Met deze luchtige Valentijn roomkaas broodjes met frambozen kun je je geliefde goed verrassen. En pik er zelf natuurlijk ook eentje!
Porties: 9stuks
Ingrediënten
7gramdroge gist
60mlwarm water
125gramfijne kristalsuiker
120mlmelk
115gramongezouten roomboter
snufjezout
1ei(M)
400grambloem + extra
Voor de vulling
200gramroomkaas
75gramfijne kristalsuiker
250gramontdooide frambozen
Voor de topping
1tlmelk
35grampoedersuiker
Valentijn sprinkles
Instructies
Begin met het maken van het deeg. Los het gist en een snufje suiker op in 60 ml warm water. Laat dit even staan, je zult zien dat er na een paar minuten allemaal belletjes ontstaan. Verwarm de melk en boter in een pannetje op een laag vuur tot de boter gesmolten is. Verwijder dan direct van het vuur.
In een kom voeg je het gistmengsel, de rest van de suiker, zout, ei, botermengsel, en de helft van het bloem samen. Mix tot een egaal mengsel. Voeg dan de rest van het bloem toe, mix tot een mooi deeg begint te vormen.
Kneed het deeg ongeveer 5 minuten. Mocht het deeg nu nog heel plakkerig zijn, kun je een beetje extra bloem toevoegen. Leg het deeg daarna in een met olie ingevette kom en zet 1 tot 1,5 uur op een warme plaats tot het in omvang is verdubbeld.
Doe de roomkaas met de suiker in een kom en mix door elkaar.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 1 centimeter dik. Smeer de roomkaas vulling gelijkmatig over de lap deeg. Verdeel de frambozen over de roomkaas en rol de lap deeg op over de lange zijde.
Snijd de rol in 9 gelijke stukken. Verwijder eventueel een klein stukje van de zijkanten van de rol voor rechte plakken. Plaats de opgerolde roomkaas broodjes in een ingevette bakvorm en bak in 25-30 minuten op 180 °C gaar en goudbruin.
Bereid een glazuur door 1 tl melk door de poedersuiker te roeren. Giet het glazuur over de nog warme broodjes en maak af met Valentijnswaardige sprinkles, zoals hartjes of roze gekleurde hagelslag.
Ik ben benieuwd of jij jouw geliefde met deze broodjes gaat verrassen. Geniet ervan!
Bewaren
Je kunt deze Valentijn roomkaas broodjes met frambozen ook prima een dag van tevoren maken. Bewaar ze zonder glazuur en sprinkles, afgedekt op een droge plek en warm ze vlak voor serveren weer even op in een oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 5-10 minuten. Bereid ook dan pas het glazuur.