Bladerdeeg taartjes met druiven en kiwi

10 augustus 2019
22

Via social media zie ik de meest lekkere plaattaarten voorbij komen, van klein tot groot. Leuk om te zien dat het nieuwe thema van De Bakstrijd zo goed in de smaak valt. Zelf gingen we natuurlijk ook weer aan de slag met het thema en maakten dit keer kleine bladerdeeg taartjes met druiven en kiwi. Het fruit ging pas na het bakken op deze taartjes, wel bakten we al wat banketbakkersroom mee. Maakt het eindresultaat nog lekkerder. Wij zelf waren vooral enthousiast over dit gebakje door de druiven en kiwi’s. Het ligt nogal voor de hand om met rood fruit aan de slag te gaan, maar om eens helemaal in het groen te werken is ook leuk. En ontzettend lekker natuurlijk.

 

Bladerdeeg taartjes met druiven en kiwi

Deze frisse bladerdeeg taartjes met druiven en kiwi zijn een echte aanrader voor in de zomer. Maar ook in andere jaargetijden smaken ze net zo lekker!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 12 el banketbakkersroom (volgens recept)
 • 4 kiwi’s
 • tros witte druiven
 • blaadjes munt

Instructies

 • Rol het bladerdeeg uit en snijd in 6 gelijke vierkanten. Snijd deze plakken bladerdeeg diagonaal doormidden zodat je 12 driehoeken krijgt.
 • Verdeel één eetlepel banketbakkersroom over iedere bladerdeeg bodem en bak in 10 minuten goudbruin in een oven van 225°C (boven- en onderwarmte).
 • Schil en snijd de kiwi’s in dunne plakjes en halveer de druiven. Verdeel het fruit met de muntblaadjes over de taartbodems.

Tips

 • Bewaren: Deze bladerdeeg taartjes zijn het lekkerst als je ze direct serveert of bewaar afgedekt in de koelkast voor 2-3 dagen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

 1. Sandy schreef:

  Wat een toffe combinatie! En met van alles dat ik vaak wel in huis heb.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Heb je ze al gemaakt? 😀

 2. Ingeborg schreef:

  Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk! Kiwi vervangen door banaan. Nadat ze in de oven zijn geweest wat extra banketbakkersroom er op en daarna het fruit. Erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *