Citroen fudge

Gepost: 9 maart 2022 Laatst bewerkt: 29 augustus 2023
Citroen fudge
62

Hoewel ik graag in de keuken sta voor wat uitgebreidere recepten, ben ik ook dol op de baksels die je in een handomdraai kunt maken. Citroen fudge bijvoorbeeld! In de basis is dit een chocolade fudge, gemaakt met witte chocolade. Hieraan heb ik daarnaast ook nog citroen extract en lemon curd toegevoegd met als resultaat een overheerlijke frisse citroen fudge. Door de toevoegingen is de fudge iets zachter, maar stiekem daardoor misschien nog wel lekkerder. Ik verpakte de stukjes fudge in velletjes bakpapier om ze te bewaren.

Op deze manier zijn de verpakte stukjes fudge ook nog eens heel erg leuk om cadeau te doen. Vul een zakje, blik of pot met per stuk verpakte stukjes citroen fudge en maak er iemand heel erg blij mee. Met dit recept maak je meer dan genoeg om ook je eigen snoeptrommel te kunnen vullen.

Citroen fudge-2a

 

CITROEN FUDGE maken

Recept afdrukken

4.25 van 4 stemmen

Citroen fudge

Deze frisse citroen fudge heb je snel en makkelijk gemaakt. Verpak de blokjes fudge per stuk, zo zijn ze ook leuk om cadeau te geven!
Porties: 35 stuks
Voor een vorm van ongeveer 18 x 28 cm

Ingrediënten

  • 400 gram witte chocolade
  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
  • 2 tl citroen extract
  • 100 gram lemon curd

Instructies

  • Doe chocolade, gecondenseerde melk, citroen extract en lemon curd in een pan op middelmatig vuur. Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten en het een egale massa is.
  • Stort de fudge in een met bakpapier beklede vorm en spreid gelijkmatig uit.
  • Dek de vorm af met folie en zet minimaal 4-6 uur in de koelkast om op te laten stijven.
  • Na het opstijven kun je de citroen fudge in blokjes snijden. Deze fudge is iets zachter dan de meeste soorten chocoladefudge, het is daarom het makkelijkst om deze direct vanuit de koelkast aan te snijden.
  • Omdat deze fudge wat zachter is, besloot ik de blokjes in stukjes bakpapier te verpakken. Dat is makkelijker met bewaren, maar zo zijn ze ook erg leuk om uit de delen.
Bewaren

In een afgesloten verpakking een minimaal een week houdbaar in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

17 reacties

  1. Petra Smits schreef:

    Leuke en soms eenvoudige recepten van Laura .
    Zij is mijn favoriet onder de bakkers vrouwen en mannen.
    Ik bewaar haar recepten in een speciale map en heb al vier ordners vol met lekkere recepten van Laura .
    Ook heb ik alle boeken van haar en die recepten worden zo goed mogelijk beschreven dat het voor iedereen makkelijk wordt gemaakt om wat te bakken .
    Voor mij als beginnende is het mogelijk met haar uitleg taarten en cakes en snoepgoed te presenteren .
    Bedankt Laura voor al je mooie en lekkere recepten dat e je dagelijks voor ons plaatst .
    Ik ben er blij mee en geef je een dikke tien .

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat ontzettend leuk om te lezen Petra! Fijn dat ik je zo kan helpen en je er zo blij mee bent. Succes met al het bakken 🙂

  2. Laura schreef:

    Is het recept voor lemon curd 100 gram?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dat is voor een stuk meer lemon curd.

  3. fabienne laga schreef:

    hoi Laura,
    leuk recept die citroen fudge, maar ik eet geen witte chocolade, heb jij soms ook receptjes met donkere chocolade, en ook met caramel
    dank je hoor

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker, via deze link vind je alle soorten fudge die op Laura’s Bakery staan: https://www.laurasbakery.nl/zoeken/?_search=fudge

  4. Anne schreef:

    Klinkt lekker! Ik heb nog citroen aroma staan, is dat ook te gebruiken ipv citroen extract?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, ik weet niet hoe anders dat is, maar kun je zeker proberen!

  5. Suzan schreef:

    Gemaakt voor op een zoete finger food tafel bij een bruiloft en zag mensen met handenvol hiervan weglopen, omdat “het het lekkerste op de hele tafel was”, zei iemand, niet wetende dat ik het neergezet had. Heel leuk idee om het in bakpapier in te pakken. Heb wel extra citroenextract toegevoegd om iets meer tegen de chocolade uit te komen. Wat ik overigens ook heel fijn vond is dat dit zo ontzettend snel te maken is. Snijden (met mes onder de warme kraan) en inpakken kost eventjes tijd, maar de fudge staat echt in een paar minuten in de koelkast. Absoluut iets dat ik vaker ga meenemen bij een shared sweets event. Bedankt voor dit recept!

  6. Anne-Marie schreef:

    Is citroen-extract hetzelfde als citroensap uit zo’n gele plastic citroen van de supermarkt?
    Dit recept lijkt me zo vies dat ik het komend weekend wil proberen 🙂 (worteltaart heeft me ook jaaaaren heel vies geleken en ik ben na 1x bakken helemaal om)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee dat is niet hetzelfde, dat is citroensap.

  7. Anne-Marie schreef:

    Dank je wel voor je reactie.
    Ik heb het gemaakt en het is superlekker!
    Het helpt enorm om het voor het snijden een poosje in de vriezer te leggen want het is inderdaad zacht en plakkerig.
    Maar zoooo lekker.

  8. Lenicka schreef:

    Waar koop je jou citroen extract en welk merk gebruik je? Ik lees dat er verschil in zit namelijk in concentratie. Ik heb het nog niet in huis dus haal liefst meteen een goede.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klopt inderdaad. Die van Nielsen-Massay is goed.

  9. Anne-Marie schreef:

    Ik heb citroenextract bij Dille en Kamille gekocht, dat maakte lekkere fudge.

  10. Lenicka Van mol schreef:

    Dankjewel anne-marie

  11. Lenicka schreef:

    Bedankt Laura!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *