Sinaasappel bladerdeegschelp

Sinaasappel bladerdeegschelp
11

Het gebeurt best vaak dat ik aan het eind van een volle bakdag wat restjes over heb. En dan bedoel ik niet baksels die al af zijn, maar onderdelen voor die baksels. Meestal zijn dit vullingen en toppings en ik vind het altijd leuk om hier een klein gebakje mee te maken om van te smullen. Een paar maanden geleden had ik sinaasappelroom over van een heerlijk recept dat in Het Feestdagen Bakboek komt te staan en besloot er een bladerdeegschelp mee te vullen. Mariette en ik waren het er gelijk over eens: dit is zó lekker, daar moeten we een foto van maken en als recept delen. Dus hier is hij dan: de sinaasappel bladerdeegschelp.

De bladerdeegschelp kun je zelf maken, maar een exemplaar uit de winkel is natuurlijk ook prima.

Sinaasappel bladerdeegschelp

Met deze heerlijke sinaasappelroom maak je eenvoudig de lekkerste gebakjes. Wat dacht je van deze sinaasappel bladerdeegschelp?
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

Instructies

  • Maak de banketbakkersroom al van tevoren en zorg dat deze volledig afgekoeld is.
  • Maak de sinaasappelvulling door de slagroom met suiker stijf te kloppen. Roer de banketbakkersroom los en spatel slagroom, sinaasappelrasp en -sap erdoor.
  • Snijd de schil van de extra sinaasappel en snijd in dunne plakjes/partjes.
  • Vul de bladerdeegschelpen met de sinaasappelroom en decoreer met de schijfjes sinaasappel.
Bewaren

De vulling zelf kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Vul de schelpen vlak voor serveren voor het beste resultaat.

Wat vind jij van dit recept?

1.0 (1 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *