Aardbeien-roomkaas quesedilla

29

Vorige week introduceerde Lian ons eerste zomerthema: bbq toetjes. Superleuk om te lezen dat jullie er zo enthousiast over zijn! Heeft iemand de donutspiesjes al gemaakt met het mooie weer deze week? Vandaag is het tijd voor het tweede dessert van de barbecue, namelijk de aardbeien-roomkaas quesedilla. Wie had gedacht dat een zoete quesedilla zó lekker zou zijn? Ook fijn is dat je ze supersnel maakt met slechts een paar ingrediënten. 

Aardbeien-roomkaas quesedilla’s

Zoete quesedilla’s? Jazeker, dat kan! Dat bewijzen deze smaakvolle aardbeien-roomkaas quesedilla’s.
Porties: 4 stuks (4 – 8 personen)

Ingrediënten

  • 100 gram roomkaas
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 10-12 aardbeien
  • 4 medium wraps

Instructies

  • In een schaaltje roer je de roomkaas, suiker en vanille extract door elkaar. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in dunne plakjes.
  • Verdeel het roomkaasmengsel over de wraps en smeer het gelijkmatig uit, laat de randjes vrij. Beleg de helft van de wrap met de plakjes aardbeien en vouw ze dubbel.
  • Leg de quesedilla’s op een barbecue die niet meer al te heet is en grill ze aan beide zijden tot er mooie strepen zichtbaar zijn.
  • Als de barbecue niet al te heet is duurt dit dus wat langer, de roomkaasvulling heeft dan ook genoeg tijd om wat steviger te worden.
  • Wanneer de quesedilla’s goed zijn haal je ze van de barbecue, snijd je ze in twee of meer stukken en kun je genieten.
Bewaren

In de koelkast in een gesloten verpakking 2 dagen te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

  1. Laura schreef:

    Mjam! Goed idee 😀

  2. Carla schreef:

    Het ziet er heerlijk uit!
    Xus,
    Car

  3. Priscilla schreef:

    Omdat het nu geen barbeque weer is heb ik ze met de oven gemaakt, oven op de grilstand op 200 graden, en de wraps heel kort bovenin de oven verwarmen! Echt heel erg lekker! Bedankt Laura!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *