Hamburger cupcakes

Gepost: 20 januari 2014 Laatst bewerkt: 29 juli 2024
Hamburger cupcakes

Het eerste baksel van de McChill Party staat online: de zoete hamburger cupcakes. Ik had deze cupcakes voor het eerst een paar jaar geleden bij Bakerella gezien, sindsdien heeft dit idee een vlucht genomen over het internet. Iedereen maakt ze. Ik geef ze ook groot gelijk, ze zijn namelijk hartstikke leuk! Ook bij mij stonden de hamburger cupcakes al lange tijd op het lijstje om te maken. Grappig trouwens om te zien dat hier in Nederland het beleg vaak met marsepein of fondant gemaakt wordt terwijl ze in Amerika botercrème gebruiken voor het beleg op de hamburger cupcake. Ik koos voor beleg van marsepein, maar fondant (of botercrème) gaat ook prima.

hamburger cupcakes 2a
hamburger cupcakes 3a

Al lange tijd stonden deze hamburger cupcakes op mijn lijstje en ik ben blij dat ik ze nu eindelijk een keer heb kunnen maken. Er ging ook veel minder tijd in zitten dan ik van te voren had gedacht, mooi meegenomen dus!

Hamburgers trakteren?

Wil jij deze hamburger cupcakes als traktatie maken maar geen zin om met kleurstoffen aan de gang te gaan? Je kunt bij veel winkels (jamin/supermarkt/taartdecoratiewinkels) ook voorgekleurde marsepein kopen. Ervan uitgaande dat in een klas maximaal 30 kindjes zitten heb je er genoeg aan om van elke kleur marsepein één pakje van 250 gram te kopen. Om zeker te weten dat je goed uitkomt maak je al het ‘beleg’ in één keer klaar. Stapel dit niet zo op elkaar, doe er stukjes bakpapier tussen zodat ze niet aan elkaar zullen plakken. Als je al je cupcakes hebt doorgesneden kun je de cupcakes lekker snel achter elkaar beleggen. Zo is jouw traktatie hartstikke snel klaar!

hamburger cupcakes 4a

Hamburger cupcake

Opslaan
Recept afdrukken

4.78 van 9 stemmen

Hamburger cupcakes

Een duidelijk how to voor het maken van hamburger cupcakes, een hele leuke traktatie.
Porties: 6 hamburger cupcakes

Ingrediënten

  • 6 Vanille cupcakes (+ sesamzaadjes)
  • Brownie
  • Marsepein in geel, groen en rood
  • Ronde uitsteker
  • Mesje
  • Rolstokje
  • Ik gebruikte de volgende kleurstoffen om de marsepein te kleuren: Americolor Tulip Red, Americolor Mint Green en Wilton Golden Yellow.

Instructies

  • Bak de cupcakes volgens het recept. Je bakt de cupcakes nu alleen niet in papieren vormpjes maar gelijk in de cupcake vorm. Vet de vormpjes daarom goed in en bestuif met bloem zodat ze makkelijk loslaten. Strooi ook wat sesamzaadjes over de cupcakes voordat je ze bakt. Halveer de cupcakes na het afkoelen met een mes.
  • Voor de hamburger heb je een brownie nodig. Deze kun je volgens recept maken, maar ik gebruikte dit keer voor het gemak een mix. Snij de brownie na bakken in lagen/plakken van ongeveer één centimeter dik. Neem een uitsteker van dezelfde grootte als het onderste deel van de cupcake. Steek je hamburgers uit de brownie en leg deze op de cupcake.
  • Rol de gele marsepein uit en snij hier met een mes vierkantjes uit, een klein beetje groter dan de hamburger. Leg de plakjes kaas op de hamburger.
  • Van de rode marsepein maken we de tomaat. Rol uit en steek met de ronde uitsteker plakjes tomaat uit, leg deze bovenop de kaas.
  • Dan hoeft alleen nog maar de sla gemaakt te worden. Rol hiervoor de groene marsepein heel dun uit en snij hier lange stroken van. Vouw allemaal plooien in de strook marsepein. Als je dit hebt gedaan vorm je het tot een cirkel. Leg deze op de tomaat en plaats de bovenkant van de cupcake erop.
  • Zo is je zoete hamburger cupcake helemaal belegd, net echt toch?
Bewaren

Wanneer je ze goed bewaart, blijven ze ongeveer 5 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

51 reacties

  1. Anja schreef:

    Hoi Laura,
    Mijn dochter trakteert deze hamburgers (met koekjes-friet) al voor de tweede keer met haar verjaardag. Een groot succes. Ik maak de hamburger (het vlees) als volgt. Ik maak cupcakes-beslag en doe hier wat cacao poeder bij. Bak ze in de cupcakevorm en snij dan de afgekoelde cupcake doormidden. Als de bovenkant te rond is, snij ik dit ronde er af. Om alle lagen lagen aan elkaar te laten plakken, gebruik ik eiwitglazuur. Van eiwitglazuur spuit ik ook de “sla” en de “ketchup”. alles blijft lekker aan elkaar plakken.
    Volgende maand mag ik weer 40 hamburgers met friet maken. Het is echt een leuk werkje…waar je wel de tijd voor moet nemen. Ik ben benieuwd naar je volgende recepten van de party. Want we geven ook een kermis-kinderfeestje erbij. Ik kan nog wat ideetjes mbt het eten gebruiken.
    Groetjes

  2. Kimberly schreef:

    Dit vind ik echt zo onwijs leuk! Ik wil dit ook een keer maken, echt ontzettend tof 😀 Ik dacht dat het nog veel moeilijk was maar het valt eigenlijk wel mee

  3. Anoeska schreef:

    Wat leuk zeg! Wil dit wel een keer proberen, benieuwd of ’t lukt.

    1. Monica schreef:

      Hallo,

      Ik wil deze traktatie gaan maken voor mijn dochter. Kan ik de hamburgers ook invriezen? Of blijven ze goed als ik ze zaterdag maak en maandag laat uitdelen?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Als je ze goed verpakt kun je ze prima zaterdag maken om maandag uit te delen.

        1. Monica schreef:

          Dankjewel voor je antwoord! Toch nog even deze vraag: kan invriezen ook? Ik heb het druk dat weekend en zou dit klusje graag wat eerder doen.

          1. Laura's Bakery schreef:

            De cupcakes en brownies wel, maar ik denk niet dat de decoraties van marsepein er mooier op worden wanneer je het ontdooit. Je kunt dus wel al eerder bakken en het weekend zelf alles in elkaar zetten, scheelt ook weer wat tijd.

          2. monica schreef:

            goed idee! Dat ga ik doen. Dankjewel!

          3. naomi schreef:

            hey ik wil ze maken voor mijn klas kan ik ook iets anders gebruiken voor dat beleg?

          4. Laura schreef:

            Je zou met glazuur/icing kunnen werken, maar dat is wel meer geklieder.

  4. ella schreef:

    ik ga het voor mijn traktatie doen! een vriendin van mij had het al gedaan en toen dacht ik dat ik het misschien ook zou doen maar nu weet ik het zeker!
    groetjes een 12 jarig meisje 🙂

    1. Elisabeth schreef:

      Super leukk ik ga het ook maken voor mijn Traktatie groetjes een elf jarig meisje ?

  5. mo schreef:

    Bedankt voor t super leuke idee!
    Ik heb super veel leuke reacties gehad op de cakejes die ik gemaakt heb voor een traktatie. Heb ipv brownie hamburger een luchtige chocolade cake van dr Oetker gebruikt.

  6. meik schreef:

    WOOOOOOW super cool
    dat wil ik ook kunnen

  7. marit schreef:

    hoe kom je aan de brownie

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Marit, deze kun je ook zelf bakken. Als je bij de lijst met benodigdheden op ‘brownie’ klikt wordt je doorverwezen naar het recept.

  8. marit schreef:

    hoe kom je aan de brownie?

  9. Fathia schreef:

    Hallo,
    Ik wil deze traktatie gaan maken voor mijn dochter. Wat kan ik gebruiken als ketchup.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou een glazuur kunnen maken en dit rood kleuren

  10. Fathia schreef:

    Dank je wel voor je snel reactie Laura.

  11. Lawra:) schreef:

    Ooh I’m vindicated ze echo zo leuk maar even een vraagje
    Man je ze na 3dagen nog serveren?

    Groetjes lawra van poothogen

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan als je ze goed bewaart.

  12. Anita schreef:

    Inplaats van de chocoladecake als hamburger heb ik plakjes snijkoek gebruikt.
    Was een idee van mn dochter, ook heel lekker, en mn kleindochter trakteerde de burgertjes.

  13. Anita schreef:

    Snijkoek als hamburger is ook heel lekker!

    1. Gaby schreef:

      Thanks voor de tip?? Ik vond brownies ook al een beetje te veel gebakken dingetjes zegmaar. En mijn moeder ook teveel werk (vind ik juist wel leuk?)

  14. kaylee schreef:

    wauw laura super leuk ik ga volgende week trakteren met deze fun burgers

  15. kaylee schreef:

    wauw Laura volgende week trakteren met deze fun burgers

  16. kaylee schreef:

    heey laura kan je ook wat anders gebruiken dan brownie

    1. Laura schreef:

      Je zou ook een chocoladecake kunnen gebruiken

  17. Priscilla schreef:

    Hoi,

    Ik wil deze cupcakes maken voor 35 kindjes.
    Hoeveel brownies moet ik bakken voor 35 rondjes?

    gr, priscilla

    1. Laura schreef:

      Ik zou de brownies op een plaat bakken, het hoeft geen dikke laag te zijn. Hoeveel is afhankelijk van hoe groot je bakplaat is en hoe dik je de laag maakt. Ik zou rekenen op 2 keer het recept (maar wellicht wel meerdere platen bakken dus)

  18. Tonny schreef:

    Vandaag voor m’n dochter deze hamburgertjes getrakteerd op school.. Kwam ze toevallig tegen op t web en ze vond ze meteen super leuk!
    Ze zijn erg goed in de smaak gevallen!!

  19. jo v lint schreef:

    Hoi wil dit ook voor.me dochtertje gaan maken voor op school 30 a 32 kids.
    Maar las ook ergens roomkaas beetje suiker ( kan dat poedersuiker zijj of gewone suiker maar dan voel je de korrels toch?) en vanille door elkaar mengen evt beetje groen vd sla en beetjes rood vd tomaat.

    Maar wat voor roomkaas gebruik je hiervoor.
    Is mascarpone een idee of is dat te zacht. Of welke kan ik evt gebruiken kan ook een eigem merk ofzo.
    Hoeveel roomkaas zou ik nodig hebben vh aantal cupcakes.

    Denk marsepein of fondant dat het te zoet gaat worden.

    Kan ik dit donderdag maken en dan in een kartonnen taartdoos incl deksel bewaren ivm vrijdag uitdelen.

    1. Laura schreef:

      Zou ik niet doen voor deze cupcakes omdat je ze dan in de koelkast moet bewaren, de cupcake en brownie zal daardoor uitdrogen. Je kunt wel glazuur gebruiken.

  20. angelique schreef:

    Beste Laura,

    Mijn dochter en ik willen de zoete hamburgers gaan maken. Ze zien er geweldig en erg lekker uit!!
    De marsepein kan ik een dag van te voren uitsteken. Maar aangezien het nogal veel werk is. Wil ik het een dag van te voren gaan maken. De cupcakes snijden en beleggen, ik wil ze in folie inpakken, dan blijft het goed op elkaar zitten en ziet er ook leuk uit en het is makkelijker mee te nemen voor ons en voor de kinderen (mee naar huis). Maar kan dat? Droogt de cake niet erg uit? Ik red het niet om het voor schooltijd te maken.
    Hoop op een snel antwoord, morgen gaat zij trakteren.

    Alvast bedankt
    Groetjes

    1. Laura schreef:

      Als je ze in folie verpakt, dan kun je ze prima een dag van tevoren maken hoor.

  21. Marlies schreef:

    Ik heb het vandaag voor de eerste keer gemaakt, maar de bovenste laag van de brownie viel uit elkaar toen ik het doormidden wilde snijden. Daardoor kon ik maar 6 rondjes eruit steken, terwijl ik er 36 moet hebben. Had ik de brownie langer moeten laten afkoelen, of nog voor de stevigheid in de koelkast moeten zetten? Zo kost het mij aardig wat brownie mixen als ik er maar 6 uitkrijg.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou hem pas aansnijden als hij volledig is afgekoeld, dan pas is de brownie echt stevig.

  22. Wendy schreef:

    Hey Laura, super leuk recept dit.. ik ben nu bezig met de hamburgertjes maken maar maak de kaas enzo van fondant. Nu vraag ik mij af of ik dit ook al erop kan doen, ze gaat ze morgen trakteren. Ik doe ze in echte big mac doosjes en dan nog eens in een happy meal doos. Of droogt de fondant dan uit?

    Groetjes wendy

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan wel hoor 🙂

  23. Petronella schreef:

    Hoi Laura,
    Wat een superleuk idee. Ik wil dit gaan proberen als traktatie voor mijn zoontje. Wat ik me afvraag is of de lagen niet makkelijk van elkaar afvallen? Hoe zorg je ervoor dat het vast blijft zitten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het bleef bij mij goed zitten, maar je zou er eventueel nog een leuke prikker in kunnen steken.

  24. I. schreef:

    Omdat de school gezonde traktaties eist, kan je ipv fondant gewoon echte sla en kaas gebruiken? Smaakt dat wel?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat lijkt me niet lekker, dan zou ik gewoon op zoek gaan naar een ander soort traktatie 🙂

  25. Saskia Jansen schreef:

    Bedankt voor dit leuke recept ! We hebben ze gisteren gemaakt voor onze nu 10 jarige zoon. We hebben nog botercreme gekleurd als mayonaise in ketchup.

  26. Suzanne schreef:

    Kan je i.p.v. marsepein ook fondant gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor! Kan prima.

  27. Linda schreef:

    5 sterren
    Kan je ook fondant gebruiken ipv marsepein vanwege een notenallergie?
    En moet het dan rolfondant zijn of modelleerfondant?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan ook! Omdat het vrij plat blijft en je er niet echt vormpjes mee maakt, kun je beide soorten fondant gebruiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept