Valentijn drip cake

8 februari 2017
213

Daar is hij dan, de Valentijn drip cake! Bij de how to drip cake van afgelopen maandag verklapte ik al dat ik deze roze taart speciaal voor Valentijn had gemaakt. Normaal gesproken maak ik alleen maar kleine zoetigheden voor Valentijn en juist daarom leek het mij leuk om eens groots uit te pakken. Of nou ja, groots, deze taart is slechts 15 centimeter in doorsnede. Zo zit je niet met een gigantische taart die jij en je Valentijn nooit op krijgen, al kun je hier ook nog best wat stukjes van snijden.

Als basis bakte ik een eenvoudige vanillecake die ik vulde met frambozenjam en botercrème, met die crème smeerde ik de taart ook af. Het decoreren deed ik uiteraard met ganache om er een drip cake van te maken, maar ik gebruikte nog meer. Onder andere vers rood fruit en ik ging op zoek naar Valentijn snoep en nog meer chocola om er een echt spektakelstuk van te maken.

Valentijn drip cake

Deze Valentijn drip cake is een waar spektakelstuk waar menig partner hartstikke blij van zal worden. Ik leg je stap voor stap uit hoe je deze cake ook kunt maken
Porties: 15 cm taart (voor 10-12 personen)

Ingrediënten

Taart

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl vanille extract
  • 5 eieren (M)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Vulling, afsmeren en topping

  • 1 portie botercrème (volgens recept) kleur deze roze, ik gebruikte Rose van Wilton
  • paar eetlepels frambozenjam
  • 1 portie drip cake ganache (volgens recept + how to)

Decoratie

  • vers rood fruit (ik gebruikte aardbeien, frambozen en blauwe bessen)
  • Valentijn snoepjes en chocolaatjes (ik vond mijn decoraties bij HEMA)

Instructies

Cake bakken

  • Begin met het bakken van de cakes, dit kun je eventueel al een dag van tevoren doen. Voor stap-voor-stap foto’s van dit proces kun je bij het basisrecept voor vanillecake kijken.
  • Klop boter en suiker romig. Voeg het vanille extract en de eieren één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Als laatst voeg je het zelfrijzend bakmeel en snufje zout toe. Mix tot dit helemaal is opgenomen door het cakebeslag.
  • Verdeel het beslag in drie delen en bak deze in een ingevette en met bloem bestoven 15 cm bakvorm. Elke laag cake bak je in 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte)
  • Laat de cakes op een rooster volledig afkoelen voordat je de taart in elkaar zet.

Cake vullen

  • Terwijl de lagen cake afkoelen, kun je wel alvast de botercrème volgens recept maken. Kleur deze roze met een klein beetje kleurstof.
  • Het vullen van de cake is niet moeilijk. Leg de eerste laag cake op een bord of taartplateau en schep hier een eetlepel frambozenjam op. Smeer dit uit over de cake, maar laat de randen vrij. Zo voorkom je dat de jam straks ook aan de buitenkant zichtbaar is.
  • Verdeel dan een laag botercrème over de eerste laag cake, ik begin aan de randen en smeer het dan uit naar het midden. Indien nodig kun je nog wat meer crème toevoegen. Door aan de randen te beginnen voorkom je weer dat bij het uitsmeren de jam toch te dicht bij de randen komt. Als je de vulling in een spuitzak doet zou je ook eerst een dijkje (botercrème langs de rand van een laag cake) kunnen spuiten en daarna pas de jam toevoegen.
  • Leg de tweede plak cake op de vulling en vul deze op dezelfde manier. Eindig met de derde laag cake, zorg dat de platte onderkant van deze cake de bovenkant van de taart wordt.

Afsmeren

  • Dan is het tijd om de taart af te smeren. Ik leg het hier in verkorte versie uit, in dit artikel staat een uitgebreide how to.
  • Begin met een dun laagje botercrème om alle kiertjes op te vullen. Zo heb je al een vrij strakke basis, alleen zie je de cake er nog doorheen. Smeer dan de taart rondom in met een laag botercrème. Dit hoeft niet netjes, maar probeer rondom wel ongeveer evenveel crème aan te brengen.
  • Met een deegschraper kun je de taart eenvoudig strak krijgen. Met een grote spatel of mes kan het ook, alleen heb je dan iets minder controle over wat je doet.
  • Zet de schraper op het taartplateau en druk hem zachtjes schuin tegen de zijkant van de taart. Zet niet teveel kracht, je wilt het immers alleen strak krijgen en niet de botercrème er weer helemaal afschrapen. Ga met de schraper rustig rondom de taart langs om de crème glad te strijken.
  • Als je taart op een draaiplateau staat is deze stap nóg makkelijker, anders draai je je taartstandaard met de hand rustig rond.
  • De bovenkant doe je als laatst. Schraap van de randen naar het midden toe om de rand zo scherp mogelijk te krijgen. Eventueel kun je ook nog een laatste keer langs de rand schrapen als je niet helemaal tevreden bent.

Drip cake

  • Nu de taart is gevuld en strak is afgesmeerd zet je hem in de koelkast. Zo kan hij goed opstijven waardoor het straks weer makkelijker werkt.
  • Maak dan als eerste de ganache volgens de drip cake methode. Als de ganache goed is, kun je van de afgesmeerde taart een drip cake maken. In deze how to leg ik je uit hoe je dat doet.
  • Zet ondertussen ook vast de decoraties klaar die je wilt gebruiken. Ik vind het makkelijker om alles te verzamelen op een bordje zodat je straks bij het decoreren een goed overzicht hebt.

Decoreren

  • Tijd om te decoreren! Begin met het grootste decoratiestuk, in dit geval een chocoladehart in rood folie. Om te voorkomen dat het hart omvalt, heb ik aan de achterkant twee cocktailprikkers geplaatst ter versteviging. Iedere taart heeft een voor- en achterkant nietwaar?
  • Begin dan met wat middelgrote decoraties. Werk niet overhaast en bekijk de taart elke keer weer goed om te kijken waar nog iets bij kan. Zo werk je steeds iets meer toe naar de kleinere decoraties. Wees niet bang om decoraties te stapelen, gebruik gerust een cocktailprikker om decoraties vast te zetten of om met bijvoorbeeld het fruit wat hoger te komen (ik prikte zo twee aardbeien op elkaar).
  • Als laatst kun je er ook nog voor kiezen om aan de onderkant van de taart nog een paar decoraties te plaatsen. Ik vond dit zelf wel gezellig staan. Om meer evenwicht in de taart te krijgen, plaatste ik de grotere decoraties onderop aan de andere kant dan het grote hart op de bovenkant staat.
Bewaren

Een taart als deze kun je prima 1-2 dagen van tevoren maken. Bewaren doe je in de koelkast, dek hem wel af met folie of zet hem in een taartdoos. Haal de taart een uurtje voor serveren uit de koelkast zodat hij een beetje op temperatuur kan komen, dan is hij lekkerder.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

130 reacties

  1. Homemade by Joke schreef:

    Een hele grote WOUW voor deze waanzinnig mooie drip-cake.
    Heerlijk ziet hij eruit en met dat verse rode fruit mmmmm…….
    Ik zou wel een stukje lusten zo bij de koffie 😉

    Liefs, mam ♥

  2. WOW, WOW, WOW!!!! Wat een spektakel stuk zeg, dikke like voor deze tart!!

    1. Marije schreef:

      Hoi Laura! Wat een onzettend lekkere taart is dit! Ik heb hem een jaar geleden voor het eerst gemaakt en wilde hem nu nog eens gaan maken maar dan net even anders. Ik wil hem graag gaan bedekken met een mirrorglaze, alleen als ik het goed lees kan dit alleen op een diepgevroren taart.. Is dit recept daar geschikt voor, dat ik hem gewoon maak met botercreme maar dan in de vriezer zet tot ie koud genoeg is voor de mirrorglaze?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ja hoor, je kunt de taart prima invriezen!

  3. eefje schreef:

    Echt heel gaaf! Ga hem zeker op m’n lijstje zetten om een keer te maken!

  4. Rianne schreef:

    Wat een supeemooie taart zeg!!

  5. Lieke schreef:

    Wat een gave taart! En bij het lezen denk ik net als bij al jouw andere recepten: dat moet ik ook kunnen! Hij komt in iedervgeval op mijn baking bucketlist te staan.

  6. Trudy schreef:

    Prachtig !!

  7. Carla schreef:

    Ziet er schitterend uit en zal ongetwijfeld ook heel lekker zijn!!!!!!!!!
    Mijn complimenten!!!!!!!! Chapeau!!!!!!!!!!!!

    Xus,
    Car

    1. Eden schreef:

      Ik ga deze taart over een paar dagen proberen te maken, voor mn dochter haar verjaardag. Ik heb een springvorm besteld van 15 cm want die had ik nog niet. Het is 7 cm hoog, is dat de juiste hoogte?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ja hoor, dat is hoog genoeg.

        1. Eden schreef:

          Het is gelukt!! Super bedankt voor dit recept. Het was mijn eerste drip cake. Wat alleen wel gebeurde is dat mn cake heel bol werd, en dat zakte niet in na afkoeling. Dus ik heb er best wel wat af moeten snijden om een plat stuk te krijgen. Ik heb de baktijd bij de tweede cake laag aangepast naar 160 graden en met een duur van 75 . De eerste deed ik op 175 graden, 60 minuten. Maar in beide gevallen kreeg ik die ‘bolling’. Temperatuur nog lager zetten?

          1. Laura's Bakery schreef:

            Een bolling is bijna niet te voorkomen bij cake, maar ik weet natuurlijk niet hoe heftig dit was bij je. Heb je het recept wel helemaal gevolgd en in drie delen afgebakken?

  8. Britt schreef:

    Wauw, wat een werkelijkwaar prachtige taart!

  9. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

    Gaaf!
    Een geweldig mooie (en uiteraard ook heel lekker) taart.

  10. Lindsey schreef:

    Wauw, prachtig! Een vraagje; is er een reden waarom je cake gebruikt in plaats van biscuit? En, blijven de lagen goed op elkaar zitten?

    1. Laura schreef:

      Je kunt in principe beide gebruiken, ik koos nu toevallig voor cake. Een cake is steviger als basis en je haalt er iets meer puntjes taart uit omdat hij machtiger is. Lagen bleven goed zitten bij mij.

  11. diana schreef:

    Wauw supermooi!!!

    1. Amy schreef:

      Goede avond Laura ,
      Kan ik ook een normale springvorm gebruiken ? Of moet je perse een diepe

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ja, hoor dat kan prima.

  12. Patricia schreef:

    Zou je hem ook met iets anders kunnen vullen bv een laagje aardbeienvlaaivulling en aardbeienbavarois

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, maar dan zou ik wel een dijkje spuiten.

  13. aisha schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een mooie taart!
    Ik vroeg me af kan ik ook een met fondant beklede taart, van witte chocolade die drips maken?
    Alvast bedankt.

    Groetjes Aisha

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat moet ook lukken lijkt mij

  14. Nokkie schreef:

    Hai,
    bedankt voor de how to.
    Wat zijn jouw lagen cake mooi gelijk van hoogte.
    Hoe doe je dat?
    Gebruik je toevallig de bakvormen Wilton Cake Pan Easy Layers -15cm- Set/5?

    1. Laura schreef:

      Ik heb nu gewoon een kleine springvorm gebruikt. Om de lagen gelijk te krijgen zorg ik dat ik voor elke laag evenveel beslag gebruik.

  15. Nokkie schreef:

    Prettig dat je mijn vraag zo snel hebt beantwoord. Fijne Valentijnsdag.

  16. Nimet schreef:

    Hey Laura, het ziet er prachtig uit!

    Ik wil het heel graag uit proberen maar kan ik ook kleur geven met rode fruitsoorten? In plaats van kleurvloeistof te gebruiken?

    Alvast bedankt!

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat kan ook.

  17. Nimet schreef:

    Hoii Laura, nog een vraag
    Wat is de reden dat je 5 eieren gebruikt? Kan ik ook 4 in doen? want vind het best veel. Fijne dag!

    1. Laura schreef:

      Omdat ik een grotere hoeveelheid cake wilde hebben, de rest van de ingrediënten zijn hier ook op aangepast.

  18. Nokkie schreef:

    Hai Laura, wat is de hoogte van 1 laag ongeveer?
    Weeg je het beslag toevallig af en zo ja, weet je nog hoeveel gram je in 1 bakvorm doet?

    1. Laura schreef:

      Ik weeg het beslag niet af, maar gebruik een ijslepel om het gelijkmatig te verdelen. Al is afwegen ook een prima optie natuurlijk. Mijn lagen was denk ik 4-5 centimeter hoog in het midden en aan de randen iets minder hoog.

  19. Nokkie schreef:

    Met hoogte van 1 laag bedoel ik 1 gebakken taartbodem

  20. Cigdwm schreef:

    Moooiii!!! Ik wil dit weekend ook een drip taart maken. Met chocolade erop. Denk je dat ik dat kan invriezen nadat ik het gedecoreerd heb met de chocolade erop?

    1. Laura schreef:

      Dat kan, maar houd er wel rekening mee dat de chocolade wit kan uitslaan na ontdooien.

  21. Petra schreef:

    Hoi Laura. Mij. Dochter wil deze taart graag maken. Zij vraagt zich af of het ook een idee is om de buitenkant dun te smeren met botercreme (dat je taart erdoorheen ziet) en dan de drip te doen. Heb je daar ervaring mee? Groetjes! Loïs en Petra

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan ook hoor!

  22. Pleun schreef:

    Hoi Laura,
    Ik wil vandaag alvast de cakes bakken en morgen verder gaan.
    Hoe kan ik die cakes dan het beste bewaren?
    Groetjes, pleun

    1. Pleun schreef:

      Oh ik heb nog een klein vraagje. Heb je met een reden 3 cakes gemaakt in plaats van 1 en dan in 3 lagen snijden? Dat scheelt namelijk heel wat tijd voor mij.

      1. Laura Kieft schreef:

        Als je al het beslag in één keer maakt krijg je een compacter resultaat omdat het minder rijst. Dus los bakken vind ik zelf lekker. En zoveel baktijd scheelt het niet, want veel beslag duurt ook weer langer voor het gaar is (+ afkoelen kost ook meer tijd).

    2. Laura Kieft schreef:

      Ik zou ze in aluminiumfolie verpakken. En dan buiten de koelkast bewaren.

  23. Brenda schreef:

    Ik heb dit recept gebruikt geweldig iedereen vond het lekker!
    En wat was het leuk om te maken! Heel erg bedankt voor het recept!

  24. Dominique schreef:

    Hallo Laura!

    Ik wil deze taart maken. Maar ik heb slechts 1 bakvorm van 15 CM. Hoe zou jij het doen? De rest bewaren van het beslag bewaren in de koelkast?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kun je gewoon buiten de koelkast bewaren hoor, heb het zelf ook regelmatig op deze manier gedaan (maar uiteindelijk toch extra vormen aangeschaft 😉 )

  25. Monika schreef:

    Hi Laura,

    Ik wil de taart vandaag alvast voor morgenavond bakken (gebrek aan tijd). Kan ik het beste de taart al volledig vullen en bekleden, in de koelkast bewaren en morgen versieren, of kan ik beter alleen de biscuits vandaag bakken?

    Groet,

    Monika

    1. Laura Kieft schreef:

      beide is heel goed mogelijk. Ik zou doen wat jou het beste uitkomt (qua tijd)

  26. Anne schreef:

    Hoi. Is het bijgevoegde taartrecept voor alle 3 de delen taart samen of voor 1 springvorm? Ik hoop dat je me begrijpt, haha. Alvast dankjewel!!

    1. Laura Kieft schreef:

      Het recept is voor de drie lagen cake.

  27. Hilde schreef:

    Hoi, ik wil deze taart graag maken maar heb alleen een 20cm vorm. Als ik deze gebruik moet ik dan de ingrediënten aanpassen of dezelfde hoeveelheid en dan wordt de taart lager (voor mij geen probleem)

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt het aanpassen, maar je kunt ook 2 ipv 3 lagen bakken (en dan is hij inderdaad wat lager).

      1. Lotte schreef:

        Zou je dezelfde hoeveelheid beslag ook kunnen verdelen over 4 of 5 bakvormen van 15cm? Dat je iets dunnere lagen krijgt.
        En moet je dan de baktijd iets verkorten?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ja hoor dat kan vast en zeker en dan moet de baktijd inderdaad wat korter.

  28. Hilde schreef:

    Hoi Laura, vandaag geprobeerd te maken. Helaas die niet helemaal gelukt. Het gladsmeren werd niet zo mooi maar het dieptepunt was met de chocola. Het was een mooie garnache da ht ik maar hij droop helemaal niet, ik had al wat extra slagroom gedaan om dunner te krijgen maar niksnwerkte. Uit eindelijk maar de chocola erover gegoten en toen ging het in dimke klodders ipv mooie sliertjes erlangs. Ook hard de chocola niet echt uit.. wat heb ik mis gedaan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Lastig te zeggen zo, maar klinkt alsof de ganache al te veel was afgekoeld. Misschien even wat verhitten zodat het vloeibaarder wordt.

  29. Rianne schreef:

    Super mooi! Ik ga deze maken. Vraagje. Ik had vorige keer een taart gemaakt en wanneer ik bezig ben met de taart op de andere te zetten, dan beweeg hij zo. Hoe voorkom je dit?

    1. Laura Kieft schreef:

      Bedoel je de lagen cake of verschillende formaten taarten stapelen? In het geval van stapelen moet je de onderste taart ‘stutten’ en er een taartkarton tussenplaatsen. Bij lagen cake kan het zo zijn dat de lagen vulling te dik zijn.

  30. Rachel schreef:

    Leuk recept! Ik wil de taart gaan maken als traktatie op mijn werk, voor de geboorte van mijn dochtertje, na mijn verlof. Ik vervang dan de valentijn decoraties voor geboorte decoraties. Maar even een vraagje. Voor de ganache, gebruik je smeltchocolade of gewoon een reep chocolade?

    1. Laura Kieft schreef:

      Gewoon een reep 🙂

  31. Marion schreef:

    Hoi Laura,

    Inmiddels heb ik begrepen dat je een dripcake kunt invriezen, maar hoe kun je het beste een dripcake invriezen en weer ontdooien?

    Ik hoor het graag. Alvast bedankt!

    Groetjes Marion

    1. Laura Kieft schreef:

      Hier kun je meer lezen over het bewaren van gedecoreerde taarten. Chocolade kan wel wit uitslaan door het invriezen en ontdooien (komt door temperatuurwisseling en vocht).

  32. Noa schreef:

    Hoi! wat een waanzinnige taart zeg.. Ik ben hem nú aan het maken, alleen het lukt niet helemaal. De taart is vanboven gaar, alleen van binnen schuimt het er gewoon uit. Het deeg proeft goed en ziet er prima uit! Ik heb hem nu 40 minuten op 175 graden gedaan, en daarna nog eens 10 minuten. (Wij hebben geen 180) Is er dan iets mis met het beslag of moet ik nog langer geduld hebben? Heb hem er nu weer in staan… Alleen het beslag was gewoon nog schuimig van de binnen kant!

    1. Laura Kieft schreef:

      Bak je de cake per laag zoals in het recept staat, of in één keer?

  33. Naomi schreef:

    Hoi Laura, ik wil als vulling een chocolademousse en frambozenmousse gebruiken. Zijn de dijkjes dan ook noodzakelijk om te maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja die zijn dan belangrijk, zijn namelijk vochtige vullingen.

  34. Thirza schreef:

    Wouww wat een mooie taart.? wat voor bakvorm gebruikt u? Omdat het een mooie hoge is

    1. Laura Kieft schreef:

      Zoals in het artikel staat bak ik 3 verschillende cakes die ik op elkaar stapel.

  35. Manon schreef:

    Hai Laura,
    Ik vroeg mij af of ik de jam ook kan vervangen door lemoncurd (jum!) of dat dit misschien gaat mengen met de botercrème naarmate de taart langer staat.

    Alvast bedankt!

  36. Simone schreef:

    Hoi Laura,
    Ik wil dit recept graag gebruiken maar mijn bakblikken hebben een doorsnede van 20 centimeter. Ik heb me geprobeerd te verdiepen in uw artikel over recepten omrekenen naar een kleinere bakvorm maar kom er niet helemaal uit. Zou u mij kunnen vertellen welke hoeveelheden ik moet gebruiken om het zelfde mooie resultaat te krijgen zoals u taart qua hoogte en dikte. Alvast bedankt. Hij is prachtig.

    1. Laura Kieft schreef:

      Het is voor mij niet mogelijk om voor iedereen specifieke recepten om te rekenen, krijg deze vraag erg veel namelijk. Je kunt het best dus aan de slag met het artikel dat ik erover schreef. Nog een optie is om alles x1,5 te doen. Dan zul je ook al hogere cakes krijgen.

      1. Simone schreef:

        Logisch natuurlijk. Bedankt voor uw reactie ! 👍🏽

      2. Judy schreef:

        misschien domme vraag maar hoe zit dat dan met de eieren?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ja, dat is altijd wat onhandiger. Je kunt het afwegen van tevoren, of door elkaar klutsen en op het oog een half ei o.i.d. afmeten.

  37. Manon schreef:

    Hoi Laura, heb je een tip over hoelang ik de taart koud moet laten worden voor ik de ganache er over doe? Grtjs Manon

    1. Laura Kieft schreef:

      uurtje is al voldoende hoor.

  38. pasqualle schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil deze taart graag maken voor iemand lactose intolerance.
    De botercrème wil ik gaan maken met sojamelk en wajangboter.

    Weet jij wat ik het beste kan gebruiken voor het basisrecept van de cake en de ganache?

    alvast bedankt :).

    Liefs Pasqualle

    1. Lian van Rens schreef:

      Je zou lactosevrije boter kunnen proberen en misschien een lactosevrije pure chocolade met een lactosevrije room voor de ganache.

  39. Jessica schreef:

    Hooii

    Welke boter gebruik je bij dit recept voor de cake?

    Groetjes
    Jessica

    1. Laura Kieft schreef:

      altijd ongezouten roomboter

  40. Essie schreef:

    Hi Laura,

    Kan ik ook een 18 cm springvorm gebruiken?
    En zo ja, wat moet ik dan anders doen?

    Groetjes,
    Essie

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, hier staat hoe je het recept kunt omrekenen: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

  41. Bianca schreef:

    Hoi Laura, ik wil deze taart maken voor mijn dochter haar verjaardag, je zegt dat de taart voor 10 tot 12 personen is, klopt dit wel met de 15 cm springvorm? Ik begrijp dat je dan 3 lagen hebt van 15 cm. Zou vervelend zijn, als er toch te weinig is 🙈. En heb jij erook taart karton tussen de lagen gedaan?
    Groetjes Bianca

    1. Laura Kieft schreef:

      Je hoeft maar hele kleine puntjes te snijden, 12 personen lukt zeker. En geen taartkartons tussen de lagen doen hoor!

  42. Daphne schreef:

    Hoi, ik wil een variant van deze taart maken maar dan met 5 lagen in verschillende kleuren. Als ik deze hoeveelheid beslag aanhoud maar dan dus in 5 lagen verdeel ipv in 3, hoelang zou je elke laag dan in de oven doen? Alvast bedankt! 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      zou beginnen met 2/3 van de tijd denk ik.

  43. Mellanie schreef:

    Ik heb hem gisteren gemaakt voor een kennis d’r dochter en ze was er super blij mee! Wel heb ik een dubbele biscuit gebruikt en die gevuld met jouw recept van chocomouse zonder ei ( echt super lekker!) en een laagje frambozenjam.
    Bedankt voor je duidelijke uitleg!

  44. Inge schreef:

    Mooie taart zeg! Kan ik deze op donderdagavond maken voor zaterdag? Of beter zaterdag pas in elkaar zetten?

    Gr. Inge

    1. Laura Kieft schreef:

      Donderdag kan prima hoor

  45. Danielle schreef:

    Ha
    Als ik deze taart zaterdag wil maken en zondag wil op eten
    Hoe moet ik het bewaren want ik heb geen taartdoos die heel hoog is..

    Gr danielle

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan zou ik er folie omheen doen, of een zak oid.

  46. Lotte schreef:

    Heel mooi! Zou deze taart ook lekker zijn met witte chocola, zodat ik er in combinatie met blauwe kleurstof voor de botercreme een frozen taart van kan maken? Of wordt dat te zoet?

    Gr. Lotte

    1. Laura Kieft schreef:

      Gewoon doen wat je lekker vindt 🙂 (lijkt mij heerlijk in ieder geval)

  47. lol schreef:

    hoibeste laura wil je recept een keer maken:
    4oo gram suiker
    4 eieren
    400 gram bloem
    250 gram boter
    125 gram aardbeien puree
    1 lepel vanille extract
    250 ml melk
    2 eetlepel bakpoeder
    2 repen chocola naar keuze
    kleurstof
    slagroom
    glazuur naar keuze
    vondant
    10 lolly

    1. lol schreef:

      het heet RAINBOWTAART

  48. Joyce schreef:

    Hoi Laura, ik wil deze mooie taart graag maken voor mijn zoontje. Hij heeft een koemelkallergie. Heb je ervaring met het maken met bijvoorbeeld sojamelk en plantaardige boter? Ik heb eerder een ander soort taart gemaakt met plantaardige boter en dit was niet echt een succes🤨

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb wel eens cakes gebakken met plantaardige margarine. Dat gaat prima, maar je krijgt wel een iets ander effect en dat geldt ook voor de smaak. Zelfde geldt voor sojamelk.

  49. Judy schreef:

    kan dit ook in een rondevorm van 20cm
    ik las ergens dat mixen na toevoeging van zelfrijzend bakmeel niet goed is , klopt dit?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan wordt je taart een stuk lager. En het hangt van het volledige recept af of je wel of niet moet mixen op welk moment in een recept.

  50. Jellina schreef:

    Geweldig recept! Eerste keer dit gemaakt en zeker geslaagd!

  51. Mirei schreef:

    Hoi Laura,
    Deze lijkt me ook super tof voor de kerst. Wat voor vulling en kleur kan je dan aanbevelen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bijvoorbeeld een rode taart met groene, rode en chocolade versiering?

  52. Marielle schreef:

    Hoi hoi! Super lekker recept! Ik ik deze taart in een 20cm ronde cake bakken, heb daarvoor je tool gebruikt, maar het klinkt allemaal zoveel. Klopt het dat ik 444gr boter, 444gr suiker, 444 Gr zelfrijzend bakmeel en 9 eieren nodig heb? En de baktijd aanpassen kom ik niet helemaal uit, is dit wel ook gewoon 30min op 180gr per laag?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je de tool correct hebt ingevuld klopt het gewoon; ik vind dat in ieder geval absoluut geen gekke hoeveelheden voor zo’n grote/hoge taart. De oventijd zal iets langer worden, 35-40 minuten. Zelf even goed in de gaten houden en testen met een prikker. Oventemperatuur blijft hetzelfde. Succes!

      1. Marielle schreef:

        Super bedankt, gaan we doen!

  53. Nicole schreef:

    Mijn botercreme plakt heel erg aan de jam. En het plakt niet goed aan de cake. Waardoor het rommelig smeert. Wat doe ik verkeerd?

    1. Kyra schreef:

      Hoi Laura,

      Hoelang kan je de losse cakelagen bewaren?

    2. Laura's Bakery schreef:

      Je moet het er eigenlijk overheen smeren vanaf de zijkanten, zodat je het zo min mogelijk over de jam zelf smeert want daar glijdt het inderdaad overheen. Het zou daarentegen wel aan de cake zelf moeten hechten aan de zijkant, ik weet niet goed waardoor dat niet lukt bij je.

  54. Milou Cremers schreef:

    Hoi Laura, ik heb een springvorm van 18cm doorsnede. Ik wil hierin twee biscuits bakken en beide door de helft snijden zodat je vier laagjes taart krijgt. Heb je dan genoeg aan 1 portie botercrème?
    Groetjes Milou

    1. Laura Kieft schreef:

      Zou dan een dubbele portie maken. Aan 1 heb je zeker niet genoeg.

  55. diane schreef:

    Hoi Laura

    Ik heb je taart ook gemaakt, hij is best goed gelukt heb 2 vraagjes mijn biscuits waren wat vast, meer muffin achtig ipv luchtig. Ik heb het omgerekend voor een 20cm taartvorm. En de botercreme kreeg ik niet helemaal strak, was misschien wat te dik. Heb je nog tips?

    Alvast bedankt

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je biscuits gemaakt of cake? Bovenstaand recept beschrijft namelijk cake. Misschien had je de botercrème iets meer op temperatuur moeten laten komen, dan is het minder dik en stevig.

  56. Nokkie schreef:

    Als ik eerst alleen de cakes maak, en die invries. Kan ik de taart als hij gedecoreerd is dan nog invriezen als ik dat wil?

    1. Nokkie schreef:

      Ik bedoel cakes ongevuld eerst invriezen. Dan laten ontdooien. Daarna vullen, afsmeren en drip. En dan weer invriezen.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Nee, er wordt afgeraden om producten twee keer in te vriezen.

  57. Sana schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een mega duidelijk recept! Ik wil de taart graag in een 18 cm vrom maken. Hoe kan ik de hoevelen het best herbereken?

    Liefs,

  58. Jolien schreef:

    Hoi Laura, het is de eerste keer dat ik de uitdaging van een laagjestaart aanga. Ik heb een diepe springvorm van 15 cm diameter en ging hierin het beslag storten en zo uitbakken in één geheel en tweemaal horizontaal snijden. Nu zei iemand mij dat ik deze ook kan uitstorten over bakplaten en zo een vierkante versie kan maken, maar minder problemen zou hebben met snijden etc. Hoe denk jij erover? Zou ik een mooi resultaat kunnen bereiken door deze in één keer af te bakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuke gedachte! Als een vierkante taart je tof/mooi lijkt moet dat prima kunnen, heb je wel flinke bakvorm nodig.

  59. Marieke schreef:

    Hoi Laura,
    Wat een geweldige taart. Mijn nichtje wil voor haar een roze chocolade taart.. Volgens mij heb ik de perfecte taart gevonden! Het zou het helemaal afmaken voor haar als er ook nog (deels) chocolade cake in zit. Kan ik bijv bij 2 van de 3 lagen wat cacao poeder toevoegen (en heb je een idee hoeveel?) hiervoor of is daar echt een ander recept voor nodig?

    Groetjes,
    Marieke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan inderdaad! Ik zou dan ongeveer 20 gram toevoegen. Je zou ook deze taart als basis aan kunnen houden en dan afwerken zoals de Valentijn drip cake: https://www.laurasbakery.nl/oreo-taart/

  60. Catrien schreef:

    Hey Laura,

    Ik zou graag de valentijn drip cake maken, maar ik zou graag 2 lagen van 15cm nemen en eentje van 12cm. Welke verhoudingen houdt ik best aan? En hoe hoog moet de bakvorm zijn? Ik heb een lage springvorm van 15 cm en een hoge van 12 cm.

    Groetjes Catrien

      1. Willemijn schreef:

        Hoi Laura,
        Ik heb geen 3 springvormen, mijn vraag is dan ook of ik het beslag even kan laten staan zodat ik ze om de beurt in de oven kan doen?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Bij dit recept kan dat prima.

  61. Iris schreef:

    Beste Laura,
    Ik wil deze toffe taart aanstaande week gaan maken voor de trouwdag van mijn ouders. Ik heb echter taartvormen van 18 cm.
    Wat kan ik dan het beste doen? Twee lagen maken of drie maar dan wat korter in de oven? Hoe lang zou het dan in de oven moeten?
    Alvast bedankt!
    Groetjes Iris

    1. Laura Kieft schreef:

      Met de omrekentool op mijn site kun je het recept eenvoudig omrekenen.

  62. Floortje schreef:

    Heb de botercreme al meerdere keren gemaakt. Alles op dezelfde temperatuur (gemeten) gemixed… en toch als je hem gaat gebruiken gaat ie schiften… dus weer au bain mixen…. Maar iedere keer weer.
    Erg jammer en ik weet ook niet hoe ik t anders moet doen… maar deze wordt t hem niet, al vind ik hem qua smaak het lekkerst… maar t oog wil ook wat met een verjaardag

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat rot zeg! Heb je al mijn tips om schiften te voorkomen als eens gelezen? https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *