Abrikozen bladerdeeg gebakjes

20

Het is bijna Koningsdag en wellicht ben jij al aan het bedenken wat voor lekkers je gaat maken voor bij de koffie. Deze abrikozen bladerdeeg gebakjes zou ik maar bovenaan je lijst zetten, want ze zijn niet alleen snel en simpel te maken, maar ook nog eens ontzettend lekker. De banketbakkersroom kun je al een paar dagen van tevoren maken. Op Koningsdag zelf hoef je dan alleen de onderdelen samen te voegen en je bladerdeegtaartjes af te bakken. Daar kan geen oranje tompouce aan tippen 😉 .

Abrikozen bladerdeeg gebakjes

Heerlijke frisse en fruitige hapjes: abrikozen bladerdeeg gebakjes. In combinatie met de heerlijke romige vulling zijn ze onweerstaanbaar!
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
  • 1 blik halve abrikozen (blik 420 gram)
  • banketbakkersroom (half recept is meer dan genoeg)
  • ei (M) voor insmeren
  • rietsuiker

Instructies

  • Snijd het stuk bladerdeeg over de lange kant in drie stroken van gelijke breedte. Die losse stroken snijd je weer in 5 vierkantjes, zo heb je dus in totaal 15 stukjes bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Giet de abrikozen in een zeef en spoel ze (optioneel) even af met wat water. Laat ze goed uitlekken. Ondertussen roer je de (reeds gemaakte) banketbakkersroom los. Verdeel over elk stukje bladerdeeg in het midden 1 – 1,5 theelepel van de room. Smeer het een beetje uit, maar niet te veel. Ik hield qua ‘formaat’ aan dat het oppervlak met room een klein beetje groter was dan de abrikozen.
  • Als alle lapjes bladerdeeg zijn voorzien van banketbakkersroom leg je de abrikozen erop. Ik had 14 halve abrikozen, een lapje bladerdeeg bleef dus leeg.
  • Vouw de puntjes naar het midden over de abrikoos heen, je hoeft dit niet goed vast te plakken. Je vouwt het er alleen maar overheen zodat er na het bakken een soort bakje ontstaat.
  • Kluts het eitje en smeer het bladerdeeg er mee in. Strooi als laatst wat rietsuiker over de hapjes.
  • Bak de abrikozen bladerdeeg gebakjes in ongeveer 15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Eenmaal uit de oven laat je ze eerst een beetje afkoelen voordat je ze eet, de room is namelijk erg heet.
Bewaren

Over het voorbereiden, bewaren en opwarmen van bladerdeeghapjes lees je hier meer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Cynthia schreef:

    Inderdaad een heel makkelijk recept! Laat ik nou banketbakkersroom en abrikozen heel lekker vinden!
    Een idee voor ons volgend etentje, bedankt!

  2. Corrie schreef:

    Wat ik altijd doe is van het overgebleven sap met custard een dikke gelei maken. En dit over de abrikozen gieten.

  3. Dieke schreef:

    Zou je dit ook kunnen doen met bladerdeeg uit diepvries?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat moet zeker lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *