Valentijn pancakes met harten

Valentijn pancakes met harten
17

Ook dit jaar laat ik Valentijn niet zomaar voorbij gaan op het blog. Ik word er nu eenmaal blij van om baksels in een bepaald thema te maken. Voor Valentijn komen de roze en rode kleuren tevoorschijn, net als harten, chocolade en meer lekkers. Deze Valentijn pancakes met harten maakte ik al een jaar geleden voor een van mijn columns in Vriendin, maar ik kan ze jullie niet onthouden. Het maken van de pancakes met een figuur erin was overigens nog best een uitdaging. Na tien pancakes waar ik niet tevreden over was had ik dan eindelijk het geheim ontdekt. En dat geheim deel ik graag met jullie: zet de pan op een héél laag vuur. Zo garen de pannenkoekjes wel, maar kleuren ze niet tot nauwelijks. Bij de pancakes die het beste zijn gelukt gebruikte ik zelfs geen boter in de pan, een goede anti-aanbaklaag is dan wel nodig uiteraard. De pancakes zelf maak je in twee delen. Eerst het hartje dat je gaar laat worden, daarna volgt de rest van het beslag. Supersimpel dus, ik kwam er alleen pas na een stuk of 10 pancakes achter. Maar door mijn testrondes gaat het bij jou vast gelijk goed.

Valentijn pancakes met harten

Wil je een lekker ontbijtje maken voor jouw Valentijn, met deze prachtige Valentijn pancakes met harten steel je de show!
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 230 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 30 gram boter gesmolten
  • 300 ml melk
  • roze kleurstof
  • valentijn sprinkles optioneel

Instructies

  • In een kom doe je bloem, bakpoeder, baking soda, zout en suiker. Roer met een garde door elkaar.
  • Voeg de eieren, boter en melk toe en klop met de garde tot een mooi beslag.
  • Doe een paar eetlepels beslag in een apart schaaltje en kleur dit roze met een beetje kleurstof. Doe dit beslag in een spuitzak met klein spuitmondje (of knip een heel klein puntje af).
  • Door het ongekleurde beslag kun je optioneel nog wat vrolijke Valentijn sprinkles roeren.
  • Zet een pan op een laag vuur en vet deze hooguit licht in. Met het gekleurde beslag spuit je enkele hartjes in de pan, wanneer de bovenkant niet meer vloeibaar is schep je er het normale beslag bovenop. Als de bovenkant begint te bubbelen en droger wordt draai je hem om. Bak nog even kort voordat je ze uit de pan haalt.
Bewaren

2-3 dagen in de koelkast houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

  1. Audrey schreef:

    Wat een leuk idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *