Perentaartjes bewaren
Ik serveer deze taartjes het liefst direct nadat ze uit de oven komen. Dan zijn ze warm, wat onwaarschijnlijk lekker smaakt, en daarnaast gaat er niks boven knapperig bladerdeeg.
Hoe lang blijven perentaartjes goed?
Net zoals de meeste zoete bladerdeeggebakjes kun je deze perentaartjes in de koelkast bewaren, max. 3-4 dagen. Warm de taartjes hierna opnieuw op in de oven, in ongeveer 5 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), dan wordt het bladerdeeg weer lekker knapperig.
Kun je perentaartjes invriezen?
Invriezen heb ik met deze specifieke taartjes niet eerder geprobeerd, maar in theorie moet het gewoon kunnen. Laat ze na het bakken volledig afkoelen en vries vervolgens luchtdicht verpakt in. Op deze manier zijn ze max. drie maanden houdbaar. Na het ontdooien opnieuw opwarmen in de oven, zoals hierboven omschreven. Vers bladerdeeg (dat niet uit de vriezer komt) kan ook ongebakken ingevroren worden. Op die manier vries je de perentaartjes ongebakken in en kun je ze vers afbakken, dit heeft altijd mijn voorkeur.
Meer recepten met peren
Peren zijn het grootste gedeelte van het jaar goed verkrijgbaar en dat maakt ze ideaal om mee te bakken. De smaak is niet erg overheersend en ze combineren heerlijk in zowel taart, koekjes, cake als desserts. Om hier een aantal voorbeelden van te geven, som ik de lekkerste zoete recepten met peren voor je op:
Heel goede receptjes
Hallo Laura, weer een lekker recept! Maakt het uit welke soort peren je gebruikt?
Hartelijke groet, Marieke
Nee hoor dat maakt niet zoveel uit! Net welke je lekker vindt.
ik ga deze maken in weekend.
het ziet zo lekker uit dat ik deze ga proberen te maken
Kun je ook stoofperen gebruiken?
Dat lijkt me van wel, alleen heb ik het zelf niet getest. Dus ik weet niet zeker of ze ’te nat’ zijn voor dit recept.
Kan ik ook iets anders op de bodem smeren?
Ja hoor, dat lijkt me zeker mogelijk.