Het eerste baksel van de McChill Party staat online: de zoete hamburger cupcakes. Ik had deze cupcakes voor het eerst een paar jaar geleden bij Bakerella gezien, sindsdien heeft dit idee een vlucht genomen over het internet. Iedereen maakt ze. Ik geef ze ook groot gelijk, ze zijn namelijk hartstikke leuk! Ook bij mij stonden de hamburger cupcakes al lange tijd op het lijstje om te maken. Grappig trouwens om te zien dat hier in Nederland het beleg vaak met marsepein of fondant gemaakt wordt terwijl ze in Amerika botercrème gebruiken voor het beleg op de hamburger cupcake. Ik koos voor beleg van marsepein, maar fondant (of botercrème) gaat ook prima.
Hoi Laura,
Mijn dochter trakteert deze hamburgers (met koekjes-friet) al voor de tweede keer met haar verjaardag. Een groot succes. Ik maak de hamburger (het vlees) als volgt. Ik maak cupcakes-beslag en doe hier wat cacao poeder bij. Bak ze in de cupcakevorm en snij dan de afgekoelde cupcake doormidden. Als de bovenkant te rond is, snij ik dit ronde er af. Om alle lagen lagen aan elkaar te laten plakken, gebruik ik eiwitglazuur. Van eiwitglazuur spuit ik ook de “sla” en de “ketchup”. alles blijft lekker aan elkaar plakken.
Volgende maand mag ik weer 40 hamburgers met friet maken. Het is echt een leuk werkje…waar je wel de tijd voor moet nemen. Ik ben benieuwd naar je volgende recepten van de party. Want we geven ook een kermis-kinderfeestje erbij. Ik kan nog wat ideetjes mbt het eten gebruiken.
Groetjes
Dit vind ik echt zo onwijs leuk! Ik wil dit ook een keer maken, echt ontzettend tof 😀 Ik dacht dat het nog veel moeilijk was maar het valt eigenlijk wel mee
Wat leuk zeg! Wil dit wel een keer proberen, benieuwd of ’t lukt.
Hallo,
Ik wil deze traktatie gaan maken voor mijn dochter. Kan ik de hamburgers ook invriezen? Of blijven ze goed als ik ze zaterdag maak en maandag laat uitdelen?
Als je ze goed verpakt kun je ze prima zaterdag maken om maandag uit te delen.
Dankjewel voor je antwoord! Toch nog even deze vraag: kan invriezen ook? Ik heb het druk dat weekend en zou dit klusje graag wat eerder doen.
De cupcakes en brownies wel, maar ik denk niet dat de decoraties van marsepein er mooier op worden wanneer je het ontdooit. Je kunt dus wel al eerder bakken en het weekend zelf alles in elkaar zetten, scheelt ook weer wat tijd.
goed idee! Dat ga ik doen. Dankjewel!
hey ik wil ze maken voor mijn klas kan ik ook iets anders gebruiken voor dat beleg?
Je zou met glazuur/icing kunnen werken, maar dat is wel meer geklieder.
ik ga het voor mijn traktatie doen! een vriendin van mij had het al gedaan en toen dacht ik dat ik het misschien ook zou doen maar nu weet ik het zeker!
groetjes een 12 jarig meisje 🙂
Super leukk ik ga het ook maken voor mijn Traktatie groetjes een elf jarig meisje ?
Bedankt voor t super leuke idee!
Ik heb super veel leuke reacties gehad op de cakejes die ik gemaakt heb voor een traktatie. Heb ipv brownie hamburger een luchtige chocolade cake van dr Oetker gebruikt.
WOOOOOOW super cool
dat wil ik ook kunnen
hoe kom je aan de brownie
Hoi Marit, deze kun je ook zelf bakken. Als je bij de lijst met benodigdheden op ‘brownie’ klikt wordt je doorverwezen naar het recept.
hoe kom je aan de brownie?
Hallo,
Ik wil deze traktatie gaan maken voor mijn dochter. Wat kan ik gebruiken als ketchup.
Je zou een glazuur kunnen maken en dit rood kleuren
Dank je wel voor je snel reactie Laura.
Ooh I’m vindicated ze echo zo leuk maar even een vraagje
Man je ze na 3dagen nog serveren?
Groetjes lawra van poothogen
Ja hoor, dat kan als je ze goed bewaart.
Inplaats van de chocoladecake als hamburger heb ik plakjes snijkoek gebruikt.
Was een idee van mn dochter, ook heel lekker, en mn kleindochter trakteerde de burgertjes.
Slim idee! 🙂
Snijkoek als hamburger is ook heel lekker!
Thanks voor de tip?? Ik vond brownies ook al een beetje te veel gebakken dingetjes zegmaar. En mijn moeder ook teveel werk (vind ik juist wel leuk?)
wauw laura super leuk ik ga volgende week trakteren met deze fun burgers
wauw Laura volgende week trakteren met deze fun burgers
heey laura kan je ook wat anders gebruiken dan brownie
Je zou ook een chocoladecake kunnen gebruiken
Hoi,
Ik wil deze cupcakes maken voor 35 kindjes.
Hoeveel brownies moet ik bakken voor 35 rondjes?
gr, priscilla
Ik zou de brownies op een plaat bakken, het hoeft geen dikke laag te zijn. Hoeveel is afhankelijk van hoe groot je bakplaat is en hoe dik je de laag maakt. Ik zou rekenen op 2 keer het recept (maar wellicht wel meerdere platen bakken dus)
Vandaag voor m’n dochter deze hamburgertjes getrakteerd op school.. Kwam ze toevallig tegen op t web en ze vond ze meteen super leuk!
Ze zijn erg goed in de smaak gevallen!!
Hoi wil dit ook voor.me dochtertje gaan maken voor op school 30 a 32 kids.
Maar las ook ergens roomkaas beetje suiker ( kan dat poedersuiker zijj of gewone suiker maar dan voel je de korrels toch?) en vanille door elkaar mengen evt beetje groen vd sla en beetjes rood vd tomaat.
Maar wat voor roomkaas gebruik je hiervoor.
Is mascarpone een idee of is dat te zacht. Of welke kan ik evt gebruiken kan ook een eigem merk ofzo.
Hoeveel roomkaas zou ik nodig hebben vh aantal cupcakes.
Denk marsepein of fondant dat het te zoet gaat worden.
Kan ik dit donderdag maken en dan in een kartonnen taartdoos incl deksel bewaren ivm vrijdag uitdelen.
Zou ik niet doen voor deze cupcakes omdat je ze dan in de koelkast moet bewaren, de cupcake en brownie zal daardoor uitdrogen. Je kunt wel glazuur gebruiken.
Beste Laura,
Mijn dochter en ik willen de zoete hamburgers gaan maken. Ze zien er geweldig en erg lekker uit!!
De marsepein kan ik een dag van te voren uitsteken. Maar aangezien het nogal veel werk is. Wil ik het een dag van te voren gaan maken. De cupcakes snijden en beleggen, ik wil ze in folie inpakken, dan blijft het goed op elkaar zitten en ziet er ook leuk uit en het is makkelijker mee te nemen voor ons en voor de kinderen (mee naar huis). Maar kan dat? Droogt de cake niet erg uit? Ik red het niet om het voor schooltijd te maken.
Hoop op een snel antwoord, morgen gaat zij trakteren.
Alvast bedankt
Groetjes
Als je ze in folie verpakt, dan kun je ze prima een dag van tevoren maken hoor.
Ik heb het vandaag voor de eerste keer gemaakt, maar de bovenste laag van de brownie viel uit elkaar toen ik het doormidden wilde snijden. Daardoor kon ik maar 6 rondjes eruit steken, terwijl ik er 36 moet hebben. Had ik de brownie langer moeten laten afkoelen, of nog voor de stevigheid in de koelkast moeten zetten? Zo kost het mij aardig wat brownie mixen als ik er maar 6 uitkrijg.
Ik zou hem pas aansnijden als hij volledig is afgekoeld, dan pas is de brownie echt stevig.
Hey Laura, super leuk recept dit.. ik ben nu bezig met de hamburgertjes maken maar maak de kaas enzo van fondant. Nu vraag ik mij af of ik dit ook al erop kan doen, ze gaat ze morgen trakteren. Ik doe ze in echte big mac doosjes en dan nog eens in een happy meal doos. Of droogt de fondant dan uit?
Groetjes wendy
Dat kan wel hoor 🙂
Hoi Laura,
Wat een superleuk idee. Ik wil dit gaan proberen als traktatie voor mijn zoontje. Wat ik me afvraag is of de lagen niet makkelijk van elkaar afvallen? Hoe zorg je ervoor dat het vast blijft zitten?
Het bleef bij mij goed zitten, maar je zou er eventueel nog een leuke prikker in kunnen steken.
Omdat de school gezonde traktaties eist, kan je ipv fondant gewoon echte sla en kaas gebruiken? Smaakt dat wel?
Dat lijkt me niet lekker, dan zou ik gewoon op zoek gaan naar een ander soort traktatie 🙂
Bedankt voor dit leuke recept ! We hebben ze gisteren gemaakt voor onze nu 10 jarige zoon. We hebben nog botercreme gekleurd als mayonaise in ketchup.
Kan je i.p.v. marsepein ook fondant gebruiken?
Ja hoor! Kan prima.
Kan je ook fondant gebruiken ipv marsepein vanwege een notenallergie?
En moet het dan rolfondant zijn of modelleerfondant?
Dat kan ook! Omdat het vrij plat blijft en je er niet echt vormpjes mee maakt, kun je beide soorten fondant gebruiken.