:

    kan je ook gewone kristalsuiker gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat kan ook hoor, de structuur zal alleen iets anders zijn.

  6. Juul schreef:

    WOOW super cool,
    maak jij ook macarons??
    dat lijkt me erg cool want ik ga een feest maken en ik heb inspi nodig dus ik kan erg goed terecht op jou site!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb hier wel een handig artikel vol met inspiratie voor macarons: http://www.laurasbakery.nl/pinspiration-macarons/

  7. Leann schreef:

    Moet je de koekjes ook 190 graden bij een elektrische oven ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, juist bij een elektrische oven 😉 Alleen voor een heteluchtoven moet de temperatuur lager.

      1. Ise schreef:

        Hoe warm moet het met een hetelucht oven?

        1. Laura's Bakery schreef:

          10-20% lager dan de temperatuur aangegeven in het recept.

  8. Tieneke schreef:

    Hoi Laura,

    Ik kijk heel vaak op je blog, maar heb nog nooit gereageerd volgens mij. En nu moet ik wel… dit zijn namelijk de allerlekkerste koekjes die ik ooit gegeten heb. Heerlijk kruimelig en krokant van buiten en zo lekker te kauwen door de Oreo van binnen. Ik had het deeg overigens niet gemaakt met chocoladechips, maar met 125 gram cranberry’s. Dat geeft nog iets extra te kauwen en maakt het frisser. Echt heerlijk! Ontzettend bedankt voor al je recepten, vooral voor deze.

    Tieneke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen dat je ze zo lekker vindt! Klinkt heerlijk met de cranberries er doorheen! 🙂

  9. MAYA schreef:

    Zo lekker dat dat eruit ziet! Ga ik zeker eens maken!!!!! 😉

  10. Eliane schreef:

    Ik ben er mee begonnen! Het deeg moet nog een half uurtje rusten in de koelkast en dan ga ik weer verder. Ben zo ontzettend benieuwd!

  11. amberrr schreef:

    heyy,
    zou je ipv chocolate chips ook chocolade druppels kunnen gebruiken???

  12. amberrr schreef:

    heyy,
    zijn chocolade druppels van de jumbo hetzelfde als chocolate chips?
    die chocolate chips kan ik namelijk niet vinden

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik ken de chocoladedruppel van Jumbo niet, maar die lijken mij hetzelfde.

  13. Kim uitslager schreef:

    Hey laura,
    Ik heb je recept gevolgd en ze zijn super lekker
    Ik ga het uitdelen op school
    Dankje laura voor dit lekkere recept
    Groetjes kim Uitslager(11 jaar)

  14. Oh damn! Daar gaan mijn goede voornemens 😀 Zien er h-e-e-r-l-i-j-k uit!!

    x Aurélie

  15. Abe schreef:

    Hoi, ik heb de koekjes nu al 2 keer gemaakt, maar dan met gewone kristalsuiker. Spijtig genoeg zakt het deeg altijd en krijg ik altijd een choclate-chip koekje met daarop een oreo met een beetje deeg rond. Je ziet de oreo dus… Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.
    Wat doe ik toch verkeerd??? 🙁
    Ze zijn wel heel erg lekker! 😉

    1. Laura schreef:

      Gebruik je misschien geen ongezouten roomboter? En ik zou ook gewoon de basterdsuiker proberen, elke verandering die je maakt verandert namelijk het eindresultaat.

      1. Abe schreef:

        Ik wil het wel graag proberen, maar ik vind spijtig genoeg geen basterdsuiker in de winkels! ?

        1. Laura schreef:

          Je zou ook fijne kristalsuiker kunnen gebruiken 🙂

          1. Abe schreef:

            Zoals ik dus al deed… ?

    2. Sophia schreef:

      Net hetzelfde probleem.. :-/ Heb gewone fijne kristalsuiker gebruikt. Hoe komt het dat het zo’n verschil maakt of je nu basterdsuiker of kristalsuiker gebruikt?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Heb je het deeg wel laten rusten?

        1. Sophia schreef:

          Ja hoor, 1u en 40 min ongeveer in de frigo.

          De Nutella swirl koekjes waren dan weer wel gelukt. Superlekker trouwens! 🙂

  16. marja schreef:

    Gisteren gemaakt….en inderdaad, je kunt er bijna niet vanaf blijven. Snap niet hou jij zo slank blijft! Vond het wel per koekje erg veel koek….en de oreo koekjes vind ik ook erg hard van binnen. Volgende keer eens proberen om de koekjes te verkruimelen. Lekker snel klaar ook!

    Zou dit deeg ook zonder de oreokoekjes een succes zijn? Volgens mij zijn het dan gewoon lekkere koekjes met stukjes chocola….

    1. Laura schreef:

      Haha, ik proef van al mijn baksels wel een stukje uiteraard, maar de rest geef ik allemaal weg 😉 En dit deeg kun je ook prima gebruiken als gewone koekjes natuurlijk 🙂

  17. Aad schreef:

    DIT DEEG VALT NIET OM DIE OREO KOEKEN TE KRIJGEN! HOE DOE JE DAT??

    1. Laura schreef:

      Je maakt eerst een balletje van het deeg, drukt dat plat tot een lapje en legt de Oreo erin. Deeg vouw je er dan omheen 🙂 Misschien was je deeg te droog?

  18. Linda schreef:

    Wij gaan ze maken met m&ms, kon namelijk NERGENS chocolate chips vinden. Xenos niet, coop, jumbo ah xl. Nergens te koop, waar heb jij ze gekocht. Ben benieuwd of ze lekker zijn en of ze goed gaan lukken ?

    1. Laura schreef:

      Ik koop ze meestal bij kookwinkels of de groothandel. Maar je kunt ook gewoon een reep chocola in stukjes hakken hoor.

  19. Ronald schreef:

    Beste,

    Recept ziet er heerlijk uit. Hoe kan ik de koekjes het beste bewaren ? Ga het gebruiken voor Koningsdag en wil dat ze nog wel vers blijven ? groeten Ronald

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik bewaar ze altijd in een koektrommel 🙂

  20. Demi schreef:

    Ik houd zo erg van dit recept. Voor de tweede keer gemaakt weer een succes! Heb de oreokoekjes in stukjes gebroken en door het beslag heen gemengd, daar houd ik meer van. Nu vroeg ik me af welke koekjes nog meer goed bij dit recept passen?

    1. Laura Kieft schreef:

      In principe elk koekje dat je lekker vindt 🙂

  21. Senna schreef:

    Via leerlingen van m’n werk kennis gemaakt met dit koekje. Ik vond hem heerlijk, vooral nog een beetje warm. Dus ik besloot hem thuis ook te maken. M’n broertje riep na het proeven van het koekje naar m’n vader: Dit is het lekkerste koekje dat ik ooit op heb. Deze kunnen we in onze zak steken.
    En ik ben het uiteraard met hem eens!

  22. ews schreef:

    ziet er echt leuk uit:)

  23. Anoniem schreef:

    Kan je het ook met vlokken doen

    1. Laura Kieft schreef:

      Zou ik niet doen omdat deze bij het kneden van het deeg gelijk in kleine stukjes zullen breken. Je kunt beter een chocoladereep in stukjes hakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *