Het is bijna Koningsdag en wellicht ben jij al aan het bedenken wat voor lekkers je gaat maken voor bij de koffie. Deze abrikozen bladerdeeg gebakjes zou ik maar bovenaan je lijst zetten, want ze zijn niet alleen snel en simpel te maken, maar ook nog eens ontzettend lekker. De banketbakkersroom kun je al een paar dagen van tevoren maken. Op Koningsdag zelf hoef je dan alleen de onderdelen samen te voegen en je bladerdeegtaartjes af te bakken. Daar kan geen oranje tompouce aan tippen 😉 .
BAKTIP: Om de het bladerdeeg met ei te bestrijken gebruik ik het liefst een siliconen bakkwast. Deze is makkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig.
Inderdaad een heel makkelijk recept! Laat ik nou banketbakkersroom en abrikozen heel lekker vinden!
Een idee voor ons volgend etentje, bedankt!
Wat ik altijd doe is van het overgebleven sap met custard een dikke gelei maken. En dit over de abrikozen gieten.
Zou je dit ook kunnen doen met bladerdeeg uit diepvries?
Dat moet zeker lukken.