Over een week is het alweer Valentijnsdag en dat gaan we dit jaar een beetje vieren op het blog. Er komen een aantal lekkere recepten online die allemaal in het teken staan van liefde. Misschien vier jij geen Valentijnsdag, maar dan nog zijn al deze recepten om verliefd op te worden. We trappen af met deze Amerikaanse red velvet pancakes. Wist je dat red velvet ontstaan is omdat het zuur van de karnemelk met het cacao van vroeger voor een rode kleur of gloed zorgden. Red velvet taarten zijn tegenwoordig gekleurd met rode kleurstof, omdat het stofje in de cacao dat daarvoor zorgde er niet meer in zit. Een red velvet cake is eigenlijk dan ook gewoon maar een chocolade cake die rood kleurt. Om de rode kleur mooi te laten uitkomen, wordt wel minder cacao gebruikt dan bij een normale chocolade cake.
Met een paar kleine aanpassingen wist ik het basisrecept voor pancakes om te toveren tot deze red velvet pancakes. Ze zijn lekker smeuïg en worden mooi dik in de pan. De pancakes zijn snel gemaakt en nog sneller op. Ideaal om je partner ’s ochtends mee te verrassen.
BAKTIP: Ik bak het liefst met een pannenkoekenpan en daarin wat boter. Ik heb zelf deze pannenkoekenpan die geschikt is voor alle warmtebronnen.
Nou ja lag vanochtend in bed te denken wat te eten met valentijnsdag. Kwam redvelvet pannekoeken on mij op! Bedankt vaar t recept.
Ik heb thuis al kant en klare bakmix staan van red velvet, zou het hiermee ook kunnen?
Ik weet niet waar de bakmix voor is en wat er precies in zit, dus dat kan ik zo niet zeggen.
Wauw het ziet er geweldig uit! Ik houuud van pancakes, dus deze ga ik zeker eens uitproberen, super aantrekkelijk!
Hoi Laura
Je kan ook pannenkoeken bakken met casis limonade ipv melk zo kleuren de pannenkoeken roze en smaken ze lekker, serveren met rood fruit 🙂
Cola kan ook maar geeft een minder mooie kleur, kinderen vinden dat wel leuk.
Klopt, alleen is dat dan weer niet een echte red velvet 😉
Vanochtend gemaakt met het hartje bakvormpje dat ik ooit in een Japanse winkel kocht. Eigenlijk bedoeld voor spiegeleieren. Maar kan ook prima bij deze pancakes. Maar de rode kleurstof van xenos viel erg tegen, heel flesje moest er in. Welke rode kleurstof gebruik jij?
Ik gebruik het liefst Wilton, Americolor of RainbowDust. Dat zijn merken van betere kwaliteit.
Hi Laura! Zou je de karnemelk ook kunnen vervangen met gewone melk? Groetjes Gina
Het kan, maar ik zou dan wel wat citroensap toevoegen. Het zure maakt de pancakes namelijk luchtig.
Hai Laura,
Karnemelk… Daar blijft mijn gedachte steken. Ik houd er namelijk echt niet van. Proef je de smaak van karnemelk terug in de pannenkoeken?
Dank voor het antwoord. Groetjes, Nienke
Ik houd ook niet van karnemelk, maar baksels met karnemelk vind ik wel lekker 🙂
Hai Laura, deze variatie pancakes lijken mij ook heerlijk. Afgelopen week heb ik paarse zoete aardappels gekocht. Deze paarse zoete aardappels zijn uitermate geschikt voor zoete baksels. Nu ga ik deze gebruiken in bovenstaand recept (ongeveer 320 gr geschild). Hoop dat ze net zo mooi worden als met kleurstof. Ben benieuwd.
Wat leuk zeg! Ik ben nu wel heel benieuwd naar het resultaat, dan heb je de bloem dus vervangen door de gepureerde aardappel?
kun je de karnemelk ook vervangen met soyamelk en dan citroensap er bij doen?
alvast bedankt!
Ja, dat moet prima werken!
Moet de olie IN het beslag?
Ja!
Wat een leuk recept! De naturel pancakes met dit soortgelijke recept vind ik al heerlijk! Ben benieuwd naar deze! Zou je hiermee ook poffertjes kunnen bakken?
Vast wel! Poffertjes horen officieel wat anders qua ingrediënten, maar qua vorm kan het zeker.
Hoi Laura! Wil deze pancakes graag gaan maken, vroeg mij alleen af hoeveel pancakes je ongeveer uit dit recept bakt?
14 stuks ongeveer!