Hartige gevulde Valentijn hartjes

Gepost: 13 februari 2014 Laatst bewerkt: 6 juni 2024
Hartige gevulde Valentijn hartjes

Valentijn zoetsappig? Misschien wel een beetje. Alles kleurt roze en rood en eten in dit thema is ook bijna altijd zoet. Nergens voor nodig natuurlijk, ook hartige hapjes kun je prima in Valentijn sferen maken. Kijk maar naar deze hartige gevulde Valentijn hartjes die ik maakte. Hét bewijs dat iets lekkers voor Valentijn niet altijd zoet hoeft te zijn!

Maak ze als voorafje bij een romantisch diner of kruip gezellig samen op de bank met een romantische film en deze hartige hartjes. Ze zijn ook nog eens makkelijk en snel te maken. Dit is het laatste Valentijn hapje voor dit jaar, ik hoop dat iedereen weer genoeg inspiratie heeft gekregen voor een leuke en lekkere verrassing met Valentijn. Heb jij al een keuze kunnen maken?

BAKTIP: Voor deze hartige hartjes maak ik gebruik van een hartjes uitsteker set. Wanneer je die niet in huis hebt, kan je deze ook zelf uitsnijden.

hartige valentijn hartjes 2a
hartige valentijn hartjes 3a
hartige valentijn hartjes 4a

 

Hartige gevulde Valentijn hartjes

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Hartige gevulde Valentijn hartjes

Bakken voor Valentijn hoeft niet altijd zoet te zijn. Dat bewijzen deze hartige gevulde Valentijn hartjes! Met dit eenvoudige recept staan ze zo op tafel.
Porties: 8 hartjes

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • kleine uitsteker in hartvorm (waarmee je 4 hartjes uit 1 plakje bladerdeeg kunt steken)
  • 100 gram roomkaas
  • 15 gram geraspte kaas (belegen)
  • 3 plakjes cervelaat, fijngesneden
  • 2 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • peper en zout
  • ei (voor het insmeren)
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Maak intussen vast het roomkaas mengsel. Doe hiervoor de roomkaas, kaas, cervelaat en zongedroogde tomaatjes in een schaal en roer goed door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe. Doe het mengsel in een spuitzak en leg in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Steek de hartjes uit de ontdooide plakjes bladerdeeg. In de helft van de hartjes prik je met een vork een paar gaatjes. Ik deed dit zelf niet, als je het wel doet worden ze iets minder bol.
  • De andere helft van de hartjes wordt de onderkant. Pak de spuitzak met het roomkaas mengsel uit de koelkast en verdeel het mengsel over de hartjes. Leg de hartjes met gaatjes op het roomkaas mengsel en druk de randjes goed aan. Met een vork druk je de randjes nogmaals extra goed aan.
  • Smeer de hapjes in met een geklutst eitje en strooi wat sesamzaadjes over de hartjes.
  • Bak de hartige hartjes in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips

Het bladerdeeg dat je overhoudt kun je ook nog gebruiken. Voeg alles samen tot een bal en rol het uit met een deegroller. Steek hier extra hartjes uit.
Bewaren

Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Hier lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

  1. Amy schreef:

    Awww schattig! Ziet er ook lekker uit.

  2. Sandra schreef:

    Vind ze toch nog zoet hoor ;-)!

  3. Kayleigh schreef:

    Oh ik had al gereageerd maar dat is denk ik niet goed gegaan haha. Ze zien er schattig uit en lijken me ook lekker 🙂

  4. Els schreef:

    Oh ziet er heel leuk maar ook lekker uit! Meestal zie je dit soort hapjes gevuld met iets zoets, zoals een jam, maar dit lijkt mij zeker ook heel lekker!

  5. Susanne schreef:

    Ik heb ze gemaakt een tijdje terug en ze waren super lekker!!
    Zeker een aanrader

  6. Marleen schreef:

    Hoi, de hapjes smaakte heerlijk, maar bij mij kwam de vulling tijdens het bakken door de naden naar buiten.
    Kan je me vertellen wat ik verkeerd heb gedaan? Ik weet zeker dat ik alle stappen hierboven heb gevolgd.

    Gr. Marleen

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als de vulling naar buiten komt zijn de randjes niet goed dicht gemaakt, of misschien heb je met een vork gaatjes in het hartje gemaakt?

  7. carmen schreef:

    Lijkt me heerlijk, alleen houden wij niet van cervelaat.
    Zullen ze met Ham of Kip ook lekker zijn denk je?
    En zijn ze koud ook lekker? Dit lijkt me namelijk heerlijk voor een picknick maar we hebben geen tijd om hem in de ochtend nog af te bakken of op te warmen.

    Gr Carmen

    1. Laura's Bakery schreef:

      Koud zijn ze ook heerlijk! En je kunt ze vullen met wat jij lekker vindt 🙂

  8. Iris schreef:

    Hoi Laura,
    Wat voor roomkaas gebruik je? Ik kom het vaker tegen in een recept, maar zie in de supermarkt eigenlijk nooit naturel roomkaas. Wel met knoflook of kruiden ofzo maar dat is misschien minder geschikt?

    1. Laura schreef:

      Ik gebruik altijd naturel roomkaas, volgens mij heeft elke supermarkt die gewoon in het assortiment. Zoek maar eens naar Philadelphia bijvoorbeeld, maar een ander (huis)merk kan ook.

      1. Iris schreef:

        Ohja toch gewoon Philadelphia. Ik twijfelde altijd of dat nou goed is. Dankjewel!

  9. monique schreef:

    hoi Laura, dit ziet er zalig uit ! Wil je bedanken voor al je posts. Heb al aardig wat (na)gemaakt. Loop alleen soms tegen de temperaturen aan. Is het te doen aan te geven of het om oventemperaturen gaat , dus lager als je de combimagnetron gebruikt ? als het tenminste om oventemperaturen gaat. Nu is het niet duidelijk of je de temperatuur moet verlagen als je een combimagnetron gebruikt. Dat zou je posts helemaal perfect maken 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou dit artikel even lezen als ik jou was, daarin staat er meer over. Er zijn bepaalde ongeschreven regels die altijd gelden bij het bakken, tenzij anders vermeld. (en dan snap je dus ook waarom dit in veel boeken en bij veel sites niet extra vermeld staat) http://www.laurasbakery.nl/de-basis-van-het-bakken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept