Met seizoensfruit en bladerdeeg kun je zulke lekkere en makkelijke taartjes maken. Deze simpele perentaartjes met bladerdeeg zijn daar het bewijs van! Dat ik daar ook nog speculoospasta aan toevoegde maakt ze helemaal onweerstaanbaar.

Snelle perentaartjes

Ik ben echt fan van deze snelle perentaartjes! Het perfecte gebakje voor bij de koffie, maar ook zalig als toetje. Binnen een kwartier heb je ze gemaakt en schuif je de taartjes de oven in. Handig als er onverwachts visite langskomt en grote kans dat je alle ingrediënten al in huis hebt. Als dessert serveer je ze met een bolletje ijs of wat slagroom, om het helemaal af te maken. Maar in alle eerlijkheid zijn ze gewoon zo al ontzettend lekker.

Perentaartjes met bladerdeeg

De perentaartjes zijn lekker snel klaar, omdat je kant-en-klaar bladerdeeg gebruikt. Ik heb hiervoor plakjes bladerdeeg uit de vriezer gebruikt, maar je kunt ook een rol vers bladerdeeg op maat snijden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je eigen bladerdeeg te maken. In dat geval kun je aan de slag met mijn recept voor snel bladerdeeg of met het klassieke Franse bladerdeeg recept.

BAKTIP: De randen van je bladerdeegtaartjes krijgen de mooiste goudbruine glans als je dit insmeert met wat losgeklopt ei en melk. Hiervoor gebruik ik het liefst een siliconen bakkwast, deze zijn makkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig. 

Bladerdeeg met peer

Peren recepten

Perentaartjes bewaren

Ik serveer deze taartjes het liefst direct nadat ze uit de oven komen. Dan zijn ze warm, wat onwaarschijnlijk lekker smaakt, en daarnaast gaat er niks boven knapperig bladerdeeg. 

Hoe lang blijven perentaartjes goed?

Net zoals de meeste zoete bladerdeeggebakjes kun je deze perentaartjes in de koelkast bewaren, max. 3-4 dagen. Warm de taartjes hierna opnieuw op in de oven, in ongeveer 5 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), dan wordt het bladerdeeg weer lekker knapperig.

Kun je perentaartjes invriezen?

Invriezen heb ik met deze specifieke taartjes niet eerder geprobeerd, maar in theorie moet het gewoon kunnen. Laat ze na het bakken volledig afkoelen en vries vervolgens luchtdicht verpakt in. Op deze manier zijn ze max. drie maanden houdbaar. Na het ontdooien opnieuw opwarmen in de oven, zoals hierboven omschreven. Vers bladerdeeg (dat niet uit de vriezer komt) kan ook ongebakken ingevroren worden. Op die manier vries je de perentaartjes ongebakken in en kun je ze vers afbakken, dit heeft altijd mijn voorkeur.

Meer recepten met peren

Peren zijn het grootste gedeelte van het jaar goed verkrijgbaar en dat maakt ze ideaal om mee te bakken. De smaak is niet erg overheersend en ze combineren heerlijk in zowel taart, koekjes, cake als desserts. Om hier een aantal voorbeelden van te geven, som ik de lekkerste zoete recepten met peren voor je op:

perentaartjes maken

Perentaartjes maken

Welke peren kan ik het beste gebruiken?

Ik gebruik Conference peren, dat is een perenras dat je het meest tegenkomt in de supermarkt. In principe kun je alle peren gebruiken, zolang je er rekening mee houdt dat de ene peer iets frisser is of steviger qua structuur dan de andere.

Kan ik de speculoospasta ook weglaten?

Dit kan, maar het is ook een smaakmaker en geeft de taartjes een subtiele zoete smaak mee. Ik zou het niet zomaar weglaten, maar vervangen door een mengsel van suiker en kaneel, of amandelspijs.

Kan ik de peren ook vervangen?

Je kunt de peren 1:1 vervangen door appels, dat werkt perfect en is ook ontzettend lekker. Je kunt het recept verder exact aanhouden. Er zijn vast nog veel meer soorten fruit waarmee dit kan, zoals nectarines of pruimen (in dat geval zou ik de speculoospasta vervangen door amandelspijs of door roomkaas met wat suiker), maar dit heb ik nog niet getest.

Het Laura’s Bakery Bakboek

De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet.

Bestel hier!

Afbeelding

 

Snelle perentaartjes recept

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 2 stemmen

Perentaartjes recept

Deze snelle perentaartjes zijn lekker, snel en makkelijk om te maken. Daarnaast bevatten ze alle ingrediënten voor een heerlijk herfstbaksel.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 (liefst onrijpe) peren aan de kleine kant
  • 4 el speculoospasta
  • ei + melk bladerdeeg afsmeren
  • kaneel

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schil de peren en verwijder de klokhuizen.
  • Op elke plak bladerdeeg smeer je 1 el speculoospasta; zorg dat je een rand van zeker 1 cm vrijhoudt.
  • Op elk plakje bladerdeeg verdeel je de helft van een in dunne plakjes gesneden peer, als een soort waaier.
  • Klop een ei los met een klein scheutje melk en smeer de randen bladerdeeg daarmee in en strooi kaneel naar smaak over de peren.
  • Bak de perentaartjes in 15 – 20 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Serveer het liefst direct, dan is de bladerdeeg nog lekker knapperig. In de koelkast 3-4 dagen te bewaren, maar warm de taartjes hierna wel eerst even 5 minuten opnieuw op de oven, dan wordt het bladerdeeg weer knapperig.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

  1. Scheers Francine schreef:

    Heel goede receptjes

  2. Marieke schreef:

    Hallo Laura, weer een lekker recept! Maakt het uit welke soort peren je gebruikt?
    Hartelijke groet, Marieke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor dat maakt niet zoveel uit! Net welke je lekker vindt.

  3. FREDDY schreef:

    5 sterren
    ik ga deze maken in weekend.
    het ziet zo lekker uit dat ik deze ga proberen te maken

  4. Fenne schreef:

    Kun je ook stoofperen gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat lijkt me van wel, alleen heb ik het zelf niet getest. Dus ik weet niet zeker of ze ’te nat’ zijn voor dit recept.

  5. J.T. Mouthaan schreef:

    4 sterren
    Kan ik ook iets anders op de bodem smeren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat lijkt me zeker mogelijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept