bladerdeeg harten taartjes 2a

Ik ben dol op snelle baksels die niet alleen heel lekker zijn, maar er ook nog eens leuk uit zien. Aan al die eigenschappen voldoen deze bladerdeeg harten taartjes. Met een knapperige bodem van bladerdeeg en een frisse topping van onder andere roomkaas en fruit is dit een ideaal taartjes dat vlot gemaakt is. Perfect voor Valentijn ook, zeker als je er dan ook nog hartjes van maakt. Of maak ze in iedere andere vorm die je leuk vindt, alles is mogelijk. Als je de ingrediënten in huis hebt en je gaat nu aan de slag, kun je ze al over ongeveer een half uur uit de oven halen. Snel aan de slag dus!

BAKTIP: Voor deze bladerdeeg taartjes maak ik gebruik van een hartjes uitsteker set. Wanneer je die niet in huis hebt, kan je deze ook zelf uitsnijden.

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept.

Bestel hier!

Afbeelding
bladerdeeg harten taartjes 1a

Bladerdeeg gebak recepten

Deze makkelijke pruimentaart is met name zo snel te maken door de bladerdeegbodem. Uiteraard ben je er wat langer mee bezig als je besluit je bladerdeeg zelf te maken, maar in alle eerlijkheid doe ik dat zeker niet altijd. Zelf gekocht bladerdeeg uit de supermarkt is ook hartstikke lekker. Daardoor bak je net iets vaker zo’n lekkere bladerdeegtaart, zoals je wel kunt zien aan de verzameling gebakjes met bladerdeeg op Laura’s Bakery:

bladerdeeg harten taartjes 4a

 

BAKKEN VOOR VALENTIJN IN HARTVORM

Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Bladerdeeg harten taartjes

Deze makkelijke bladerdeeg harten taartjes zijn erg lekker en zien er hartstikke leuk uit. Perfect als nagerecht of als ontbijtje.

Ingrediënten

  • rol bladerdeeg
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl citroensap
  • 100 gram blauwe bessen
  • 150 gram frambozen

Instructies

  • Haal de rol bladerdeeg 10-15 minuten van tevoren uit de koelkast, dan kun je hem straks een stuk beter en mooier uitrollen.
  • Maak ondertussen de roomkaas topping alvast. In een schaaltje voeg je roomkaas, suiker en citroensap samen, roer rustig door elkaar. Roer niet te lang/hard, want dan wordt je topping te dun.
  • Rol je bladerdeeg uit en gebruik een hartjes uitsteker om zoveel mogelijk hartjes uit te steken. Mijn uitsteker was ongeveer 8-9 cm breed en door flink te passen en meten kon ik er 14 á 16 taartjes uit halen. Leg de uitgestoken hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Op elk hartje schep je een flinke theelepel van de topping, smeer die gelijkmatig uit. Maak het af door de frambozen en blauwe bessen over de taartjes te verdelen.
  • Bak de Valentijn taartjes in ongeveer 16 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
valentijnsdesserts

Bij een traditionele Valentijn hoort een romantisch etentje. Bij een romantisch etentje hoort een lekker toetje. Om jullie daarin tegemoet te komen heb ik een heerlijke valentijnsdessert inspiratie voor jullie klaarstaan. Van hangop met muesli tot lavacakejes, alles komt voorbij. Één ding hebben al deze toetjes wel gemeen en dat is dat ze of aardbeien of chocolade of beide bevatten als ingrediënten. Wat is immers een Valentijnsdag zonder aardbeien en chocolade?

valentijnsdesserts_1
1. Hangop met aardbeien en muesli

Dit toetje laat zien dat het niet altijd heel veel werk hoeft te zijn. Daarnaast doe je ook nog een beetje gezond ook. Naast dessert kun je deze hangop met aardbeien en muesli ook prima serveren als ontbijt.

Hier vind je het recept!

2. Lavacakejes met witte chocolade

Als dit geen mooi Valentijnsdessert is dan weet ik het ook niet meer. Misschien herken je ze wel, want ze staan ook in Laura’s laatste bakboek.

Hier vind je het recept!

3. Panna Cotta met aardbeien

Een toetje dat je wel even moet voorbereiden, want het moet opstijven in de koelkast. Verder een makkelijk, maar chique toetje om je valentijnsdiner mee af te sluiten.

Hier vind je het recept!

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
valentijnsdesserts_2
4. Biscuitrol met aardbeien

Met een bolletje ijs erbij wordt het een dessert. Niet de hele rol op eten, gewoon een plakje. Ook lekker met ander vers fruit zoals frambozen.

Hier vind je het recept!

5. Wentelteefjes met Nutella en aardbeien

In dit dessert vind je de combinatie van chocolade en aardbeien. Als je denkt dat wentelteefjes alleen maar voor het ontbijt zijn dan zit je verkeerd. Genoeg restaurants die wentelteefjes op de dessertkaart hebben staan. Maak er één en deel samen.

Hier vind je het recept!

6. AARDBEIEN roomkaas quesedillas

Gemaakt in de zomer, maar in een grillpan kan het ook. Deze aardbeien quesedillas zijn super makkelijk en daarom ontzettend snel gemaakt.

Hier vind je het recept!

valentijnsdesserts_3
7. Ferrero Rocher dessert

Wil je echt iemand verwennen, ga dan voor dit chocoladetoetje. De bonbon maakt het natuurlijk helemaal af.

Hier vind je het recept!

8. Eton mess

Nog een voorbeeld dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn. Dit dessert hoeft niet eens netjes te zijn, want mess staat voor rommel.

Hier vind je het recept!

9. Aardbeien Tiramisu

Een klassieker inmiddels en ook perfect voor Valentijnsdag. Heb jij deze al eens gemaakt?

Hier vind je het recept!

Een dessert maakt een (romantisch) etentjes voor mij altijd af en hoort er morgen dan ook zeker bij. Kies voor makkelijk of daag jezelf een beetje uit. Ik hoop dat ik je in ieder geval volop heb kunnen inspireren voor het dessert van morgen. Maak je keuze en laat het smaken.

valentijn cupcake sandwich 3a

Wie denkt aan Valentijn baksels zal al snel iets willen maken met chocola, en rood fruit past hier natuurlijk ook goed bij. Een klassieke combinatie die bij zo’n beetje iedereen goed in de smaak valt. Ik maakte daarom deze Valentijn cupcake sandwich. Wat in feite gewoon een heerlijke chocolade cupcake met aardbeien is. Als basis neem je een chocolade cupcake die je halveert. Halveren ja, want bij deze cupcake gaat de toef niet bovenop, maar ertussen! Paar plakjes aardbei erbij en je cupcake sandwich is al klaar. Ziet dat er niet ontzettend lekker en gezellig uit?

BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

valentijn cupcake sandwich 2a

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding

Feestelijke cupcake recepten

Wil je uitpakken met iets lekkers voor een feest? Feestelijke cupcakes zijn de perfecte traktatie! Van kleurrijke sprinkles tot luxe vullingen en vrolijke decoratie: er is altijd een cupcake die erbij past. Ik heb een paar van mijn favoriete feestelijke cupcake recepten voor jullie verzameld:

valentijn cupcake sandwich 1a

 

CHOCOLADE CUPCAKE MET AARDBEIEN taart

Recept afdrukken

5 van 6 stemmen

Valentijn cupcake sandwich

Cupcakes en Valentijn gaan natuurlijk hand in hand samen. Met deze Valentijn cupcake sandwich maak je je geliefde wel heel erg blij!
Porties: stuks

Equipment

Ingrediënten

Cupcakes

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 eieren (M)
  • 160 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Vulling, daar zijn verschillende opties voor

  • slagroom (250 ml met 2 el suiker)
  • mascarponeroom (volgens recept)
  • botercrème (half recept)
  • aardbeien (ongeveer 1 per cupcake)
  • poedersuiker

Instructies

  • Begin met het maken van de cupcakes. Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het ei volledig is opgenomen. Als laatst voeg je bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag.
  • Neem een muffinvorm en plaats cupcakepapiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Ik doe dit zelf met een ijslepel. Dat werkt gemakkelijk en je kunt het beslag zo mooi gelijkmatig verdelen.
  • Bak de cupcakes in 18 minuten op 180 graden.
  • Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cupcakes op een rooster volledig laat afkoelen.

Afwerking

  • Terwijl de cupcakes afkoelen kun je de vulling voorbereiding, kies één van de genoemde vullingen uit (of kijk hier voor nog meer inspiratie). Wanneer de cupcakes helemaal zijn afgekoeld verwijder je de papiertjes en snijd je ze horizontaal doormidden.
  • Doe je vulling in een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit wat vulling op de onderkant van de cupcake. Snijd de aardbeien in plakjes en leg er een paar op de vulling. Plaats de bovenkant van de cupcake terug en steek er een prikker in. Maak het af door er nog een beetje poedersuiker overheen te strooien.
  • Voor de presentatie zette ik de cupcakes in een nieuw cupcake papiertje, dat serveert net even wat leuker.
Wat is red velvet en waarom is red velvet rood?

Misschien wil je wel een red velvet cake bakken, maar vraag je je opeens af waar red velvet eigenlijk naar smaakt. In dit artikel duik ik wat dieper in de oorsprong van deze rode lekkernij en zoek ik uit wat red velvet precies inhoudt! Waarom is red velvet bijvoorbeeld rood?

Heerlijke recepten

Red velvet smaakt ontzettend lekker in zoete baksels en daarom heb ik al vele red velvet recepten gemaakt. De meest bekende is misschien wel de red velvet taart: een prachtige laagjestaart die wordt opgebouwd uit laagjes dieprode cake afgewisseld met cream cheese frosting. Overheerlijk.

Maar er zijn meer recepten die erg populair zijn met deze smaak. Ze laten meteen zien hoe veelzijdig red velvet is:

Red velvet cake cupcakes

red velvet taart recept

Fluweelzacht

De benaming red velvet stamt af van de Amerikaanse red velvet cake, maar wanneer die nou precies is ontstaan is niet duidelijk. In de 19e eeuw zou men al spreken over velvet cakes. Velvet vertaalt zich in het Nederlands naar fluweel. De benaming verwees dan ook naar de fluweelzachte structuur van de cakes. Om die fijne fluweelzachte structuur te krijgen voegde men cacaopoeder toe aan bloem. Het cacaopoeder zou ervoor zorgen dat de cake lekker zacht werd.

Rode kleur

Oké, velvet staat voor fluweelzacht, maar waar wordt red velvet van gemaakt? Waarom heeft het de kleur rood? De rode kleur is eigenlijk een gevolg van een chemisch proces. Vroeger werd cacaopoeder minder bewerkt dan tegenwoordig. Het cacaopoeder bevatte destijds een werkzame stof die, zodra het in aanraking kwam met een zuur, dusdanig reageerde dat het een rode kleur gaf.

Door een beetje cacaopoeder aan het cakebeslag toe te voegen, gecombineerd met het zuur van de karnemelk, kleurde de fluweelzachte cake rood. Zo ontstond de naam in Amerika. Tegenwoordig zit deze stof niet meer in het cacaopoeder en gebruikt men rode kleurstof om de kleuring van de cake na te bootsen.

BAKTIP! Ik gebruik het liefst deze kleurstof om mijn red velvet recept van een mooie rode kleur te voorzien. Deze kleurstof kan in al mijn recepten verwerkt worden, maar is niet geschikt voor het kleuren van chocolade.

chocola en cacao 2a

De smaak

Red velvet smaakt naar een vanillecake met een subtiele chocoladesmaak. De hoeveelheid cacaopoeder in red velvet recepten komt erg nauw. Wanneer je teveel cacaopoeder gebruikt, zul je erg veel rode kleurstof moeten gebruiken voor een rode kleur in het eindresultaat. Als je een fellere rode kleur wil, moet je minder cacaopoeder toevoegen (maar dan gaat ook de chocoladesmaak verloren).

In gebak laat red velvet zich erg goed combineren met zachte smaken met een romige textuur. Denk hierbij aan een roomkaas frosting, witte chocolade, meringue of een vanille botercrème of -room.

Red Velvet

In de jaren 50 werd de red velvet cake steeds populairder in Amerika en in de 21ste eeuw vergaarde het ook bekendheid buiten de Verenigde Staten. Om die reden kennen we nu allemaal deze cake. Wees er echter wel van bewust dat jouw gebak aan bovenstaande kenmerken hoort te voldoen om daadwerkelijk red velvet te zijn. Kort samengevat, red velvet gebak is rood van kleur en heeft een lichte chocoladesmaak door de toevoeging van cacaopoeder.

Het Complete Basisbakboek

Met ruim 150 recepten is dit dé Laura’s Bakery bakbijbel die iedere thuisbakker in huis wil hebben. Je leert de basis van het bakken aan de hand van 40 basisrecepten, met op elk basisrecept twee zalige variaties. Ook de nodige baktips komen aan bod en je wordt voorzien van de lekkerste recepten voor vullingen en toppings.

Bestel hier!

Afbeelding
valentijnsdag-frambozen-creamcheese-roll1

De liefde hangt al eventjes in de lucht hier op het blog. Zo kwamen afgelopen week de Amerikaanse red velvet pancakes online en deel ik vandaag met jullie deze heerlijke Valentijn roomkaas broodjes met frambozen. Een hele mond vol, maar oh zo lekker. Deze broodjes zijn gebaseerd op de cinnamon roll, maar op het rollen na zijn ze volledig anders. Deze broodjes zijn op smaak gebracht met roomkaas en frambozen en dat is ontzettend heerlijk. Misschien dat ik dit broodje nog wel lekkerder vind dan een cinnamon roll. Met andere woorden ik ben verliefd en laat dat nou helemaal de bedoeling zijn van Valentijn. 

Bak deze heerlijke roomkaas broodjes dan ook voor jouw geliefde en ik beloof je dat hij of zij helemaal blij zal zijn dat jij deze gemaakt hebt.

BAKTIP: Ik gebruik voor deze roomkaas broodjes een vierkante bakvorm. Niet in huis? Deze bakvorm van Le Creuset is wat duurder, maar kan jarenlang mee.

valentijnsdag-frambozen-creamcheese-roll2

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

 

Afbeelding

Meer Valentijn recepten

Valentijn is het perfecte moment om iets liefdevols uit de oven te toveren. Of je nu iets lekkers zoekt voor het ontbijt, een zoete verrassing bij de koffie of een hartige snack voor tijdens de borrel: deze baksels brengen gegarandeerd een glimlach op het gezicht van je geliefde. Met deze recepten wordt het een dag om van te smullen:

Op zoek naar nog meer bakinspiratie voor Valentijn? Neem dan eens een kijkje in mijn lijstje met favoriete Valentijnrecepten!

valentijnsdag-frambozen-creamcheese-roll1

 

Valentijnsdag frambozen creamcheese roll uitgelicht

Recept afdrukken

4.60 van 5 stemmen

Valentijn roomkaas broodjes met frambozen

Met deze luchtige Valentijn roomkaas broodjes met frambozen kun je je geliefde goed verrassen. En pik er zelf natuurlijk ook eentje!
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 7 gram droge gist
  • 60 ml warm water
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 120 ml melk
  • 115 gram ongezouten roomboter
  • snufje zout
  • 1 ei (M)
  • 400 gram bloem + extra

Voor de vulling

  • 200 gram roomkaas
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram ontdooide frambozen

Voor de topping

  • 1 tl melk
  • 35 gram poedersuiker
  • Valentijn sprinkles

Instructies

  • Begin met het maken van het deeg. Los het gist en een snufje suiker op in 60 ml warm water. Laat dit even staan, je zult zien dat er na een paar minuten allemaal belletjes ontstaan. Verwarm de melk en boter in een pannetje op een laag vuur tot de boter gesmolten is. Verwijder dan direct van het vuur.
  • In een kom voeg je het gistmengsel, de rest van de suiker, zout, ei, botermengsel, en de helft van het bloem samen. Mix tot een egaal mengsel. Voeg dan de rest van het bloem toe, mix tot een mooi deeg begint te vormen.
  • Kneed het deeg ongeveer 5 minuten. Mocht het deeg nu nog heel plakkerig zijn, kun je een beetje extra bloem toevoegen. Leg het deeg daarna in een met olie ingevette kom en zet 1 tot 1,5 uur op een warme plaats tot het in omvang is verdubbeld.
  • Doe de roomkaas met de suiker in een kom en mix door elkaar.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 1 centimeter dik. Smeer de roomkaas vulling gelijkmatig over de lap deeg. Verdeel de frambozen over de roomkaas en rol de lap deeg op over de lange zijde.
  • Snijd de rol in 9 gelijke stukken. Verwijder eventueel een klein stukje van de zijkanten van de rol voor rechte plakken. Plaats de opgerolde roomkaas broodjes in een ingevette bakvorm en bak in 25-30 minuten op 180 °C gaar en goudbruin.
  • Bereid een glazuur door 1 tl melk door de poedersuiker te roeren. Giet het glazuur over de nog warme broodjes en maak af met Valentijnswaardige sprinkles, zoals hartjes of roze gekleurde hagelslag.
  • Ik ben benieuwd of jij jouw geliefde met deze broodjes gaat verrassen. Geniet ervan!

TUC grieks 2a

Ik kom uit een familie met lekkerbekken. Met verjaardagen worden chipjes, nootjes en rauwkost op tafel gezet en die vinden gretig aftrek. Dan hebben we vaak ook nog een bord met toastjes, bittergarnituur, wraphapjes en meer van dat soort lekkers. Dit wordt vaak niet op tafel gezet, maar in de kring (zo lekker Hollands 😉 ) doorgegeven en iedereen pakt zijn favoriet eraf. Je snapt het, dat bord is binnen enkele ogenblikken leeg. Zo gaat het iedere familieverjaardag weer, bij ieder gezin in de familie. Ik verwacht dat deze Griekse TUC hetzelfde te wachten staat.

Mijn favoriet is de TUC Original, zo’n pak eet ik gerust in mijn eentje leeg. Ik besloot deze dan ook als basis te gebruiken voor drie verschillende toppings in totaal. Vandaag laat ik je er al eentje zien, in de volgende artikelen volgt de rest. Samen met nog meer inspiratie van mijn insiders! Ja dat lees je goed, ik heb weer een hele toffe insiders actie waaraan jij ook mee kunt doen. Aan het eind van dit artikel vertel ik je er alles over.

TUC grieks 1a

TUC staat hier al regelmatig op tafel, maar eigenlijk altijd gewoon als los zoutje. Niet in combinatie met een topping, maar juist met die topping vind ik ze echt geniaal. In dit geval gaat het zoute van de TUC Original supergoed samen met de Griekse topping, maar ik heb al veel meer lekkere combinaties ontdekt.

Zin in een variatie op de Griekse TUC? Je kunt natuurlijk ook voor een andere smaak kiezen, de TUC Paprika bijvoorbeeld.

In de komende TOP your TUC artikelen geef ik je nog meer inspiratie voor toppings zodat jullie nog meer keuze hebben op een gezellig borrel- of filmavond.

Word jij mijn insider?

Ik zoek insiders die net als ik niet vies zijn van lekkere borrelhapjes en daar creatief in zijn. Loopt jouw hoofd al over van de TOP your TUC inspiratie? Dan zoek ik jou!

Als jij wordt uitgekozen als Laura’s Bakery insider krijg je een pakket met verschillende TUC smaken en een leuke borrelplank toegestuurd. Aan jou de opdracht om de meest heerlijke combinaties van TUC en toppings te maken en deze te delen via social media. Er is uiteraard ook een winnaar, die wordt bekroond tot TUC TOPper en wint een XL borrelpakket.

Doe je mee? Schrijf je dan hier in! Door overweldigend succes zit deze actie vol en is het niet meer mogelijk je aan te melden.

TUC 1a

 

Griekse Tuc

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Griekse TUC

Gebruik je TUC koekjes eens anders en maak er Griekse TUC van! Die zullen zeker in de smaak vallen en zijn ontzettend lekker.
Porties: TUC’s

Ingrediënten

  • 8 plakjes TUC Original
  • komkommer, in dunne plakjes (ik gebruikte de kaasschaaf)
  • tzatziki (recept)
  • verse dille

Instructies

  • Elke TUC beleg je met 3 plakjes komkommer. Daar bovenop een theelepeltje tzatziki wat je afmaakt met wat verse dille.
  • Zo simpel is het. Om je gasten het idee te geven kun je al een paar TUCjes beleggen. Ernaast zet je dan schaaltje met alle benodigdheden zodat ze het de rest van de avond zelf kunnen maken. Dat is sowieso handig, omdat de TUC na een half uurtje met beleg zachter zullen worden. Knapperig zijn ze toch echt het lekkerst ? .

red-velvet-pancakes1

Over een week is het alweer Valentijnsdag en dat gaan we dit jaar een beetje vieren op het blog. Er komen een aantal lekkere recepten online die allemaal in het teken staan van liefde. Misschien vier jij geen Valentijnsdag, maar dan nog zijn al deze recepten om verliefd op te worden. We trappen af met deze Amerikaanse red velvet pancakes. Wist je dat red velvet ontstaan is omdat het zuur van de karnemelk met het cacao van vroeger voor een rode kleur of gloed zorgden. Red velvet taarten zijn tegenwoordig gekleurd met rode kleurstof, omdat het stofje in de cacao dat daarvoor zorgde er niet meer in zit. Een red velvet cake is eigenlijk dan ook gewoon maar een chocolade cake die rood kleurt. Om de rode kleur mooi te laten uitkomen, wordt wel minder cacao gebruikt dan bij een normale chocolade cake.

Met een paar kleine aanpassingen wist ik het basisrecept voor pancakes om te toveren tot deze red velvet pancakes. Ze zijn lekker smeuïg en worden mooi dik in de pan. De pancakes zijn snel gemaakt en nog sneller op. Ideaal om je partner ’s ochtends mee te verrassen.

BAKTIP: Ik bak het liefst met een pannenkoekenpan en daarin wat boter. Ik heb zelf deze pannenkoekenpan die geschikt is voor alle warmtebronnen.

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
red-velvet-pancakes
Red velvet pancakes uitgelicht

Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Amerikaanse red velvet pancakes

Waarschijnlijk ken je de heerlijke red velvet taart al. Deze Amerikaanse red velvet pancakes zijn ook hartstikke lekker en vanwege de kleur natuurlijk erg geschikt voor Valentijn!
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 215 gram bloem
  • 15 gram cacao
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 2 tl suiker
  • 2 eieren (M)
  • 30 gram plantaardige olie
  • 300 ml karnemelk
  • rode levensmiddelen kleurstof

Voor het glazuur

  • 1 tl melk
  • 35 gram poedersuiker

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten, behalve de kleurstof, bij elkaar in een kom en mix met een garde tot een glad beslag. Voeg een beetje rode kleurstof toe tot de gewenste rode kleur is bereikt.
  • Schep met een ijsschep het beslag in een koekenpan. Draai om wanneer er belletjes aan de bovenkant komen en de pancakes lijken te stollen. Bak de pancakes aan beide kanten roodbruin.
  • Maak een glazuur van de melk en poedersuiker en serveer over de warme red velvet pancakes voor een mooi contrast.
  • Zo eenvoudig is het om deze pancakes te bakken. Maak er een mooie Valentijnsdag van.
zelf vanille-extract maken 2a

Het is je vast niet ontgaan, vanille is momenteel ontzettend duur. Niet alleen vanillestokjes zijn flink in prijs gestegen, ook alle andere vanille producten zijn duurder geworden. Dat komt door verschillende slechte oogsten van vanille in combinatie met de gigantisch hoge vraag. Om een voorbeeld te geven: ik kocht in november 2017 een flesje vanille extract van 118 ml voor 14,90. Nog geen twee weken later betaalde je daar bijna 10 euro meer voor. Momenteel is de goedkoopste vanille extract degene die je zelf maakt. Je doet even een wat grotere investering in het begin, maar daar krijg je dan ook heel erg veel voor terug. Het is bovendien ook helemaal niet moeilijk om zelf vanille extract te maken, je hebt slechts 2 ingrediënten nodig. En wat geduld. Ik laat je zien hoe je zelf vanille-extract maakt!

Het complete basisbakboek 

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent.

Bestel hier!

Afbeelding
zelf vanille-extract maken 3a

Wat kost dat?

De prijzen voor vanille kunnen per moment verschillen. Ik kocht in december 2017 10 stokjes van goede kwaliteit voor 34,50, maar ik zie momenteel ook alweer prijzen van 26,50 voor 10 stokjes. De prijs hangt af van de productie (en vraag ernaar), maar ook van de kwaliteit van de stokjes. De beste stokjes geven de meeste en lekkerste smaak af. Een fles (1 liter) wodka kocht ik voor 10 euro. In totaal was ik dus 44,50 kwijt voor bijna een liter vanille. Als ik in de winkel deze hoeveelheid had gekocht was ik ruim 125 euro kwijt geweest. Flink verschil nietwaar? Met deze hoeveelheid vanille kan ik weer een hele lange tijd voort.

Vanille-extract vervangen

In veel van mijn recepten zul je vanille-extract zien staan in de ingrediëntenlijst, maar er zijn natuurlijk nog een stuk meer vanille smaakstoffen. Daarom krijg ik vaak de vraag of vanille-extract te vervangen is door vanille aroma, vanillesuiker, vanillepasta of door een vanillestokje of -boon. Dat kan in de meeste gevallen heel prima! En je kunt daarbij de volgende verhoudingen aanhouden, 1 theelepel vanille-extract staat gelijk aan:

  • 1 tl vanille aroma
  • 2 tl vanillesuiker
  • 1 tl vanillepasta
  • 1/3 van een vanillestokje (het merg dus)

Ik schreef ook nog een aantal andere leuke interessante artikelen over vanille:

zelf vanille-extract maken 1a

 

ZELF VANILLE-EXTRACT MAKEN

Recept afdrukken

4.80 van 15 stemmen

Vanille-extract

Zelf vanille-extract maken? Dat is hartstikke simpel en ook nog eens veel voordeliger dan steeds flesjes vanille-extract kopen.

Ingrediënten

  • vanillestokjes
  • wodka
  • glazen fles(jes) (optioneel, het kan ook in de wodkafles)

Instructies

Zo maak je het

  • Ik houd aan dat je voor elke 100 ml wodka minimaal 1,5 vanillestokje nodig hebt. Iets meer kan ook, zeker als je stokjes niet van hele goede kwaliteit zijn.
  • Snijd de vanillestokjes in de lengte open en doe deze in een schone fles. Giet de wodka er tot iets onder de rand bij.
  • Sluit de fles af en zet hem in een donkere kast. Nu is het tijd om te wachten, het duurt 1-2 maanden tot je vanille-extract klaar is voor gebruik. Om de paar dagen schud je de fles even, je zult zien dat je extract steeds donkerder wordt. Hoe donkerder hoe beter.
  • Als je fles vanille extract leeg is kun je het aanvullen met nog wat wodka, maar je zult nooit meer zo’n sterke en goede vanille-extract krijgen. Beter kun je de vanillestokjes in een schaaltje laten drogen en ze dan in een pot suiker doen, zo maak je zelf vanillesuiker.
granola ontbijttaartjes met fruit 2a

Die bakringen vind ik toch wel echt een uitkomst hoor, ik kan dan ook iedereen aanraden om een setje in huis te halen. Vorige week gebruikte ik ze weer om deze granola ontbijttaartjes met fruit mee te maken. In principe niet meer dan kwark met granola en fruit, maar ze zijn in de vorm van taartjes natuurlijk wel een stuk leuker om op te eten. En hoe feestelijk staat dit wel niet op tafel bij het ontbijt of de brunch? Of als feestelijk ontbijt op bed? De bodempjes voor deze ontbijttaartjes zijn heel eenvoudig te maken met mijn basisrecept voor granola, ik laat alleen de noten weg. Dan hoef je ze alleen nog maar in de vormpjes te drukken en af te bakken. Zo simpel is het!

granola ontbijttaartjes met fruit 1a

 

Ontbijttaartjes met fruit en granola

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Granola ontbijttaartjes met fruit

Deze granola ontbijttaartjes met fruit zijn eenvoudig zelf te maken. Als dit geen lekker ontbijtje is, dan weet ik het ook niet meer! 😉
Porties: stuks (van 8 cm)

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gram havervlokken
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 1 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Vulling

  • kwark (of Griekse yoghurt)
  • fruit naar keuze

Instructies

  • In een kom voeg je de ingrediënten voor de bodem samen. Roer goed door elkaar.
  • Zet je bakringen op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het mengsel over de 6 vormpjes. Druk met een theelepel stevig aan tegen de randen en bodem. Het zal er nog niet uitzien als een hele stevige bodem, maar dat komt na het bakken wel.
  • Bak de granola taartjes in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
  • Haal nu gelijk met een tang (of ovenwant) heel voorzichtig van het taartje af door de ring omhoog te tillen. Doe dit gelijk, want als ze eenmaal afgekoeld zijn zullen ze vast zitten aan het vormpje.
  • Laat de taartjes nu helemaal afkoelen zodat ze stevig worden en uitharden.
  • De taartjes blijven delicaat, dus ga er voorzichtig mee om. Je kunt ze overigens ook prima van tevoren maken. Wanneer je er eentje nodig hebt zet je die op een schaaltje. Vul het met kwark en fruit en serveer gelijk.

Het is weer tijd voor een nieuwe behind the scenes! Het is alweer drie weken geleden dat de laatste editie online kwam en ik ben druk bezig geweest in de tussentijd. Ik heb de nodige bakdagen gehad, heb veel tijd achter de computer doorgebracht, maar ben ook lekker op pad geweest. Overigens overweeg ik momenteel om de behind the scenes nog maar één keer per maand te publiceren, ik heb veel thuiswerkdagen die lang niet altijd even interessant zijn om iedere keer over te vertellen. In drukke maanden met veel afspraken kan ik het dan weer opschroeven naar twee stuks. Wat denken jullie daarvan? Goed, laten we nu in ieder geval beginnen met een terugblik op de laatste drie weken!

Spannende weekendbesteding: ik zocht een nieuw hoofdkussen uit. Die van mij was al wat jaartjes oud en hoewel het nog prima lag, het kon beter. Ik heb een paar dagen moeten wennen aan mijn nieuwe kussen, maar deze ligt echt 10x beter.

Ik maakte ook een grove planning voor 2018. Op een kalender schreef ik alle feestdagen en vakantieperiodes op zodat ik daar qua content rekening mee kan houden. Voor komende zomer gaan we net als vorig jaar weer aan de slag met zomerthema’s. Die werden zo enthousiast ontvangen en we vonden het zelf ook zo leuk dat we besloten om het weer te doen. Dit keer hebben we zelfs drie thema’s in plaats van twee. De invulling is ons ook nog niet bekend, maar dat krijgt over een paar maanden vast meer vorm.

Ik ging gezellig een avondje met mijn vader naar de bioscoop, we keken murder on the oriënt express. Een erg leuke film. Vond het mooi om al die details te zien uit de periode waarin de film zich afspeelde. Zo’n oud treinstel, de kleding. Een geslaagde avond!

Op een van mijn bakdagen gingen de pastéis de nata weer in de herkansing. Ik was ervan overtuigd dat ze zouden lukken, maar helaas. Ik denk momenteel dat het vooral aan mijn oven ligt die niet heet genoeg wordt. Binnenkort ga ik het dus proberen in de gloednieuwe oven van mijn ouders die tot wel 300 graden verwarmd kan worden. Het moet en zal gaan lukken.

Ook kreeg ik de tweede druk van Het Laura’s Bakery Bakboek binnen! Yes, zo leuk! Een paar kleine foutjes zijn eruit gehaald en de kleuren zijn nog frisser geworden. Hij ligt nu in de (online) winkels!

Met Mariette ging ik de uitdaging aan om een dag suikervrij te eten en dat dan ook nog eens buiten de deur. Dat resulteerde in heerlijke taartjes waarvan ik niet had verwacht dat ik ze zo lekker zou vinden. Deze met pinda’s en chocolade gaan we zelf ook een keer proberen te maken, zó lekker vonden we hem.

Met een deel van de groep van de reis naar Zuid-Afrika heb ik nog steeds contact en we organiseerden een reünie! Dat deden we met een high tea die we zelf gingen maken, zo leuk! Ik had 4 recepten en een andere reisgenoot had er ook 4. Ter plekke ging iedereen in tweetallen aan de slag en smulden we daarna aan een lange tafel met zijn allen van het lekkers. We hebben al besloten dat we van de zomer nog zo’n leuke dag gaan organiseren.

Op weer een andere bakdag kwam Lot gezellig buurten toen ik alles op de foto ging zetten. Ze is ontzettend nieuwsgierig en is altijd bij mij in de buurt. Als ik de woonkamer ombouw tot fotostudio is dat dus ook erg interessant voor haar haha.

Weer een bakdag! Ik probeer altijd een dag van tevoren alle benodigdheden in huis te halen zodat ik op de dag zelf gelijk aan de slag kan. Dit keer zat er ook allemaal rood fruit in mijn tas omdat ik voor Valentijn aan de slag ging.

En wauw, zijn deze frambozen niet prachtig. Ik moest die ook gelijk even op een losse foto vastleggen.

Op de bank ligt vaak een dekentje omdat ik hem niet elke dag netjes opvouw en aan de kant leg. Lot vind dat erg leuk en graaft in de deken en gaat er lekker onder zitten. Soms komt haar koppie tevoorschijn en dat ziet er zo lief uit. Dus ja, dat moest ik gelijk even vastleggen op de foto 😉 .

Tot zover de hoogtepunten van de laatste weken. De komende weken heb ik ook weer flink wat thuiswerkdagen op het programma staan en dat vind ik helemaal prima. Zo kan ik flink veel werk verzetten. Verder staat er nog niet extreem veel op de planning, maar ik weet wel al dat ik voor het eerst naar een 4D film ga, dat lijkt mij zo leuk! Ook ga ik gezellig een dag op pad in Utrecht met Lian en Mariette en staan er weer de nodige bakdagen op de planning. Op Instagram houd ik je natuurlijk uitgebreid op de hoogte, en anders kun je er binnenkort hier weer over lezen.

chocola en cacao 1a HB

Chocoladebaksels worden vaak met cacaopoeder gemaakt, maar met enige regelmaat zie je ook gesmolten chocolade voorbij komen. In brownies gaan ze zelfs allebei. Is er een reden dat er wordt gekozen voor chocolade of cacaopoeder, of kun je gewoon doen wat je makkelijk vindt? Ik geef antwoord op al je vragen over bakken met chocola of cacaopoeder.

Bakken met cacaopoeder

Met cacaopoeder heb ik het over de ongezoete cacaopoeder, geen chocolademelkpoeder dus. Nu is dat in Nederland over het algemeen wel bekend, maar in Amerika wordt ‘onze’ ongezoete cacaopoeder Dutch processed cacao poeder genoemd. Omdat deze cacaopoeder ongezoet is, heeft het in het recept nog wel echt iets zoets nodig om het lekker te maken. Proef maar eens een beetje cacaopoeder, je zult zien dat het erg bitter is en helemaal niet zo lekker.

In de meeste baksels gebruik ik zelf cacaopoeder. Dat gaat heel simpel: je vervangt in een willekeurig basisrecept een paar eetlepels of bepaald aantal gram bloem door cacaopoeder. Zo blijven de verhoudingen in het recept nagenoeg gelijk en krijg je niet ineens heel erg droog deeg of beslag. Voor een cake vervang ik meestal 20 gram bloem door 20 gram cacaopoeder, dat zijn ongeveer 2 eetlepels. Wil ik een nog intensere chocoladesmaak, dan gebruik (en vervang) ik het dubbele. Dat is sowieso goed om te onthouden: met cacaopoeder krijg je een intensere chocoladesmaak dan met (gesmolten) chocolade. Voor zo’n zelfde effect heb je veel meer chocolade nodig wat ook weer betekent dat dit invloed heeft op het recept.

Zelf vind ik cacaopoeder de makkelijkste optie wanneer ik een twist aan een recept wil geven. Je hoeft er niet echt over na te denken en de kans op een goed en lekker baksel is hoog. Het is ook in elk recept mogelijk, of het nu om een beslag of een deeg gaat.

BAKKEN MET CHOCOLA OF CACAOPOEDER

Bakken met chocolade

Soms wordt er gesmolten chocolade gebruikt om een baksel op smaak te brengen. Ik heb zelf wel eens een reep gesmolten chocolade toegevoegd aan een beslag voor vanillecake. Dat werd lekker, maar ik had niet helemaal nagedacht over het verdere aanpassen van het recept waardoor het een redelijk compacte cake werd met niet zo’n intense chocoladesmaak als ik had gehoopt. Het is dus niet onmogelijk, maar voor een goed resultaat moet je er iets meer over nadenken.

In andere recepten kun je juist beter kiezen voor gesmolten chocolade. Zo staat er in mijn tweede boek bijvoorbeeld een makkelijk recept voor chocolademousse met slagroom en chocola. Hier heb je de chocolade nodig, cacaopoeder zou zijn werk niet doen. De gesmolten chocola stolt natuurlijk weer, dat zorgt dat het die mousse achtige structuur krijgt. Iets dat cacaopoeder niet zal doen.

Nog een recept waar alleen chocolade in wordt gebruikt zijn lava cakejes. Deze serveer je gelijk warm uit de oven wanneer de chocolade nog zacht is. Laat zo’n taartje maar eens afkoelen, dan zal het vloeibare midden uiteindelijk ook steeds steviger worden. Deze taartjes kun je dus niet maken met cacaopoeder.

Waar je aan een beslag nog wel gesmolten chocolade kunt toevoegen, is dit bij degen helemaal niet mogelijk. Voor een koekdeeg ben je dus echt aangewezen op cacaopoeder.

Chocolade en cacaopoeder

Het gebeurt niet vaak, maar soms zie je in een recept zowel chocolade als cacaopoeder staan. Ik doe dit zelf onder andere in brownies. De gesmolten chocolade helpt voor de smaak en structuur, de toevoeging van cacaopoeder maakt de smaak van chocoladebrownies nog intenser. De combinatie maakt brownies perfect 😉 .

Waar bak jij het liefst mee, chocola of cacaopoeder?

Smeuïge citroencake

Deze smeuïge citroencake is lekker fris van smaak en makkelijk te maken. Een heerlijke citroencake waarbij het water je in de mond loopt!

Citroencake maken

Naast koekjes zijn cakes mijn andere favoriete soort recept. Wanneer ik iets te lang geen cake meer heb gebakken begint het te kriebelen. Mijn hoofd loopt dan over van de ideeën en het liefst bak ik ze allemaal op één dag. Mijn inspiratie voor deze smeuïge citroencake kreeg ik tijdens een trip naar Lissabon.

Toen ik daar begin januari was stond er in het hotel elke ochtend een etagère met stukjes citroencake bij het ontbijt. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat ik bijna iedere ochtend een stukje cake op mijn bordje legde. De cake was heerlijk smeuïg, fris en zacht van smaak. Dat wilde ik thuis ook weer maken.

Met succes, want dit met dit recept wordt hij zelfs nog lekkerder dan dat ik hem in Lissabon at. Ook verrassend, qua structuur en smaak komt hij best wel in de buurt van de goedkope hotelcakes die je in de winkel koopt. Die vind ik al lekker, maar deze smeuïge citroencake die je zelf bakt is echt helemaal fantastisch lekker en smeuïg.

BAKTIP: Ik gebruikte voor deze cake een bakvorm van 25 cm, maar met de omrekentool in de receptkaart reken je dit recept heel gemakkelijk om naar een ander formaat.

Citroen cake recept

Het Laura’s Bakery Bakboek

De recepten in mijn tweede bakboek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet.

Bestel hier!

Afbeelding

Makkelijke citroencake

Jullie zijn niet anders van mij gewend, maar uiteraard is dit een recept voor een makkelijke citroencake. Binnen 20 minuten schuif jij deze lekkere cake de oven in, echt waar. Met een heerlijk smeuïg, maar toch ook luchtig resultaat.

Ben je benieuwd hoe ik deze citroencake zo lekker smeuïg hebben kunnen bakken? Het antwoord is: yoghurt! Dit ingrediënt zorgt ervoor dat cake een smeuïge structuur krijgt, zonder dat het vettig wordt. In deze cake heb ik specifiek gekozen voor Griekse yoghurt 10%, maar ik heb het ook wel eens met andere (meer magere) soorten yoghurt gemaakt. Het kan allemaal, maar ik vind volle yoghurt het beste werken.

Bak jij graag met citroen? Neem dan ook eens een kijkje tussen alle citroen recepten op Laura’s Bakery!

Citroencake met glazuur

Gewoon naturel is deze cake al onweerstaanbaar lekker, maar als je een feestelijke twist aan het recept wil geven dan kun je een glazuur toevoegen. Ik vind het persoonlijk erg lekker om in dit geval een lekker zurig citroenglazuur te maken, met citroensap. Je kunt ook citroensap en Griekse yoghurt combineren, maar door de toevoeging van Griekse yoghurt zou je de cake in de koelkast moeten bewaren en aangezien cakes daarvan uitdrogen heeft dat niet mijn voorkeur.

Zo maak je een citroencake met glazuur:

Nadat de cake volledig is afgekoeld maak je in een kommetje een glazuur van 100 gram poedersuiker en 2 el citroensap. Het moet een dik, maar schenkbaar glazuur zijn. Giet dit over de cake en maak eventueel af met wat extra (gele) citroenrasp. Laat volledig uitharden voordat je de cake aansnijdt en serveert.
Citroencake maken

Citroencake bakken

Ingezakte cake

Is jouw citroencake ingezakt? Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je cake kan inzakken om verschillende redenen:

  • Een te luchtig beslag (te lang gemixt of teveel rijsmiddelen).

  • De oven is te vroeg geopend.

  • De cake was nog niet gaar, test dit altijd met een satéprikker of caketester.

Lees er meer over in dit artikel

Opengescheurde cake

Is de bovenkant van jouw cake opengescheurd en was dat niet de bedoeling? Bak jouw cake de volgende keer dan op een lagere temperatuur en laat de cake wat langer in de oven staan. Persoonlijk vind ik zo’n opengescheurde cake juist een mooi gezicht, lekker rustiek. Je leest in dit artikel alles over hoe je dit kunt voorkomen.

Tips voor de perfecte cake

Wil jij alle informatie om de perfecte citroencake te bakken? Dat kan! In dit artikel verzamelde ik al mijn tips en trucs zodat jij thuis ook de lekkerste cakes kunt bakken.

Cake bewaren

Cake bewaar je niet in de koelkast, daar droogt het van uit. Cakes kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft de cake zeker een week goed.

Je kunt cake ook heel goed invriezen! Goed luchtdicht verpakt blijft het op deze manier tot drie maanden goed. Lees hier alles over cake bewaren.

Meer citroen recepten

Op zoek naar frisse en smaakvolle recepten met citroen? Deze veelzijdige citrusvrucht geeft elk gerecht een zomerse tintje — van klassieke citroentaart tot luchtige cakes. Hieronder vind je een aantal heerlijke citroen recepten om zelf mee aan de slag te gaan:

Benieuwd naar meer ideeën? Bekijk dan hier deze verzameling van frisse en zoete citroen recepten boordevol inspiratie!

Smeuïge citroencake

 

Citroencake recept

Recept afdrukken

4.56 van 97 stemmen

Citroencake recept

Een heerlijke citroencake waarbij het water je in de mond loopt. Deze smeuïge citroencake is lekker fris van smaak en makkelijk te maken.
Porties: plakjes

Equipment

Ingrediënten

  • 220 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram Griekse yoghurt 10%
  • 1 citroen rasp en sap
  • 4 eieren (M)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 275 gram bloem

Instructies

  • Klop de boter en suiker romig. Voeg de Griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap toe en mix tot een egaal mengsel. Doe hetzelfde met de eieren. Voeg deze stuk voor stuk toe.
  • Neem een nieuwe beslagkom en meng hierin bakpoeder, baking soda, zout en bloem door elkaar. Voeg toe aan de natte ingrediënten en mix kort tot een mooi glad beslag. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen kun je stoppen met mixen.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet in en bestuif met bloem. Stort het beslag in de cakevorm en spreid het met een spatel gelijkmatig uit.
  • Bak de cake in 55-60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Na het bakken laat je de cake zo’n 10 minuten afkoelen in de vorm, daarna stort je hem op een rooster om verder af te laten koelen.