Citroen fudge

Citroen fudge
42

Hoewel ik graag in de keuken sta voor wat uitgebreidere recepten, ben ik ook dol op de baksels die je in een handomdraai kunt maken. Citroen fudge bijvoorbeeld! In de basis is dit een chocolade fudge, gemaakt met witte chocolade. Hieraan heb ik daarnaast ook nog citroen extract en lemon curd toegevoegd met als resultaat een overheerlijke frisse citroen fudge. Door de toevoegingen is de fudge iets zachter, maar stiekem daardoor misschien nog wel lekkerder. Ik verpakte de stukjes fudge in velletjes bakpapier om ze te bewaren.

Op deze manier zijn de verpakte stukjes fudge ook nog eens heel erg leuk om cadeau te doen. Vul een zakje, blik of pot met per stuk verpakte stukjes citroen fudge en maak er iemand heel erg blij mee. Met dit recept maak je meer dan genoeg om ook je eigen snoeptrommel te kunnen vullen.

Citroen fudge

Deze frisse citroen fudge heb je snel en makkelijk gemaakt. Verpak de blokjes fudge per stuk, zo zijn ze ook leuk om cadeau te geven!
Porties: 35 stuks
Voor een vorm van ongeveer 18 x 28 cm

Ingrediënten

  • 400 gram witte chocolade
  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
  • 2 tl citroen extract
  • 100 gram lemon curd

Instructies

  • Doe chocolade, gecondenseerde melk, citroen extract en lemon curd in een pan op middelmatig vuur. Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten en het een egale massa is.
  • Stort de fudge in een met bakpapier beklede vorm en spreid gelijkmatig uit.
  • Dek de vorm af met folie en zet minimaal 4-6 uur in de koelkast om op te laten stijven.
  • Na het opstijven kun je de citroen fudge in blokjes snijden. Deze fudge is iets zachter dan de meeste soorten chocoladefudge, het is daarom het makkelijkst om deze direct vanuit de koelkast aan te snijden.
  • Omdat deze fudge wat zachter is, besloot ik de blokjes in stukjes bakpapier te verpakken. Dat is makkelijker met bewaren, maar zo zijn ze ook erg leuk om uit de delen.
Bewaren

In een afgesloten verpakking een minimaal een week houdbaar in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (8 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Petra Smits schreef:

    Leuke en soms eenvoudige recepten van Laura .
    Zij is mijn favoriet onder de bakkers vrouwen en mannen.
    Ik bewaar haar recepten in een speciale map en heb al vier ordners vol met lekkere recepten van Laura .
    Ook heb ik alle boeken van haar en die recepten worden zo goed mogelijk beschreven dat het voor iedereen makkelijk wordt gemaakt om wat te bakken .
    Voor mij als beginnende is het mogelijk met haar uitleg taarten en cakes en snoepgoed te presenteren .
    Bedankt Laura voor al je mooie en lekkere recepten dat e je dagelijks voor ons plaatst .
    Ik ben er blij mee en geef je een dikke tien .

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat ontzettend leuk om te lezen Petra! Fijn dat ik je zo kan helpen en je er zo blij mee bent. Succes met al het bakken 🙂

  2. Laura schreef:

    Is het recept voor lemon curd 100 gram?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dat is voor een stuk meer lemon curd.

  3. fabienne laga schreef:

    hoi Laura,
    leuk recept die citroen fudge, maar ik eet geen witte chocolade, heb jij soms ook receptjes met donkere chocolade, en ook met caramel
    dank je hoor

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker, via deze link vind je alle soorten fudge die op Laura’s Bakery staan: https://www.laurasbakery.nl/zoeken/?_search=fudge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *