Een heerlijke citroencake waarbij het water je in de mond loopt. Deze smeuïge citroencake is lekker fris van smaak en makkelijk te maken.
Porties: 12plakjes
voor een cake bakvorm van 25 cm
Ingrediënten
220gramongezouten roomboter
200gramwitte basterdsuiker
100gramGriekse yoghurt 10%
1citroenrasp en sap
4eieren(M)
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
snufzout
275grambloem
Benodigdheden
cake bakvorm 25 cm
Instructies
Klop de boter en suiker romig. Voeg de Griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap toe en mix tot een egaal mengsel. Doe hetzelfde met de eieren. Voeg deze stuk voor stuk toe.
Neem een nieuwe beslagkom en meng hierin bakpoeder, baking soda, zout en bloem door elkaar. Voeg toe aan de natte ingrediënten en mix kort tot een mooi glad beslag. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen kun je stoppen met mixen.
Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet in en bestuif met bloem. Stort het beslag in de cakevorm en spreid het met een spatel gelijkmatig uit.
Bak de cake in 55-60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Na het bakken laat je de cake zo’n 10 minuten afkoelen in de vorm, daarna stort je hem op een rooster om verder af te laten koelen.
Tips
Mocht de cake aan het eind van de baktijd te bruin worden terwijl hij nog niet gaar is: dek hem dan af met aluminiumfolie. Zo gaart hij wel door, maar wordt hij niet donkerder.