Daar is hij dan, de Valentijn drip cake! Bij de how to drip cake van afgelopen maandag verklapte ik al dat ik deze roze taart speciaal voor Valentijn had gemaakt. Normaal gesproken maak ik alleen maar kleine zoetigheden voor Valentijn en juist daarom leek het mij leuk om eens groots uit te pakken. Of nou ja, groots, deze taart is slechts 15 centimeter in doorsnede. Zo zit je niet met een gigantische taart die jij en je Valentijn nooit op krijgen, al kun je hier ook nog best wat stukjes van snijden.
Als basis bakte ik een eenvoudige vanillecake die ik vulde met frambozenjam en botercrème, met die crème smeerde ik de taart ook af. Het decoreren deed ik uiteraard met ganache om er een drip cake van te maken, maar ik gebruikte nog meer. Onder andere vers rood fruit en ik ging op zoek naar Valentijn snoep en nog meer chocola om er een echt spektakelstuk van te maken.
BAKTIP: Voor deze taart gebruik ik bakvormen met een doorsnee van 15 cm. Deze ronde bakvormen zijn erg prettig in gebruik en in meerdere formaten, vormen en hoogtes verkrijgbaar.
Een hele grote WOUW voor deze waanzinnig mooie drip-cake.
Heerlijk ziet hij eruit en met dat verse rode fruit mmmmm…….
Ik zou wel een stukje lusten zo bij de koffie 😉
Liefs, mam ♥
WOW, WOW, WOW!!!! Wat een spektakel stuk zeg, dikke like voor deze tart!!
Hoi Laura! Wat een onzettend lekkere taart is dit! Ik heb hem een jaar geleden voor het eerst gemaakt en wilde hem nu nog eens gaan maken maar dan net even anders. Ik wil hem graag gaan bedekken met een mirrorglaze, alleen als ik het goed lees kan dit alleen op een diepgevroren taart.. Is dit recept daar geschikt voor, dat ik hem gewoon maak met botercreme maar dan in de vriezer zet tot ie koud genoeg is voor de mirrorglaze?
Ja hoor, je kunt de taart prima invriezen!
Echt heel gaaf! Ga hem zeker op m’n lijstje zetten om een keer te maken!
Wat een supeemooie taart zeg!!
Wat een gave taart! En bij het lezen denk ik net als bij al jouw andere recepten: dat moet ik ook kunnen! Hij komt in iedervgeval op mijn baking bucketlist te staan.
Prachtig !!
Ziet er schitterend uit en zal ongetwijfeld ook heel lekker zijn!!!!!!!!!
Mijn complimenten!!!!!!!! Chapeau!!!!!!!!!!!!
Xus,
Car
Ik ga deze taart over een paar dagen proberen te maken, voor mn dochter haar verjaardag. Ik heb een springvorm besteld van 15 cm want die had ik nog niet. Het is 7 cm hoog, is dat de juiste hoogte?
Ja hoor, dat is hoog genoeg.
Het is gelukt!! Super bedankt voor dit recept. Het was mijn eerste drip cake. Wat alleen wel gebeurde is dat mn cake heel bol werd, en dat zakte niet in na afkoeling. Dus ik heb er best wel wat af moeten snijden om een plat stuk te krijgen. Ik heb de baktijd bij de tweede cake laag aangepast naar 160 graden en met een duur van 75 . De eerste deed ik op 175 graden, 60 minuten. Maar in beide gevallen kreeg ik die ‘bolling’. Temperatuur nog lager zetten?
Een bolling is bijna niet te voorkomen bij cake, maar ik weet natuurlijk niet hoe heftig dit was bij je. Heb je het recept wel helemaal gevolgd en in drie delen afgebakken?
Wauw, wat een werkelijkwaar prachtige taart!
Gaaf!
Een geweldig mooie (en uiteraard ook heel lekker) taart.
Wauw, prachtig! Een vraagje; is er een reden waarom je cake gebruikt in plaats van biscuit? En, blijven de lagen goed op elkaar zitten?
Je kunt in principe beide gebruiken, ik koos nu toevallig voor cake. Een cake is steviger als basis en je haalt er iets meer puntjes taart uit omdat hij machtiger is. Lagen bleven goed zitten bij mij.
Wauw supermooi!!!
Goede avond Laura ,
Kan ik ook een normale springvorm gebruiken ? Of moet je perse een diepe
Ja, hoor dat kan prima.
Zou je hem ook met iets anders kunnen vullen bv een laagje aardbeienvlaaivulling en aardbeienbavarois
Ja hoor, maar dan zou ik wel een dijkje spuiten.
Hoi Laura,
Wat een mooie taart!
Ik vroeg me af kan ik ook een met fondant beklede taart, van witte chocolade die drips maken?
Alvast bedankt.
Groetjes Aisha
Ja hoor, dat moet ook lukken lijkt mij
Hai,
bedankt voor de how to.
Wat zijn jouw lagen cake mooi gelijk van hoogte.
Hoe doe je dat?
Gebruik je toevallig de bakvormen Wilton Cake Pan Easy Layers -15cm- Set/5?
Ik heb nu gewoon een kleine springvorm gebruikt. Om de lagen gelijk te krijgen zorg ik dat ik voor elke laag evenveel beslag gebruik.
Prettig dat je mijn vraag zo snel hebt beantwoord. Fijne Valentijnsdag.
Hey Laura, het ziet er prachtig uit!
Ik wil het heel graag uit proberen maar kan ik ook kleur geven met rode fruitsoorten? In plaats van kleurvloeistof te gebruiken?
Alvast bedankt!
Ja hoor, dat kan ook.
Hoii Laura, nog een vraag
Wat is de reden dat je 5 eieren gebruikt? Kan ik ook 4 in doen? want vind het best veel. Fijne dag!
Omdat ik een grotere hoeveelheid cake wilde hebben, de rest van de ingrediënten zijn hier ook op aangepast.
Hai Laura, wat is de hoogte van 1 laag ongeveer?
Weeg je het beslag toevallig af en zo ja, weet je nog hoeveel gram je in 1 bakvorm doet?
Ik weeg het beslag niet af, maar gebruik een ijslepel om het gelijkmatig te verdelen. Al is afwegen ook een prima optie natuurlijk. Mijn lagen was denk ik 4-5 centimeter hoog in het midden en aan de randen iets minder hoog.
Met hoogte van 1 laag bedoel ik 1 gebakken taartbodem
Moooiii!!! Ik wil dit weekend ook een drip taart maken. Met chocolade erop. Denk je dat ik dat kan invriezen nadat ik het gedecoreerd heb met de chocolade erop?
Dat kan, maar houd er wel rekening mee dat de chocolade wit kan uitslaan na ontdooien.
Hoi Laura. Mij. Dochter wil deze taart graag maken. Zij vraagt zich af of het ook een idee is om de buitenkant dun te smeren met botercreme (dat je taart erdoorheen ziet) en dan de drip te doen. Heb je daar ervaring mee? Groetjes! Loïs en Petra
Dat kan ook hoor!
Hoi Laura,
Ik wil vandaag alvast de cakes bakken en morgen verder gaan.
Hoe kan ik die cakes dan het beste bewaren?
Groetjes, pleun
Oh ik heb nog een klein vraagje. Heb je met een reden 3 cakes gemaakt in plaats van 1 en dan in 3 lagen snijden? Dat scheelt namelijk heel wat tijd voor mij.
Als je al het beslag in één keer maakt krijg je een compacter resultaat omdat het minder rijst. Dus los bakken vind ik zelf lekker. En zoveel baktijd scheelt het niet, want veel beslag duurt ook weer langer voor het gaar is (+ afkoelen kost ook meer tijd).
Ik zou ze in aluminiumfolie verpakken. En dan buiten de koelkast bewaren.
Ik heb dit recept gebruikt geweldig iedereen vond het lekker!
En wat was het leuk om te maken! Heel erg bedankt voor het recept!
Hallo Laura!
Ik wil deze taart maken. Maar ik heb slechts 1 bakvorm van 15 CM. Hoe zou jij het doen? De rest bewaren van het beslag bewaren in de koelkast?
Dat kun je gewoon buiten de koelkast bewaren hoor, heb het zelf ook regelmatig op deze manier gedaan (maar uiteindelijk toch extra vormen aangeschaft 😉 )
Hi Laura,
Ik wil de taart vandaag alvast voor morgenavond bakken (gebrek aan tijd). Kan ik het beste de taart al volledig vullen en bekleden, in de koelkast bewaren en morgen versieren, of kan ik beter alleen de biscuits vandaag bakken?
Groet,
Monika
beide is heel goed mogelijk. Ik zou doen wat jou het beste uitkomt (qua tijd)
Hoi. Is het bijgevoegde taartrecept voor alle 3 de delen taart samen of voor 1 springvorm? Ik hoop dat je me begrijpt, haha. Alvast dankjewel!!
Het recept is voor de drie lagen cake.
Hoi, ik wil deze taart graag maken maar heb alleen een 20cm vorm. Als ik deze gebruik moet ik dan de ingrediënten aanpassen of dezelfde hoeveelheid en dan wordt de taart lager (voor mij geen probleem)
Je kunt het aanpassen, maar je kunt ook 2 ipv 3 lagen bakken (en dan is hij inderdaad wat lager).
Zou je dezelfde hoeveelheid beslag ook kunnen verdelen over 4 of 5 bakvormen van 15cm? Dat je iets dunnere lagen krijgt.
En moet je dan de baktijd iets verkorten?
Ja hoor dat kan vast en zeker en dan moet de baktijd inderdaad wat korter.
Hoi Laura, vandaag geprobeerd te maken. Helaas die niet helemaal gelukt. Het gladsmeren werd niet zo mooi maar het dieptepunt was met de chocola. Het was een mooie garnache da ht ik maar hij droop helemaal niet, ik had al wat extra slagroom gedaan om dunner te krijgen maar niksnwerkte. Uit eindelijk maar de chocola erover gegoten en toen ging het in dimke klodders ipv mooie sliertjes erlangs. Ook hard de chocola niet echt uit.. wat heb ik mis gedaan?
Lastig te zeggen zo, maar klinkt alsof de ganache al te veel was afgekoeld. Misschien even wat verhitten zodat het vloeibaarder wordt.
Super mooi! Ik ga deze maken. Vraagje. Ik had vorige keer een taart gemaakt en wanneer ik bezig ben met de taart op de andere te zetten, dan beweeg hij zo. Hoe voorkom je dit?
Bedoel je de lagen cake of verschillende formaten taarten stapelen? In het geval van stapelen moet je de onderste taart ‘stutten’ en er een taartkarton tussenplaatsen. Bij lagen cake kan het zo zijn dat de lagen vulling te dik zijn.
Leuk recept! Ik wil de taart gaan maken als traktatie op mijn werk, voor de geboorte van mijn dochtertje, na mijn verlof. Ik vervang dan de valentijn decoraties voor geboorte decoraties. Maar even een vraagje. Voor de ganache, gebruik je smeltchocolade of gewoon een reep chocolade?
Gewoon een reep 🙂
Hoi Laura,
Inmiddels heb ik begrepen dat je een dripcake kunt invriezen, maar hoe kun je het beste een dripcake invriezen en weer ontdooien?
Ik hoor het graag. Alvast bedankt!
Groetjes Marion
Hier kun je meer lezen over het bewaren van gedecoreerde taarten. Chocolade kan wel wit uitslaan door het invriezen en ontdooien (komt door temperatuurwisseling en vocht).
Hoi! wat een waanzinnige taart zeg.. Ik ben hem nú aan het maken, alleen het lukt niet helemaal. De taart is vanboven gaar, alleen van binnen schuimt het er gewoon uit. Het deeg proeft goed en ziet er prima uit! Ik heb hem nu 40 minuten op 175 graden gedaan, en daarna nog eens 10 minuten. (Wij hebben geen 180) Is er dan iets mis met het beslag of moet ik nog langer geduld hebben? Heb hem er nu weer in staan… Alleen het beslag was gewoon nog schuimig van de binnen kant!
Bak je de cake per laag zoals in het recept staat, of in één keer?
Hoi Laura, ik wil als vulling een chocolademousse en frambozenmousse gebruiken. Zijn de dijkjes dan ook noodzakelijk om te maken?
Ja die zijn dan belangrijk, zijn namelijk vochtige vullingen.
Wouww wat een mooie taart.? wat voor bakvorm gebruikt u? Omdat het een mooie hoge is
Zoals in het artikel staat bak ik 3 verschillende cakes die ik op elkaar stapel.
Hai Laura,
Ik vroeg mij af of ik de jam ook kan vervangen door lemoncurd (jum!) of dat dit misschien gaat mengen met de botercrème naarmate de taart langer staat.
Alvast bedankt!
Kan prima hoor!
Hoi Laura,
Ik wil dit recept graag gebruiken maar mijn bakblikken hebben een doorsnede van 20 centimeter. Ik heb me geprobeerd te verdiepen in uw artikel over recepten omrekenen naar een kleinere bakvorm maar kom er niet helemaal uit. Zou u mij kunnen vertellen welke hoeveelheden ik moet gebruiken om het zelfde mooie resultaat te krijgen zoals u taart qua hoogte en dikte. Alvast bedankt. Hij is prachtig.
Het is voor mij niet mogelijk om voor iedereen specifieke recepten om te rekenen, krijg deze vraag erg veel namelijk. Je kunt het best dus aan de slag met het artikel dat ik erover schreef. Nog een optie is om alles x1,5 te doen. Dan zul je ook al hogere cakes krijgen.
Logisch natuurlijk. Bedankt voor uw reactie ! ??
misschien domme vraag maar hoe zit dat dan met de eieren?
Ja, dat is altijd wat onhandiger. Je kunt het afwegen van tevoren, of door elkaar klutsen en op het oog een half ei o.i.d. afmeten.
Hoi Laura, heb je een tip over hoelang ik de taart koud moet laten worden voor ik de ganache er over doe? Grtjs Manon
uurtje is al voldoende hoor.
Hoi Laura,
Ik wil deze taart graag maken voor iemand lactose intolerance.
De botercrème wil ik gaan maken met sojamelk en wajangboter.
Weet jij wat ik het beste kan gebruiken voor het basisrecept van de cake en de ganache?
alvast bedankt :).
Liefs Pasqualle
Je zou lactosevrije boter kunnen proberen en misschien een lactosevrije pure chocolade met een lactosevrije room voor de ganache.
Hooii
Welke boter gebruik je bij dit recept voor de cake?
Groetjes
Jessica
altijd ongezouten roomboter
Hi Laura,
Kan ik ook een 18 cm springvorm gebruiken?
En zo ja, wat moet ik dan anders doen?
Groetjes,
Essie
Dat kan, hier staat hoe je het recept kunt omrekenen: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/
Hoi Laura, ik wil deze taart maken voor mijn dochter haar verjaardag, je zegt dat de taart voor 10 tot 12 personen is, klopt dit wel met de 15 cm springvorm? Ik begrijp dat je dan 3 lagen hebt van 15 cm. Zou vervelend zijn, als er toch te weinig is ?. En heb jij erook taart karton tussen de lagen gedaan?
Groetjes Bianca
Je hoeft maar hele kleine puntjes te snijden, 12 personen lukt zeker. En geen taartkartons tussen de lagen doen hoor!
Hoi, ik wil een variant van deze taart maken maar dan met 5 lagen in verschillende kleuren. Als ik deze hoeveelheid beslag aanhoud maar dan dus in 5 lagen verdeel ipv in 3, hoelang zou je elke laag dan in de oven doen? Alvast bedankt! 🙂
zou beginnen met 2/3 van de tijd denk ik.
Ik heb hem gisteren gemaakt voor een kennis d’r dochter en ze was er super blij mee! Wel heb ik een dubbele biscuit gebruikt en die gevuld met jouw recept van chocomouse zonder ei ( echt super lekker!) en een laagje frambozenjam.
Bedankt voor je duidelijke uitleg!
Mooie taart zeg! Kan ik deze op donderdagavond maken voor zaterdag? Of beter zaterdag pas in elkaar zetten?
Gr. Inge
Donderdag kan prima hoor
Ha
Als ik deze taart zaterdag wil maken en zondag wil op eten
Hoe moet ik het bewaren want ik heb geen taartdoos die heel hoog is..
Gr danielle
Dan zou ik er folie omheen doen, of een zak oid.
Heel mooi! Zou deze taart ook lekker zijn met witte chocola, zodat ik er in combinatie met blauwe kleurstof voor de botercreme een frozen taart van kan maken? Of wordt dat te zoet?
Gr. Lotte
Gewoon doen wat je lekker vindt 🙂 (lijkt mij heerlijk in ieder geval)
hoibeste laura wil je recept een keer maken:
4oo gram suiker
4 eieren
400 gram bloem
250 gram boter
125 gram aardbeien puree
1 lepel vanille extract
250 ml melk
2 eetlepel bakpoeder
2 repen chocola naar keuze
kleurstof
slagroom
glazuur naar keuze
vondant
10 lolly
het heet RAINBOWTAART
Hoi Laura, ik wil deze mooie taart graag maken voor mijn zoontje. Hij heeft een koemelkallergie. Heb je ervaring met het maken met bijvoorbeeld sojamelk en plantaardige boter? Ik heb eerder een ander soort taart gemaakt met plantaardige boter en dit was niet echt een succes?
Ik heb wel eens cakes gebakken met plantaardige margarine. Dat gaat prima, maar je krijgt wel een iets ander effect en dat geldt ook voor de smaak. Zelfde geldt voor sojamelk.
kan dit ook in een rondevorm van 20cm
ik las ergens dat mixen na toevoeging van zelfrijzend bakmeel niet goed is , klopt dit?
Dan wordt je taart een stuk lager. En het hangt van het volledige recept af of je wel of niet moet mixen op welk moment in een recept.
Geweldig recept! Eerste keer dit gemaakt en zeker geslaagd!
Hoi Laura,
Deze lijkt me ook super tof voor de kerst. Wat voor vulling en kleur kan je dan aanbevelen?
Bijvoorbeeld een rode taart met groene, rode en chocolade versiering?
Hoi hoi! Super lekker recept! Ik ik deze taart in een 20cm ronde cake bakken, heb daarvoor je tool gebruikt, maar het klinkt allemaal zoveel. Klopt het dat ik 444gr boter, 444gr suiker, 444 Gr zelfrijzend bakmeel en 9 eieren nodig heb? En de baktijd aanpassen kom ik niet helemaal uit, is dit wel ook gewoon 30min op 180gr per laag?
Als je de tool correct hebt ingevuld klopt het gewoon; ik vind dat in ieder geval absoluut geen gekke hoeveelheden voor zo’n grote/hoge taart. De oventijd zal iets langer worden, 35-40 minuten. Zelf even goed in de gaten houden en testen met een prikker. Oventemperatuur blijft hetzelfde. Succes!
Super bedankt, gaan we doen!
Mijn botercreme plakt heel erg aan de jam. En het plakt niet goed aan de cake. Waardoor het rommelig smeert. Wat doe ik verkeerd?
Hoi Laura,
Hoelang kan je de losse cakelagen bewaren?
https://www.laurasbakery.nl/cake-bewaren-doe-je-zo/
Je moet het er eigenlijk overheen smeren vanaf de zijkanten, zodat je het zo min mogelijk over de jam zelf smeert want daar glijdt het inderdaad overheen. Het zou daarentegen wel aan de cake zelf moeten hechten aan de zijkant, ik weet niet goed waardoor dat niet lukt bij je.
Hoi Laura, ik heb een springvorm van 18cm doorsnede. Ik wil hierin twee biscuits bakken en beide door de helft snijden zodat je vier laagjes taart krijgt. Heb je dan genoeg aan 1 portie botercrème?
Groetjes Milou
Zou dan een dubbele portie maken. Aan 1 heb je zeker niet genoeg.
Hoi Laura
Ik heb je taart ook gemaakt, hij is best goed gelukt heb 2 vraagjes mijn biscuits waren wat vast, meer muffin achtig ipv luchtig. Ik heb het omgerekend voor een 20cm taartvorm. En de botercreme kreeg ik niet helemaal strak, was misschien wat te dik. Heb je nog tips?
Alvast bedankt
Heb je biscuits gemaakt of cake? Bovenstaand recept beschrijft namelijk cake. Misschien had je de botercrème iets meer op temperatuur moeten laten komen, dan is het minder dik en stevig.
Als ik eerst alleen de cakes maak, en die invries. Kan ik de taart als hij gedecoreerd is dan nog invriezen als ik dat wil?
Ik bedoel cakes ongevuld eerst invriezen. Dan laten ontdooien. Daarna vullen, afsmeren en drip. En dan weer invriezen.
Nee, er wordt afgeraden om producten twee keer in te vriezen.
Hoi Laura,
Wat een mega duidelijk recept! Ik wil de taart graag in een 18 cm vrom maken. Hoe kan ik de hoevelen het best herbereken?
Liefs,
Laat ik daar nu net een handige tool voor hebben! https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Hoi Laura, het is de eerste keer dat ik de uitdaging van een laagjestaart aanga. Ik heb een diepe springvorm van 15 cm diameter en ging hierin het beslag storten en zo uitbakken in één geheel en tweemaal horizontaal snijden. Nu zei iemand mij dat ik deze ook kan uitstorten over bakplaten en zo een vierkante versie kan maken, maar minder problemen zou hebben met snijden etc. Hoe denk jij erover? Zou ik een mooi resultaat kunnen bereiken door deze in één keer af te bakken?
Leuke gedachte! Als een vierkante taart je tof/mooi lijkt moet dat prima kunnen, heb je wel flinke bakvorm nodig.
Hoi Laura,
Wat een geweldige taart. Mijn nichtje wil voor haar een roze chocolade taart.. Volgens mij heb ik de perfecte taart gevonden! Het zou het helemaal afmaken voor haar als er ook nog (deels) chocolade cake in zit. Kan ik bijv bij 2 van de 3 lagen wat cacao poeder toevoegen (en heb je een idee hoeveel?) hiervoor of is daar echt een ander recept voor nodig?
Groetjes,
Marieke
Dat kan inderdaad! Ik zou dan ongeveer 20 gram toevoegen. Je zou ook deze taart als basis aan kunnen houden en dan afwerken zoals de Valentijn drip cake: https://www.laurasbakery.nl/oreo-taart/
Hey Laura,
Ik zou graag de valentijn drip cake maken, maar ik zou graag 2 lagen van 15cm nemen en eentje van 12cm. Welke verhoudingen houdt ik best aan? En hoe hoog moet de bakvorm zijn? Ik heb een lage springvorm van 15 cm en een hoge van 12 cm.
Groetjes Catrien
Hier kun je alles zelf omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Hoi Laura,
Ik heb geen 3 springvormen, mijn vraag is dan ook of ik het beslag even kan laten staan zodat ik ze om de beurt in de oven kan doen?
Bij dit recept kan dat prima.
Beste Laura,
Ik wil deze toffe taart aanstaande week gaan maken voor de trouwdag van mijn ouders. Ik heb echter taartvormen van 18 cm.
Wat kan ik dan het beste doen? Twee lagen maken of drie maar dan wat korter in de oven? Hoe lang zou het dan in de oven moeten?
Alvast bedankt!
Groetjes Iris
Met de omrekentool op mijn site kun je het recept eenvoudig omrekenen.
Heb de botercreme al meerdere keren gemaakt. Alles op dezelfde temperatuur (gemeten) gemixed… en toch als je hem gaat gebruiken gaat ie schiften… dus weer au bain mixen…. Maar iedere keer weer.
Erg jammer en ik weet ook niet hoe ik t anders moet doen… maar deze wordt t hem niet, al vind ik hem qua smaak het lekkerst… maar t oog wil ook wat met een verjaardag
Wat rot zeg! Heb je al mijn tips om schiften te voorkomen als eens gelezen? https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/
Hey Laura!
Kan ik de botercrème ook een smaakje geven door er bijv. aardbeienaroma aan toe te voegen?
Alvast bedankt!
Groetjes,
Ashley
Ja zeker!
Lieve Laura ,eerst alvast bedankt voor de heerlijke recepten,ik zou graag de dripcake met chocomousse maken met wat besmeer ik dan de buitenkant ,ook botercreme dewelke dan ,en dan enkel chocomousse tussen de verschillende lagen cake ,vele vragen hè ,groetjes rita
Dat klinkt lekker! Je kunt met allerlei soorten botercreme de buitenkant afsmeren, net wat je lekker vindt. En chocolade tussen de lagen kan dan inderdaad ook.
Hallo Laura,
Heb iemand thuis met koemelkallergie. Zou ik geitenmelk kunnen gebruiken of doet dat afbreuk aan de structuur van de cake? Gr Leonie
Hoi Leonie, dat zou kunnen, maar het zou wel invloed kunnen hebben op de smaak. Lees dit artikel anders eventjes: https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-melk/.
Vraagje ik wil hem formaat 20 cm maken voor verjaardag dochter, echter de omreken tool (als je naar die pagina los gaat) als je die keurig invult geeft dan aan 444 gr boter enzovoort, en als je op recept omrekenen in dit recept klikt kom je op 333 gr boter enz….
welke vd twee is de juiste.
groetjes Merel
Als de ingrediënten precies hetzelfde zijn ingevuld, dan zou er hetzelfde resultaat uit moeten komen. Want in beide gevallen doe je eigenlijk hetzelfde, alleen als je op de knop klikt wordt het al voor je ingevuld.
Ah nou dan heb ik het misschien verkeerd ingevuld. Ik ga het nog een keertje doen maar dan kies ik sowieso voor de reeds ingevulde versie! En ik dacht twee porties te maken van de botercreme en dan houd ik wellicht beetje over maar dat is niet erg (voor op de cupcakes)
Dank!
Beste Laura helaas klopt het toch niet, als ik zelf 250 gram boter invul en dan omreken naar 20 cm ronde vorm dan komt het op 444 gram. In het recept op omrekenen drukken komt op 333 gram. Welke kan ik het beste aanhouden?
Groetjes Merel
Hi Merel, ik heb het even getest op beide manieren. Maar bij mij komt er in beide gevallen 444 uit, dus die kun je aanhouden. Succes 🙂
Hoi Laura, ik ga deze prachtige taart maken voor de eerste verjaardag van dochter met een springvorm van 20cm doorsnee.
Hoe hoog was jouw taart uiteindelijk ongeveer (zonder de versieringen bovenop)? Dan kan ik een doos kopen met de juiste hoogte. Groetjes Leonora
Wat leuk zeg! Zonder de versieringen ongeveer 15 cm hoog denk ik.
Hallo Laura, vandaag deze heerlijke taart gemaakt. Alleen mijn cakes waren nogal vast en niet zo hoog als die van jou, de smaak is goed! Heb jij enig idee hoe dat komt? Groeten Baan
Fijn dat het gesmaakt heeft! Hier vind je tips: https://www.laurasbakery.nl/tips-voor-de-perfecte-cake/
Haii nog een vraagje, wat betekent een klompje boter?? Hoeveel gram en wat voor boter gebruik je?
Daarmee bedoel ik een klein stukje, ik heb het niet gewogen maar gok iets van 15 gram? Ongezouten roomboter gebruik ik.
Hoi Laura
Zou je als vulling ook slagroom met frambozen kunnen doen ipv jam, als je de zijkant gewoon de botercreme doet zoals jij deed?
Prachtig recept hoor!
Ja hoor! Eventueel kun je een ‘dijkje’ maken van botercreme zodat de slagroom niet uitloopt.
Goeiemiddag Laura,
Ik had even een vraagje over deze leuke dripcake.
Wat kan je in plaats van de Rose van Wilton gebruiken, want die hebben wij niet in huis.
Alvast bedankt en het ziet er heel lekker uit!
Je kunt in principe iedere roze kleurstof (geschikt voor botercreme) gebruiken.
Hoi Laura,
Kan je ook in plaats van deze vanille-cake, een chocolade cake maken, door er gesmolten chocolade doorheen te doen, of zou dat niet gaan?
Dan zou ik een deel van de bloem vervangen voor cacaopoeder. Zoals in dit recept: https://www.laurasbakery.nl/honeycomb-chocoladetaart/
Hoi laura,
Ik wil deze taart gaan maken. Alleen ik wil de 18cm springvorm recept gebruiken (omdat dit mooie afgeronde hoeveelheden zijn). Maar ik heb een 19cm springvorm en niet die 18. Kan ik dan alsnog het recept van 18cm gebruiken in deze springvorm?
Ja hoor dat kan!
Ik heb enkel springvormen van 26cm doorsnede.
Wat zijn dan de verhoudingen? 🙂
Je kunt de omrekentool gebruiken bij het recept, recept omrekenen staat er. 🙂
Hi Laura, ziet er heerlijk uit en wil graag deze taart binnenkort maken (minus de hartjes etc 🙂 ). Ik ben benieuwd waarom de ingrediënten/ hoeveelheden afwijken ten opzichte van jouw basisrecept biscuit. Zou ik bijvoorbeeld ook jouw basisrecept in dit recept kunnen gebruiken en vice versa? Dank je wel alvast!
In dit recept heb ik cakes gebruikt, dat is anders dan het biscuit recept. Maar je kunt het beide gebruiken voor een stapeltaart!
ik ga morgen deze dessert maken het ziet zo heerlijk lekker uit