Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Amerikaanse red velvet pancakes

Lian van Rensdoor Lian van Rens
07 februari 2018
in Feestdagen, Ontbijt en lunch, Pancakes, Valentijn, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Over een week is het alweer Valentijnsdag en dat gaan we dit jaar een beetje vieren op het blog. Er komen een aantal lekkere recepten online die allemaal in het teken staan van liefde. Misschien vier jij geen Valentijnsdag, maar dan nog zijn al deze recepten om verliefd op te worden. We trappen af met deze Amerikaanse red velvet pancakes. Wist je dat red velvet ontstaan is omdat het zuur van de karnemelk met het cacao van vroeger voor een rode kleur of gloed zorgden. Red velvet taarten zijn tegenwoordig gekleurd met rode kleurstof, omdat het stofje in de cacao dat daarvoor zorgde er niet meer in zit. Een red velvet cake is eigenlijk dan ook gewoon maar een chocolade cake die rood kleurt. Om de rode kleur mooi te laten uitkomen, wordt wel minder cacao gebruikt dan bij een normale chocolade cake.

Met een paar kleine aanpassingen wist ik het basisrecept dat Laura gebruikt voor haar pancakes om te toveren tot deze red velvet pancakes. Ze zijn lekker smeuïg en worden mooi dik in de pan. De pancakes zijn snel gemaakt en nog sneller op. Ideaal om je partner ’s ochtends mee te verrassen.

Recept afdrukken

Amerikaanse red velvet pancakes

Waarschijnlijk ken je de heerlijke red velvet taart al. Deze Amerikaanse red velvet pancakes zijn ook hartstikke lekker en vanwege de kleur natuurlijk erg geschikt voor Valentijn!

Ingrediënten

  • 215 gram bloem
  • 15 gram cacao
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 2 tl suiker
  • 2 eieren (M)
  • 30 gram plantaardige olie
  • 300 ml karnemelk
  • rode levensmiddelen kleurstof

Voor het glazuur

  • 1 tl melk
  • 35 gram poedersuiker

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten, behalve de kleurstof, bij elkaar in een kom en mix met een garde tot een glad beslag. Voeg een beetje rode kleurstof toe tot de gewenste rode kleur is bereikt.
  • Schep met een ijsschep het beslag in een koekenpan. Draai om wanneer er belletjes aan de bovenkant komen en de pancakes lijken te stollen. Bak de pancakes aan beide kanten roodbruin.
  • Maak een glazuur van de melk en poedersuiker en serveer over de warme red velvet pancakes voor een mooi contrast.
  • Zo eenvoudig is het om deze pancakes te bakken. Maak er een mooie Valentijnsdag van.
Bewaren

De pancakes die je niet meer op krijgt pak je in met aluminiumfolie. Keukenfolie kan natuurlijk ook en je zou ze ook prima in een bakje kunnen doen. Bewaar ze dan in de koelkast, hier blijven ze nog zo’n 2 dagen goed.

Invriezen kan ook. Verpak ze goed luchtdicht voordat je ze invriest. Ze blijven dan maximaal 3 maanden goed.

Vorige post

Volgende post

Zelf vanille-extract maken
Griekse TUC + oproep insiders actie

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
10

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 20

  1. Linda says:
    3 jaar geleden

    Nou ja lag vanochtend in bed te denken wat te eten met valentijnsdag. Kwam redvelvet pannekoeken on mij op! Bedankt vaar t recept.

    Beantwoorden
  2. Daphne says:
    3 jaar geleden

    Ik heb thuis al kant en klare bakmix staan van red velvet, zou het hiermee ook kunnen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik weet niet waar de bakmix voor is en wat er precies in zit, dus dat kan ik zo niet zeggen.

      Beantwoorden
  3. Emma says:
    3 jaar geleden

    Wauw het ziet er geweldig uit! Ik houuud van pancakes, dus deze ga ik zeker eens uitproberen, super aantrekkelijk!

    Beantwoorden
  4. Evy says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura
    Je kan ook pannenkoeken bakken met casis limonade ipv melk zo kleuren de pannenkoeken roze en smaken ze lekker, serveren met rood fruit 🙂
    Cola kan ook maar geeft een minder mooie kleur, kinderen vinden dat wel leuk.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Klopt, alleen is dat dan weer niet een echte red velvet 😉

      Beantwoorden
  5. Annemei says:
    3 jaar geleden

    Vanochtend gemaakt met het hartje bakvormpje dat ik ooit in een Japanse winkel kocht. Eigenlijk bedoeld voor spiegeleieren. Maar kan ook prima bij deze pancakes. Maar de rode kleurstof van xenos viel erg tegen, heel flesje moest er in. Welke rode kleurstof gebruik jij?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruik het liefst Wilton, Americolor of RainbowDust. Dat zijn merken van betere kwaliteit.

      Beantwoorden
  6. Gina says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura! Zou je de karnemelk ook kunnen vervangen met gewone melk? Groetjes Gina

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan, maar ik zou dan wel wat citroensap toevoegen. Het zure maakt de pancakes namelijk luchtig.

      Beantwoorden
  7. Nienke says:
    2 jaar geleden

    Hai Laura,
    Karnemelk… Daar blijft mijn gedachte steken. Ik houd er namelijk echt niet van. Proef je de smaak van karnemelk terug in de pannenkoeken?
    Dank voor het antwoord. Groetjes, Nienke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik houd ook niet van karnemelk, maar baksels met karnemelk vind ik wel lekker 🙂

      Beantwoorden
  8. Catharina says:
    12 maanden geleden

    Hai Laura, deze variatie pancakes lijken mij ook heerlijk. Afgelopen week heb ik paarse zoete aardappels gekocht. Deze paarse zoete aardappels zijn uitermate geschikt voor zoete baksels. Nu ga ik deze gebruiken in bovenstaand recept (ongeveer 320 gr geschild). Hoop dat ze net zo mooi worden als met kleurstof. Ben benieuwd.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Wat leuk zeg! Ik ben nu wel heel benieuwd naar het resultaat, dan heb je de bloem dus vervangen door de gepureerde aardappel?

      Beantwoorden
  9. foodlover says:
    10 maanden geleden

    kun je de karnemelk ook vervangen met soyamelk en dan citroensap er bij doen?
    alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Ja, dat moet prima werken!

      Beantwoorden
  10. foodlover says:
    9 maanden geleden

    Moet de olie IN het beslag?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ja!

      Beantwoorden
  11. Linda says:
    3 maanden geleden

    Wat een leuk recept! De naturel pancakes met dit soortgelijke recept vind ik al heerlijk! Ben benieuwd naar deze! Zou je hiermee ook poffertjes kunnen bakken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Vast wel! Poffertjes horen officieel wat anders qua ingrediënten, maar qua vorm kan het zeker.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a374becb04550e1dfdffc0016dac62cd&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Griekse TUC + oproep insiders actie

Griekse TUC + oproep insiders actie

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-2

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-10

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-18

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-5

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-4

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan