Valentijn zoetsappig? Misschien wel een beetje. Alles kleurt roze en rood en eten in dit thema is ook bijna altijd zoet. Nergens voor nodig natuurlijk, ook hartige hapjes kun je prima in Valentijn sferen maken. Kijk maar naar deze hartige gevulde Valentijn hartjes die ik maakte. Hét bewijs dat iets lekkers voor Valentijn niet altijd zoet hoeft te zijn!
Maak ze als voorafje bij een romantisch diner of kruip gezellig samen op de bank met een romantische film en deze hartige hartjes. Ze zijn ook nog eens makkelijk en snel te maken. Dit is het laatste Valentijn hapje voor dit jaar, ik hoop dat iedereen weer genoeg inspiratie heeft gekregen voor een leuke en lekkere verrassing met Valentijn. Heb jij al een keuze kunnen maken?
BAKTIP: Voor deze hartige hartjes maak ik gebruik van een hartjes uitsteker set. Wanneer je die niet in huis hebt, kan je deze ook zelf uitsnijden.
Awww schattig! Ziet er ook lekker uit.
Vind ze toch nog zoet hoor ;-)!
Wat cute zeg!
Oh ik had al gereageerd maar dat is denk ik niet goed gegaan haha. Ze zien er schattig uit en lijken me ook lekker 🙂
Oh ziet er heel leuk maar ook lekker uit! Meestal zie je dit soort hapjes gevuld met iets zoets, zoals een jam, maar dit lijkt mij zeker ook heel lekker!
Ik heb ze gemaakt een tijdje terug en ze waren super lekker!!
Zeker een aanrader
Hoi, de hapjes smaakte heerlijk, maar bij mij kwam de vulling tijdens het bakken door de naden naar buiten.
Kan je me vertellen wat ik verkeerd heb gedaan? Ik weet zeker dat ik alle stappen hierboven heb gevolgd.
Gr. Marleen
Als de vulling naar buiten komt zijn de randjes niet goed dicht gemaakt, of misschien heb je met een vork gaatjes in het hartje gemaakt?
Lijkt me heerlijk, alleen houden wij niet van cervelaat.
Zullen ze met Ham of Kip ook lekker zijn denk je?
En zijn ze koud ook lekker? Dit lijkt me namelijk heerlijk voor een picknick maar we hebben geen tijd om hem in de ochtend nog af te bakken of op te warmen.
Gr Carmen
Koud zijn ze ook heerlijk! En je kunt ze vullen met wat jij lekker vindt 🙂
Hoi Laura,
Wat voor roomkaas gebruik je? Ik kom het vaker tegen in een recept, maar zie in de supermarkt eigenlijk nooit naturel roomkaas. Wel met knoflook of kruiden ofzo maar dat is misschien minder geschikt?
Ik gebruik altijd naturel roomkaas, volgens mij heeft elke supermarkt die gewoon in het assortiment. Zoek maar eens naar Philadelphia bijvoorbeeld, maar een ander (huis)merk kan ook.
Ohja toch gewoon Philadelphia. Ik twijfelde altijd of dat nou goed is. Dankjewel!
hoi Laura, dit ziet er zalig uit ! Wil je bedanken voor al je posts. Heb al aardig wat (na)gemaakt. Loop alleen soms tegen de temperaturen aan. Is het te doen aan te geven of het om oventemperaturen gaat , dus lager als je de combimagnetron gebruikt ? als het tenminste om oventemperaturen gaat. Nu is het niet duidelijk of je de temperatuur moet verlagen als je een combimagnetron gebruikt. Dat zou je posts helemaal perfect maken 🙂
Ik zou dit artikel even lezen als ik jou was, daarin staat er meer over. Er zijn bepaalde ongeschreven regels die altijd gelden bij het bakken, tenzij anders vermeld. (en dan snap je dus ook waarom dit in veel boeken en bij veel sites niet extra vermeld staat) http://www.laurasbakery.nl/de-basis-van-het-bakken/