Al een hele tijd wil ik zo’n lekkere zomerse fruittaart maken. Eentje die zo simpel is, maar wel vol met smaak. Voor het speciale effect maakte ik er een regenboogtaart van, maar je kunt het fruit natuurlijk ook anders verdelen. Ik koos daarnaast voor een plaattaart van bladerdeeg. Een bladerdeegbodem is immers snel gemaakt, er is geen speciale bakvorm voor nodig en het vereist geen bakervaring. Dat betekent dat echt iedereen deze bladerdeeg plaattaart met fruit kan maken. Zeker als je gebruik maakt van mijn tip(s) die ik hieronder met jullie deel.
BAKTIP: Overgebleven banketbakkersroom kan je prima bewaren en voor een ander recept gebruiken. Bewaar dit gekoeld in een afgesloten bak, daar blijft het 4-5 dagen goed.
Lijkt me heerlijk en ziet er super uit!
Yammie! Ik weet ondertussen niet meer waar ik mee moet beginnen met bakken:-)
Wat een leuk idee! Zojuist de bodem gemaakt met hulp van zoon en dochter van vijf en één. Gaatjes prikken, ei smeren en suiker strooien vonden ze geweldig! Komt net uit de oven en ziet er mooi uit. De banketbakkersroom staat in de koelkast af te koelen. Die hebben we al regelmatig gemaakt, speciaal met soyamelk i.v.m . een koemelkallergie. Zoon likt de beslagkom altijd helemaal uit. Dat zegt genoeg. 🙂 De verse aardbeitjes staan ook klaar. Kortom, wij hopen morgen te genieten met ons bezoek. Bedankt voor het leuke, simpele idee!
Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar!
Wat goed om te horen dat het gesmaakt heeft en wat leuk dat je kindjes zo goed mee konden helpen. Wat een feesttaart op deze manier!
Inmiddels al 2x gemaakt: een absolute aanrader!!
Dit is zó lekker! Een van mijn favoriete recepten van deze website. Heerlijk 🙂 bij het bezoek viel het ook goed in de smaak!
Dankjewel, leuk om te horen!
Ik heb deze gemaakt met een ronde bladerdeeg en heb die in twee gesneden om letterlijk twee regenbogen te maken. Ik had eerst met een glas een klein rond uit het center gehaald. In plaats van de zoete banketbakkersroom heb ik lemon curd gebruikt. De kinderen waren gek op hun echte regenbogen.
Dit isvecht de allerlekkerste banketbakkersroom, helemaal top!! # nooit meer een zakje;)
Welke grootte van bakplaat heb je nodig voor deze hoeveelheid?
Indien ik de grote bakplaat van mijn oven zelf zou gebruiken (deze is toch vrij groot), is deze hoeveelheid dan genoeg?
Of kan ik dit ook maken in een platte gekartelde taartvorm van ong. 27 cm doorsnede?
Ik weet niet precies de grootte van de bakplaat, maar zoals je kunt zien op de foto paste het bij mij precies. Je kunt het even testen op je bakplaat. Ik durf niet te zeggen of het in de taartvorm hetzelfde is, dat heb ik zelf niet getest. Maar je kunt het natuurlijk proberen! 🙂