Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

biscuitrol met banketbakkersroom en aardbeien

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 augustus 2016
in Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

biscuitrol met banketbakkersroom 1a

In mijn boek dat volgende maand uitkomt, is er een apart hoofdstuk met taarten op basis van biscuit. Daarvoor maakte ik ook een biscuitrol en ik was vergeten hoe leuk en eenvoudig die zijn om te maken. Toen mijn buurvrouw vroeg of ik voor haar verjaardag een taart wilde maken, stelde ik voor om een biscuitrol met banketbakkersroom en aardbeien te maken. Ten eerste omdat ik deze rollen weer opnieuw ontdekt heb, ten tweede omdat er een heel lekker idee in mijn hoofd zat. Dat vond ze gelukkig een goed idee, dus ik kon aan de bak. De eenvoud van deze biscuitrol maakt hem ook gelijk tot een succes, je hoeft echt geen ingewikkelde smaken te combineren voor een goed stuk gebak. Mijn buurvrouw en haar visite hebben genoten van deze taart met zelfgemaakte aardbeienjam en banketbakkersroom. En jij kunt dat nu ook, want ik heb het recept voor jullie uitgewerkt!

biscuitrol met banketbakkersroom 2a

biscuitrol met banketbakkersroom 3a

Recept afdrukken

Biscuitrol met banketbakkersroom en aardbeien

Een biscuitrol is heel leuk en eenvoudig om te maken. En deze biscuitrol met banketbakkersroom en aardbeien is ontzettend lekker en het uitproberen waard.
Porties: 10 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren (M)
  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 90 gram bloem
  • 30 gram maïzena

Vulling

  • ¾ van het recept voor banketbakkersroom
  • 6 el aardbeienjam (volgens recept)
  • 150 gram aardbeien

Instructies

  • Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker luchtig, ik laat de mixer zo’n 10 minuten op een hoge stand draaien zodat het mengsel flink in volume toeneemt. Voeg dan bloem en maïzena toe en spatel dit er voorzichtig doorheen. spatel in de vorm van een ‘8’, zo worden de droge ingrediënten het snelst opgenomen en blijft het zo luchtig mogelijk.
  • Stort het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat, die van mij is 25×38 centimeter. Spreid het beslag met een spatel gelijkmatig uit.
  • Bak het biscuit in 12 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte). Dek het biscuit tijdens het afkoelen af met een schone theedoek. Zo droogt het niet uit en kun je het straks eenvoudig oprollen. Maak intussen de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Leg een vel bakpapier op je werkblad en bestrooi dit met suiker. Draai de bakplaat met het biscuit hierop om en verwijder de plaat en het papier waar het biscuit op gebakken hebt. Snij rondom een smal randje weg, dit is wat harder en kan ervoor zorgen dat je het biscuit straks niet mooi kunt oprollen.
  • Smeer je biscuit in met de aardbeienjam. Roer dan je banketbakkersroom even los, en smeer ook dit gelijkmatig uit. Verdeel de aardbeien over de room.
  • Rol het biscuit op met behulp van het bakpapier waar het op ligt. Doe het eerste stukje met de hand, en gebruik daarna het vel papier. Zorg dat er een bord voor de rol in de buurt staat zodat je hem het laatste stukje daar gelijk op kunt rollen. Dat gaat makkelijker dan wanneer hij is opgerold en je hem met de hand nog moet verplaatsen. Snij eventueel van de uiteinden een dun plakje zodat de cake strakker oogt.
  • Bewaar de biscuitrol afgedekt met folie in de koelkast tot je hem serveert.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.

biscuitrol met banketbakkersroom 4a

Vorige post

Volgende post

Hartige madeleines met Parmezaanse kaas
Mexicaanse hotdogs

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
1

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
7

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 38

  1. Lamarti says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura. Ik had voor de eerst keer vorige jaar de biscuitrol ontdekt . Vanaf toen ging mijn ogen open voor allerlei nieuwe ideeën. Echt wauw.. wat allemaal met een biscutdeeg kon doen, nieuwe wereld ging voor mij open . Ik leer het nog. Dat kan u op Facebook al zien hihi. ik ben erg blij met jouw inspiratie . Met vriendelijke groeten bakkertje bak.

    Beantwoorden
  2. Corrien says:
    5 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit Laura! Voor garnering lijkt hij nog bestrooid met poedersuiker?
    Ik zal dit recept nu toch echt eens uit gaan proberen, met verschillende verjaardagen komende maand.. Heb al vaker een biscuitrol voorbij zien komen, maar het leek mij misschien altijd moeilijker dan het eigenlijk is?
    Kun je hem ook in een taartdoos op een koele plek bewaren, of moet hij echt in de koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee geen poedersuiker, je ziet nog wat fijne kristalsuiker van het vel papier waar hij op lag. Deze moet in de koelkast ivm de banketbakkersroom die erin zit.

      Beantwoorden
      • Adrie says:
        3 jaar geleden

        Dank je wel laura je ziet er heel sympathieke uit

        Beantwoorden
      • Patricia says:
        3 jaar geleden

        Hoi laura ik heb een vraagje hoe lang kan ik een biscuitrol bewaren ? Ik heb hem maandag met kerst nodig kan ik hem vandaag of morgen al maken en hoe bewaar ik hem het best ik las net namelijk ergens dat je een biscuit rol maar 1 dag kan bewaren en hem dus de zelfde dag nog moet opeten. Klopt dit ik moet namelijk nog zoveel maken dat ik vandaag wil beginnen.

        Mvg,

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          zaterdag maken en maandag eten zou moeten lukken hoor.

          Beantwoorden
  3. Cornelieke says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, de cakerol is ook één van mijn favorieten om te maken. Ik zie dat jij hem wel helemaal bestreken hebt met vulling. Als je hem dan oprolt, komt er bij jou dan geen vulling uit? Hoe doe je dat?
    Ik zet hem ook altijd in de koelkast omdat ie dan goed opstijft en goed te snijden is. Met slagroom, jam en verse vruchten of een bavarois is ie ook heerlijk. Versieren ervan kan ook op zo veel manieren. Ga er gauw weer één maken. Bedankt voor de inspiratie weer.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik rol hem niet te strak op en dan komt er bijna geen vulling uit. Je kunt er ook voor kiezen om het aan het ‘eind’ dunner te vullen.

      Beantwoorden
  4. Demi | DE KOOKFABRIEK says:
    5 jaar geleden

    Ziet er erg lekker uit! Mmm!

    Beantwoorden
  5. Jane says:
    5 jaar geleden

    Ziet er superlekker uit! Gaat op de moet-ik-eens-proberen-te-bakken lijst!

    Beantwoorden
  6. Esther says:
    5 jaar geleden

    Ik ga deze maken voor een gezellige middag met vriendinnen ben erg benieuwd hoe me dit af gaat. Heb ook je kookboek gekregen ik vind hem ge-wel-dig!!!

    Beantwoorden
  7. Sylvia says:
    4 jaar geleden

    Goed recept! Ik had geen maizena en heb toen arrowroot gebruikt. Gevuld met slagroom, jam, aardbeien en frambozen. In die 12 minuten fiets ik nog geen eens naar de bakker…?

    Beantwoorden
  8. Elise says:
    4 jaar geleden

    Ik heb hem gemaakt voor m’n yoga groep. Kreeg veel lovende reacties! Ga hem zeker vaker maken!

    Beantwoorden
  9. Pepijn says:
    4 jaar geleden

    Hoi,
    Het lukt bij mij niet om in één keer het eimengsel stijf te draaien, dus ik sla eerst het eiwitstijf en doe dan de rest erbij. Weet je toevallig hoe dit komt? Want ik ontvet gewoon alles en toch lukt het niet. Ook au bain marie verwarmen tot 37 graden lukt bij mij niet, ik prefereer gewoon liever de koude manier.. Met spatel. Maar goed, dit is wel het recept wat ik specifiek zocht, maar ben dan niet zo van de maizena, omdat het niet mijn smaak is en ik toch wel een purist ben. 😉 Zelf wil ik er een slagroom vulling in doen, misschien met mascarpone. Nogmaals, ik houd van dat puristische gedoe.. Want ik ben king buu.. Grapje! Maar goed, ik kan er veel mee!

    Beantwoorden
  10. Adrie says:
    3 jaar geleden

    Dank je wel laura je ziet er heel sympathieke uit

    Beantwoorden
  11. Sonja says:
    3 jaar geleden

    Vandaag gemaakt, botercreme gemaakt met beetje sinaasappelschil erdoor, daar bovenop laagje jam. Ook de bovenkant nog licht besmeerd met botercreme, fantastisch gelukt en superlekker!
    Bedankt voor dit heerlijke recept!

    Gr. Sonja

    Beantwoorden
  12. Anita says:
    2 jaar geleden

    Lijkt me heel erg lekker!! Ik begrijp alleen niet goed hoe je het biscuit op moet rollen met behulp van het bakpapier. Hoe doe je dat?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      In dit artikel staan er foto’s bij: https://www.laurasbakery.nl/chocolade-cakerol-met-bosvruchten/

      Beantwoorden
  13. Emy says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,

    Is het lekker om het biscuit nog te tremperen of zou je dat juist afraden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zelf doe ik dit nooit, maar het kan prima hoor.

      Beantwoorden
  14. Petra says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ziet er heerlijk uit. Kun je maizena ook vervangen door alles binder?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee dat zou ik niet doen.

      Beantwoorden
  15. Anita says:
    2 jaar geleden

    Laura,
    Ik ben van plan een biscuitrol te maken met botercreme en stukjes vers fruit (fruitsalade van de supermarkt). Ik wil een deel van de biscuitrol invriezen. Kan dat met het verse fruit erin?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kijk even op de verpakking van het fruit, ik weet niet of dit bij supermarkten al is ingevroren (in dat geval kan het niet namelijk)

      Beantwoorden
  16. Marjolijn says:
    2 jaar geleden

    Is het mogelijk deze rol in te vriezen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor.

      Beantwoorden
  17. Eva says:
    1 jaar geleden

    Beste Laura, Mijn rol ging helaas scheuren, waar kan dit aan liggen? Voor de rest was de rol wel heel luchtig,
    Groetjes eva

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik denk dat je het biscuit dan iets te lang gebakken hebt en het een beetje droog was geworden.

      Beantwoorden
  18. indra says:
    1 jaar geleden

    dag laura,
    zou ik dit recept ook gewoon kunnen gebruiken in een ronde springvorm ?
    mvg

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dan werkt dit recept denk ik makkelijker voor je: https://www.laurasbakery.nl/biscuit-recept/
      En dan de vulling van het huidige recept.

      Beantwoorden
  19. Durkje Cuperus says:
    12 maanden geleden

    hoi laura!
    wat is de lengte maat die je gebruikt voor de bakplaat?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      25×38 centimeter

      Beantwoorden
  20. Lizzy says:
    5 maanden geleden

    Is dit recept ook te gebruiken voor het stapelen van de lagen biscuit? Dus om daar een taart mee te maken?

    Ik wil graag een hogere taart maken met verschillend gekleurde lagen (regenboog). Of weet jij een geschikter recept?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Dit is in principe het basisrecept voor biscuit: https://www.laurasbakery.nl/biscuit-recept/ en daar zou je de vulling van het huidige recept zeker mee kunnen combineren!

      Beantwoorden
  21. Ilse provijn says:
    4 maanden geleden

    Mijn banketbakker room zijn we erĺver aan diuckucieren,mag de creme eventjes in dë frigo terwijl hij nog warm heeft. Of gaatdefrifo ermee këpotwat denken jy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Ik snap niet helemaal wat er staat, maar ik raad af om banketbakkerswarm warm in de koelkast te zetten.

      Beantwoorden
  22. Anneke says:
    4 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Zou ik dit recept ook kunnen gebruiken en dan in plaats van de botercreme de mokka crème kunnen gebruiken? En wat zou je er dan nog meer bij doen dan alleen de mokka crème?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Dat kan zeker! Nougatine gaat daar heerlijk bij, of gewoon gehakte (gebrande) hazelnoten. Ik zou de aardbeien dan wel weglaten.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Mexicaanse hotdogs

Mexicaanse hotdogs

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-1

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-7

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan