Behind the scenes – september 2013

30 september 2013
0

BTS september 1a

De maand september is voor mijn gevoel echt voorbij gevlogen! Ik had het dan ook hartstikke druk met van alles en nog wat, van te voren wist ik al dat er geen dag zou zijn waarop ik niks gepland had. Wel allemaal leuke dingen gelukkig! Zo kwam deze maand bijvoorbeeld de Allerhande uit waar ik met mijn stroopwafeltaart in sta! Al een paar maanden moest ik mijn mond houden over dit jubileumnummer dus ik ben blij dat ik het nu eindelijk kan delen. In juni had ik een heuse fotoshoot voor Allerhande, iets waar ik best een beetje nerveus voor was. Ik sta liever achter de camera dan ervoor dus dit was wel even iets waar ik mij overheen moest zetten. Achteraf was het een hele gave ervaring. In de make-up bij een echte visagist, stylisten die aan je kleding staan te frunniken, een fotograaf die je tussen alle flitsen door instructies geeft en de visagist die om de paar foto’s weer met een poederkwast naar voren kwam om je make-up bij te werken en plukjes haar te ordenen. Het was een hele leuke dag met ontzettend veel nieuwe indrukken die ik niet had willen missen!

BTS september 2a

Het was alweer even geleden dat ik een taart met fondant had gemaakt. Deze maand stond een geboortetaart op de planning, maar bovenstaande taart heb ik niet helemaal zelf gemaakt. Samen met vriendin Nancy heb ik een geboortetaart gemaakt voor haar neefje dat bijna geboren zou gaan worden. We wisten hoe de babykamer er uit zou komen te zien en dat het een jongen werd, verder nog helemaal niets. Met het idee van de kamer en het geslacht van de baby in ons achterhoofd gingen we aan de slag met de taart. Ik heb zelf de taartjes bekleed, de rest heeft Nancy allemaal gedaan. Ik vind hem heel schattig geworden. Na afloop zijn er nog lieve babyschoentjes op gezet van fondant wat het plaatje helemaal compleet maakte. De taart is de vriezer ingegaan tot de baby geboren zou worden. Dat gebeurde een week later al, een ontzettend lief jongetje genaamd Liam.

BTS september 3a

Ik was ook nog jarig deze maand! Op mijn ‘echte’ verjaardag had ik geen tijd om het te vieren, ik vierde het daarom al een weekend eerder. Voor de visite maakte ik heerlijke cupcakes, mon chou cupcakes waarvan het recept komende week online komt en ook nog hele lekkere cupcakes voor de advent van dit jaar. Nog even geduld dus voor dat recept. Beide soorten cupcakes zijn goedgekeurd door de familie, die hebben er heerlijk van zitten smikkelen.

BTS september 4a

Wie jarig is krijgt ook cadeautjes. Het zal je vast niet verbazen dat deze cadeautjes bij mij vaak bakgerelateerd zijn. Van mijn ouders kreeg ik bijvoorbeeld de prachtige tulband vorm van Nordic Ware, ik kan niet wachten om hem te gebruiken. Dit merk heeft nog meer prachtige tulbandvormen die ik ooit graag  zou willen hebben, maar eerst ga ik maar eens met deze aan de slag. Ook het boek À la mère de famille en het boek over foodfotografie van Simone van den Berg kreeg ik van mijn ouders. Twee boeken waar ik heel erg blij mee ben. Ik vind foodfotografie ontzettend leuk en leer hier graag meer over, dat gaat helemaal lukken met dit boek. Het kookboek is van een bekende patisserie in Parijs, ik stuitte per toeval op dit boek en vraag mij af waarom ik hier nog nooit eerder van had gehoord. Het is een leuk kookboek waar leuke variërende recepten in staan, ik ga er gauw mee aan de slag. Ik kreeg ook nog een leuk boek over ijsjes maken en een pot met bakknikkers waar ik heel blij mee ben.

BTS september 5a

Ik ben ook nog even het land uit geweest deze maand. Met nog drie vrienden maakten we een 4-daags tripje naar Disneyland Parijs. Een idee wat ontstond als geintje en wat we nog echt hebben uitgevoerd ook! Ik ben dit jaar niet op vakantie geweest en zag dit dus als mijn mini vakantie, wat heerlijk om er even lekker tussenuit te zijn! We hadden ontzettend mooi weer en ik heb genoten van de zoete lekkernijen zoals deze chocolade muffin. Maar ook de chocolate chip koeken en wafel met ijs en slagroom waren heerlijk. Tussen alle lekkernijen door zijn we natuurlijk in veel attracties geweest. Ik hou wel van een beetje snelheid en mij maak je dan ook erg blij met snelle achtbanen die over de kop gaan. Heel fijn was het dus dat we al om 8 uur het park in mochten, met die korte wachtrijen konden we een hoop attracties meerdere keren doen. Ik heb genoten en ben stiekem al aan het bedenken hoe ik die goddelijke chocolate chip koeken kan namaken!

BTS september 6a

Deze maand ging ik ook voor het eerst naar een bloggersevent. Blogger Pauline nam mij mee naar de nieuwe vestiging van Yogurt Barn in Amsterdam. Wat hebben die lekkere dingen zeg! Er kwamen vele verschillende dienbladen voorbij met drankjes en soorten yoghurt. Er zijn verschillende specials waar je uit kunt kiezen maar je kunt ook zelf jouw favoriet samenstellen. Kies eerst voor een basis van boerenyoghurt, magere yoghurt, hangop of frozen yogurt. Vervolgens kies je zelf welke toppings je hier bij wilt hebben, daar is heel veel keuze in. Verschillende soorten fruit, noten, chocola en nog veel meer. Maak het af met een saus naar keuze en dan kun je smullen van jouw creatie. Je kunt er ook leuk ontbijten en lunchen of zelfs voor een lekkere high tea kiezen. Zeker de moeite waard dus om heen te gaan. Ze hebben een locatie in Utrecht en in Amsterdam, kijk op de site voor hun adressen.

BTS september 7a

Afgelopen week had mijn mams een lekker cadeautjes voor mij: walnoot bonbons, dit is iets waar ik echt gek op ben! Zo gek dat ik ze zelf ook een keertje heb gemaakt. Ik kan de combinatie van marsepein met walnoten, gerold door suiker nu eenmaal niet weerstaan. Het zal je dan ook niet verbazen dat ze zo op waren (met een klein beetje hulp van mijn zusje, dat dan weer wel). Heb jij ook zoiets lekkers waar je niet vanaf kunt blijven?

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Z Liefs Laura PNG

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Rebecca schreef:

    Wow, gefeliciteerd! In de AH staan moet echt wel een hogtepunkt zijn, wat ontzettend graaf zeg!! Ik ga meteen mijn schoenmoeder vragen om er een voor mij te halten 😉
    liefs, rebecca

  2. Dien Hudepol schreef:

    Ik ben heel benieuwt naar het recept v.d monchou-cupcake.

  3. Rensina Steursma schreef:

    Wat weer een leuke post, ik ben heel erg benieuwd naar het recept van de monchou-cupcakes. Die ga ik zeker eens uitproberen.
    Oja nog gefeliciteerd met je verjaardag!!

  4. My Linh schreef:

    Wauw wat een heerlijke foto’s! Vooral die cupcakes laten mij toch wel een beetje kwijlen 😉 Yoghurt barn klinkt echt super; daar wil ik eens heen 😀

  5. Desiree schreef:

    Wat een leuke blog! Ik vind het zelf ook heerlijk om te bakken en te decoreren en ben nu sinds een tijdje ook een blog gestart om mijn recepten en creaties te delen. Ik ga je volgen 🙂 Groetjes Desiree

  6. Anoeska schreef:

    Wat een leuke maand heb je achter de rug & wat gaaf van de Allerhande! Heb het recept gelezen en het ziet er belachelijk lekker uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *