Red velvet crinkle cookies

19 december 2021
Red velvet crinkle cookies
106

Deze red velvet crinkles cookies ademen kerst, als je het mij vraagt. Al jaren stond dit koekje op mijn baklijst, maar tijdens de 10e Laura’s Bakery advent is het recept dan eindelijk aan de beurt. En wat zijn ze leuk geworden! Ik heb er drie keer opnieuw de keuken in moeten duiken voordat ik tot dit recept kwam. Ik wilde namelijk dat ze mooi bol zouden blijven en dat je zowel het vleugje cacao als de witte chocolade er goed in terug zou proeven. Helemaal gelukt! Red velvet crinkle cookies met stukjes witte chocolade, heerlijke kerstkoekjes.

Gek op crinkles cookies? Dan zijn de chocolade crinkle cookies ook echt het proberen waard.

 

Red velvet crinkle cookies

Op zoek naar een koekje dat kerst schreeuwt? Dan zit je goed met deze red velvet crinkle cookies met stukjes witte chocolade. Heerlijk!
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 175 gram suiker
  • 2 eieren
  • 275 gram bloem
  • mespunt zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 20 gram cacaopoeder
  • 100 gram witte chocolade chips of in stukjes gehakt
  • 100 gram poedersuiker
  • rode kleurstof ik gebruik een gel kleurstof

Instructies

  • Neem een kom en mix hierin de boter en de suiker tot een romig mengsel. Mix de eieren er één voor één doorheen tot ze zijn opgenomen.
  • Meng in een andere kom bloem, zout, bakpoeder en cacaopoeder door elkaar. Meng dit vervolgens door het botermengsel tot het één geheel wordt.
  • Voeg de rode kleurstof toe totdat je de juiste volle, rode kleur hebt bereikt. Mix dan op lage snelheid de witte chocolade door het deeg en rol het deeg in vershoudfolie. Laat het deeg minimaal 2 uur in de koelkast rusten.
  • Rol balletjes van het deeg ter grootte van een twee euromunt. Rol de balletjes deeg door een schaaltje poedersuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Voor een extra mooi crinkle effect kun je ze twee keer rollen.
  • Bak de koekjes in 12 – 14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips

Voor een zo rood mogelijk koekje kun je de hoeveelheid cacaopoeder verminderen.

Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (3 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

  1. Nathalie schreef:

    Dag Laura,
    Is er ook een mogelijkheid om de koekjes op een natuurlijke manier rood te kleuren? Rode biet ofzo…
    Alvast bedankt!
    Groetjes
    Nathalie

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja zeker! Je kan op verschillende manieren op een natuurlijke wijze kleur aan baksels toe brengen. Biet is inderdaad een goed voorbeeld.

  2. Sanne schreef:

    Hoi,

    Moeten de koekjes wat zacht blijven van binnen?
    Bij mij zijn ze aan de buitenkant redelijk hard, maar van binnen nog zacht.

  3. Jessica schreef:

    Ze zijn goed gelukt en heel lekker, echter zijn ze bij mij bruin gebleven, terwijl ik er toch echt wat rode kleurstof doorheen heb gemengd.
    Ik zag de tip om minder cacao erin te doen helaas pas toen het deeg al gemaakt was.

  4. Marij schreef:

    Domme vraag …
    Hoort de bloemsuiker ook thuis in het deeg? Of heb je deze enkel nodig om je deegballetjes door te rollen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Alleen om de balletjes even doorheen te rollen!

  5. Christa schreef:

    Ik heb je recept gevolgd, maar de hoeveelheden gehalveerd. (dus voor 15 koekjes, om te proberen). Met een
    kompleet flesje rode kleurstof (van Vahine) was de kleur alsnog wat rose, dus de volgende keer een beetje geel erdoorheen. Worden op 12 minuten wel mooi, maar lopen uit, tegen elkaar aan. Meer meel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Koekjes die uitlopen hebben vaak teveel boter of andere vloeistof. Wat extra meel zou het op kunnen lossen, maar zorg ervoor dat je niet teveel meel toevoegt. Het deeg moet niet uit elkaar brokkelen.

  6. Linda schreef:

    Hallo Laura, is het de bedoeling dat de koekjes vrij groot uitvloeien ? de balletjes waren tussen de 3 en 4 cm; de koekjes na het bakken tussen 8 en 9 cm en vrij plat.
    Dank je voor je reactie.
    Dank je voor al je fijne, duidelijke en vooral lekkere receptjes ♥️

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat lief! Als je het idee hebt dat ze teveel uitvloeien, kun je volgende keer of wat minder boter gebruiken of wat meer bloem. Zorg er in ieder geval voor dat ze niet te droog worden. Het deeg moet bijvoorbeeld niet gaan brokkelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *