Brioche wentelteefjes met Nutella en aardbeien

47

De brioche tulband die ik voor Kerst maakte kreeg ik natuurlijk nooit helemaal in mijn eentje op, en daarom vroor ik hem grotendeels in. Kwam goed uit, want nu kon ik er ook gelijk wat lekkere recepten voor het blog mee maken. Op mijn lijstje stond namelijk nog steeds dat ik brioche wentelteefjes wilde maken. Ik besloot een stapje verder te gaan en tussen twee plakjes brioche Nutella te smeren voordat ik verder ging. Eenmaal uit de pan serveren met aardbeien en je hebt werkelijk waar een hemels ontbijt. Of serveer het als lunch, net zo lekker. Daarnaast is het ook nog eens een perfect ontbijtje voor je Valentijn. Dus als je dit op tijd leest: ren dan gelijk naar de keuken om aan de slag te gaan. Kan natuurlijk ook met gewoon brood, mocht je niet net als ik een brioche in de vriezer hebben liggen.

Brioche wentelteefjes met Nutella

Deze brioche wentelteefjes met Nutella zijn erg lekker als ontbijt, maar ook als tussendoortje of als toetje. Serveer ze met aardbeien om het helemaal af te maken.
Porties: 5 stuks

Ingrediënten

  • 8-10 sneetjes brioche
  • Nutella
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 2 tl vanille extract
  • verse aardbeien

Instructies

  • Snij de brioche in plakjes, snij ze niet te dik omdat het anders te lang duurt voor ze gaar zijn. Smeer een laagje Nutella op een plakje brioche en leg er een ander bovenop. Ga zo door tot alle sneetjes op zijn.
  • In een kom meng je de eieren, melk en vanille extract, klop met een garde door elkaar. Doop de broodjes aan beide zijden in het mengsel van ei, zorg dat ze goed doordrenkt zijn.
  • Verhit een beetje boter in een pan en bak de brioche wentelteefjes met Nutella aan beide zijden goudbruin op een middelhoog vuur.
  • Serveer ze nog warm met wat verse aardbeien.
Bewaren

Het bewaren van wentelteefjes raad ik niet aan, want dat is niet zo lekker. Het kán wel. Tot drie maanden in een luchtdichte verpakking, met een bakpapiertje tussen losse wentelteefjes.

Genieten maar!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *