Deze red velvet crinkles cookies ademen kerst als je het mij vraagt. Al jaren stond dit kerstkoekje op mijn baklijst, maar tijdens de 10e Laura’s Bakery advent is het recept dan eindelijk aan de beurt. En wat zijn ze leuk geworden!
Red velvet koekjes maken
Ik ben drie keer opnieuw de keuken ingedoken voordat ik dit recept voor red velvet koekjes voor jullie kon uitschrijven. Tja, zo gaat dat soms. De eerste en de tweede poging waren niet per se ‘mislukt’, maar ze waren niet zoals ik in gedachten had. De koekjes moesten een mooie bolling behouden tijdens het bakken en ik wilde dat zowel het vleugje cacao (dat typerend is voor red velvet) als de witte chocolade goed terug te proeven was.
Eind goed al goed, drie pogingen later is dat volledig gelukt. Daarom kan ik jullie in het recept vandaag haarfijn uitleggen hoe je deze red velvet koekjes met stukjes witte chocolade maakt. Een echt kerstkoekje vind ik deze red velvet crinkle cookies.
Dag Laura,
Is er ook een mogelijkheid om de koekjes op een natuurlijke manier rood te kleuren? Rode biet ofzo…
Alvast bedankt!
Groetjes
Nathalie
Ja zeker! Je kan op verschillende manieren op een natuurlijke wijze kleur aan baksels toe brengen. Biet is inderdaad een goed voorbeeld.
Hoi,
Moeten de koekjes wat zacht blijven van binnen?
Bij mij zijn ze aan de buitenkant redelijk hard, maar van binnen nog zacht.
Ze zijn goed gelukt en heel lekker, echter zijn ze bij mij bruin gebleven, terwijl ik er toch echt wat rode kleurstof doorheen heb gemengd.
Ik zag de tip om minder cacao erin te doen helaas pas toen het deeg al gemaakt was.
Domme vraag …
Hoort de bloemsuiker ook thuis in het deeg? Of heb je deze enkel nodig om je deegballetjes door te rollen.
Alleen om de balletjes even doorheen te rollen!
Ik heb je recept gevolgd, maar de hoeveelheden gehalveerd. (dus voor 15 koekjes, om te proberen). Met een
kompleet flesje rode kleurstof (van Vahine) was de kleur alsnog wat rose, dus de volgende keer een beetje geel erdoorheen. Worden op 12 minuten wel mooi, maar lopen uit, tegen elkaar aan. Meer meel?
Koekjes die uitlopen hebben vaak teveel boter of andere vloeistof. Wat extra meel zou het op kunnen lossen, maar zorg ervoor dat je niet teveel meel toevoegt. Het deeg moet niet uit elkaar brokkelen.
Hallo Laura, is het de bedoeling dat de koekjes vrij groot uitvloeien ? de balletjes waren tussen de 3 en 4 cm; de koekjes na het bakken tussen 8 en 9 cm en vrij plat.
Dank je voor je reactie.
Dank je voor al je fijne, duidelijke en vooral lekkere receptjes ♥️
Wat lief! Als je het idee hebt dat ze teveel uitvloeien, kun je volgende keer of wat minder boter gebruiken of wat meer bloem. Zorg er in ieder geval voor dat ze niet te droog worden. Het deeg moet bijvoorbeeld niet gaan brokkelen!
Hey Laura,
Super lekker recept, al een aantal keer mee aan de slag gegaan en ze vallen steeds in de smaak!
Nu zou Ik dit keer de koekjes willen voorbereiden en invriezen om later af te bakken.
Dit door ze ook al in balletjes te rollen en zo in de vriezer te bewaren, rol ik ze best al door de poedersuiker voor het invriezen of pas achteraf?
Alvast bedankt!
Dat zou ik dan erna doen 🙂
Hoi laura!,
Ik vraag mij af of je de koekjes ook niet door de poedersuiker kan rollen? Worden het dan gewone red velvet koekjes?
groetjes! Je hebt er superleuke en lekkere recepten!
Ja hoor dat kan!
Ik bak nu 4 weken koekjes van jou recepten. Maar deze zijn wel heel erg lekker. Niet te zoet en zacht van binnen. Jammer dat de kleur anders is. Van de week maak ik deze nog een keer zonder kleurstof. Ik haalde er 25 stuks uit. Top.👍