Bladerdeeg taartjes met druiven en kiwi

Gepost: 10 augustus 2019 Laatst bewerkt: 13 februari 2024
Bladerdeeg taartjes met druiven en kiwi
32

Via social media zie ik de meest lekkere plaattaarten voorbij komen, van klein tot groot. Dus zelf ben ik natuurlijk ook weer aan de slag gegaan met een lekkere plaattaart en dit keer maakte ik kleine bladerdeeg taartjes met druiven en kiwi. Het fruit ging pas na het bakken op deze taartjes, wel bakte ik al wat banketbakkersroom mee. Maakt het eindresultaat nog lekkerder. Wij zelf waren vooral enthousiast over dit gebakje door de druiven en kiwi’s. Het ligt nogal voor de hand om met rood fruit aan de slag te gaan, maar om eens helemaal in het groen te werken is ook leuk. En ontzettend lekker natuurlijk.

BAKTIP: Vind je hele blaadjes munt minder lekker om te eten? Met een kruidenschaar knip je je munt eenvoudig en snel klein, zodat je de munt goed kan verdelen.

bladerdeegtaartjes-met-druiven-en-kiwi-2a

BLADERDEEG TAARTJES MET DRUIVEN EN KIWI

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Bladerdeeg taartjes met druiven en kiwi

Deze frisse bladerdeeg taartjes met druiven en kiwi zijn een echte aanrader voor in de zomer. Maar ook in andere jaargetijden smaken ze net zo lekker!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 12 el banketbakkersroom (volgens recept)
 • 4 kiwi’s
 • tros witte druiven
 • blaadjes munt

Instructies

 • Rol het bladerdeeg uit en snijd in 6 gelijke vierkanten. Snijd deze plakken bladerdeeg diagonaal doormidden zodat je 12 driehoeken krijgt.
 • Verdeel één eetlepel banketbakkersroom over iedere bladerdeeg bodem en bak in 10 minuten goudbruin in een oven van 225°C (boven- en onderwarmte).
 • Schil en snijd de kiwi’s in dunne plakjes en halveer de druiven. Verdeel het fruit met de muntblaadjes over de taartbodems.

Tips

 • Bewaren: Deze bladerdeeg taartjes zijn het lekkerst als je ze direct serveert of bewaar afgedekt in de koelkast voor 2-3 dagen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Sandy schreef:

  Wat een toffe combinatie! En met van alles dat ik vaak wel in huis heb.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Heb je ze al gemaakt? 😀

 2. Ingeborg schreef:

  Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk! Kiwi vervangen door banaan. Nadat ze in de oven zijn geweest wat extra banketbakkersroom er op en daarna het fruit. Erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *